Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu još došle na red, jer nameravam da im se posvetim kad me druge stvari ne budu toliko okupirale ( npr. u trudnoći),ali nekako za sve njih prosto imam osećaj da su ooooodlične.Nisam neki ljubitelj fantastike,ali ako je dobra epska ili ima istorije...obožavam.

Pokušavam da se setim...čini mi se 2009. godine, nisam sigurna...Naletela sam na to sasvim slučajno , štand je bio gore, onako mali, skromniji, sa strane su poredjali te knige koje su na toj nekoj akciji...delovalo je kao da je to eto tu tako na licu mesta na brzaka odlučeno, pa ko je imao sreće, imao je.I sama sam se iznenadila, jer su mi odavno bile na spisku,ali uvek sam gledala da kupim više nekih koliko-toliko jeftinijih.Bile su poredjane sa strane i nije bila nikakva navala.Čak su ljudi birali neke potpuno druge i za kupovinu i za poklon...
Sećam se da sam se vratila po nešto sasvim drugo, prošla tuda, setila se tih knjiga koje sam silno želela, i kao da ih pogledam.Devojka mi reče da vidim šta imaju na akciji i ja ih ugledam.Tad mi je i rekla za nastavke i da nemaju para da ih dalje štampaju i da su ih stavili na akciju, jer se slabo prodaju.Iskreno, retko ko je za njih i znao kada ih pomenem.Odmah sam napravila kombinaciju.Sad se msilim da l je bilo baš 200,00 rsd, ili hajde neka bude maximalno 400,00 preko toga nikako i to zato što i meni sada tih 200 zvuči premalo,ali stvarno je bilo nešto onako da se šokiraš...,...Znam da sam ih odvukla presrećna! Ostale knjige su bile neke baš bzvz, ono da nemaš šta da odabereš...

ja obozavam istoriske romane, a ovo je istoriski samo ima primesa malo fantastike, posto se iz sadasnjosti vraca u proslost i te fore.... inace nisam veliki fan fantastike ali moze da prodje u nekom blazem obliku
a ove tri sto nabrojah su cisto istoriski romani i jako su dobri, barem meni, ko voli taj zanr progutace ih ;) a odusevljava me sto su svi oko 800-900 str pa se lepo izgubis u tom svetu

ne, original hitlerov

Ne mogu da nadjem originalni post.

Citala sam Moju borbu k'o klinka. Knjiga je tupava, napisana bez stila i dara. Moj utisak je bio takav da sam gotovo uverena da tu knjigu niti je ko citao ozbiljno niti je ko ozbiljno shvatio. Bila je prevedena cini mi se, na francuski ali Hitler, nikogovic i anonimus, nije intrigirao intelektualni soj ljudi. Moze se reci da je na silu ugurao delo u kuce svojih partijasa pod pretnjom. Koliko su oni citali ne znam ali sumnjam da jesu.
Covek je proveo mladost na ivici bede, tacnije u narodnim kuhinjama Beca pokusavajuci da postane slikar. Odbijen uz obrazlozenje da jednostavno nema potreban talenat, Hitler je grickajuci nokte usmerio svu svoju frustraciju na bogate Jevreje koji su dominirali medj' kulturnom beckom elitom. Bogati i obrazovani, predstavljali su udar na sujetu. Kako prilika cini lopova tako i okolnosti dovode na vlast ludaka. Istina je da Hitlera Nemci nisu zeleli, covek je bio sprdnja. Ne lezi vraze, nekoliko izbora, preminuo je kancelar, namestila se prica i stradalo je pedeset i kusur miliona. Njegove prve zrtve su bili komunisti i neke demokrate iz nemackog parlamenta, ako ne gresim, njih 90 i kusur koje je ubio upravo u Dahau, kraj Minhena, nemacka krv je pelcovala logor. To ces osetiti u knjizi, da je opisano - jeste. Dakle, vredi baciti pogled u kontekstu perioda ali ako ocekujes stivo vredno paznje, mislim da ces se razocarati.

