Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Добро вече :)

Читам вас повремено већ неко време,и како сам за много дивних књига сазнала са ових страна,хтела сам да са вама поделим оне које су се мени допале у последње време.Можда некога заинтересују.

1.Вољена-Тони Морисон (у питању је магични реализам;могла би да се допадне онима који воле Маркеса)
2.Соломонова песма-Тони Морисон (одлична књига;једна од оних које ја сматрам "новим класицима")
3.Бог малих ствари-Арундати Рој (специфично написана,захтева пажљиво читање,потресна прича,добра књига)
4.Прича о љубави и тами-Амос Оз (мој први сусрет са овим писцем и већ на првој страни књиге знала сам да ће ми се допасти;не бих волела да ми је некако промакла)
5.Атентат-Јасмина Кадра (лагана књига што се тиче жанра,прича није;највећи утисак на мене је оставио оквир приче,како почиње и како се завршава)
6.Психијатри,психолози и други болесници-Родриго Муњос Авиа (бескрајно духовита)
7.Шаптач-Донато Каризи (иако нисам љубитељ трилера,овај ме је одушевио)

Тренутно читам Сунце у њеној коси-Џумпа Лахири.Мислим да је за препоруку,али то ћу знати када је завршим.

Eleni, ja već vidim da si se ti sa nama lepo uklopila.
Dobrodošla :D

Od svih nabrojanih sam pre nekih 7-8 godina čitala samo Bog malih stvari koja mi se jako dopala, a ostalo će ići na moj spisak za čitanje :)

I od mene dobrodoslica. :heart: Sta se ustrucavas, javi se svaki put, nemoj samo da nas citas... Caskaj sa nama slobodno. :lol:
I ja sam samo Bog malih stvari citala, a imam i Atentat. Od Toni Morison sam nedavno citala Milosrdje, ali sam ocekivala malo vise od jedne Nobelovke. No, verujem Eleni da su ove tvoje bolje. :ok:

Добро вече :)

Читам вас повремено већ неко време,и како сам за много дивних књига сазнала са ових страна,хтела сам да са вама поделим оне које су се мени допале у последње време.Можда некога заинтересују.

1.Вољена-Тони Морисон (у питању је магични реализам;могла би да се допадне онима који воле Маркеса)
2.Соломонова песма-Тони Морисон (одлична књига;једна од оних које ја сматрам "новим класицима")
3.Бог малих ствари-Арундати Рој (специфично написана,захтева пажљиво читање,потресна прича,добра књига)
4.Прича о љубави и тами[/B]-Амос Оз (мој први сусрет са овим писцем и већ на првој страни књиге знала сам да ће ми се допасти;не бих волела да ми је некако промакла)
5.Атентат-Јасмина Кадра (лагана књига што се тиче жанра,прича није;највећи утисак на мене је оставио оквир приче,како почиње и како се завршава)
6.Психијатри,психолози и други болесници-Родриго Муњос Авиа (бескрајно духовита)
7.Шаптач-Донато Каризи (иако нисам љубитељ трилера,овај ме је одушевио)

Тренутно читам Сунце у њеној коси-Џумпа Лахири.Мислим да је за препоруку,али то ћу знати када је завршим.

I mene je ova knjiga Amos Oza raspametila. U odusevljenju kupih jos jednu knjizicu, ali tu mi se splasnulo odusevljenje.
Moramo da nadjemo Rudjera za ovu Lahiri, on je takodje obozava:D
Ja sam se odavno nameracila na Arundati Roj, ali nikako da postignem sve.

Dobrodošlica Eleni, kako je samo adekvatan avatar izabrala. Pravi za ovu temu.
Znači, ja kao veliki ljubitelj Markesa, Toni Morison treba da počnem da čitam od Voljene.
One psihijate, psihologe je neko pominjao po dobru... Bog malih stvari sam čitala, ali kao da nisam.
A Sunce u njenoj kosi su hvalili kao najbolje delo Džampe Lahiri.

