Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja juce od 10 nasla samo 5 knjiga koje sam htela iz carobne knjige
ove ostale rasprodate, iako na sajtu ne stoji da su rasprodate

inace, trenutno citam molitva moje majke (sa kioska :rumenko:)..laganica, ali fina i citljiva, za odmaranje mozga...
batalila sam rodoskrvnuce u belver jin-u, homo faber zavrsila teskom mukom, na misice, ni jendu, ni drugu ne bih preporucila
i za vikend pozjamila otmenost jeza, u tome cu verujem da uzivam

Rodo :) Toliko je postarina, a knjige su meni stigle 3. radni dan nakon sto sam ih narucila preko sajta.
Koje si uzela? :)
Ja citam i dalje Ljosu i Ulicku, utisci kad zavrsim.

Porucila sam:
1. I dalje Alis
2. Nocni cirkus
3. Molim te, pazi na mamu
4. Senka nase zelje (domaci pisac)
5. Kuda me je odvelo ubistvo bele pticurine (domaci pisac)

E sad se bojim da nisam previdela da li su rasprodate ili nisu. Moracu da proverim... :dash:
Valjda ce me obavestiti telefonom, pa ako nemaju neka storniraju racun.

Bi, ti da upises jos neke gradove na spisak, na primer zapadnu Srbiju si izostavila. Ili si je vec presla 'uzduz i popreko'? :smeker:
nisam baš prešla uzduž i popreko, ali sam bila, a tamo na jugu uopšte nisam bila.
senka nase zelje nema
i meni je bila na spisku
nocni cirkus sam i ja uzela i molim te, pazi na mamu
uz to regtajm
i onu Lorijevu knjigu
i ja sam uzela Lorijevu knjigu i tu Pazi na mamu i Ukus koštica jabuke koju sada čitam i I dalje Alis...
Uzivaćeš u Otmenosti ježa. Prosto vam zavidim što ćete tek da otkrijete lepote nekih knjiga. :)
Ja se sekiram kako ću da obnovim članstvo u biblioteci ako bude trajala revizija, a nakupovala sam i dobila toliko knjiga da imam za godinu dana da čitam.

A ti Bi onda ne obnavljaj članarinu dok sve ne pročitaš, i onako traje od datuma do datuma, a ne za kalendarsku godinu. Tako je bar u Nišu. :think:

Što se kontrole i Bgd-u tiče, ja sam zimus naletela na jednog, posle sam još dva puta švercovala. Verovatnoća je bila mala da ponovo naiđe. A i ovaj jadnik, ovog pored mene nije ni budio, dok je jedna devojka na njegove oči ustala i otkucala karticu...

I u Beogradu je tako... od datuma do datuma i neću ni da obnavljam članarinu dok se ne završi revizija. Nego, znaš kako je, s tim knjigama koje imaš u kući. To je kao ono što ljudi ne seku drveće ispred kuće za loženje, nego idu u šumu. Tako i ovo, nek imam zalihe za "nedaj bože". Ne znam koji bi to konkretan slučaj bio, ali nikad se i ne zna.

Ma dobri su ti kontrolori, uglavnom. Puste ljude da izadju, da otkucaju karticu.. ko spava ne bude ih. Valjda ne smeju da ih dodiruju. Jednom je do mene sedela neka devojka koja je vrlo usredsredjeno i pažljivo gledala kroz prozor. Kontrolor nekoliko puta govorio "dobar dan", "izvinite", "molim Vas"... i onda odustao. Ja nisam htela da se mešam. Čitala sam svoju knjigu, kao i obično.

Mene kontrolori ne mogu da omase.
Cak hoce i vise puta da me ``legitimisu``.
A ja im kazem: Hocete opet da mi pogledate... ;)

Meni je ``teta`` iz Carobne knjige sa kojom sam pricala telefonom, preporucila Nocni cirkus, kaze mi da su citaoci poludeli za njom...
Mozda nisam trebala domace pisce, trebala sam ``Regtajm`` i Hjua Lorija ili Pice pre rata.
Ali, nema veze. Te dve domace su mi se ucinile zanimljivim.
Ionako odavno nisam citala nekog domaceg pisca, pa k`o velim da uzmem neke nase naslove...