Poslusala sam Radanu pa se masila Tisine. Tezak, tmuran, ne moze drugaciji biti pametan bosanski komunista begovske muslimanske porodice, a takav mi bas lezi ovih dana.

Inace, volim te likove povratnika iz rata, boraca na odsustvu, razvojcenih decaka posle rata... O njima pise Remark, lepse, blize, nepritisnut rezimom ni strahom... Vidim ni Mesi ne ide lose.Ocekujem da cu do jutra procitati sve.

Kad je poceo rat i u Sarajevu pocela tutnjava ljudi beze u podrume i sklonista a moj deda cita knjigu i samo ponavlja Poginucu nisam procitao Na Drini cuprija, moje sramote. E tako i ja, zurim zavrsiti Tisinu pa da procitam "porodicnu srecu" Tolstojevu, uvek sam je preskakala u biblioteci a sopstvenu nemam, a sve se nesto plasim desice se nesto lose a odoh "nedocitana" na onaj svet. :)

Freyo, super si dala prikaz!
A i Katarina, ali me nije zainteresovala za Mešu. Meni samo ako može bez rata, bez odlaska, bez povratka, bez nagoveštaja..... mada je to teško na ovim našim prostorima

Poslednja izmena:
Ne mogu da nadjem originalni post.

Citala sam Moju borbu k'o klinka. Knjiga je tupava, napisana bez stila i dara. Moj utisak je bio takav da sam gotovo uverena da tu knjigu niti je ko citao ozbiljno niti je ko ozbiljno shvatio. Bila je prevedena cini mi se, na francuski ali Hitler, nikogovic i anonimus, nije intrigirao intelektualni soj ljudi. Moze se reci da je na silu ugurao delo u kuce svojih partijasa pod pretnjom. Koliko su oni citali ne znam ali sumnjam da jesu.
Covek je proveo mladost na ivici bede, tacnije u narodnim kuhinjama Beca pokusavajuci da postane slikar. Odbijen uz obrazlozenje da jednostavno nema potreban talenat, Hitler je grickajuci nokte usmerio svu svoju frustraciju na bogate Jevreje koji su dominirali medj' kulturnom beckom elitom. Bogati i obrazovani, predstavljali su udar na sujetu. Kako prilika cini lopova tako i okolnosti dovode na vlast ludaka. Istina je da Hitlera Nemci nisu zeleli, covek je bio sprdnja. Ne lezi vraze, nekoliko izbora, preminuo je kancelar, namestila se prica i stradalo je pedeset i kusur miliona. Njegove prve zrtve su bili komunisti i neke demokrate iz nemackog parlamenta, ako ne gresim, njih 90 i kusur koje je ubio upravo u Dahau, kraj Minhena, nemacka krv je pelcovala logor. To ces osetiti u knjizi, da je opisano - jeste. Dakle, vredi baciti pogled u kontekstu perioda ali ako ocekujes stivo vredno paznje, mislim da ces se razocarati.

jok ne glorifikujem mu knjigu, samo ko sto sam rekla u nekom postu pre me interesuje sa njegove tacke gledista ....sta mu je bilo u glavi....
a par njih mi je isto to reklo sto i ti, da je stilski nikakvo
procitacu ovih dana....

''Dobro došao u moj svet'' Miranda Dikinson - završih i ovu dosadu od knjige. Na poleđini piše da će oduševiti ljubiteljke Džil Mensel i Sofi Kinsele, međutim, ova Miranda je mnogo dosadnija.
Glavna junakinja, Hari (kako glupav nadimak, kao da je muško), radi u turističkoj agenciji i deli savete ljudima gde da putuju, a sama nije mrdnula iz Engleske. I tako ona mašta o svim tim čarobnim destinacijama, a nikako da stisne petlju i otputuje negde već se sve vreme prenemaže. I na kraju završi sa svojim najboljim drugom, što se dalo naslutiti još na samom početku knjige. Totalno predvidivo. Bež'te.

