Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Videh na FB da hvale tu knjigu ali sam i ja guglala ali ne nadjoh je kod nas..
Inace, retko skidam knjige..

Moram da podelim ovaj divni citat sa vama:

"Ima li nečeg lepšeg nego sedeti uveče, u uglu kraj vatre, s knjigom, dok vetar udara u okna, dok lampa gori? Čovek ni na šta ne misli, časovi prolaze. Nepomičan, on krstari zemljama koje kao da su pred njim, a misao mu na krilima mašte uživa u pojedinostima ili prati tok pustolovina. Ona se meša sa likovima; kao da vi sami treperite ispod njihovih odela. Zar vam se ponekad nije događalo da u knjizi naiđete na neku maglovitu misao koja se rodila i u vašoj glavi, na neku nejasnu sliku koja vam se vraća iz daljine i koja kao da do kraja izražava vaša najtananija osećanja?"

Madam Bovari
Eh, da imamo kamin ko smokva...:aha:
Ali, hvala Rado :-)
Nema na čemu. Ja nisam probala i ne smem, trenutno sam bez antivirusa...:(

- - - - - - - - - -

Jesmo :D odnosno ja jesam :D
Al odo da se farbam, bem ti farbanje na svake dve nedelje :evil:
A ti se farbaj u plavo na 4 nedelje...;)

Zavrsila sam Emilija Leta- M.Mitrovic..

Ocena 3/5.
Ova knjiga je bila u trci za NINovu nagradu.

Radnja romana Emilja Leta smeštena je na prostoru naše zemlje u doba Rimskog carstva, kada je njegovim istočnim delom vladao Maksim Galerije, pred Konstantinovu vladavinu. Emilija je zena sa kojom je Maksim Galerije bio u braku petnaest godina i imali su ćerku Maksimilu. On nju ostavlja zbog prestola, morao je da se ozeni drugom zenom. Ona je ostavljena pa prognana žena na koju je nova svekrva više puta pokušala atentat, gladna izbeglica u nepozantom gradu, lečena na nedostojnom mestu u kući hetera, zaboravljena u novoj Romulinoj kući... i voli ga do kraja zivota. Na kraju dolazi do drasticnog obrta sudbina glavnih junaka.

Sve u svemu, ne preporucujem ovaj roman. Nekako mi je pomalo patetican...
Sva sreca pa je knjiga iz biblioteke, inace je stalno na Laguninim akcijama.

Nema na čemu. Ja nisam probala i ne smem, trenutno sam bez antivirusa...:(

Moj komp ne bi podneo toliki teret :roll:

- - - - - - - - - -

Jesmo :D odnosno ja jesam :D
Al odo da se farbam, bem ti farbanje na svake dve nedelje :evil:

Cini mi se da si lajkovala moj koment ;) (da esterka brze opravi komp)

I ja ne volim farbanje, mada ja stavljam preliv ali meni to dodje na isto..

Pa vodim računa. A čitala ih je i Elefteria pre mene. I ona je pazila. Možda je malo starinski, ali ja te nove knjige uvijem u neki papir. Pošto uglavnom knjige čitam po autobusima, iskrzaju se prilikom izvlačenja i guranja u tašnu. A držim ih čvrsto s dve ruke i zavirujem u njih da se ne bi suviše otvorile ili nedajbože pokidale na nekom mestu. Jer ove koje sam kupila i pročitaću ih samo ja i samo jednom, mogu i da poklonim posle nekom. Ili da se i ja učlanim na voćkice pa i da zaradjujem.

Pa vodim računa. A čitala ih je i Elefteria pre mene. I ona je pazila. Možda je malo starinski, ali ja te nove knjige uvijem u neki papir. Pošto uglavnom knjige čitam po autobusima, iskrzaju se prilikom izvlačenja i guranja u tašnu. A držim ih čvrsto s dve ruke i zavirujem u njih da se ne bi suviše otvorile ili nedajbože pokidale na nekom mestu. Jer ove koje sam kupila i pročitaću ih samo ja i samo jednom, mogu i da poklonim posle nekom. Ili da se i ja učlanim na voćkice pa i da zaradjujem.

I ja tako. Sto da ne, Bi?
Ja tako ``zaradjujem``. Nije puno, ali ponekad bas znaci.

- - - - - - - - - -

I ja se juce farbala.
Sad sam goticarka. Crna, vrana kosa, a bled ten.

