Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Berkut sam čitala... pa... pre sigurno 15 godina. I još je pamtim. Sećam se čak i kakve je korice imala.
Davno, davno kada sam je spominjala ovde na temi a nisam mogla da se setim naslova, Meda se po sadržaju setila koja je knjiga u pitanju jer je i ona čitala :D

- - - - - - - - - -

Znači da se ovih dana čuvamo crvenih ruža. I crvenih paprika za ajvar :lol:

Našla sam te na forumu "Putovanja" kako reklamiraš Efraima Kišona i njegovu knjigu "Kita boli more".
Sjajna knjiga. Planiram da je adaptiram za jednu mini pozorišnu predstavu sa puno muzike, plesa, kreveljenja i glupiranja.
Za par meseci ćemo videti na šta će to ličiti.

Ovo je bio moj plan kod Čarobne knjige, pošto imam te dve koje spominješ (mada ih još nisam čitala).

Budva, bagra i blud
I dalje Alis
Molim te, pazi na mamu
Piće pre rata
Četiri ljubavna pisma

Ali mi nisu poslali lozinku u mejlu i ne mogu da se registrujem. Slala sam im mejl u kome tražim lozinku, oni ništa.
E pa onda neću ni da kupim :ljutka:

Tačno će propasti bez mojih 500 dindži :lol:

cetiri ljubavna pisam sam citala, davno...prpoznala sam korice..o cemu se radi i kakva je, pojma nemam...:prstic:

Našla sam te na forumu "Putovanja" kako reklamiraš Efraima Kišona i njegovu knjigu "Kita boli more".
Sjajna knjiga. Planiram da je adaptiram za jednu mini pozorišnu predstavu sa puno muzike, plesa, kreveljenja i glupiranja.
Za par meseci ćemo videti na šta će to ličiti.
Eh, kad li će da legne ta uplata za reklamu :flert:
To je jedan od ukupno par postova koje sam ostavila na tom forumu, i svaka ti čast kako ga ubode.
Inače je taj forum veoma informativan.

Što se Kišonovog putopisa tiče, meni je bio neizmerno zabavan. A na pretstavu ćemo hvala na pozivu doći odavde svi kolektivno :lol:

- - - - - - - - - -

:uja: svima

Kako ste?

Zavrsila sam Udruzenje ljubitelja knjige i pite ljuskuse..Sta da kazem a sto vec nista rekle..Divna knjiga, knjiga o knjigama, o ljubavi i svemu pomalo..
Sto kaze Rada, podseca me na ovu nasu biblioteku..Iako sam zavrsila i dalje sam na Gernziju :aha: Inace, zanimljivo mesto (malo sam istrazivala po netu)
Ko nije citao - odmah neka stavi na spisak. :-)
Tako je i sa mnom bilo. Dugo sam se ja motala po tom ostrvu. Možda smo se i srele :lol:
A da nismo čitali tu knjigu većina nas nikada za to ostrvo ne bi ni čula. Ja u vezi knjiga upravo to najviše volim.
Što saznam nešto o čemu inače nikada pojma imala ne bih :)

Zvezda mora – Džozef O’ Konor, Laguna 440 str. 7/10
http://www.laguna.rs/n241_knjiga_zvezda_mora_laguna.html

Ovo je knjiga sa najviše uspona i padova koju sam u svom životu pročitala.
Počela je jako dobro, pa je padala i podizala se više puta. Najviše stilski. Radnja je bila generalno solidna, likovi tako-tako...

Ono što volim kod ove knjige (kao i kod mnogih drugih) je što tretira nešto što se recimo kroz istoriju (ako se uopšte i spomene) spomene u jednoj rečenici.
U ovom slučaju bi to bilo nešto tipa „... u to vreme je u Irskoj vladala velika glad, pa je zabeležen veliki broj emigranata u Ameriku..“
I već posle sledeće rečenice u kojoj se govori o nekom ratu, ili vladaru, ili štatijaznamčemu, vi zaboravljate na tu veliku glad kao na nešto nevažno.

E, književnost je lepša od istorije jer ne dozvoljava da neka bitka ili neki datum budu važniji od ljudskog života.

Tako je i sa mnom bilo. Dugo sam se ja motala po tom ostrvu. Možda smo se i srele :lol:
A da nismo čitali tu knjigu većina nas nikada za to ostrvo ne bi ni čula. Ja u vezi knjiga upravo to najviše volim.
Što saznam nešto o čemu inače nikada pojma imala ne bih :)

Vrlo moguce da smo se srele :lol: ja i dalje tamo cesto ''svratim''..Svidja mi se zelenilo, litice..bas je simpaticno..
Elem, pocela sam da citam Mislim na tebe - Dzil Mensel Ciklit, mada mi se cita nesto bolje ali nemam to kod kuce..:roll:

@Lamar,
Zvezda mora ima nastavak.

@Lamar,
Zvezda mora ima nastavak.

Znamo...:)
http://www.laguna.rs/n903_knjiga_slapovi_spasenja_laguna.html

Laki, Srećan ti rođendan. :heart2: :kiss:

th

O, bože, Waterfall... ovo je predivno ...

Ima ona tema o mafinima, sta žene prave, to je vise nego umetnost. Meni bi bilo zao da to jedem :kolac:

Slazem se Bi, stvarno je umetnost..Treba napraviti ove knjizice, pa ukrasiti korice..i meni bi bilo zao da jedem..ali mozda
bih se kasnije predomislila :mrgreen:

btw, takve i sl. kolacice treba sluziti ovde - u biblioteci :-)

Lamar srecan rodja!!!!:zag:
@ u'vatilo me necitanje. To me tako nervira. Bas mi treba bekstvo u knjigu...al nista mi ne drzi paznju. Kad mi tako dodje, probam sa knjiama koje sam vec citala i za koje znam da uzivam u njima, kao da mi treba neki podsticaj da prezupcim to stanje pa me te knjige pokrenu...al sad ni to ne pali. Gledam neke gluposti na tv-u i zatupljujem se nebulozama. Samu sebe nerviram. Odem do knjiga i biram, biram....odaberem 3-4 od novih koje sam kupila jer sam ih zelela, i vrtim one strane, vrte one mene i nista:(
Sad cekam nestrpljivo da me to prodje.

Hvala vam svima na čestitkama :cmok::rumenko::cmok:

Ma gde da jedem ove mafine vidi kakve su!
Kao da su malene knjižice za patuljke iz Snežane :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Čitam Biićkinu Kad duva severac i super mi je :D

Procitala sam pa da preporucim - Zlatna Lala (Rozalind Lejker). Odose 700 strane u dva dana k'o nista, toliko je citljiva.
Sve mi se dopalo. I stil i prica i doba... :aha: Zaljubila sam se.
Pocela sam da je citam zbog Doba Lala koju sam procitala davno, a isto mi je ostavila dobar utisak. :D

Sada citam Grimizni Krug (Edgar Valas) i za pocetak nije losa, mada ni 30 strana nisam prosla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back