Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ako volite trilere.Ja podjoh od zanata ( svila, vez, mirisi) zato sam pomenula Parfem..
Velika je bila umetnost napraviti najbolji parfem, najlepsu gradjevinu ( uglavnom se radi o verskim objektima),
imati najbolje platno, najkomplikovaniji vez. Na to sam mislila.
A patologija ( mada je i u romanu Parfem ima) me ne zanima.
Kad pomenu tu najlepsu građevinu, odmah sam se setila kako nam je Shade na Čitalačkom kutku pisala o palati Mafra čiju je izgradnju Saramago opisao u Sedam Sunaca i Sedam Mesečina. Pročitala sam knjigu, a da se nisam ni zapitala da ta Mafra uopšte postoji, kad ono... ne da postoji, nego je nešto velelepno i veličanstveno i nadasve zanimljivo http://forum.krstarica.com/showthre...na-čitanje?p=28191411&viewfull=1#post28191411
Svilu, Barikoa sam čitala i ostala bez nekog naročitog sećanja na to.
Parfem sam gledala film, ja to ne volim, krajnje mi je morbidno i odvratno. Da izvine oni koji vole.
Nesbe mi je u planu, ali sam zagubila papirić na kom sam napisala redosled romana, jer poznavaoci rekoše da bi valjalo čitati redom.. Jel Crvendać beše prvi?
Na Klasik TV imaju Glembajevi u 22 h.

Parfem je pravi horor...Možda je gori Hirurg...
Parfem je fantastican roman.
U tome je caka... savet za pisce psiho i horor trilera... ne mora da ima puno krvi tj. ubistava i eksplicitnih opisa nasilja da bi roman bio zanimljiv.
Izgubiti Juliju – Džonatan Hal, Laguna 340 str. 11/10
https://www.laguna.rs/n32_knjiga_izgubiti_juliju_laguna.html
’Načiiiiii, odavno nisam pročitala knjigu u kojoj sam ovoliko uživala. U svemu. U samoj radnji, stilu, rečenicama, majstorski izvedenom preplitanju čak tri vremena...
Tako vas vodi iz jednog vremena u drugo da ga vi samo slepo pratite.
Stil i rečenice su odlične, i iako nikakvog pojma o prevođenju nemam sasvim sam sigurna da je prevod strašno mnogo doprineo svoj lepoti ove knjige i da zahvaljujući prevodu u velikoj meri ova knjiga ovako „zvuči“.
Evo sada sam pogledala, prevodilac je neka Milica Simić.
Knjiga prati glavnog junaka (koji je i narator) kroz vreme 80-ih, kroz vreme I sv. rata, i kroz vreme nekih 10-ak godina po završetku tog rata. Ne mogu da se odlučim koja od ove tri priče je bolja.
Posleratno vreme je vreme njegove ljubavi i to bez i malo patetike.
Opisujući ratno vreme strašno me podsetio na Remarka.
Sadašnje vreme i duboku starost opisuje sa mnogo humora (često sam se na glas smejala što je zaista vrrrrlo retko). Jedino što je taj humor na kraju ipak onako opor...
Ja obično ne volim današnjeg američkog pisca i njegove isprazne knjige ali ovo mi je baš pravi izuzetak.
Želim da IMAM ovu knjigu. To se retko dešava ali ovu eto želim i svakako ću je kupiti. Samo da vidim ima li je u prodaji i da li da čekam neku akciju ili šta već. Volela bih neke delove da čitam ponovo...
PS Prvi svetski rat polako tone u neku izmaglicu, što zbog protoka vremena što zbog novih ratova i novih ratova i novih ratova...
Ali ovako kada se čovek podseti, pa stvarno su žrtve bile ogromne. I tako podstaknuta ovom knjigom pogledam malo po internetu i evo:
http://sr.wikipedia.org/sr/Жртве_у_Првом_светском_рату
Baš zanimljivo.A vidite ovo:
Evo i malo šira slikaPogledajte prilog 334484
To su tapete! Otvorena juče prodavnica tapeta u ulici kojom prolazim do posla i odmah sam spazila te interesantne. Danas udjem i uslikam, popričam s prodavcem, da mi vizit kartu da vidim na sajtu. Ima zanimljivih, da se zalepe na jedan zid ili deo zida.
Naravno, većini nas ne trebaju tapete sa slikom knjiga jer imamo dovoljno knjiga!
Pogledajte prilog 334486
Vidi se i parče tapeta sa slikama, ko nema da okači....