Pročitala sam Berkut konačno. Odličan triler. Jesam razvlačila sa čitanjem, ali to nije umanjilo utisak na kraju.

A što se čuvanja knjiga tiče, čuvam ih, posebno tuđe. Ali ima i nekih poveza koji nisu baš najbolji, pa onda ne moze da se izbegne to da se vidi da je knjiga čitana. Rado pozajmljujem knjige drugima i nisam sebična po tom pitanju, samo volim kada mi ih vrate onakve kakve su ih dobili. Tako i ja postupam, i nekako mi je i prirodno da čuvam ono što nije moje.

E pa evo me...malo sam zapostavila ovaj forum, jer pisem na jednom drugom gde ima informacija vezanih za venčanje.
U medjuvremenu sam imala onu moju veeeeeliku obavezu i odgovornost kojoj sam se mnogo posvetila, od koje mnogo zavisi i juce je to zavrseno.Kao da sam se ponovo rodila.Ocekujem rezultate i znam da ce rezultati biti iznad proseka.Danas sam samo uzivala, prvi put posle mnooooogo vremena od spavala popodne, citav dan na netu,citala i novine,ma uzivancija.Sutra mnogo lakse idem na posao, poletna i orna.
Ocekuje me jos nesto u vezi sa strucnim stvarima, ali to posle zavrsetka sredjivanja kuce i venčanja.
Izvinjavam se,ali morala sam ovo sa vama da podelim.

Sto se knjiga tice, negde sam nasla info da Admiral book ima akciju do 28. Februara , mislim da je reč o popularnoj psihologiji.
Juce sa koleginicama posle tog posla svratim u Vulkan i uzdrzim se od kupovine, a one kao sumanute traže 50 nijansi sive...Ja pokusala da im objasnim,ali gledaju me kao da se foliram, kao njima je receno da je knjiga ekstra...a sve obrazovanje, emAncipovane....skoro me je bilo sramota sto pametujem.Najgore je sto jos treb da se stidis onog sto znas, umesto da se stide oni sto ne žanju i kojima je to sam vrh knjizevnosti...

Nedostajale ste...

O, Kerefeko, tebi je bas zanimljivo. Cestitam na tome sto si zavrsila... sve si podelila sa nama, ali si ostala tajanstvena :think: Ako, samo nek si ti zadovoljna.

Ja se isto iznerviram i bude mi zao, kad tako dobronamerno nekog nesto posavetujem, a on tera svoje. Ma nekad se ne treba mesati. A kako, kad znas da neko srlja u propast.

Koleginica alergicna na dezodorans i nasla negde recept za domaći. Kašika kokosovog ulja, kašika sode bikarbone i kašika gustina. Sve se promeša, stavi u kutijicu od pomade i svaki dan nanese malo. Kaže, nema neprijatnih mirisa, ona zadovljna, već godinu i po dana i ona i deca samo to koriste. I ja to lepo podelila sa drugim mojim drugaricama, kao i sad ovde. I posle 2-3 dana javlja se jedna.
- Ali jesi ti normalna, teglica kokosovog ulja košta 600 dinara.
- Pa dobro, to ti je jedina skuplja stavka, ali znaš koliko će da ti traje. Pa dezodorans nemaš za manje od 200 dinara.
- Ali meni dezodorans u stiku traje..... pa to je skupo, pa to se ne isplati... pa to košta...
- Pa dobro, nije obavezno da praviš to, meni se svidela ideja, znaš da je prirodno, nema nikakvih štetnih dodataka....

Sad ona mene nešto ubedjuje da je to skupo, da ne valja... pa ne moraš da praviš, ko te tera, mani me se... neću ništa više ni da joj pričam. Ja najdobronamernije...a ispadoh da sad ja nju oću da nateram u trošak.
Ona je čitala i 50 nijansi sive :zcepanje:

Aaaa, ja samo ovde sa vama i sa još par drugarica o knjigama.
Ostalima ni slovca. Znaju oni svi da ja čitam ali ne komentarišem. Samo ih gledam belo.
I taj moj pogled ih onda natera da ne pričaju puno. Vide da tu nešto ne štima.
A ako me nekako ipak navedu na neizbežan komentar, samo kažem "ja čitam malo drugačije knjige".
I opet ućutim. Ma ko će da se izbori sa sivim nijansama, sa bjelicama, sa voluminizirajućim spisateljicama...
Ta borba je unapred osuđena na propast.

