ESTERITA
Domaćin
- Poruka
- 4.485
nije no sam čudo 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a za ove knjige što su nestale mojim drugaricama...mislim da su se teleportovale, tj otišle u drugu dimenzijuko zna ko ih sad čita
![]()
nije bre vojnik...to je Dugo putovanje kući od tamo nekog, pobrkala si lončiće(ko ti kaže)..imam kući tu knjigu, pa zato i znam
ova je ODLIČNA , preporuka za sve , znači Putovanje kući Rouz Tremejn, izd Laguna...već sam na polovini, ali je sva prilika da je neću ispuštat iz ruku...Poljak, sladak i fin, 43 god, dolazi u Englesku da radi...usput je strastveni pušač...tačno osjećam kako mu prijaju cigarete...iako sam, kao što znate, evo skoro godina nepušačica
I nisam ni stigla , ni mogla da jedem citav dan,a sad cu umreti od gladi..A kasno je i jeza mi je i ne znam ni sta bih..I trening sam preskočila..nakon sto sam prekjuče sa sve temperaturom, mlatila sa onim ogromnim loptama za pilat es.Kad u nesvest nisam pala!
Samo da se pohvalim da sam danas našla dve Basarine knjige, Sveta mast i Mongolski bedeker. Treća mi je izmakla.
Inače, tek sam uključila laptop, isključili nam kreteni vodu u zgradi.
A Majčina ruka na svakom koraku, kolko ti duša oće.![]()
Kerefeko, uopšte se ne čuvaš! Lepo je to i kolegijalno što ideš bolesna na posao. Dobro je za posao, ali nije za tebe. Nadam se samo da radiš u firmi gde to znaju da cene. A takvih je malo (ako uopšte postoje).
Očekivala sam juče više pohvala ko je šta našao sa Nedeljnikom, a eto samo Rada bila delimično uspešna. Mislim da su dve knjige super, ali njoj uvek malo.
A ja sam poranila da vam se javim (iako prvo uradim neku vest na poslu da se vidi da sam došla) i da vam se pohvalim da sam počela Modni Vavilon i da mi se prvih nekoliko strana dopadaju. I ta knjiga je odmah tako uticala na mene, da sam morala da kupim neku od onih kafa sa čokoladom u kesici jer su tako slatko oni u knjizi pili kafu sa čokoladom da sam htela i ja. Inače ne pijem te kafe jer su mi preslatke. Nešto sam danas neobično dobro raspoložena, valjda sam se naspavala.![]()
A možeš da spavaš kad on spava, a ne da čitaš za to vreme.
Zna li se koje su to knjige sledece nedelje uz koje smo odrastali?
A sto se tice Nedeljnika, Andrica sam vec imala, od zenskih sam imala ono sto mi se dopada (Strah i njegov sluga, Emilija Leta), ostalo nisam nesto bila odusevljena, muskarcima takodje - Marojevica ne volem, Basaru mogu iz biblioteke, ne znam kakve su mu te tri pa mi se nije davalo 250din da bih probala. A kontam, ako mi se nesto od toga kasnije dopadne pa pozelim svoj primerak, bice opet na nekoj akciji, vecinom se vrte iste grupe naslova. Zanima se samo jos sta ce biti u narednoj grupi knjiga, da li tu ima nesto sto bih sigurno zelela.
Preskocila sam i akciju uz Vreme. Nesto nisam pri parama, imam dosta svojih knjiga i bogat ulov iz biblioteke a takodje se nadam da ce te koje sam zelela da se nadju na nekoj drugoj akciji pa cu se dopuniti.
- - - - - - - - - -
Ne mogu. To vreme mi treba da doruckujem odnosno rucam, odem do toaleta ili se istusiram, obavim neki telefonski razgovor i dok dlanom o dlan eto njega budnog. Citam najcesce kad se on zaigra zato sto voli da sam mu u vidnom polju pa ne mogu nesto drugo da radim a ne trazi moje ucesce u igri.
Da vidis da placamo kaznu za kasnjenje kako bi bile odgovorneDobro veče, devojke. Danas niko nije svraćao u biblioteku!? Svima neopravdani!
Ja sam upravo završila Čudesnu sudbinu Lede Rotko, italijanske književnice Laure Sandi. Laguna, 222 strane.
Svidela mi se. Lagana je, ali nije glupa i isprazna, nego drugačija. Svet posmatran očima devojčice od njenih prvih sećanja. Devojčica je iz neobične porodice i prilično usamljena. Baka čuvena operska diva, otac (Rus) i majka vajari, kućna pomoćnica i baštovan čine ceo njen svet do polaska u školu. A tamo doživljava svojevrsni šok, izlasakom u spoljni svet i u susretu sa svojim vršnjakinjama. Posle početnih, pa skoro skandala, uspeva da se snadje i to tako da postaje omiljena. I to sve zahvaljujući tajanstvenom sagovorniku Mariu, koji greškom telefonske centrale dobija nju umesto onog kog je tražio.... Svašta se tu još dešavalo. Vešto se opisuju samo epizode koje su Ledi važne, a sve ono uobičajeno se preskače. Lepo prikazan njen odnos sa najboljom prijateljicom i najboljom neprijateljicom, njihovo nadmetanje i propasti.
Preporuka!
Meni moje rekle da ispisem spisak onih knjiga koje dugo trazim a ne nalazim ih jer su na citanju (Otmenost jeza, Tisinba u oktobru...), pa ce one da mi ih prikupe i sacuvajuIpak ne pocinjem ovu knjigu pre nje cu da citam Pustinjski cvet-Varis Dirije.Zove me danas moja bibliotekarka da dodjem po nju jer je odavno cekam,a ona se toga setila...
Tako je meni nestala knjiga Lovac na zmajeve...sa sve posvetom.
Meni moje rekle da ispisem spisak onih knjiga koje dugo trazim a ne nalazim ih jer su na citanju (Otmenost jeza, Tisinba u oktobru...), pa ce one da mi ih prikupe i sacuvaju
za sve dobre bibliotekarke
![]()
Iz iskustva ti kazem u tu koja je usput, a kazes da i najvise knjiga imajuza sve
ja sam opet u dilemi (u stvari nisam ni izlazila iz iste) u kojoj biblioteci da obnovim članarinu. Najradije bih u toj meni najbližu gde radi moja omiljena bibliotekarka, ali u mojoj smeni, pa ne mogu nikako kad je ona. A ona druga je mnogo neljubazna i nezainteresovana. Ili u glavnu ili na Karadjordjev trg. Oni imaju najviše knjiga koje se ovde preporučuju. A usput su mi, samo izadjem iz busa i ponovo udjem.
Znam ja da mogu da uzimam knjige iz svih, ali iz iskustva takodje znam da su bibliotekari nekako uzdržani ako mi karton nije overen baš u njihovoj biblioteci. A ja ne volim uzdržane bibliotekare. Volim kad su brbljivi.