Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo, drage moje drugarice čitalice.
kako ste?
U gužvanjcu samo poslova i događaja, a internetske muke moje znate odvajkada.
No, javljam se da se pohvalim.
Juče na promociji knjige memoara Dragoljuba Mićunovića "Zapisi u nevremenu", upoznala sam Vidu Ognjenović.
Divotu reči, divotu misli, precrvenu kosu, prežive Oči što dubinu kazuju.
Srećnom me drži taj susret.
Rekla mi je da lepogovoreća sam. Tim rečima.
Morala sam da podelim, morala da odskakućem sreću susreta.

Mun, ti i jesi to. Zna to Vida da prepozna.

Aha, Martin.. Hvala Rodo. Ima dosta knjiga, moram neki plan kupovine da napravim..i da padnem u nesvest verovatno koliko mi para treba:pljus:

Vidite ovo.. Od 28.2 do 2.3 u Delfi knjižarama i na njihovom sajtu popust 30% na Top 20 i još imaju popuste za druge izdavače https://www.laguna.rs/v2633_vest_laguna_i_delfi_obelezavaju_nacionalni_dan_knjige_popusti_do_30_laguna.html
Ne piše da li važe članski popusti:think: Ne mogu da se setim ranije kad su bile ovakve ponude kako je bilo.. Mada, ako ne piše ništa možda ne važe:think: I onaj količinski da li važi u ovoj situaciji:think:

Na Top 20 Laguninih je 30% koliko sam shvatila.

I ja gledam Saramaga i Ponoćnu ružu. Moram da proverim da li važe ostali popusti. Ako se odlučim za kupovinu, i uzmem recimo ove dve što će biti sa 30% popusta, i još jednu sa članskim popustom, onda je to 3 knjige i trebalo bi da bude još 10% manje, pod uslovom da količinski popust važi..Ako ne važi bar količinski, onda mi se više ispalti da idem na članski+količinski.. Slažem se,moramo da čekamo petak pa da vidimo..

Izgleda da su ove u TOP 20
http://delfi.rs/knjige/top-lista.html
Ali, ima i Laguninih i knjiga drugih izdavača, pa mi nije jasno da li će za sve njih da bude 30%...Moraćemo da sačekamo petak...:(

- - - - - - - - - -

Ili ovih Top 20...:think:
https://www.laguna.rs/index.html
Ja ću Saramaga...
Kad pogledam šta sam sve nakupovala od Čarobne knjige od sajma na ovamo, pitam se da l' sam normalna. Tako sam jedno vreme radila s Lagunom. Uglavnom su to naslovi za koje nisam do tada ni čula. Ma, Limundo je zakon; kupiš oprobane klasike po povoljnim cenama i čitaš ko čovek. Kad pogledam iza sebe, najbolje naslove sam čitala iz biblioteke ili sam ih kupila tek nakon čitanja. Rešila sam da se menjam iz korena. Preskakaću akcije koliko mogu...
Ako si ti zaboravila ja nisam šta si onomad kazala
smilie_girl_093.gif

Zdravo, drage moje drugarice čitalice.
kako ste?
U gužvanjcu samo poslova i događaja, a internetske muke moje znate odvajkada.
No, javljam se da se pohvalim.
Juče na promociji knjige memoara Dragoljuba Mićunovića "Zapisi u nevremenu", upoznala sam Vidu Ognjenović.
Divotu reči, divotu misli, precrvenu kosu, prežive Oči što dubinu kazuju.
Srećnom me drži taj susret.
Rekla mi je da lepogovoreća sam. Tim rečima.
Morala sam da podelim, morala da odskakućem sreću susreta.
Lepo i nesvakidašnje poznanstvo. Još da je bila i Dragončica pa da bude lepogovoreći stereo :D

1zzl3jm.jpg

Ja kupila :srecna:
:ok: Za Nesbea :)

- - - - - - - - - -

Svih sedam talasa - Danijel Glatauer, Laguna 220 str. 7/10

Ja nisam razočarana onoliko koliko ste vi bile. Verovatno jer sam upozorena da ovaj deo nije ni prići prvom.
Činjenica je da ovaj deo nije toliko dobar kao prvi, ali meni je bio solidan. Baš to, solidan.