PS Kerefeko, čestitamo što si privela kraju to što si privela. Sad uživaj :cmok:

- - - - - - - - - -

Pozdravila vas je Esterka. Još ne može da uđe na Krstaricu.
Rekla sam joj da brže to popravlja i da nam nedostaje :)

Čitam Svih sedam talasa, slabija je od prvog dela ali je ok :)

Pročitala sam Berkut konačno. Odličan triler. Jesam razvlačila sa čitanjem, ali to nije umanjilo utisak na kraju.

A što se čuvanja knjiga tiče, čuvam ih, posebno tuđe. Ali ima i nekih poveza koji nisu baš najbolji, pa onda ne moze da se izbegne to da se vidi da je knjiga čitana. Rado pozajmljujem knjige drugima i nisam sebična po tom pitanju, samo volim kada mi ih vrate onakve kakve su ih dobili. Tako i ja postupam, i nekako mi je i prirodno da čuvam ono što nije moje.

I ja cuvam tudje knjige, pa vise od sopstvenih.
Jednom sam pozajmila meni omiljenu knjigu koleginici koja ju je odnela da je cita na moru.
Kad se vratila sa odmora, ja sam je dobila u takvom stanju, kao da se i knjiga kupala u istom...
Dobila sam izvinjenje, uvazila sam ga, sta da se radi, sigurno nije to htela namerno, ali opet treba voditi racuna o tudjim stvarima, u ovom slucaju knjigama.

P.S. I ja sam uzivala u Berkutu. Volela bih da je tako bilo... po zasluzi.

Volela bih da procitam ``Kad duva severac``, ali sudeci po temi, ja sam to izgleda prosla u zivotu, sad ne znam kako se zavrsava radnja u romanu, mozda bi mi legla, mozda bi mi jos vise pokrenula emocije s kojima se jos nisam izborila, jer i dalje mislim na moju kompjutersku ljubav, a prosle su tolike godine...

Poslednja izmena:
E pa evo me...malo sam zapostavila ovaj forum, jer pisem na jednom drugom gde ima informacija vezanih za venčanje.
U medjuvremenu sam imala onu moju veeeeeliku obavezu i odgovornost kojoj sam se mnogo posvetila, od koje mnogo zavisi i juce je to zavrseno.Kao da sam se ponovo rodila.Ocekujem rezultate i znam da ce rezultati biti iznad proseka.Danas sam samo uzivala, prvi put posle mnooooogo vremena od spavala popodne, citav dan na netu,citala i novine,ma uzivancija.Sutra mnogo lakse idem na posao, poletna i orna.
Ocekuje me jos nesto u vezi sa strucnim stvarima, ali to posle zavrsetka sredjivanja kuce i venčanja.
Izvinjavam se,ali morala sam ovo sa vama da podelim.

Sto se knjiga tice, negde sam nasla info da Admiral book ima akciju do 28. Februara , mislim da je reč o popularnoj psihologiji.
Juce sa koleginicama posle tog posla svratim u Vulkan i uzdrzim se od kupovine, a one kao sumanute traže 50 nijansi sive...Ja pokusala da im objasnim,ali gledaju me kao da se foliram, kao njima je receno da je knjiga ekstra...a sve obrazovanje, emAncipovane....skoro me je bilo sramota sto pametujem.Najgore je sto jos treb da se stidis onog sto znas, umesto da se stide oni sto ne žanju i kojima je to sam vrh knjizevnosti...

Nedostajale ste...

Kerefeko, drago mi je da sve ide po planu. :heart2:

A koleginice, odmah mi je bilo jasno kolko su pametne, prvo po izboru dela, a onda i izdavačke kuće gde je traže. U Laguni bi sa malo truda dobile 3 za 2.... :lol:

Kerefeko, super što si rešila to što te je mučilo. :)