Zamka za snove Stivena Kinga je u zastoju, postalo je mnogo gadno pa se mislim da li da nastavljam dalje. Reč je o vanzemaljcu koji obitava u ljudskom telu i onda sebi prokrči put napolje kroz analni otvor. Dobro ste pročitali. Naravno, uz gomilu krvi i umiranja natenane. Glavni likovi su počeli da umiru jedan po jedan...

''Dobro došao u moj svet'' Miranda Dikinson - završih i ovu dosadu od knjige. Na poleđini piše da će oduševiti ljubiteljke Džil Mensel i Sofi Kinsele, međutim, ova Miranda je mnogo dosadnija.
Glavna junakinja, Hari (kako glupav nadimak, kao da je muško), radi u turističkoj agenciji i deli savete ljudima gde da putuju, a sama nije mrdnula iz Engleske. I tako ona mašta o svim tim čarobnim destinacijama, a nikako da stisne petlju i otputuje negde već se sve vreme prenemaže. I na kraju završi sa svojim najboljim drugom, što se dalo naslutiti još na samom početku knjige. Totalno predvidivo. Bež'te.

Zamka za snove Stivena Kinga je u zastoju, postalo je mnogo gadno pa se mislim da li da nastavljam dalje. Reč je o vanzemaljcu koji obitava u ljudskom telu i onda sebi prokrči put napolje kroz analni otvor. Dobro ste pročitali. Naravno, uz gomilu krvi i umiranja natenane. Glavni likovi su počeli da umiru jedan po jedan...

jeste znali da je king napiso zelenu milju :eek: ja se sokirala, fenomenalan film, a ja kinga ne podnosim

Ja se uvek isto ovako :eek: iznenadim za Zelenu milju kada to neko spomene.
I onda znam narednih par dana, a onda opet iznenadjenje :lol:

E, ali ste me bas zaintrigirale za Mesine Tisine. Nisam ih citala do sada.

jeste znali da je king napiso zelenu milju :eek: ja se sokirala, fenomenalan film, a ja kinga ne podnosim

Ko voli Kinga znao tj. znala je.
Zelena milja je jedna od najboljih Stivenovih knjiga.
I film je fantastican sa Tomom Henksom.

- - - - - - - - - -

Zamka za snove je takodje ekranizovan roman.
Kao i Tinner, isto sjajan roman.

- - - - - - - - - -

Naravno, ovo pisem za one koji vole Kinga.

- - - - - - - - - -

Eto i ja se naredjah.

Kako mi se svasta nesrecno izdesavalo, uzeh na bibliotekarkinu preporuku Marijanu Kiz i Tog sarmantnog gospodina - da se malo opustim.
Ali ne vredi. Ne mogu ja takvo stivo...
Jos uvek razmisljam o Slepilu.

Nije losa za plazu..Meni se dopao onaj deo u Grckoj (naravno :) )

Ptice moje čitalice!

Dugo ne pisah, ali mišljah na vas!
Čitam Knjigu o Rut, uživam u divnom vremenu, i mnogo sam čudnjikave volje.
Lucidnost leta na pomolu!

Preprouka za one koje ne sretoste roman Jelene Lukić - Stopalo kineske žene, roman koji je odskora doživeo i drugo izdanje. :)
Divotan je, lirski, šaputav, ježan.

Ljubim vas.

Ptice moje čitalice!

Dugo ne pisah, ali mišljah na vas!
Čitam Knjigu o Rut, uživam u divnom vremenu, i mnogo sam čudnjikave volje.
Lucidnost leta na pomolu!

Preprouka za one koje ne sretoste roman Jelene Lukić - Stopalo kineske žene, roman koji je odskora doživeo i drugo izdanje. :)
Divotan je, lirski, šaputav, ježan.

