Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eh, Komo :zaljubljena: Meni je savršeno legla, ali nemoj mnogo da očekuješ. Skoro ništa se ne dogadja u celoj knjizi. Mnogima se nije svidela.

I dalje Kundera, Neznanje.

Na početku sam imala zamerki,a posle mi je baš bila dobra.Čitaću još nešto od njega.
I meni se dopalo ovo :heart:,kao i tebi.
Mrs.Bi:
Baš mi je drago što sam prvo od njega uzela Komo.
Danas sam došla do dela kad je on one ljude iz sela pozvao na brdo da mu budu gosti. Koliko je to njih usrećilo. Njemu pala sekira u med, ali je ipak tu svoju sreću hteo da podeli sa nekim, nije sebično uživao sam.

I onaj deo kad dolaze "doktori" za drvo, pregledaju ga, pa kažu da će ga lečiti i odu. A on kaže
"Ostao sam još malo pored tog drveta, uvek je teško kad se razboliš i kad si sam. .... Onda je mala senica sletela na granu, pa sam ja mogao da odem".
Ovo mi je tako super, divno, sentimentalno, ekološki...
.

Još ne znam šta ću početi sutra.Imam poveći izbor.:D

Vidi, vidi, čak sam pisala i odlomke iz knjige. To se jaaaako retko dešava. A sad sam se opet rasentimentalisala.

Šta je ovo, ceo dan samo Emocija i ja. I bila Arvena jutros. Svi šetaju...

SPISAK NA SUNCE! :mazi:
Rodžerova verzija i S od Apdajka, Fukoovo klatno, Eko (daću mu još jednu šansu, vratila sam ga bila u biblioteku kolko smara :rumenka:), Podrumi Vatikana, Žid, Tristram Šendi, Stern. Poslednje skretanje za Bruklin, Selbi, Peti prst, Bulatović (da dopunim Ljude s 4 prsta:)) i Autobiografija, Nušić, lep, tvrd povez, onaj iz Blica je mnogo bedan.

Vidi, vidi, čak sam pisala i odlomke iz knjige. To se jaaaako retko dešava. A sad sam se opet rasentimentalisala.

Šta je ovo, ceo dan samo Emocija i ja. I bila Arvena jutros. Svi šetaju...
Ja istovremeno šetam i čitam :flert:

Nego Bi, nikako da ti kažem, kad god vidim onu "spratnu" 15-icu ja pomislim kako ti sediš na spratu, čitaš i uživaš :D

Cipele pune vruce votke – Zahar Prilepin, Drasler partner 160 str. 8/10

Pripovetke o današnjoj Rusiji.
Nešto kao crtice iz života. Zanimljive crtice. Problematične crtice. Crtice sa votkom.
Alkohol i droga nisu teme koje su mi u startu privlačne, ali ova zbirka je meni bila jako dobra.

Odnosno, prvih i poslednjih nekoliko priča baš dobre, a ove u sredini… tako-tako.

Hrana za dušu ljubitelja pasa – Džek Kenfild…, M&M 300 str.

Prvih par pričica jako dobre, posle toga sve nešto njanjavo. Odustala.

Sad će da me mrze svi NNČ-tači :(

Ovo je najstrašniji dan u mom životu – Jasminka Petrović, Kreativni centar 150 str.10/10

Pročitala sam je večeras. Divna, zabavna i korisna za one koji imaju tinejdžere.
Uživala sam. Mogla bih da je uporedim sa Adrijanom Molom, ali meni je još bolja :D

Ovo je najstrašniji dan u mom životu – Jasminka Petrović, Kreativni centar 150 str.10/10

Pročitala sam je večeras. Divna, zabavna i korisna za one koji imaju tinejdžere.
Uživala sam. Mogla bih da je uporedim sa Adrijanom Molom, ali meni je još bolja :D

Još neko je pisao o toj knjizi ...isto pozitivne kritike
Lamar , samo ti čitaj ...neko mora da održava temu :zag:
Eto ja NNČ

Ja istovremeno šetam i čitam :flert:

Nego Bi, nikako da ti kažem, kad god vidim onu "spratnu" 15-icu ja pomislim kako ti sediš na spratu, čitaš i uživaš :D

Ako pogledaš malo bolje, verovatno ćeš me i videti :). Prošle nedelje mi se zalomilo pa sam jedno tri dana i na posao i sa posla išla njom. Ima ih dve, jedna sa fantom, a druga sa smokijem. I volim kad mi naidju. Gore uvek ima mesta i stvarno čitam i uživam.
Samo se one dugo zadržavaju na stanicama jer imaju samo dvoja vrata, a naš svet kao što je poznato, čim udje ostane tu na vratima, pa je nekad teško probiti se do stepenica. Ipak oni dupli (zglobni, kako ih zovu u GSP) imaju četvora vrata pa ulazak i izlazak ide brže. Ali ne marim. A interesantno je i svet posmatrati odozgo.

Jel može to da pomogne da nateramo tinejdžera da uči? Jel treba i on/ona da je pročita?
Jasminka super piše.

Ostalo mi još 30-ak strana da završim Kunderino Neznanje. Ali kako dodje vikend ja se knjige ne 'vatam.
Za prvi roman u ovoj knjizi Usporavanje sam pohvalila prevodioca Danu Milošević, ali za Mirjanu Uaknin koja je prevela druga dva romana Identitet i Neznanje, nemam lepe reči. Tako neke strašne greške. Ime čuvenog češkog pesnika Mahe, koji je simbol njihove borbe i slobode, ona prevodi sa Maša jer je prevodila sa francuskog, a Macha se piše sa ch, ali se to u češkom čita kao h, a ne kao u francuskom kao š. Pa toliko je morala da zna. Ipak je Kundera Čeh, bez obzira koliko dugo živi u Francuskoj i piše na francuskom, ali u svakom romanu se provlači Češka.
Sva tri ova romana su mi sada odlična. I volim što je knjiga moja jer ću joj se sigurno rado vratiti. Ne znam kako se to meni nije svidelo kad sam ranije čitala.
Bavi se problemima ljubavi, vernosti, emigracije, odlaska, povratka, odnosa sa rodbinom, promena nas samih i ljudi pored nas, sećanja, uspomena.....

Znači bila sam u pravu kada sam te zamišljala na spratu :D

Sto se tiče Jasminkine knjge možda bi je tvoja tinejdžerka i pročitala. Zanimljiva je.
Ali naš tinejdž sumnjam. Mada ćemo da probamo da mu je podmetnemo :cool:
A što se učenja tiče ne verujem da bi pozitivno uticala, nije u tom fazonu :(

Procitala u jednom dahu Deveti zivot Luja Draksa, Liz Dzensen.
Kad sam je uzela, nisam je ispustila. Bas mi je trebalo takvo stivo.

Dakle, roman je sve ono sto trazim da bude u romanu ove kategorije, dakle triler je u pitanju.
Psiholoski, sto je jos bolje. ;)
Sve ide lagano, a opet nije lagano.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back