Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pročitala sam ponovo Stranca, Albert Kami
Ne znam šta me je nateralo ponovo da se vratim toj knjizi .
Mislim da je jedini razlog to što mi je bila nadohvat ruke. Čita je moje dete.
Nove utiske nakon ponovnog čitanja nemam, i dalje su stranci svi koji se ponašaju drugačije od ponašanja sredine, oni koji ne prihvataju laž i licemerje.

Jutros su mi pristigle neke knjige sa Limunda i presrećna sam ,jer su sve u dobrom stanju i ne vuku svakakve mirise....sto je jedan od razloga zasto ih ne uzimam iz biblioteke...

U marketima je bila pomama za Blic zenom sa knjigom Danijele Stil,a prodavačice samo odmahuju glavama.Jednu sam zatekla u maloj radnji na uglu i to poslednju- kazu dosta su ih prodali,ali ja je nisam uzela.

Već si pročitala sve od Danijele Stil, nećeš ponovo :zper:

Počela sam Slike kojih nema, Maja Herman Sekulić, što sam izvukla na novogodišnjoj tomboli u firmi.
Prvi utisak: kvaziintelektualno p.roseravanje o Loliti i Nabokovu. Pa je kao ona nešto kao Lolita, pa je upoznala Nabokova i Kjubrika, pa išla na audiciju za Lolitu. Ja inače nisam neki poklonik Nabokova. (Ni Henri Milera, ni tih i takvih koji su psovali u svojim knjigama i izigravali neke veličine i sad su im knjige nešto kao "kultne").
Ali dobra stvar je što je ovo knjiga za autobus, ima 170 strana, krupna slova na beloj hartiji, pa može da se čita i kad svetlo nije baš najbolje. Tako da sam već pročitala trećinu na putu do posla i nazad, jer sam danas radila.

Poslednja izmena:
Jutros su mi pristigle neke knjige sa Limunda i presrećna sam ,jer su sve u dobrom stanju i ne vuku svakakve mirise....sto je jedan od razloga zasto ih ne uzimam iz biblioteke...

U marketima je bila pomama za Blic zenom sa knjigom Danijele Stil,a prodavačice samo odmahuju glavama.Jednu sam zatekla u maloj radnji na uglu i to poslednju- kazu dosta su ih prodali,ali ja je nisam uzela.

Ni ja. ;)

Ako sam dobro videla, večeras na RTS1 u 23h je prvi deo trilogije Milenijum, Muškarci koji mrze žene.

E, dobro sam ovo videla. Ja sve vreme gledam na Aladinu, piše Devojka s tetovažom zmaja i nigde ne pominje Milenijum, doduše ispod naslova na engleskom koji je preveden na srpski piše Män som hatar kvinnor, što na švedskom znači Muškarci koji mrze žene. Na TV Krsti, piše film Igra, e na sajtu RTS piše da je Milenijum. Ali ja sve to ne bih pročitala da draga Rada nije ovo napisala.
Upravo sam odgledala Ne znam kako joj polazi za rukom. Po knjizi koju mnogo volim i koju ću da potražim da ponovo pročitam, jer je film mnogo faličan. Pola romana su izostavili. I ne znam kome je palo na pamet da onu Saru Džesiku Parker izabere za tu ulogu. Ona je dobra samo za Keri.

Mornar koji je izneverio more - Jukio Misima, IPS 150 str. 7/10

Moja zainteresvanost i uzivanje u knjizi je jedva dostiglo sedmicu. Nista to meni nije bilo narocito.
Jedino sto je pisac dosta dobro dao sliku nasilja na koji su spremni ti mladi ljudi.
A to me uvek nokautira. Ta ljudska, a u ovom slucaju tinejdzerska (skoro decija) svirepost.
Mada mislim da je zrelost u razmisljanju i izrazavanju decaka trinaestogodisnjaka kako nam je pisac pretstavio, zbilja preterana.

E, ebiga, zakasnila sam za film z;)

Ja sam se uspavala na pola. Preterano sam umorna ovih dana, juče seminar ceo dan, danas do 2. Razbolela sam se treći put ove zime. Evo, dišem na škrge.:( Ipak, stigla sam fino da se podsetim nekih detalja iz knjige. ne prija mi preterano švedski jezik uhu, a i ne bih baš razumela film da nisam pročitala knjigu. Ja to tako skoro uvek kad su u pitanju ekranizovani romani.
Jutros sam završila Imenjaka. Smeške žive, ustala sam pola sata ranije da bih pročitala poslednjih 10 stranica pre polaska. :lol:

Ja sam odgledala film i sudeći po njemu, ne znam čemu tolika euforija oko Milenijuma. Pretpostavljam da je knjiga bolja, opširnija, jasnija, sveobuhvatnija, ali film nije ništo novo i nevidjeno do sada.

- - - - - - - - - -

Ej, a ostala dva dela, jesu nastavak ili su drugi slučajevi i teme?

Meni se i film i knjiga dopadaju.

- - - - - - - - - -

Cini mi se da sam prvo citala knjigu pa gledala film.:think:
Moram pitati mm,on ce znati.:rumenko:

aj' što muž zna, nego ja sam imala staru bibliotekarku koja je za većinu čitalaca znala šta su čitali. Pa moja drugarica uzima neku knjigu, a ova joj kaže, To si već čitala, uzmi nešto drugo.

Tako i moja bibliotekarka. I uvek me bude blam kad mi to kaze, jer su obicno to knjige koje nisam ni otvorila kad sam ih uzimala prvi put.
Zavrsavam Brajsona, Karenjina ceka. Pakujem se polako i docekujem/ispracam goste ceo vikend.

Kanelin bebac :heart:

''Laži Loka Lamore'' Skot Linč (Laguna) - svidela mi se, uzbudljiva (za one koji nemaju ništa protiv malo fantazije). Već sam je počinjala pre oko godinu dana, pa batalila jer su mi iskrsle neke stvari i sad je počela ponovo i maltene progutala. Laguna je objavila i prvi nastavak, tako da ću i njega uzeti u toku ove godine. Lik iz naslova je anti-heroj, lažov i lopov, ali sa stilom :mrgreen:
''Celestinsko proročanstvo'' Džejms Redfild (Alnari): Bože, koja glupost od knjige. Svetski bestseler, bla bla, trebalo mi je duplo duže da je pročitam nego Laži Loka Lamore (Proročanstvo ima oko 270 strana, a Laži skoro 600). Nisam mnogo očekivala od ove knjige, ali ovo je instant filozofija u poređenju s kojom i Koeljo deluje kao Šekspir. Pa još nesrećno lektorisanje, tipično za ovog izdavača (ljudi pričaju na Španskom, da, s velikim Š i to na više mesta :roll: )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back