Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U potpalublju sam i ja procitala pa bas kad i ti.
I mnogo mi se dopala njegova iskrenost.
I naravno da se jos uvek secam o cemu je pisao, a to je meni jedan od pokazatelja da li je knjiga dobra ili nije, tj. da li je ostavila nesto za ``moju upotrebu``.

Sinoc sam procitala roman ``Berkut``, Dzozefa Hejvuda.
Dugo sam tragala za ovom knjigom. Nije bilo sanse da je kupim, jer je preko hiljadarke.
Nadjoh je u biblioteci na moje veliko iznenadjenje, mada sam bibliotekarku pitala jos odavno da li je imaju u fondu, a ona mi rekla odrecno.
Prava je muska knjiga, pisac nam uzbudljivo pripoveda moguci scenario hajke na najveceg zlotvora u WWII, tj. kako su stvari mogle da izgledaju sto se tice njegovog hvatanja.
Ko voli nek izvoli. Moja topla preporuka.
P.S. Dok sam mogla da izdvajam novac za kupovinu knjiga, kupovala sam naslove koje su obecavali i za koje sam smatrala da su vredne kupovine. Sada sam prinudjena da pozajmljujem iz biblioteke, ali imam problem sa tim knjigama. Oci mi suze kada ih citam, od prasine, a i nisu bas narocito prijatne za culo mirisa, pa imam s tim problema. Ne znam kako vi to resavate.
Naravno da knjigu odmah stavim u zastitne korice, ali opet imam sve te neprijatnosti.
Berkut sam čitala pre jedno.... 15-ak godina. I dan-danas su mi u sećanju pojedini delovi.
Fantastično sam se provela uz tu knjigu. Odlična je.

Sećam se da je i Meda čitala i da joj se dopala :D

Baltimor – Jelena Lengold, Arhipelag 120 str. 8/10

Dobra je. Mada su mi se njene pripovetke (pročitala sam do sada 2-3 zbirke) mnogo više dopale.
Ona se meni sviđa najpre zato što lepo piše, pa zato jer su mi njena razmišljanja jako, jako bliska, a i neke stvari iz njenih knjiga liče moj život.

Dobar dan devojke :)

Ne dodjes jedan da ovde i mnogo toga propustis..

Lamar, ne skidaj Zimski dvorac..prica jeste bajkovita (sto kaze Bi) ali je sustina u prici o Romanovima..o kraju jedne dinastije i jednog carstva.
Dobro, ja sam mozda malo vise zainteresovana za Romanove pa mi je zato bila dobra knjiga..
isto kao i Careva balerina.

Moram sada da zovem biblioteku da produzim knjige, ne znam zasto mi tako sporo ide citanje..:roll: msm ne kazem da treba da jurim ali opet
jurim 30 :mrgreen:
Dobro, dobro, ubedile ste me. Neću je skidati :D

Ja samo da vam mahnem...ništa ne stižem da čitam šta pišete. Pročitala sam polednej Putnik i mesečina od Antala Serba, zaljubih se u knjigu. Ko nije, morateeee da čitate.

Sad hoću da kupim Struja u krvi, Val Makdermid. Ne znam jel neka gledala seriju rađenu po njenim knjigama, Wire in the blood. Mnooogoooo mračna i genijalna britanska krimi serija. I to preporučujem. Nažalost kod nas je prevedena samo jedna knjiga od Makdermidice ( bar iz Wire in the blood serijala) i ja sam tek danas saznala tako da prekosutra trčim u Vulkan.
Inače Val mi jemnogo kul , Škotlanđanka lezbejka...volim i da je gledam samo, mislim pogledajte kako je genijalna :lol:

Ja sam gledala tu genijalnu britansku seriju. Kod nas je prevedena kao StruNa u krvi. I naložila se ko klinka na glavnog glumca Robsona Grina. Sad ga s mužem gledam na kanalu Fishing and hunting kako ide na pecanje na neobična mesta.

Koliko vas čita te zanimljive krimiće, trilere, a ja se zakačila za one njanjave "ženske knjige", moraću i ja malo da promenim.

I meni je Robson Grin:heart:
I mnogo mi bilo krivo kad je Carol Jordan ( tj Hermajoni Noris jel) otišla iz serije al dobro, nije ni ona druga glumica loša.
Nisam znala da on sad ima emisijice tog tipa..jes da ne volem pecanje i lov ali mislim da ću da bacim pogled:D

Inače mi drugarica javila da ona ima Gubilište, od iste autorke ali ne pripada u Toni Hil serijal..ali uzeću je danas :D

A što se prevoda tiče, i meni je struna logičnije ili čak i žica...ne znam otkud struja :lol:

Završila Hirurga. Majko mila... kakvih sve nastranih tipova ima.:sad2: Autorki svaka čast na poznavanju materije, neko reče da je lekar po profesiji. Retko čitam trilere, ali, ovaj vredi (naravno, ko voli). Juče me je ceo dan boleo stomak od nastranosti i napetosti. Ali, izdržala sam da ne pogledam kraj. Bravo za mene. :lol: Čitaću Tes verovatno još, samo kad mi naleti...