Ljubim vas.
Mesečino draga, da te pitam nešto? Jesi li ti studirala sa Dragonfly? Kad bi mi neko vezao oči i pročitao poruku, poznala bih je međ hiljadu, ali teško da bih pogodila koja je od vas dve pisala...:lol:

- - - - - - - - - -

Zaboravih zašto sam došla...:lol:
http://www.laguna.rs/v2219_vest_akc...t_od_utorka_9_jula_-_popust_do_46_laguna.html

Poslednja izmena:
Čitam autobiografiju Meline Merkuri.

Au, kakva žena, kakva knjiga! Pročitala sam nekih četrdesetak strana a već sam posle desetak bila bukvalno zaljubljena u MM.
Dakle sve pršti od života! To je osnovni utisak. A sa svake strane bih vam rado iskucla bar po nekoliko redova.

Ma osetila sam ja u Esteritinm prikazu da to nije obična knjiga.

Na naslovnoj strani-koricama je jedna odlična fotografija Meline Merkuri.
Ma kniga je... vrh brate!

Razvi, lep provod :bye:

Rođena kao Grkinja – Melina Merkuri, Plavi jahač 320 str. 10/10
Ostajem pri svemu što sam rekla. Kakva knjiga, a tek kakva žena! :worth:

Mesečino draga, da te pitam nešto? Jesi li ti studirala sa Dragonfly? Kad bi mi neko vezao oči i pročitao poruku, poznala bih je međ hiljadu, ali teško da bih pogodila koja je od vas dve pisala...:lol:

- - - - - - - - - -

Zaboravih zašto sam došla...:lol:
http://www.laguna.rs/v2219_vest_akc...t_od_utorka_9_jula_-_popust_do_46_laguna.html

u "mladinska knjiga" je jos bolje, mozes da kupis bilo koju knjigu na rate bez kartica nego das podatke i svaki mesec uplacujes ratice...nebitno kolko kosta knjiga.... odnosi se na njihova izdanja
mislim stvar ukusa al meni je bolja ta ponuda u mladinskoj na rate nego ovo lagunino, em moras veci broj da kupis za popust, em cisto stvar ukusa pa cu ovo reci u svoje ime ne volim toliko njihove knjige, retko koju....

Rođena kao Grkinja – Melina Merkuri, Plavi jahač 320 str. 10/10
Ostajem pri svemu što sam rekla. Kakva knjiga, a tek kakva žena! :worth:

Drage žene,
ja bih mogla da napišem čitav niz knjiga koje sam počela da čitam al baš ni jednu da sam zavrsila.

do pola sam stigla sa
1. Tata
2. Kad duva severac
3. Gospodjica ( 100ti ljuilarni put I uvek me iznervira isto mesto)
4. Zivotinjska farma
I trenutno pokušavam Jelicu Greganovic Ispod sedmog neba al ne uspevam vise od jedne price na dan da procitam.

Jedino sto sam procitala bila je Dzil Mensel I to zato sto sam knjigu dobila na pozajmicu pa da je sto pre vratim.

A ne prestajem da kupujem kao da ih citam.
Pa sam mislim prva u Bg pazarila novu Mirjanu Djurdjevic ( izasla 05.07. ja sam je kupila 05.07. u 9.34 :lol: ), uz kafu juce Leon I Luiz, delovalo mi je interesantno, sa Kupinda ( Rado ubicu te) jednom nedeljno stigne nova knjiga I bas sad odo da pazarim gore pomenutu grkinju :lol:) I strah me od ove akcije sto predstoji mada muzu treba da obnovim beletristiku mucenik nema sta da cita.

Kako ove godine more videti necu ( samo ja mogu da promenim posao u junu :roll: moracu muya da snabdem knjigama ako uspe pored cerke stranu da procita ...

Pitam se gde je Dana?! Zna li neko?

Toliko od mene...nečitačica sam mala....la la la la la laaaaaaaaaa :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back