Poslednja izmena:
Kad pogledam šta sam sve nakupovala od Čarobne knjige od sajma na ovamo, pitam se da l' sam normalna. Tako sam jedno vreme radila s Lagunom. Uglavnom su to naslovi za koje nisam do tada ni čula. Ma, Limundo je zakon; kupiš oprobane klasike po povoljnim cenama i čitaš ko čovek. Kad pogledam iza sebe, najbolje naslove sam čitala iz biblioteke ili sam ih kupila tek nakon čitanja. Rešila sam da se menjam iz korena. Preskakaću akcije koliko mogu...

Baš da vidimo koliko možeš :think:

I u Beogradu je tako... od datuma do datuma i neću ni da obnavljam članarinu dok se ne završi revizija. Nego, znaš kako je, s tim knjigama koje imaš u kući. To je kao ono što ljudi ne seku drveće ispred kuće za loženje, nego idu u šumu. Tako i ovo, nek imam zalihe za "nedaj bože". Ne znam koji bi to konkretan slučaj bio, ali nikad se i ne zna.

Ma dobri su ti kontrolori, uglavnom. Puste ljude da izadju, da otkucaju karticu.. ko spava ne bude ih. Valjda ne smeju da ih dodiruju. Jednom je do mene sedela neka devojka koja je vrlo usredsredjeno i pažljivo gledala kroz prozor. Kontrolor nekoliko puta govorio "dobar dan", "izvinite", "molim Vas"... i onda odustao. Ja nisam htela da se mešam. Čitala sam svoju knjigu, kao i obično.

Tačno mogu da vas zamislim sve troje :lol:

A za ove zalihe, taman tako. Ruka mi drhti kada trebam da... posečem borić ispred svoje kuće :lol:

Čitam Severac, večeras ću je verovatno dokrajčiti :)

PS Super smajlić :D

Poslednja izmena:
Kad duva severac - Danijel Glatauer, Laguna 240 str. 9/10

Očekivala sam nešto površno a dobila jedan oštrouman i zabavan roman.
Roman o ljubavi bez suusreta, bez fizičkog kontakta, ljubav od reči :heart:
Roman o tome na koji način se sve mogu u današnje vreme razvijati odnosi među ljudima.

A svima nama ovde je to blisko.
Mi smo razvile prijateljske odnose na isti način. Mislim da to prijateljstvo prevazilazi ovu komunikaciju koju mi ovde vodimo.
Meni je recimo jedna od vas nabavila lek koji mi je trebao a da ja tu osobu do dana današnjeg nisam srela :heart: A čitava stvar nije bila baš jednostavna.

Roman ima odličan kraj. Odličan. Samo sam ja dobila želju da ga zafrljačim zbog takvog kraja :lol:
Ali srećom tu pored kreveta mi je bio nastavak. Mada mislim da će nastavak pokvariti moj prvobitni doživljaj knjige.

Ni do citanja mi nije. :(
Moja Milica se izgleda prehladila.
A nemam s kim pametnim da podelim brigu, `bem ga glupog i ogranicenog. To sam mu i rekla face to face, cisto da se zna.
Meni je sto na umu - to na drumu.
Ne moze ona da podnese (kao i ``mama`` joj) ovakve razlike u temperaturi.
I sta sada ona i ja da radimo kada nemamo prevoz do veta?
`bem te zivote!!! :(
Sta sam ja napravila od svog zivota! :( :( :(

Rodo, pa to je sve iz ljubavi. Iz ljubavi si otišla u Ameriku, iz ljubavi si se vratila, a ljubav prema Milici sad na neki način odredjuje tvoj život. Kad se tako postave stvari, zar je moglo drugačije?
E sad što se to sve nije složilo da svi budu srećni i zadovoljni...nema odgovora i objašnjenja:zag:

Kad duva severac - Danijel Glatauer, Laguna 240 str. 9/10

Očekivala sam nešto površno a dobila jedan oštrouman i zabavan roman.
Roman o ljubavi bez suusreta, bez fizičkog kontakta, ljubav od reči :heart:
Roman o tome na koji način se sve mogu u današnje vreme razvijati odnosi među ljudima.

