Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obavila sam jedan deo kupovine. Prolazila sam pored knjižare i rekoh sebi - ajd kad si već tu :lol:
Uzela sam:
Samarkand
Biblija otrovne masline
Moramo da razgovaramo o Kevinu

Godina smrti Rikarda Reiša
Slepilo

Mislila sam da ću koristiti i onaj popust od 5%, ali ovako se nekako namestilo pa nisam izdržala :)
A posle idem do grada, pa ću uzeti drugi deo planranih knjiga - Svetlo između okeana, Kako je nestajala Esmi Lenoks, Soba. Ove poslednje dve trenutno nisu imali u mojoj knjižari, pa se nadam da ću ih naći u ovoj drugoj, do koje ću svratiti danas. Vodila sam se vašim preporukama, kao što se da primetiti :)

Ja ti obećavam, od ovih nećeš moći da se odlučiš koja je bolja, a verujem i za ostale, mada nisam čitala.
Sjajne si knjige nakupovala.:ok:
Uživaj...:cmok:

Kuća prašine i snova, Brenda Rid. A jooooojj..
Puno svega i svačega. Početak, kao i svaki početak nije loš iako je ličilo da će biti klasičan ljibić, što u suštini i jeste, ali se provlače još i neke stvari bez kojih se moglo. Provlače se kroz knjigu opisi tog seoceta na Kritu gde se odvija radnja (ali više kroz sporedne stvari nego kroz sam opis mesta), pominje se terasa koja gleda na more (u kući u kojoj junakinja živi), sušen paradajz preliven malinovim uljem, povetarac ima miris i sl. da može malčice da se oseti da je radnja na moru. Ja sam bila svesna da se radnja odvija na moru tako da sam očekivala više te morske atmosfere, ali u prvom planu je život dve žene, Ivedni (ili Hevenli kako je meštani zovu) i Anti, sa kojom će se Hevenli združiti. Jedno poglavlje priča Hevenli, a drugo Anti, svaka iz svoje perspektise sa osvrtom na svoj život. Hevenlin muž je diplomata koji nije želeo da ostane na ostrvu, tako da ona živi bez njega na ostrvu (i to par godina ga nije videla), ali će on u nekom trenutku doći i opet se vratiti. Hevenli se zaljubljuje u zidara Hristoa, a i on u nju, ona ostaje trudna, ali problem je naravno što joj muž nije tu. Muž će se vratiti na Krit kad je ona već trudna, te će pokušati da ispadne da je kao s njim zatrudnela, ali muž odavno ima probleme tako da nije uspela u svojoj nameri, a svesna je da ako svi saznaju da se dete rodilo da će on znati da dete nije njegovo. Bilo kako bilo, ode on natrag svojim poslom, a ona je krila trudnoću obalčeći široke haljine. Da je trudna, jedino su znali Hristo i Anti (i njene ćerke koje čuvaju tajnu). Porodila se i dala dete ženi koja ne može da ima dete, Hristo je to sve uredio. Ona će se vratiti mužu i roditi mu dvoje dece (ipak). Sa druge strane Anti priča svoju priču, kako je imala ugovoren brak sa dosta starijim muškarcem kog ne voli, naravo. Sa njim ima dve ćerke, on je grozan, u najmanju ruku, ali ono od čega mi je bilo muka je daje silovao svoju jedanaestogodišnju ćerku. . Anti je primetila da joj je ćerka ćutljiva i da kao da hoće nešto da kaže ali se ustezala, a o čemu se radi saznala je jer je zatekla muža da radi to što radi .Odvratno. On posle umire, a time Anti i Despina (ćerka) osećaju olakšanje. Anti će ipak svoju sreću pronaći sa Džekom, sa kojim se, kasnije se vidi, preselila u Australiju i rodila sina. Rat zahvata Evropu i dolazi do komešanja i na Kritu. Prikazane su i scene koje prate rat.

Na momente, pri početku, čitajući stil me je podsećao na Udruženje ljubitelja knjige, i mislila sam da ću baš uživati, ali to je možda bilo na par stranica. Posle kao što vidite ima svega i svačega. Ništa što već nije viđeno negde drugde, i još sa kojekakvim grozotama. Ima naravno i patetičnih izjava, što sa strane Hevenlijinog muža, što sa strane Anti (ka Hevenli). Ja ne spadam u preterano romantične osobe, pa mi je možda i više smetalo to nego što možda jeste, ne znam... I naravno mora i nešto da štrči što se ipak neke realnosti tiče - Anti je htela da njene ćerke budu školovane i to je u redu, ali na kraju saznajemo da je ova starija, Despina, postala profesor medicine na Harvardu (jer se za to interesovala dok su živele na Kritu, a Hevenli joj je pokazivala medicinske stvari jer je ona medicinska sestra). Naravno da nije nemoguće da se to izdešava, ali mi je u ovom kontekstu bilo mnogo. Ajde da je postala profesor u Australliji negde (tamo su se preselili), ali baš Harvard...
Namerno sam bila opširna, da biste stekle uvid čega sve ima u knjizi. I da vidite da slobodno možete da je preskočite. Meni se nije dopala, a i nastavak ću odložiti za neko kasnije vreme, sad ga sigurno neću čitati.
Tako da, Mrs. Bi, nema potrebe da mi zavidiš što ne čitaš trenutno ovu knjigu. Ništa posebno. Ali ako te zanima, ja ću ti je drage volje pozajmiti, možda će tvoj utisak biti drugačiji. :)
Hvala na ponudi, ali verujem tvojim utiscima. Ponelo me to što se dešava na Kritu pa nisam ni razmišljala da može da bude i bezvezna radnja.
I da, kuce su vam preslatke :heart: Kad vidim vaše pse, poželim i da imam i ja jednog, ali to je sad neizvodljivo.
:hvala:
Obavila sam jedan deo kupovine. Prolazila sam pored knjižare i rekoh sebi - ajd kad si već tu :lol:
Uzela sam:
Samarkand
Biblija otrovne masline
Slepilo

