Linejna
Veoma poznat
- Poruka
- 10.878
Linejna, da te pitam (mali je off, ali cvikeri imaju veze sa citanjem. right?)
Vidim da trazis povoljna stakla (na temi gde kupiti), itd, zanima me imas li vec dioptriju ili tek treba da odredis?
Jel sad moze da se ode samo kod opticara ili se ide kod oftamologa najpre? (pojma nemam)
Ma sta ima veze, mi smo ove wide open, zar ne, a i cvike su orudje za citanje pa sto ne pisati o tome...
Mislim da necu ici kod drzavnog oftalmologa, mada je to naravno moguce, ali se ceka na pregled koliko ja znam.
Meni su naocare neophodne, jer ipak imam prilicno ozbiljnu dioptriju -4,50 na desnom i - 5,0 na levom - koje je jos pretrpelo i operaciju zbog ablacije retine.
Znaci, mozes da odes u bilo koju opticarsku ``kucu`` - gotovo sve ne naplacuju pregled za dioptriju ako se slozis da kod njih kupis ram i/ili stakla.
Bas sam se raspitivala u Glavnoj ulici u Zemunu valjda kod Optik profesionala - odmah kod apoteke - i oni su mi rekli da se pregled i odredjivanje dioptrije ne placaju ako se resis da ``pazaris`` kod njih.
Meni su oni njihovi skuplji ramovi predivni, nasla sam jedan ram koji bih tako slatko i sa uzivanjem nosila, ali... nemam love.

I plasticna ``stakla`` su oko 5.000 dinara, 2.500,00 dinara ``po oku``, mada mi cera kaze da moze da se nadje po periferiji i jeftinija varijanta.
Ja srecom imam jedan ram tj. cvike koje nisam nosila, pa bih samo trazila da mi promene stakla i stave prava sa odgovarajucom dioptrijom.
Pokusacu da vidim na jos par mesta... i hiljadu dinara manje da potrosim pa bi mi bila vajdica, jer stvarno nemam novca.
A nadam se da ce biti sve OK prilikom pregleda i da necu naleteti na nekog koji ne zna svoj posao.
Da se razumemo, nemam nista protiv oftalmologa po domovima zdravlja, ali meni hitno trebaju jer ne mogu da cekam da mi zakazuju pregled za mesec dana, bez naocara ne mogu nista da radim.
Ako ti nije hica, ipak idi kod drzavnog ocnog lekara.
Da ne bude da sam za privatni sektor.

One moje stare su se bukvalno pred mojim ocima raspale, ramovi se razvalili, poispadali srafovi, papucica jedna nestala u akciji, ma ludilo.