- - - - - - - - - -

Bi, pročitala obe. Sad na miru mogu da čitam iz biblioteke i da se dogovorimo kada da ti ih vratim :)

Aha, Martin.. Hvala Rodo. Ima dosta knjiga, moram neki plan kupovine da napravim..i da padnem u nesvest verovatno koliko mi para treba:pljus:

Vidite ovo.. Od 28.2 do 2.3 u Delfi knjižarama i na njihovom sajtu popust 30% na Top 20 i još imaju popuste za druge izdavače https://www.laguna.rs/v2633_vest_la...cionalni_dan_knjige_popusti_do_30_laguna.html
Ne piše da li važe članski popusti:think: Ne mogu da se setim ranije kad su bile ovakve ponude kako je bilo.. Mada, ako ne piše ništa možda ne važe:think: I onaj količinski da li važi u ovoj situaciji:think:

Serijal je toliko dobar da ga vredi imati u svojoj biblioteci.
Knjige jesu skupe u knjizarama, ali mislim da ih ima u svakoj malo vecoj biblioteci.
Znam da ceo serijal ima Glavna biblioteka u Zemunu... videla sam ih na polici.

Poslednja izmena:
Kupiću ih, kad budem mogla, jednu po jednu. Nisam učlanjena u neku biblioteku.

Išla sam do knjižare, još nemaju informacije da li će važiti ostali popusti na Top 20. Možda će imati informaciju u četvrtak a možda tek u petak, ne zna se.

Serijal je toliko dobar da ga vredi imati u svojoj biblioteci.
Knjige jesu skupe u knjizarama, ali mislim da ih ima u svakoj malo vecoj biblioteci.
Znam da ceo serijal ima Glavna biblioteka u Zemunu... videla sam ih na polici.

Nisu ni na čitanju!? Imaju valjda više kompleta.

E, ljudi, pročitala sam Ukus koštica jabuke, Katarina Hagena, Čarobna knjiga, 220 strana
i mogu da prijavim da sam pomalo razočarana. Ništa naročito. Tema nekako već vidjena.. devojka se vraća u rodno selo/varošicu .. u stvari čak nije ni njeno, nego njene majke na sahranu bake (koja joj je ostavila kuću) pa se ona tu priseća kako je kao dete i mlada devojka tu provodila raspuste družeći se sa sestrom od tetke Rozmari i komšinicom Mirom. Usput priča i kako su njena majka i njene dve sestre odrastale, odlazile od kuće, vraćale se, i o mladosti i kasnijem životu njene bake i dede.....
Sve tu ima, ali mi je nekako bledo i pomalo nategnuto. Još su mi najupečatljiviji momenti gde opisuje Alchajmerovu bolest bake, mada mi malo deluje i kao preterivanje (sva sreća nemam iskustva sa tom bolešću), ali znam da je jako nezgodna.
Lik glavne junakinje je nekako nedefinisan. Ponaša se kao neka lujka, oblači stare svečane haljine svojih tetaka i ide u njima po selu, ide na obližnje jezero gde se kupa gola...

A neki izrazi me tako nerviraju. Konkretno mi je totalno bezvezna, nelogična i nepotrebna rečenica "Odgegala sam se na sprat, popevši se uz stepenice"
Ne znam kako je inače dospevala na sprat, ako ne stepenicama... a ovaj izraz odgegala, koji se prilično često sreće i verujem da ne odgovora stanju stvari. Ne znam da li je to problem prevoda, da li u engleskom ili (u ovom slučaju) nemačkom jeziku ima neki izraz koji je malo jasniji i odredjeniji, a u našem nema adekvatne reči, pa se koristi odgegati. Po meni se gegaju patke i možda trudnice u poodmakloj trudnoći ili neko ko ima problem sa nogom, (ali on obično šepa), a normalna, zdrava i prava devojka se ne gega, osim ako nema 100 kila, a ovde to nije pomenuto.

