Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mrs. Bi
Uh ja sam se nadala da mi možda neće Gospodar muva toliko teško pasti pošto inače nemam baš razvijen centar za vizuelizovanje :D
Ja ne mogu da čitam ni erotske ni horor romane pošto me uvek promaše...samo na ono vizuelno reagujem :lol:
Ali nakon pvoga što si mi rekla, definitivno ću je odložiti ... trenutno stvarno nemam snage za tako nešto :/
Nisam trudna ko Kerefekica ali definitivno se i sama osećam nekako ranjivo i u potrazi za nečim šarenijim sada:)

Nisam trudna, samo nam je u planu....Još nismo počeli izistinski da radimo na tome...
Ali kad bude, biće mi čast da podelim to ovde :)

Juče sam uplatila putovanje...Karneval u Veneciji ( našla sjajan aranžman od gotovo nedelju dana, sa posetom Veroni i Padovi, ostrvima Murano i Burano) i sve vreme sam ubedjena da bih mogla da čitam u busu ( obično to nije izvodljivo, jer se putuje noću,a pogase svetla, ali u poslednje vreme uvek sedim tako da film ne vidim,a svetla ostanu upaljena, pa sam mislila da pokušam).I kako uvek kada idem u Beč skinem klasičnu muziku i uživam u njoj u putu,sad sam smislila da čitam nešto sa tematikom ovog putovanja. Jedino što mi pada na pamet je Alibi - triler čija se radnja odvija u Veneciji,ako se ne varam izmedju ostalog i pod maskama...Ne znam koliko ću uspeti u svojoj nameri,ali pokušala bih, pa ako ima nekih predloga...izvol'te :)

Videla sam da Putnik ima neka tematska putovanja tj.putovanja inspirisana knjigom...što bi bilo lepo da se okupimo i odemo zajedno...Dobro, znam da nije baš realno,ali ja ću da maštam...

Nisam trudna, samo nam je u planu....Još nismo počeli izistinski da radimo na tome...
Ali kad bude, biće mi čast da podelim to ovde :)

Juče sam uplatila putovanje...Karneval u Veneciji ( našla sjajan aranžman od gotovo nedelju dana, sa posetom Veroni i Padovi, ostrvima Murano i Burano) i sve vreme sam ubedjena da bih mogla da čitam u busu ( obično to nije izvodljivo, jer se putuje noću,a pogase svetla, ali u poslednje vreme uvek sedim tako da film ne vidim,a svetla ostanu upaljena, pa sam mislila da pokušam).I kako uvek kada idem u Beč skinem klasičnu muziku i uživam u njoj u putu,sad sam smislila da čitam nešto sa tematikom ovog putovanja. Jedino što mi pada na pamet je Alibi - triler čija se radnja odvija u Veneciji,ako se ne varam izmedju ostalog i pod maskama...Ne znam koliko ću uspeti u svojoj nameri,ali pokušala bih, pa ako ima nekih predloga...izvol'te :)

Videla sam da Putnik ima neka tematska putovanja tj.putovanja inspirisana knjigom...što bi bilo lepo da se okupimo i odemo zajedno...Dobro, znam da nije baš realno,ali ja ću da maštam...

Bas si to lepo smislila, da čitaš nešto tematski vezano za putovanje. Samo da ne prodješ kao Dana kad je putovala u Istambul vozom (i čitala Pamuka i ostalu primerenu literaturu), a u povratku uopšte nije bilo vagona koji ide za Srbiju, pa se nešto mučili do Bugarske, pa odande tražili prevoz.

I meni se dešava, da bih čitala tokom dugih putovanja autobusu, a oni pogase svetla. Mislim, zaspem i ja u neko doba, ali ne baš u 21 i 22 h. Onda uvek planiram da za sledeće putovanje nabavim neku zgodnu baterijsku lampu. Svojevremeno smo baš diskutovali o čitanju u busu (i gradskom) i potrebi za lampama, pa su neke forumašice čak stavljale slike odgovarajućih lampi. (Sad ću pokušati to da nadjem). Ali, takvih lampi nema kod nas da se kupi.! Ja tražila! Nosila slike po prodavnicama i pokazivala.

Našla:
lampa.jpg

http://www.navidiku.rs/magazin/zabava/knjiga-film-i-muzika/svetlo-za-citanje-knjiga_6520/

ili:
lampa1.jpg

Ja nikad ne spavam u putu...prosto ne mogu...takav mi je temperament...
Do sada su uvek gasili svetla, pa mi ona čkiljava lampica iznad nije bila dovoljna.Medjutim na poslednjem putovanju je ta lampa bila tako dobra da sam se živa pojela što nisam ništa ponela.
Mislim da mi je moj dragi u Laguninoj knjižari pokazao nešto lično ovoj drugoj lampi sa slike,kao da može na miru da spava od mene,ali nisam sigurna koliko je to stvarno praktično.Ako treba da se bečim, onda ne uživam u knjizi....e,al' sam komplikovana... :)

E, ovu drugu imam i ja. Dobio kao neku prezentaciju odavno, čak dva kom.
Interesantno izgleda, ali je funkcionalno prilično zakazala. Pošto je led lampica, osvetljava bukvalno taj deo koji je neposredno osvetljen tako da stalno mora da se pomera, tako da u stv. ima jadnu upotrebnu vrednost. Za kratko čitanje iz nužnosti jedino.