Meni s druge strane ovog meseca sve ide naopako. Trebalo je da počnem da volontiram, ali nešto se iskomplikovalo i pitanje je šta će na kraju da ispadne. Ličilo je da će sve biti dobro, ali... Onda sam saznala neke stvari o nekim osobama.. Neke informacije su me rastužile, zbog nekih mi je sujeta povređena kao ženi (priznajem nerado ali tako je)... Mislila sam da ću možda na neki kratak put ali ništa od toga...Izgleda da su karte za Fest pokupovane pa sad verovatno i nema karata za to što sam htela da gledam, a jurila sam društo da kupimo na vreme karte, ali jok, mora da se čeka poslednji trenutak...Kradljuvicu knjiga nisu hteli da gledaju, a meni je glupo da sama idem u bioskop... Sve mi se zbrčkalo u par dana, dosta opterećujućih informacija da nisam imala koncentraciju ni da slušam ljude kad mi nešto pričaju, a kamoli da čitam...Da sam bar čitala neku tešku knjigu pa čovek da kaže da je ok da se razvuče čitanje, ali kad sam triler koji može da se pročita za par dana razvukla, onda sam videla gde sam. Zanimljivo mi je (još uvek) šivenje, a i tu sam pogrešila nešto oko krojenja, ali je to ispravljeno. Ma sve mi je naopako ovih dana..:cry: Sad sam se izjadala pošteno...

Mrs. Bi interesantan je taj recept. Što ne probati.. Sve je prirodno, ne može da šteti.:)

Počela sam Hobita, Tolkin. Nije moj prvi susret sa epskom fantastikom, i za sad mi je sasvim ok. Pokušala sam ranije da čitam Laži Loka Lamore i nije mi išlo, ali mislim da ću se vratiti toj knjizi. Možda ne neposredno posle Hobita, ali u nekom narednom periodu da. Nisam bila ranije sigurna da li mi žanr ne odgovara ili sama knjiga, ali sad kad čitam Hobita zanimljivo mi je, tako da je možda za Loka bio loš trenutak tada..

Kerefeko, super što si rešila to što te je mučilo. :)

Meni s druge strane ovog meseca sve ide naopako. Trebalo je da počnem da volontiram, ali nešto se iskomplikovalo i pitanje je šta će na kraju da ispadne. Ličilo je da će sve biti dobro, ali... Onda sam saznala neke stvari o nekim osobama.. Neke informacije su me rastužile, zbog nekih mi je sujeta povređena kao ženi (priznajem nerado ali tako je)... Mislila sam da ću možda na neki kratak put ali ništa od toga...Izgleda da su karte za Fest pokupovane pa sad verovatno i nema karata za to što sam htela da gledam, a jurila sam društo da kupimo na vreme karte, ali jok, mora da se čeka poslednji trenutak...Kradljuvicu knjiga nisu hteli da gledaju, a meni je glupo da sama idem u bioskop... Sve mi se zbrčkalo u par dana, dosta opterećujućih informacija da nisam imala koncentraciju ni da slušam ljude kad mi nešto pričaju, a kamoli da čitam...Da sam bar čitala neku tešku knjigu pa čovek da kaže da je ok da se razvuče čitanje, ali kad sam triler koji može da se pročita za par dana razvukla, onda sam videla gde sam. Zanimljivo mi je (još uvek) šivenje, a i tu sam pogrešila nešto oko krojenja, ali je to ispravljeno. Ma sve mi je naopako ovih dana..:cry: Sad sam se izjadala pošteno...

Mrs. Bi interesantan je taj recept. Što ne probati.. Sve je prirodno, ne može da šteti.:)

Počela sam Hobita, Tolkin. Nije moj prvi susret sa epskom fantastikom, i za sad mi je sasvim ok. Pokušala sam ranije da čitam Laži Loka Lamore i nije mi išlo, ali mislim da ću se vratiti toj knjizi. Možda ne neposredno posle Hobita, ali u nekom narednom periodu da. Nisam bila ranije sigurna da li mi žanr ne odgovara ili sama knjiga, ali sad kad čitam Hobita zanimljivo mi je, tako da je možda za Loka bio loš trenutak tada..

Hobit i Gospodar su meni omiljena dela u zanru bajkovite fantastike :)
odmah posle uzmi gospodara prstenova...a silmarilion slobodno zaboravi....

Ja obozavam Tolkina i Gospodara prstenova, ali Hobita nisam citala.
Bice valjda vremena.
Cudno, ali Silmariliona niko ne preporucuje, izgleda da je tesko pohvatati sve konce u tom romanu.
Od epske fantastike odusevio me je serijal PLIV-a. Kad se svi nastavci procitaju, jos ako citalac ima bujnu mastu, a obicno mi citaoci tj. oni koji vole da citaju - maste imaju na pretek, pa to je pravo uzivanje...
Pa pisala sam vec na temi, prosle godine kad god udjem u prevoz neko cita Igru prestola ili neki drugi nastavak, pa sam sebi rekla: ``Daj da bas probam da ``vidim`` sta se tu ``dogadja``... kad se jednom udje u taj ``svet``, tesko se izlazi...