Inače, pošto se odgegala na sprat, popevši se uz stepenice, junakinja se se oprala u bideu od glave do pete, .????!!!! ... i uskočila u kao noć-plavu haljinu od tila ... posle opisuje haljinu... to neću ni da komentarišem)

Obično ne dajem ocene, i možda sam ovaj put i previše kritična, ali od mene 3/10.

Kad malopre nisam pala u nesvest...
Juče otvoren Svetosavski sajam knjiga u Nišu, a ja nisam znala. To je zato što sam projurila juče umorna pored izlošbenog salona "Srbija", gde se odršava. E, kad nisam prisustvovala otvaranju, neću ni da idem. Prošle godine jedva nađoh dve knjige, Markesa i Isidoru Skulić... Mizerija...:(

Kad malopre nisam pala u nesvest...
Juče otvoren Svetosavski sajam knjiga u Nišu, a ja nisam znala. To je zato što sam projurila juče umorna pored izlošbenog salona "Srbija", gde se odršava. E, kad nisam prisustvovala otvaranju, neću ni da idem. Prošle godine jedva nađoh dve knjige, Markesa i Isidoru Skulić... Mizerija...:(
A da li znaš da je u četvrtak promocija druge knjige Žarka Lauševića u Narodnoj biblioteci?

Samo da se javim i pohvalim. Dolazi mama i daje kesu. Unutra "Lakuna".(Pitam je kako je izabrala baš tu, kaže, po preporuci) Baš sam se obradovala.Valjda se neću razočarati. Nije znala za popust uz člansku kartu pa je kupila po punoj ceni.

Night i Rado, uživajte...

Bi, nasmejala si me... Kakve rečenice...:hahaha:

Poslednja izmena:
Imaš trenutno na kolektivi popust za učlanjenje u Gradsku biblioteku. http://www.popusti.rs/690-din-za-go...l_beograd&utm_medium=email&utm_campaign=14106

Tako se moja ćerka učlanila preko škole za 400 dinara.

Ja tek sad vidim da je u pitanju Kolektiva a ne kolektivno učlanjenje...:zcepanje: Koji sam kreten...:dash:

- - - - - - - - - -

Samo da se javim i pohvalim. Dolazi mama i daje kesu. Unutra "Lakuna".(Pitam je kako je izabrala baš tu, kaže, po preporuci) Baš sam se obradovala.Valjda se neću razočarati. Nije znala za popust uz člansku kartu pa je kupila po punoj ceni.

Night i Rado, uživajte...

Hvala, ako odemo...:lol:
Blago tebi s mamom. Meni moja brani da kupujem više knjige, kaže da malo obnovim garderobu...:(

Ako si ti zaboravila ja nisam šta si onomad kazala
smilie_girl_093.gif

Lamar, glas razuma. Poslušaj je, Rado :lol:

Bi, meni je Ukus koštica jabuke delovala ok kad sam je pročitala, ali, kako je vreme prolazilo, sve mi je delovala bezveznije. Baš sam pre neki dan slagala knjige i palo mi je na pamet kako se te knjige jedva sećam, a relativno skoro sam je čitala. Utisak je začuđujuće brzo izvetrio, što sigurno nije dobro.

Ja sam poslednje pročitala Muziku jednog života Andreja Makina i baš sam je razvukla. Delovala mi je nekako dosadno i otužno. Tek je na kraju dobila neki smisao i nagnala me da uvidim njenu lepotu. Verovatno sam u od starta imala prevelika očekivanja jer je autor dosta hvaljen.

Razmišljam o Vulkanovoj osmomartovskoj ponudi o 3 knjige za 999 - da li da uzmem Emu i Razum i osećajnost (čitala sam ih već, ali mi se nisu svidele kao Gordost i predrasude). Mada, nemam pojma koju bih treću, ništa mi se ne sviđa. Možda ipak ne. Eto, sama pitam i sama odgovaram.