Samo da vam javim da sam noćas završila Knjigu o Blamu. Saznaćete nešto o stradanju Jevreja u WWII kroz životnu priču jednog slučajno preživelog. (Stalno mi je u glavi bio nedavno preminuli Miša Blam, ni kriv ni dužan...:sad2:)

Nastaviću sad s Korekcijama, Frenzen to zaslužuje. :heart:

Pre skoro deset godina, kao student sam menjala stan i silom prilika ostavila brdo knjiga kod tadašnjeg momka u stanu. U međuvremenu mi raskinuli, on se preselio i ostavio (namerno verovatno) sve moje knjige u tom stanu. Godinama nisam mislila o tome i pre neku noć ih sanajm kako stoje na policama, jadne, tužne i prašnjave. Valjda ih je neko uzeo i "udomio". Jesam blesava. Ponašam se kao da su mi deca:(

Čitam svašta nešto, uglavnom istorije umetnosti i knjige o kulturnoj baštini Srba. I ponovo Dan šesti...

- - - - - - - - - -

Nego je l rešavao neko onaj test opšte kulture za prijem na Filozofski faks? Pitanja su im...:roll:

I od mene dobrodoslica za Eleni.
Bas si me zainteresovala za Toni Morison i njene knjige. Nikako da nesto uzmem od nje. Znaci, ide prvo Voljena ili...?
Citala sam Bog malih stvari jos pre par godina i sta ga znam, dopala mi se. Jos se secam radnje romana.
Citala sam i Saptaca. Dobar triler.
Ostale knjige nisam citala. Interesuje me i roman Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici. I naravno, Amos Oz.
Sad cu da se bacim na epsku fantastiku. Ostrica mi je na umu. :)

Pre skoro deset godina, kao student sam menjala stan i silom prilika ostavila brdo knjiga kod tadašnjeg momka u stanu. U međuvremenu mi raskinuli, on se preselio i ostavio (namerno verovatno) sve moje knjige u tom stanu. Godinama nisam mislila o tome i pre neku noć ih sanajm kako stoje na policama, jadne, tužne i prašnjave. Valjda ih je neko uzeo i "udomio". Jesam blesava. Ponašam se kao da su mi deca:(

Čitam svašta nešto, uglavnom istorije umetnosti i knjige o kulturnoj baštini Srba. I ponovo Dan šesti...

- - - - - - - - - -

Nego je l rešavao neko onaj test opšte kulture za prijem na Filozofski faks? Pitanja su im...:roll:
Moja ćera nije polagala test opšte kulture (kod nas je slavistika na filozofskom). Sad ću da ga pronađem, ja volim da rešavam takve testove... Sećam se pre dve godine onog idiotskog pitanja sa JK. Tada je polagala devojka mog sina prijemni na filozofiji, ja nisam ni čula za tu pesmu Sodoma i Gomora, ona je znala...:think:

Inače, žao mi je tvojih knjiga. :( Ja nikad ne bih mogla moje da tako ostavim nekome... Ukrade mi povremeno sin tako neku za poklon bez pitanja, naravno, ne prizna mi odmah... Dođe mi da ga ubijem. Obavezno si kupim ponovo. Da nemam nakupovanih knjiiga za poklon, ne bi mi bilo krivo. Nego, to moju decu ne zanima... :malav:

Sad cu da se bacim na epsku fantastiku.

Preksinoć, u vozu, priča mi saputnica o nekoj interesantnoj knjizi koju je čitala, Moskva, pa neki broj (godina, nije bila sigurna koja)... nešto o sakupljanju sekundarnih sirovina u vidu ljudskog izmeta, ali kako nema šta da jedu, nema ni sekundarnih sirovina koje su primorani da predaju državi... Nešto u tom fazonu. Guglala sam, i jedino što liči na takvu knjigu je Metro 2033 i Metro 2034. Vidim da je epska fantastika, pa me interesuje, da li je to ono o čemu je ova žena pričala...:think:

- - - - - - - - - -

Ako je Selin i stan u Dositejevoj, knjige su kod mene. Legalno maznute. Nolit izdanje.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back