Ja obozavam Tolkina i Gospodara prstenova, ali Hobita nisam citala.
Bice valjda vremena.
Cudno, ali Silmariliona niko ne preporucuje, izgleda da je tesko pohvatati sve konce u tom romanu.
Od epske fantastike odusevio me je serijal PLIV-a. Kad se svi nastavci procitaju, jos ako citalac ima bujnu mastu, a obicno mi citaoci tj. oni koji vole da citaju - maste imaju na pretek, pa to je pravo uzivanje...
Pa pisala sam vec na temi, prosle godine kad god udjem u prevoz neko cita Igru prestola ili neki drugi nastavak, pa sam sebi rekla: ``Daj da bas probam da ``vidim`` sta se tu ``dogadja``... kad se jednom udje u taj ``svet``, tesko se izlazi...

hobit je tematski (i po kompleksnosti takodje) nesto sto bi trebalo da se cita pre gospodara
a, silmarilion ko je uspeo da isprati-svaka mu cast
ja sam dva puta probala i oba puta odustala
a, obozavam Tolkina
iz te oblasti mi je super i Let zmajeva od En Mekafri, ima i nastavak Potraga zmajeva koji nije tako dobar kao prvui deo, a cuh da je izasao i treci deo
iz tog zanra sam skoro citala iz lagune Barajar-Loiz Bizol, to mi s ebas svidelo, jedan cudan futuristicki pogled na svet, gde se zaostalo preplice sa onime sto od buducnosti zamisljamo

Hobita sam kupila po preporuci i zaista mi se sviđa (hvala Elefteria:) ). Gospodara prstenova nemam, ali pošto mi se Hobit sviđa kupiću i njega. Znam da imaju filmovi Gospodar prstenova ali to nisam gledala.
Rodo šta je PLIV? Meni je epska maltene skroz nepoznanica, pa ću lagano morati da vidim šta tu sve ima..:)

postoji i ekranizovani hobit, trenutno je drugi deo (od tri) u bioskopima u srbiji, pod nazivom smaugova pustosenja..odlican je, bolji od prvog dela, koji je nekako razvucen, ovaj drugi traje skoro tri sata, bukvalno ne trepnes

Nisam imala pojma da ima i film Hobit, i to još u delovima:lol: Nisam preterani filmofil pa onda i ne znam baš šta sve ima novo od filmova.. Za Gospodara prstenova znam za filmove jer su se sto puta prikazivali na televiziji, a ja nijednom nisam gledala njedan deo. Nije me vuklo ranije. Izgleda da se to sad menja:)

1zzl3jm.jpg

Ja kupila :srecna:

Hobita sam kupila po preporuci i zaista mi se sviđa (hvala Elefteria:) ). Gospodara prstenova nemam, ali pošto mi se Hobit sviđa kupiću i njega. Znam da imaju filmovi Gospodar prstenova ali to nisam gledala.
Rodo šta je PLIV? Meni je epska maltene skroz nepoznanica, pa ću lagano morati da vidim šta tu sve ima..:)

To je skracenica za serijal Dzordza R. R. Martina Ples leda i vatre.
Mnogo dobro pise. Epska fantastika. Ne mozes da ispustis iz ruku kad pocnes. Toliko ima likova, vitezova, princeza, kraljeva, kraljica i ostalih likova.
1 knjiga Igra prestola
2 knjiga Sudar kraljeva
3 knjiga Oluja maceva I deo
4 knjiga Oluja maceva II deo
5 knjiga Gozba za vrane I deo
6 knjiga Gozba za vrane II deo

Ja sam bila odusevljena. Strasno mi se dopalo.

- - - - - - - - - -

Uzivaces! :)

Zdravo, drage moje drugarice čitalice.
kako ste?
U gužvanjcu samo poslova i događaja, a internetske muke moje znate odvajkada.
No, javljam se da se pohvalim.
Juče na promociji knjige memoara Dragoljuba Mićunovića "Zapisi u nevremenu", upoznala sam Vidu Ognjenović.
Divotu reči, divotu misli, precrvenu kosu, prežive Oči što dubinu kazuju.
Srećnom me drži taj susret.
Rekla mi je da lepogovoreća sam. Tim rečima.
Morala sam da podelim, morala da odskakućem sreću susreta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back