A svima nama ovde je to blisko.
Mi smo razvile prijateljske odnose na isti način. Mislim da to prijateljstvo prevazilazi ovu komunikaciju koju mi ovde vodimo.
Meni je recimo jedna od vas nabavila lek koji mi je trebao a da ja tu osobu do dana današnjeg nisam srela :heart: A čitava stvar nije bila baš jednostavna.

Roman ima odličan kraj. Odličan. Samo sam ja dobila želju da ga zafrljačim zbog takvog kraja :lol:
Ali srećom tu pored kreveta mi je bio nastavak. Mada mislim da će nastavak pokvariti moj prvobitni doživljaj knjige.
ne smem ništa da kažem, već sam jednom bila optužena da sam pokvarila uživanje u ćitanju jer sam rekla kraj. Pa nisam rekla... Pročitaj nastavak kad ti je već tu... ali mislim da je Glatauer rekao šta je imao. Što više razmišljam o njegovoj trećoj knjizi Tvoj sam, sve mi je gluplja...

Ja sam u krevetu jutros završila Markesa, O ljubavi i drugim demonima, :super: je, ponavljam; zatim malo skitala, kupila ćeri na sniženju divne duboke cipele za 1800din, očistila i oprala spanać za ručak :(... Htedoh da počnem Osterovog Nevidljivog, ali, po podne mi dolaze sestričine na čas. moraće tetka nešto lepo da spremi, tako da ne'am pojma kad ću da čitam...:think: Jedino da zapostavim internet...:rotf:

Videh na FB da hvale tu knjigu ali sam i ja guglala ali ne nadjoh je kod nas..
Inace, retko skidam knjige..

Moram da podelim ovaj divni citat sa vama:

"Ima li nečeg lepšeg nego sedeti uveče, u uglu kraj vatre, s knjigom, dok vetar udara u okna, dok lampa gori? Čovek ni na šta ne misli, časovi prolaze. Nepomičan, on krstari zemljama koje kao da su pred njim, a misao mu na krilima mašte uživa u pojedinostima ili prati tok pustolovina. Ona se meša sa likovima; kao da vi sami treperite ispod njihovih odela. Zar vam se ponekad nije događalo da u knjizi naiđete na neku maglovitu misao koja se rodila i u vašoj glavi, na neku nejasnu sliku koja vam se vraća iz daljine i koja kao da do kraja izražava vaša najtananija osećanja?"

Madam Bovari

Videh na FB da hvale tu knjigu ali sam i ja guglala ali ne nadjoh je kod nas..
Inace, retko skidam knjige..

Moram da podelim ovaj divni citat sa vama:

"Ima li nečeg lepšeg nego sedeti uveče, u uglu kraj vatre, s knjigom, dok vetar udara u okna, dok lampa gori? Čovek ni na šta ne misli, časovi prolaze. Nepomičan, on krstari zemljama koje kao da su pred njim, a misao mu na krilima mašte uživa u pojedinostima ili prati tok pustolovina. Ona se meša sa likovima; kao da vi sami treperite ispod njihovih odela. Zar vam se ponekad nije događalo da u knjizi naiđete na neku maglovitu misao koja se rodila i u vašoj glavi, na neku nejasnu sliku koja vam se vraća iz daljine i koja kao da do kraja izražava vaša najtananija osećanja?"

Madam Bovari
1 000 puta :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back