Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodična je videla tron. Jeeee! I kaže, ala sam se razočarala, od plastike je. Ne, rekoh, od gvožđa treba da bude, pa da im treba pet kranova da ga pomere.
:lol:

Ja, moram da priznam, nikada nisam bila niti na sajmu knjiga, niti na toj noći. Ovo za sajam je poseban blam, pošto osam sati dnevno sedim preko puta sajma. Ali, ne podnosim gužvu i tačka. Obiđem sajam posle sajma u Domu sindikata i to je to. I ne kupujem često, onako kad baš poželim ili za poklone.
Ja i kada kupim knjige (što je vrlo retko), poređam ih na police, a i dalje čitam one iz biblioteke.
Što bi rekao Miki Manojlović: "Šta ti je navika " :lol:

- - - - - - - - - -

Čitam Francusku svitu, sporo mi ide, ali je knjiga baš lepa.

Dakle, ispravka. Rekoh da je tron samo tinejdžere. Sad kad je jela i sl. priča mi da je čekala red 40 minuta, da je bilo ljudi svih godina (i mojih), da su dolazile i majke sa malom decom i bebama, koje su slikale na tronu i sl. E pa, baš nemam pojma ponekad.

Danas na buvljaku kompleti u ponudi, Bromfild, Kronin, Andjelika.... tamo dalje, (nisam slikala) još neke petparačke..
knjige.jpg

Mrs. Bi, je l' buvljak na Novom Beogradu ili ...? Kakve su cene? Znam da neki čovek prodaje polovne knjige na Kalenić pijaci, ali nisam nikad išla da vidim šta sve ima kod njega u ponudi. On valjda određenim danima dolazi, ali ja ne znam kad tačno.

Ne, buvljak u Zemunu. Pravi buvljak sa starim stvarima. Šta tu sve može da se nadje.... i odeće, obuće, starih knjiga, fotografija, čaša, tanjira, slika, lampi, nameštaja, kompjutera, kućnih aparata.... blizu stanujem i mm i ja svake nedelje prvo obidjemo buvljak, pa onda odemo malo dalje na zelenu pijacu koja isto radi samo nedeljom, na izlasku iz Ugrinovačke, na autoput. Pretpostavila sam da poznaješ Zemun jer si pominjala da kupuješ u Laguni u Zemunu, ali možda znaš samo centar. Ovo je sasvim drugačije.
Nisam pitala za cene knjiga.

Kako ne pita... baš bi bilo zanimljivo znati. Mada su verovatno cene kao na onim tezgama, kao recimo u Domu sindikata u vreme tih njihovih sajmova. Znači, skupo, jer takvih knjiga nema u novim izdanjima.

Nedavno, jedan kolega mm reče da je prodao celog Tolstoja tim uličnim prodavcima, 100 din/knjiga. Kad sam čula mal' nisam umrla od muke. Ludi stvore, a ja? Tim pre, što to niko nije pipnuo, služilo za ukras, ma ko iz radnje. Još patim za tim kompletom.

A znaš koliko takvih kompleta ima po kućama, a i na voćkicama. Pošto već godinu ipo dana svake nedelje idem na buvljak, već znam šta ima. I tačno prepoznajem kad se neki naslednik oslobodio stvari svojih preminulih roditelja. Jednom su se pojavile Politike iz '68. Sve naslovi "Rusi ušli u Čehoslovačku" i slično. Vidi se da da je neko to pažljivo čuvao. Pa onda fotografije, čaše, servisi, onako starinski ili iz 70-ih godina kao što moji roditelji još uvek imaju...
Pitaću za komplete

Ne, buvljak u Zemunu. Pravi buvljak sa starim stvarima. Šta tu sve može da se nadje.... i odeće, obuće, starih knjiga, fotografija, čaša, tanjira, slika, lampi, nameštaja, kompjutera, kućnih aparata.... blizu stanujem i mm i ja svake nedelje prvo obidjemo buvljak, pa onda odemo malo dalje na zelenu pijacu koja isto radi samo nedeljom, na izlasku iz Ugrinovačke, na autoput. Pretpostavila sam da poznaješ Zemun jer si pominjala da kupuješ u Laguni u Zemunu, ali možda znaš samo centar. Ovo je sasvim drugačije.
Nisam pitala za cene knjiga.
Aha, ok, nisam znala na koji misliš.Znam za taj buvljak ali nisam nikad išla. Nije mi to baš usput kad sam u Zemunu, pa tamo ni ne idem. A inače, znam dobro Zemun, neraskidivo sam vezana za njega (pričala sam već ranije) :) Čim si rekla Ugrinovačka,znala bih gde da tražim:)

Kako mene rastuži to rasprodavanje nečega što su naši dragi sakupljali pažljivo i sa ljubavlju, ponekad godinama. Znam da se uglavnom mora, zbog prostora i sl., al' opet mi tužno. Doduše, kako bih ja došla do nekih knjiga... (I mm do gomile alata, on to voli. U stvari više mu treba, nego što voli).

Aha, ok, nisam znala na koji misliš.Znam za taj buvljak ali nisam nikad išla. Nije mi to baš usput kad sam u Zemunu, pa tamo ni ne idem. A inače, znam dobro Zemun, neraskidivo sam vezana za njega (pričala sam već ranije) :) Čim si rekla Ugrinovačka,znala bih gde da tražim:)

To je samo nedeljom pre podne, pa nemoj da tražiš ako dolaziš nekog drugog dana. Mi ne ustanemo dovoljno rano, ali to bude u svim okolnim ulicama na zemlji... onda u 9 krene komunalna policija da ih rasteruje, pa ostanu samo oni u gradjenom prostoru. Ti ljudi što prodaju stare stvari su valjda najveći krivci za propast ove države.

- - - - - - - - - -

Moram da proverim još nešto, Mrs. Bi, je l taj buvljak onaj kod Geteove ulice? Nešto sam se sva sad spetljala..

Ček sad da ja nadjem na nekoj karti koja je Geteova ulica. Nisam odrasla u ovom kraju, doselila sam se pre godinu i po dana, pa još učim.

za Shade

obavesti ovde kad proglasite pobednika za Grotesku

Sto ne pogledas:think:

Uz izvinjenje sto nisi MENE pitala (javice se i Sahde sigurno):

1. mesto, sa 50 osvojenih glasova osvojila je LJILJA MMM, predlog br. 6
2. mesto, sa 35 osvojenih glasova osvojio je Dragoljub69, predlog br. 1
3. mesto, sa 33 osvojena glasa osvojila je Tol, predlog br. predlog br. 5

Pobednik LJILJA MMM, nova tema: LAKRDIJAŠ...

Poslednja izmena:
Mi večeras idemo na matursko veče. Mislim, ide ljubi ga majka. A jutros je ustao sa osmim putnikom na nosu. Ja se ubih od smeha, a on od pokušaja da ga uništu. Ako večeras uopšte bude imao nos biće dobro.

Pročitala Slučaj čoveka koji je umro smejući se. Kasnije pišem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back