Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Većine se ne sećam. Mnogih, čak ni kad pročitam par rečenica koje se trudim da zapišem uz svaku knjigu koju pročitam, pored naslova i imena pisca.

Ali, Lovca na zmajeve se odlično sećam. I Hiljadu čudesnih sunaca, od istog pisca. Nisam pročitala mnogo tako snažnih knjiga.
Medju njih spadaju i Purpurni hibiskus i Pola žutog sunca Čimamande Ngozi Adiči i mnogopominjana Moramo da razgovaramo o Kevinu, Lajonel Šrajver.

Ja sam prestala da zapisujem citate. Nekad mi neki nadodje kao poslovica. A, u zadnje vreme, nije mi zao, pa markerom obelezim sta mi se svidi. Em su loseg kvaliteta skorije kupljene knjige, em mi lako da nadjem kad mi zatreba...
Sledeca mi je Hiljadu cudesnih sunaca...
Hvala za odg. :)
Ja se ne secam ni blizu toga koliko bih volela da se secam :(

Evo pre par dana sam procitala Uspavanka za Lalu, nije mi se dopala, i vec je se skoro ne secam niti se trudim niti mi je zao.
Bog malih stvari, sam citala isto pre puno vremena, mozda pre koliko i ti. Jaaaako mi se dopala, ali se secam kao i ti samo delova.
Onih davno procitanih se secam mozda samo po atmosferi, nekih "jakih" scena... nekih zvrljotina... :)
Neke knjige se setim skoro do detalja, a nije cak ni ostavila neki utisak dok sam je citala.
Vrag ce ga znati sta je presudno za secanje.

Ali meni to nije bitno. Meni je bitno uzivanje u citanju :zaljubljena:

E sad, imam ja i momente kada hocu da procitam neku knjigu pa to ti je. Kao sto je sada ovaj Carobni breg.
Nisam je procitala kao sto sam vecinu klasicnih dela procitala u mladosti, tako da se sada povremeno latim tog propustenog stiva.

E, bas to-ja bih volela da se secam svega, ali ne ide, sto kazes, ko zna do cega je selektovanje :think:...utesi me, vec sam se zabrinula za pamcenje. :)
Evo i Carobni breg...secam se na momente, i kad sam citala, bila mi je smaranje, oni kilometarski opisi, i njihovi dijalozi...valjda pre-pre-malo godina za takvo delo, kad je bilo pod obavezno (lektira).
Znam za film, ali mi nesto mucno da ga gledam, jedva se izborih i sa scenama u vlastitoj glavi. :(

Nego, da pitam, sve koje redovno citaju...da li se secate bas svih knjiga koje ste procitali?

Sve manje....
Skoro sam ovde na temi napisala da ću početi da zapisujem po nešto o knjizi kako bih je zapamtila.
To mi se desilo kad su spominjali Svetlost severa.
Knjiga je moja, pročitala sam je za vreme odmora pre par godina ...sećam se na kojoj klupici sam sedela dok sam je čitala ali radnje nikako.

Moraću da vratim Besnilo ... nisam stigla da je pročitam do kraja :confused:
Baš sam je izabrala u lošem trenutku.
Mislila sam , praznici ... imaću vremena ...

Ja sam procitala Katarinu.
Sve u svemu, preporucujem.
Prica je zanimljiva, knjiga je ok napisana, docarava atmosferu i uvlaci u to vreme, ima pateticnih delova, ali dobro je nema ih mnogo.
Oko sredine je malo dosadna, ali ne traje dugo ta dosada.
Film bi bio odlican i cudi me da ga niko nije snimio.
Teska je za rukovanje, bas, trnule su mi ruke sve vreme. Nije za avtobus.

Много добро изгледа, размишљам да контакирам дизајнера.
Значи, за Раду 5 за викендају. За Естерку, за Ћамац и башту.
Кад вас се скупи 1000 могао бих да будем ексклузивни заступник.

Много добро изгледа, размишљам да контакирам дизајнера.
Значи, за Раду 5 за викендају. За Естерку, за Ћамац и башту.
Кад вас се скупи 1000 могао бих да будем ексклузивни заступник.

:)
nemam Ćamac, imam barku
tj, nemam ja, imaju neki moji

sledeće nedelje , ponedeljak..Podgorica
sredina nedelje ...Sarajevo
februar Žabljak
početak aprila Instambul
oktobar Split

to je sad izvjesno za ovu godinu
a biće još ubacivanja raznih, makar do Podgorice i Sutomora

sad čete baš, ali baš da me mrzite
mrzjela bih se i ja, da nisam ja ta koja putuje (smisleno, kao i uvijek, kad sam ja u pitanju)
elem, prije Istambula, Zagreb, 4 dana
i, tanana, Olimp i Grčka, kraj ljeta...to su informacije od danas
a u Podgoricu idem sjutra, izmeđuostalog da malo i o Olimpu pričamo

i, danas bila u biblioteku, ne da produžim knjige, nego da se upišem za ovu godinu
one djevojke me već upisale, samo produžile brojeve...znači dijete mi je br. 99, ja naravo ahandrd
i jedna lijepa vijest, ni ove godine se ne plaća upis
odma+ sam pare sprcala..kupila kišobran i veliki i mali

sad čete baš, ali baš da me mrzite
mrzjela bih se i ja, da nisam ja ta koja putuje (smisleno, kao i uvijek, kad sam ja u pitanju)
elem, prije Istambula, Zagreb, 4 dana
i, tanana, Olimp i Grčka, kraj ljeta...to su informacije od danas
a u Podgoricu idem sjutra, izmeđuostalog da malo i o Olimpu pričamo

Nesto razmisljam, tesko ce ti to biti, mozda bi ti dobro dosla pomoc...eto ja cu ti nositi kofere:ortakinje:

NNČ.....slava 1.dan.....slava 2.dan...:dash:.....ne mogu vise da :jede:

:bye:

Drage moje, treba mi vasa pomoc.
Kupujem knjigu jednoj dami od 58 godina, kojoj se dopao Citac, Novi zivot i voli Cirjanic sto je dobila NIN-a pre dve godine valjda.
Molim vas za neki predlog. :)

Otmenost ježa, Svetlost severa, nesto od klasika....
Otmenost ježa me odmah podsetila i na "našu bibliju" Klub ljubitelja knjiga i pite ljuskuše.
Preljubnici, Vide Ognjenović, Devojke, Lori Lansen. Moožda su malo depresivne. Mada kud ćeš depresivnije (i morbidnije) od Novog života. Jel to Pamuk? Možda su i neki drugi pisali Novi život. Nije mi baš nešto originalan naslov.
Kako je nestajala Esmi Lenoks, Megi O'Farel

Znam da ti neću preporučiti Mavrov poslednji uzdah, Salmana Ruždija. Načisto me smorio. Počela sam ozbiljno da razmišljam da ga ostavim. A stigla sam skoro do polovine (209 strana) ko će da guli još toliko.... Ne znam šta ću. Na momente me zainteresuje, ali većinom tupi.
Doduše tako sam mislila i za Muzej nevinosti, pa ga se sada rado sećam. Možda je i to dobra ideja za poklon. A kažu koji su čitali da je Istanbul dobar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back