Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako bre nije? A šta sam ja? :D
Elem, Damasko sečivo je delo Barbare Kleverli. Laguna je objavila 3 njene knjige i ja imam sve tri. Najviše mi se dopala ''Regtajm u Simli'', zatim ''Poslednja kašmirska ruža'' i Sečivo je na trećem mestu. Meni se sviđaju njene knjige, to su vam kao neki krimići iz vremena kolonijalne Indije. Inspektor Džo Sendilends pojavljuje se u svim (on radi kao detektiv Skotland Jarda u Indiji).

Ja uzela da čitam Bukovskog, ''Priče o običnom ludilu'', ali nekako nemam živaca za tolike psovke i prostakluke. Jesam li previše stroga?? :confused:

Nisi previše stroga. I mene to nervira.
Ja sam čitala Poslednju kašmirsku ružu. Fino je. Lepo taj inspektor istražuje ubistva.
Počela sam da radim, pa odmah i čitam u busu Zimski dnevnik. I dalje nisam oduševljena.

Citam Hirurga ....

tj citala sam ga juce u putu do BG-a
i danas u povratku

dobra je knjiga, drzi mi paznju, al....
juce sam u par navrata morala da prekinem citanje
neki opisi su toliko verno prikazani, da mi je bilo muka....
... a ja imam zeludac koji dosta moze da svari,
gledam svasta na tv-u, i citala sam svasta
al' ovo me je malo iznenadilo...

Sinoc pocela da citam " Prestup" od Barbare Juing i tako mi se dopala da sam citala do zore tj. dok je nisam procitala. Opisuje London 1849 godine, mracno, viktorijansko vreme , pogotovo za zenu koja tad nije mogla bas nista da odluci o svom zivotu. I prati mladu ,sedamnaestogodisnju zenu koja bezi na Novi Zeland da pobegne od onih koji je " vole"
Danas pocela " Harmonikasev sin" od baskijskog pisca Bernarda Aćage evo prvih 60-tak stranica obecavaju

Prebolna ženska muka.
Tišti stomakobolja.
Misterija pasijansa miriše na divnost, no zbog bola sporo ide.
A i imadoh mnogo obaveza u Biblioteci svojoj.
Držite mi palčeve da konkurs za pripravnika prođe kako valja (po mojoj meri). :)

Volim da vas srećem ovde.
Čudesne ste u svojim pričama o knjigama i o životu.
U svojim različitostima i divnicama. :):heart:

Dobar dan devojke :)

@Milice, drzi se :zag:

Devojke, danas mi je rodjendan. Nemam bas nekog razloga za slavlje a ni mladosti toliko :lol: ali bar virteuelno da vas pocastim jednom tortom :)

large.jpg

Kako bre nije? A šta sam ja? :D
Elem, Damasko sečivo je delo Barbare Kleverli. Laguna je objavila 3 njene knjige i ja imam sve tri. Najviše mi se dopala ''Regtajm u Simli'', zatim ''Poslednja kašmirska ruža'' i Sečivo je na trećem mestu. Meni se sviđaju njene knjige, to su vam kao neki krimići iz vremena kolonijalne Indije. Inspektor Džo Sendilends pojavljuje se u svim (on radi kao detektiv Skotland Jarda u Indiji).

Esterita, verovatno ti je prikazao crnu kocku jer nemaš aktiviran plug-in. No, pretpostavljam da si već pogledala intervju negde drugde.

Ja uzela da čitam Bukovskog, ''Priče o običnom ludilu'', ali nekako nemam živaca za tolike psovke i prostakluke. Jesam li previše stroga?? :confused:

Pročitala ja i Damasko sečivo i Kašmirsku ružu. Odlični trileri, sjajna atmosfera, dobar zaplet, podseća na Herkual Poaroa s tim što je glavni junak bolji frajer a i Agata Kristi ume da davi dok je autor Damaskog sečiva pitak.
Eto, ubediste me u tri reči :D

al' moram ovo..ja juče perem prozore (ispod je dvorište) kad čujem glas moje djevojčice, urliče 'AAAAAAAAJJJMMMMMMOOOOOO DAAAAA IIIIIM HEEEEEEEBEEEEMO MAAAAAAAAAAAAAAAATEEEEEEER i jurca sa jednom letvom od 2 metra..... kukukukuku
Ma ne mogu da je zamislim onako svu nežnu i pahuljastu u toj ulozi :zcepanje:

Sinoc pocela da citam " Prestup" od Barbare Juing i tako mi se dopala da sam citala do zore tj. dok je nisam procitala. Opisuje London 1849 godine, mracno, viktorijansko vreme , pogotovo za zenu koja tad nije mogla bas nista da odluci o svom zivotu. I prati mladu ,sedamnaestogodisnju zenu koja bezi na Novi Zeland da pobegne od onih koji je " vole"
Danas pocela " Harmonikasev sin" od baskijskog pisca Bernarda Aćage evo prvih 60-tak stranica obecavaju
Sad sam malo guglala, ovo baš deluje dobro :)

Leto – Tuve Janson, Odiseja 120 str. 8/10

Tanana knjižica koja opisuje jedno leto na jednom malenom finskom ostrvu, i život babe i unuke na njemu. To su kao neke pričice-crtice iz života, sakupljene u roman.
Knjiga je napisana 1972. god. Mesto dešavanja mi je bilo izuzetno zanimljivo i zato mi je žao što knjiga nije pisana nekim raskošnim opisnim stilom kao što su to Isidorina Pisma iz Norveške.
Ali spisateljica je imala sasvim drugačiju ideju. Htela je da preko ovakvih minijaturica iz života ljudi i ostrva, prikaže taj neobični svet. I uspela je na svoj način.

Sve u svemu, za par sati čitanja imate pred očima sliku jednog minijaturnog i neobičnog sveta. A taj finski arhipelag sam sada prvi put malo bolje pogledala na karti. Ta ostrvca… pa ima ih na stotine!

Prebolna ženska muka.
Tišti stomakobolja.
Držite mi palčeve da konkurs za pripravnika prođe kako valja (po mojoj meri). :)

Držimo ti palčeve da prodje kako ti želiš.

Ja samo da se javnem
Lose sam :sad2:
Ne citam, odustala sam od Bele kraljice, prolazim kroz pakao zbog tate i njegove bolesti
Knjige ce cekati bolje dane kad sve ovo prodje
Ljubim vas sve :heart:
Milicina mamo, tebi želim da ti tata ozdravi i da sve bude dobro.
Dobar dan devojke :)

@Milice, drzi se :zag:

Devojke, danas mi je rodjendan. Nemam bas nekog razloga za slavlje a ni mladosti toliko :lol: ali bar virteuelno da vas pocastim jednom tortom :)

Pogledajte prilog 287740
Srećan rodjendan!!! :rodjendan:
Divna je torta.
Ja sad samo takve jedem. Virtuelne! ;)

Srećan rodjendan!!! :rodjendan:
Divna je torta.
Ja sad samo takve jedem. Virtuelne! ;)
:lol:

- - - - - - - - - -

Prebolna ženska muka.
Tišti stomakobolja.

Držimo i ne puštamo dok ne prođe :super::ok::super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back