Negde sam pročitala da je patolog. Ako ti se dopala Tes uzmi "Ptičijak" ili neki od romana Mo Hejder. I nikako ih ne čitaj noću, dok si sama kod kuće.:)

Neko je preporučio Val Mekdermit, dodah je na listu knjiga za more. Tu mi je i Regtajm u Simli Barbare Kleverli. Imate još neki predlog? Već sam, čini mi se, pitala za Dablin strit. Vredi li dati lovu za knjigu ili ne?

Divan poklon za diplomski!

Jeste, i ja se obradovala:zper:

Pročitala sam Avanture Gordona Pima. Putovanje na kojem su bile mnoge prepreke, i jaka volja da se preživi. Junaci se suočavaju sa žedju, gladju, pobunom na brodu, burom na moru. Brod im dolazi u susret, taman misle da će se spasiti, ali na tom brogu su svi umrli, i on samo prolazi pored njih. Jedan brod se ponovo pojavljuje u daljini ali menja pravac i ne spašava ih. Najmučnije je kada njih četvorica izvlače slamke ko će biti žrtvovan da bi ostali preživeli.. Pa ipak, spašava ih jedan brod, iskrcavaju se na jednom ostrvu ali i tamo ih čekaju iskušenja..Ipak će pobeći, samo dvojica.. Knjiga mi se dopala, mada je onaj kanibalistički deo naravno mučan.

Zimu u hotelu smrti jos nisam pročitala, davim nešto s njom. Centralna ličnost je žena Artura Konana Dojla koja je s njim u Njujorku na turneji, medjutim pošto se povredila, ona ostaje u Njujrku dok on odlazi na tu turneju. Desilo se ubistvo zene koju je ona videla u svom hotelu, i zainteresovana je da sazna šta se s tim dogadja. Postoje interesi da se ubistvo zataška jer je to žena moćnog čoveka. U principu knjiga nije loša, samo meni nešto sporo ide:lol:

Poslednja izmena:
Negde sam pročitala da je patolog. Ako ti se dopala Tes uzmi "Ptičijak" ili neki od romana Mo Hejder. I nikako ih ne čitaj noću, dok si sama kod kuće.:)

Neko je preporučio Val Mekdermit, dodah je na listu knjiga za more. Tu mi je i Regtajm u Simli Barbare Kleverli. Imate još neki predlog? Već sam, čini mi se, pitala za Dablin strit. Vredi li dati lovu za knjigu ili ne?

Imam Ptičjak. I biću sama noćas...:sad2:
BILJA mi je preporučila Kutiju u obliku srca, Kingov sin pisao, imam je, i rekla mi da je nikako ne čitam noću... Sad ne znam koju ću pre...:lol:

Smajli115-1.gif

Rajkić! Prošla ponoć. Gde si!? :lol:

I meni je. Počeću je ovih dana :)

Jeste, i ja se obradovala:zper:

Pročitala sam Avanture Gordona Pima. Putovanje na kojem su bile mnoge prepreke, i jaka volja da se preživi. Junaci se suočavaju sa žedju, gladju, pobunom na brodu, burom na moru. Brod im dolazi u susret, taman misle da će se spasiti, ali na tom brogu su svi umrli, i on samo prolazi pored njih. Jedan brod se ponovo pojavljuje u daljini ali menja pravac i ne spašava ih. Najmučnije je kada njih četvorica izvlače slamke ko će biti žrtvovan da bi ostali preživeli.. Pa ipak, spašava ih jedan brod, iskrcavaju se na jednom ostrvu ali i tamo ih čekaju iskušenja..Ipak će pobeći, samo dvojica.. Knjiga mi se dopala, mada je onaj kanibalistički deo naravno mučan.
Zimu u hotelu smrti jos nisam pročitala, davim nešto s njom. Centralna ličnost je žena Artura Konana Dojla koja je s njim u Njujorku na turneji, medjutim pošto se povredila, ona ostaje u Njujrku dok on odlazi na tu turneju. Desilo se ubistvo zene koju je ona videla u svom hotelu, i zainteresovana je da sazna šta se s tim dogadja. Postoje interesi da se ubistvo zataška jer je to žena moćnog čoveka. U principu knjiga nije loša, samo meni nešto sporo ide:lol:
Ovo sam ja bogme čitala. :think: Samo što je bilo davno, davno, davno...

Pronadjoh Dublin Street :) taman posto sam zavrsila The Bone Garden. Po opisu sa Lagune,taman ce to biti mali predah od trilera i ubistava i mrtvacnica i opisa obdukcija sa kojima sam se u poslednjih mesec ipo druzila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back