A posle idem do grada, pa ću uzeti drugi deo planranih knjiga - Svetlo između okeana, Kako je nestajala Esmi Lenoks, Soba. Ove poslednje dve trenutno nisu imali u mojoj knjižari, pa se nadam da ću ih naći u ovoj drugoj, do koje ću svratiti danas. Vodila sam se vašim preporukama, kao što se da primetiti :)
Lepe si knjige kupila i kupićeš. Ja sam davno čitala Bibliju, ali mi se posle više svidela Bujno leto od iste spisateljice. Godinu smrti imam, ali nikako da dodje na red,Esmi je super, a Kevin je nešto specijalno. Uzmi odmah da ga čitaš, zajedno sa Nemesis :)
Pocela sam Kevina veceras.

Uzela sam:
Samarkand
Biblija otrovne masline

Slepilo

Mislila sam da ću koristiti i onaj popust od 5%, ali ovako se nekako namestilo pa nisam izdržala :)
A posle idem do grada, pa ću uzeti drugi deo planranih knjiga - Svetlo između okeana, Kako je nestajala Esmi Lenoks, Soba . Ove poslednje dve trenutno nisu imali u mojoj knjižari, pa se nadam da ću ih naći u ovoj drugoj, do koje ću svratiti danas. Vodila sam se vašim preporukama, kao što se da primetiti :)
Ne zna se koja je bolja :super:

Pocela sam Kevina veceras.
Sigurna sam da će se tebi dopasti. A ti javljaj utiske :)

Boles'...:sad2:

- - - - - - - - - -

Mislim da Laki želi Hajdi...
Hvala ti Rajkić :cmok: Sutra ću da je potražim.

Sat radite sa tim tolikim knjigama sto ih kupite poslije citanja? Mjenjate se sa nekim ?

Ja sam se trudila da ne podlegnem toj potrošačkoj groznici, ali kad su bile akcije tipa 10 knjiga za 999 ili 5 za 499 dinara, ni ja nisam odolela. Uglavnom ih još nisam pročitala. A posle će verovatno da mi smetaju.
Imali smo u jednom momentu ideju da napravimo razmenu, pa nismo realizovali, ali uvek možemo. I verovatno ćemo to organizovati, bar mi što smo iz Beograda. Ali moramo da smislimo jednostavan i jeftin način da uključimo i članice koje su iz drugih mesta.

Našla sam i one tri preostale knjige, tako da sam kupila sve što sam htela:srecna:
Ja sam juče malo čitala ovde koje su knjige dobre i onda napravila svoj neki izbor. Tako da ste vi zaslužne za ono što sam kupila:hvala::cmok:
Verovatno ću sledeći mesec opet u kupovinu, ali manju. Treba da kupim Oluju mačeva 1,2, a za treću ću videti. Vidim da je u pripremi Carica, Šan Sa i deluje mi veoma zanimljivo, ali videću još. U igri je i Veliki Getsbi, Baldasarovo putešestvije, Taniosova stena i ne znam šta još, ne mogu sad da se setim.

A Laguni bi bilo pametno da nastavi sa ovom edicijom Dragulji Lagune. Baš sam listala sva njihova izdanja i ima knjiga koje su rasprodate a mislim da su dobre. Ako vide da se ova izdanja koja su do sad stavili u ovu ediciju lepo prodaju (pod pretpostavkom da je tako), dobar potez bi bio da obajve još knjiga.

Ajd uzeću i ja Kevina kao sledeću koju ću da čitam, ali to će biti tek za dan-dva.

Poslednja izmena:
Samo da vam javnem, neka je od vas želela da ima Hajdi. E, sada je uz Blic Ženu 199 dinara, videla sam danas na trafici. I to u tvrdom povezu.

Ja sam imala svoj primerak, dala drugaricinoj sestri i nikad vise je nisam videla, a inace mi je to omiljena knjiga..Volim ta stara izdanja iz detinjstva..
Posle sam od decka dobila primerak iz 50 i neke, njegove mame..:)
ali opet bih nekako da imam i onu svoju..:aha: videh da ih ima na Kupindu..