Ја сам на ту књигу одавно бацила око. Твоје одушевљење ме је подсетило да је крајње време да је прочитам. На српском је више нема, а мало ми је превише 23 евра за књигу у брошираном повезу на енглеском. Нешто ћу већ да смислим, али ускоро ће бити моја.
Тренутно не читам ништа. Спремам се да почнем Љубав од Елиф Шафак.
Eleni, jesi li videla moj naknadni utisak?Ovo sam ja rekla za Izgubiti Juliju - Džonatan Hal 20-30 strana pred kraj.
Nomeđutim! Upravo tih 20-30 strana jako kvari utisak.gfjghjfgjhf
Čista patetika. Sve ono zbog čega ne volim moderan američki visoko tiražni roman.
Mada se ne kajem ni slučajno što sam čitala jer šta je 30-ak strana naspram 310.
Ali sam smatrala svojom obavezom da dodam ovaj utisak![]()

Parfem je pravi horor...Možda je gori Hirurg...
A vidite ovo:
Pogledajte prilog 334484
To su tapete! Otvorena juče prodavnica tapeta u ulici kojom prolazim do posla i odmah sam spazila te interesantne. Danas udjem i uslikam, popričam s prodavcem, da mi vizit kartu da vidim na sajtu. Ima zanimljivih, da se zalepe na jedan zid ili deo zida.
Naravno, većini nas ne trebaju tapete sa slikom knjiga jer imamo dovoljno knjiga!
Evo i malo šira slika
Pogledajte prilog 334486
Vidi se i parče tapeta sa slikama, ko nema da okači....

Ja sam videla i shvatila da ne treba da je uopšte izvlačim, je l' tako? Trenutno je ne vidim, mora da je u nekom od unutrašnjih redova...Eleni, jesi li videla moj naknadni utisak?
Da me ne vijaš posle po forumu![]()
![]()

Kad vidim vaše pse, poželim i da imam i ja jednog, ali to je sad neizvodljivo.
Zavrsila sam Police danas![]()
Ovaj Jo Nesbo zna da piseeeeee, i da smisli radnju zapetljanu, na granici da se pogubis
a opet da ostanes u koloseku i da ne zelis da ispustis knjigu iz ruku.
Odlicna je, ako je prevedu na sprski,preporucujem jeako volite trilere.

O, voljena forumasiceNe, ne. Ne izvlači se nego izvlači knjigu
Ja bih je ipak opet čitala, samo sam morala da kažem da su joj zadnjih 30-ak strana totalno bez veze.
Kao da ih nije pisoa isti pisac. Ostatak knjige je perfekt.
Ali ovo baš pokvari utisak![]()

Pa sta ce ti bre te knjige?Inače, danas sam na buvljeku nakupovala knjige po 50 dinara... Lem - Solaris, Bulatović - Đavoli dolaze, Vene- zbirka I i Udžbenik iz matematematike III, uz Blic dobih Andrića za 40 dindži i još pronađoh Sumnjivo lice ispred samousluge, neko izgubio... Ljudi moji, gde ću ih?![]()
Ja Hajdi znam napamet. Kao dete sam je citala valjda i 5x uzastopce i ta Hajdi zaista je nekako uticala na moj zivot, barem na zivotni putSamo da vam javnem, neka je od vas želela da ima Hajdi. E, sada je uz Blic Ženu 199 dinara, videla sam danas na trafici. I to u tvrdom povezu.
Pa sta ce ti bre te knjige?

Obavila sam jedan deo kupovine. Prolazila sam pored knjižare i rekoh sebi - ajd kad si već tu![]()
Uzela sam:
Samarkand
Biblija otrovne masline
Moramo da razgovaramo o Kevinu
Godina smrti Rikarda Reiša
Slepilo
Mislila sam da ću koristiti i onaj popust od 5%, ali ovako se nekako namestilo pa nisam izdržala![]()
A posle idem do grada, pa ću uzeti drugi deo planranih knjiga - Svetlo između okeana, Kako je nestajala Esmi Lenoks, Soba. Ove poslednje dve trenutno nisu imali u mojoj knjižari, pa se nadam da ću ih naći u ovoj drugoj, do koje ću svratiti danas. Vodila sam se vašim preporukama, kao što se da primetiti![]()