Kerefeko, nisi uopšte komplikovana. Pa normalno je da treba dobro da vidiš šta čitaš da bi mogla nesmetano da uzivaš, a ne da stalno razmišljaš kako treba da pomeriš knjigu ili lampu. Zato ja (već sam par puta napisala) sporo čitam Mavrov poslednji uzdah jer žute strane i sitna slova zahtevaju dobro osvetljenje, a ja ga nemam.

Razvigore, hvala ti što si mi napisao da lampa nije nikakva da mi ne bude žao što ne mogu da nadjem takvu.
Mm je hteo da mi učini pa mi je kupio baterijsku lampu, ali i ona mora da se koristi upravo tako kako si ti to opisao.
Čekaj, Kerefeko, ti kažeš da u Laguninim knjižarama ima da se kupi takva lampa? Ili ti je pokazao na nekoj slici?
Neću da je kupim, sad kad znam iz prve ruke da nije ni za šta, ali ću da odem da je vidim.

Kindle čitač ili tablet, pre tablet, ja sam uspeo da pokvarim kindl.
Sami podešavate osvetljenost ekrana, ako još čitate na stranim jezicima superb.

I cena pomenute lampice bi trebalo da bude smešna, ako vam traže 500 dindži nemojte da platite.

Ma neću ni da kupim lampu, kad kažeš da ne valja.
I ne čitam na stranim jezicima. U stvari čitam na nekim, ali ne na najzastupljenijem - engleskom.
Ali počela sam da razmišljam o kindlu. Pa ću da jurim knjige na našem. To će mi odredjivati izbor.

Vidi ti nase Dragoncice sto ima salce za solju, a ja za vrat rodjeni nikako da dovrsim.
Citam Katarinu, mslila sam da cu je citati 3 meseca, ali brzo ide, tece takoreci tako da brzo ce to biti procitano.
Sta znam, ok je knjiga, mada ja nisam objektivna, obozavam sve u vezi sa Engleskom, a narocito mi je Engleska istorija zanimljiva i omiljena istorijska licnost mi je Elizabeta I i tako.
U svakom slucaju, brzo uvuce u taj svet i lako se cita :)

Bi, ja sam vidjala ove http://www.delfi.rs/ka8za6/delfi_kartolerija_lampice_za_knjige.html

Hvala, ova izgleda baš slatko. Malo je skupa, ali ako će se puno koristiti i ako daje dobru svetlost možda i vredi uložiti.
Nego, to sad ne treba meni nego Kerefeki. Ona ide u Veneciju, pa će usput da čita primerenu literaturu.

Ja putujem sutra.... 18-19 sati put....

imam pilencetovu knjigu :rumenka: sve je nekako cuvam za put
i Kinga jos mrljavim, nesto mi ne lezi majkumu :confused:
a i Hipnotizera mogu da citam ponovo :think:
to od knjiga,pravih knjiga,ne pdf :lol:
ne mogu laptop u busu da otvaram, a nemam tablet,niti kindle.

A jel imaš lampu za čitanje, Nemesis?

Evo ja bila u Laguni. I imaju neke slatke male lampice.
http://www.delfi.rs/ka8un37/delfi_kartolerija_lampica_za_knjige_-_siva.html
Prodavačica hvali, kaže ima i ona i kad je čitala u autobusu, oni oko nje se bunili, smetalo im svetlo. Tako je jaka. Košta 800 i nešto dinara i u nju idu 3 one male okrugle baterije kao za sat. Ima i varijanta sa nekom kao štipaljkom za e-rider (ako se tako kaže), skuplja 20 dinara.
I imaju ove što je una ostavila link, po istoj toj ceni. Pa to je ta ista firma.

E i imaju novu akciju od danas. Izaberite knjigu po 499 dinara i poklon nešto od AVON-a.

Prodavačica hvali, kaže ima i ona i kad je čitala u autobusu, oni oko nje se bunili, smetalo im svetlo. Tako je jaka. Košta 800 i nešto dinara i u nju idu 3 one male okrugle baterije kao za sat. Ima i varijanta sa nekom kao štipaljkom za e-rider (ako se tako kaže), skuplja 20 dinara.
I imaju ove što je una ostavila link, po istoj toj ceni. Pa to je ta ista firma.

E i imaju novu akciju od danas. Izaberite knjigu po 499 dinara i poklon nešto od AVON-a.

Nemam...
a i ja citam samo dok ima dnevnog svetla,cim se smrkne stavim slusalice u usi
pustim muziku i pokusavam da odspavam bar malo.

Nisam bila pri kompu da na vreme dam informaciju.
Da, da u Laguninoj knjižari, pokazao mi tu istu za koju je Una dala link.Mnogo slatko izgleda.

Jooj, za moj rođendan. Blago tebi.;) Lepo se provedi.:heart2:

PS Još kad bi se začelo u Veneciji...:zaljubljena:

Joj, Rado, da te nema , trebalo bi te izmisliti!
"Tata u najavi" ne ide, mora da radi, tako da od toga nema ništa, a ja samo skitam, pa nikako da izistinski počnemo,ali evo obećala sam, u planu je...:znamiguje:

Krećem 03. februara, tako da stižem nazad za važne rodjendane mojih vodolijica.
Tata 15.02. ima jubilarni... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back