Kuća prašine i snova, Brenda Rid.
Jel to nastavak Povrtka na Krit ili prvi deo?
Mene bas privlaci Povratak na Krit, zbog Krita i Grcke..

Pahuljice, lepe knjige su kupila ali meni je od pomenutih odlicna Svetlo izmedju okeana..inace dobila sam je od milicine mame.

usput, sad ima neka akcija preko vulkanovog sajta knjige za 200 din..nije neki izbor, jedino mozda "Mapa za izgubljene ljubavnike" (deluje ok)
Zarobljeni snovi ali to sam citala i jako mi se svidela, steta su nisu preveli drugi deo..i ne znam da l ima jos nesto..poneki ciklit..

Baš zanimljivo.
Ima li neki sa eurima, dolarima.... :lol:
:ok: Какве књиге, какви цветићи :lol:

Eleni, jesi li videla moj naknadni utisak?
Da me ne vijaš posle po forumu :tiganj: :lol:
:lol: Јесам, наравно.
Без бриге. Увек сама одлучим шта ћу да читам.
Добро је што си додала тај утисак. Ако се и сама будем разочарала, мање ћу да се нервирам :aha:
Inače, danas sam na buvljeku nakupovala knjige po 50 dinara... Lem - Solaris, Bulatović - Đavoli dolaze, Vene- zbirka I i Udžbenik iz matematematike III, uz Blic dobih Andrića za 40 dindži i još pronađoh Sumnjivo lice ispred samousluge, neko izgubio... Ljudi moji, gde ću ih? :dash:
Твој случај ме теши :lol:

Dobro večedevojke, dobro vas našla.

Mi se vratismo sa osmodnevnog izbivanja. Bili smo kod roditelja mm. Malo da im se se pomogne, malo da se družimo, malo da deca vide, a bogami i osete kako se teško radi na selu, a i malo u legalnu krađu.

Bolje da ne pričam šta sam čitala. Oslonila sam se ponovo ne ćerkin izbor knjiga, njoj sam dala da nam spremi nešto. Kad sam raspakovala, imala sam šta da vidim. Pokupila od drugarice još jednog Patersona, Poljubi devojke. Ponela i Šarlotu Bronte, Šerli. Jedna uz drugu idu, ubilo se. Ne bih trebala da grešim dušu, nedavno je u švrćkanju po gradu naletela na polovne knjige i novac koji je spremila za to švrćkanje potroši za Šerli, poklon za mene.

I tako, odrobijah tog Patersona i sad robijam Šarlotu. Ja tu književnost volim, al' mi ova malo dosadnjikava. Žao mi da joj kažem da mi se ne sviđa, ona je bila tako ushićena svojom kupovinom. Nema mi druge, moram da pročitam.

A, jesam li ti rekla da imam takav ametist, moj kamen? :) Samo ne znam šta će mi, stoji mi na regalu iznad glave u kutijici...:sad2:

Stoji ti onako, kao ukras? Pa tako i treba da stoji, on i jeste ukras, on je poludragi kamen i treba da ukrašava. Lepa prirodna stvar. Još kad razmisliš kako je to priroda lepo zamislila, da kristali imaju svoje načine za kristalizaciju. Kada pronađeš lep kristal, lepo formiran-to je zaista malo čudo.

Kažu i da ima neku simboliku i da je u kristaloterapiji važan, ali je meni to bez veze, ne zanima me.

Mada ga nosim na ruci, davnih dana su mi roditelji kupili.

Ne ubijaj detetu volju, istrpi...:ok: Mada je to više za njen uzrast... ;)

Ma zato je i čitam, samo zbog nje. Pre par meseci kupovala je drugarici poklon, bilo je otprilike ono 1+ 1, Laguna ili Vulkan, i ona ne uzme sebi ništa, nego isto za mene. Pokušala sam skoro i to a čitam, ne da ne ide, nego horor. Ne znam čak ni kako se zove knjiga. Ako sad ni ovu ne budem isterala, ispašću loša majka. I zato-čitam. A naravno, laska mi što je dete mislilo na majku.:heart:

I još jednom... jutros, mislim na Historiju, bile su dve emisije o Tolstoju. Uglavnom sve lepo uradili, opisuju život i dela, okolnosti u kojima je pisao. Sve onako profesionalno urađeno, kako Ameri umeju. I onda pomenuše kako je Tolstoj pred kraj života zaratio sa crkvm i to ilustruju snimcima Patrijarha Alekseja na sekund, a onda slikom Putina i Medvedeva u crkvi, par sekundi. I smuči mi se cela emisija, odnosno dve emisije. Pa, da moraju propagandu da teraju i u takvim emisijama. Ne zanimaju me ni Putin, ni Ameri, ali me jako zanima da moj mozak ostane moj, a ne da mi stalno šalju neke šatro poruke. Znači, baš bljak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back