Lamar, glas razuma. Poslušaj je, Rado :lol:

Bi, meni je Ukus koštica jabuke delovala ok kad sam je pročitala, ali, kako je vreme prolazilo, sve mi je delovala bezveznije. Baš sam pre neki dan slagala knjige i palo mi je na pamet kako se te knjige jedva sećam, a relativno skoro sam je čitala. Utisak je začuđujuće brzo izvetrio, što sigurno nije dobro.

Ja sam poslednje pročitala Muziku jednog života Andreja Makina i baš sam je razvukla. Delovala mi je nekako dosadno i otužno. Tek je na kraju dobila neki smisao i nagnala me da uvidim njenu lepotu. Verovatno sam u od starta imala prevelika očekivanja jer je autor dosta hvaljen.

Razmišljam o Vulkanovoj osmomartovskoj ponudi o 3 knjige za 999 - da li da uzmem Emu i Razum i osećajnost (čitala sam ih već, ali mi se nisu svidele kao Gordost i predrasude). Mada, nemam pojma koju bih treću, ništa mi se ne sviđa. Možda ipak ne. Eto, sama pitam i sama odgovaram.
Možda bih je i poslušala, ali, danas pročitah da je ulaz slobodan, a ja tu prolazim svakodnevno...:( Ako uđem, sramota da izađem praznih ruku, a znam da sve već imam...msm. sve što mi je potrebno (i što nije:)).

A što se ne sakupite tri forumašice pa sve kupite po jednu knjigu u Vulkanu?:think:

- - - - - - - - - -

A Makin, on sve razvlači, ali što kažeš, na kraju shvatiš kako je dobar... Sreća pa nije opširan...:)

Ja tek sad vidim da je u pitanju Kolektiva a ne kolektivno učlanjenje...:zcepanje: Koji sam kreten...:dash:
kolektiva i popusti su se integrisali. Pa i to ti dodje kao kolektivna kupovina, pa je niža cena zbog očekivanja velike količine prodaja. Nema knjiga.
Ja sam samo jednom kupila kuhinjske krpe, pa uz poštarinu (pošto su slali iz Novog Sada) nisam se baš ovajdila od jeftinoće.
Kad smo kod garderobe i tu treba da se ponovim, ali kad, pojma nemam...
Pusti mamu da ti kupi. Vidiš kako je sa Lakunom lepo pogodila šta želiš

Kad sam napisala one moje utiske i karakteristične rečenice, pretražila sam temu da vidim ko je čitao i kakvi su utisci. Niko se nije oduševio. Pored tebe, Elefterie, čitale su i Esterita, koja kaže da je na početku mnogo obećavala ali je na kraju zbrzana i nekako nedovršeno, NIght, koja od bestselera očekivala više (normalno!) i lepogovoreća Moonlight (prosto sam poželela da češće dobija komplimente od uglednih ljudi, pa da dodje da nam se pohvali) koja je prva čitala, još u prvom delu biblioteke i bila najkritičnija jer "osim naslova, malo šta ima pozitivno... a delovi su kao ljubavni vikend roman".
Sve se slažem.

Sad sam izabrala da čitam Trgovac oružjem, Hjua Lorija (poznatijeg kao Doktor Haus) Od pet knjiga koje sam kupila na akciji Čarobne knjige, pored ove Koštice od jabuke, u kojoj je baka obolela od alhcajmera, I dalje Alis je na istu temu, Molim te pazi na mamu je o izgubljenoj mami, ali valjda nije obolela od iste bolesti, samo Trgovac oružjem i Potrošni valjda nisu na tu temu. Zato moram da kombinujem, da ne obolim i ja.
U nekim momentima ne mogu da se setim nekih reči, ali to pripisujem umoru i nedovoljnoj koncentraciji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back