Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dogodine hoću tvoje ime da čitam tamo. Mnogo si me razočarala...

Hahaha, ej, a ja sam odmah pomislila, ko je iz naše Biblioteke toliko pozajmljivao. Esterita je imala momente, sa ne znam koliko kartona, Lamar, pa Cru*, koje nema neko vreme, ali se sećam da je pričala da ide u biblioteku sa kolicima za pijacu. Rada je kupila možda i više od toga. z;)Uostalom ko može da zna da li je on to sve zaista pročitao. I završio je kurs brzog čitanja pa sad čita 150 strana na sat. Meni to malo izgleda kao prevara.
Ja sporo čitam, pročitam svako slovo, uživam u svakoj reči, ako je za uživanje. Ako nije onda se smaram, ali od reči do reči.

Dogodine hoću tvoje ime da čitam tamo. Mnogo si me razočarala...
Vazi, dogodine
smilie_ga_050.gif

Hahaha, ej, a ja sam odmah pomislila, ko je iz naše Biblioteke toliko pozajmljivao. Esterita je imala momente, sa ne znam koliko kartona, Lamar, pa Cru*, koje nema neko vreme, ali se sećam da je pričala da ide u biblioteku sa kolicima za pijacu. Rada je kupila možda i više od toga. z;)Uostalom ko može da zna da li je on to sve zaista pročitao. I završio je kurs brzog čitanja pa sad čita 150 strana na sat. Meni to malo izgleda kao prevara.
Ja sporo čitam, pročitam svako slovo, uživam u svakoj reči, ako je za uživanje. Ako nije onda se smaram, ali od reči do reči.
Jeste :D
Steta sto je nema makar povremeno.

E u k...
stigao mi kompjuter s popravke, fino, ništa mi se od mojih dokumenata nije izgubilo. Radi internet. Pošaljem gornji post, napišem sledeći, veći, bogatiji i da pošaljem, ono nema konekcije. Kod sina kablovski internet, a mene su spojili vajrlesom da ne bismo vukli kablove po celom stanu. I stalno mi se gubi konekcija. Jel i vama tako, ko ima vajrles?

Kod mene je sve ok
Možda je samo trenutno...
Proveri ipak podešavanja , pristupi ruteru preko računara i proveri podešavanja za vajrles vezu.
Ako je sve ispravno proveri podešavanja na laptopu.
Ako je i to u redu pozovi korisnički servis i iznesi problem.

NNČ , gledala sam filmove.

Poslednja izmena:
Drage moje,
kupila sam ocu na onoj Laguninoj akciji dve knjige za NG i pitala sam se kako i zasto knjiga moze da kosta 60 din.
No jedna se zvala Tata pa je delovala kao prigodan naslov a druga Price o pivu sto je jos prigodniji naslov ako znate mog oca.
Tek mislila ja da sam kupila dosta dobar poklon.
Zove me on malocas i kaze...Obe knjige su citiram "DO ZLA BOGA MORBIDNE"

Ovo Tata- kaze prvo bilo smesno a onda se pretvorilo u uzas
A ovo o pivu ima svega samo piva nema, prepuno je silovanja, ubistava, mucenja nastalih pod uticajem piva.
Slogirala sam se.
Te tako...da znate....ovo su knjige za izbegavanje i eto razloga zasto kostaju 60 din.
Pitam se samo zasto su pa objavljene i ko vrsi selekciju knjiga kad svako danas moze da bude autor.

Ljubim vas sve...ovih dana citam samo Prirucnik za pracenje rada kolega jednakih po obrazovanju i poziciji...beskrajno dosadno stivo koje ce morati da citaju samo siroti prosvetari, i kad to budete citali dragi moji prosvetari mislite na mene kako mi je bilo dok sam ga prepravljala da zalici na tekst i ne bude bas tooooliko suvoparan. A onda pomislite kako vam i nije tako tesko procitacete jednom i cao a ja sam ga evo danas procitala po valjda 5ti put.

Poslednja izmena:
Ljubim vas sve...ovih dana citam samo Prirucnik za pracenje rada kolega jednakih po obrazovanju i poziciji...beskrajno dosadno stivo koje ce morati da citaju samo siroti prosvetari, i kad to budete citali dragi moji prosvetari mislite na mene kako mi je bilo dok sam ga prepravljala da zalici na tekst i ne bude bas tooooliko suvoparan. A onda pomislite kako vam i nije tako tesko procitacete jednom i cao a ja sam ga evo danas procitala po valjda 5ti put.
M: A onda pomislite kako vam i nije tako tesko procitacete jednom i cao a ja sam ga evo danas skoro naučila napamet :)

Imam utisak da me ič ne zanima, makar i nagradu dobio.:(
Uuuu, mene zanima.
Od nasih pisaca koji su pisali o ovom ratu sam procitala samo Vreme smrti.

Drage moje,
kupila sam ocu na onoj Laguninoj akciji dve knjige za NG i pitala sam se kako i zasto knjiga moze da kosta 60 din.
No jedna se zvala Tata pa je delovala kao prigodan naslov a druga Price o pivu sto je jos prigodniji naslov ako znate mog oca.
Tek mislila ja da sam kupila dosta dobar poklon.
Zove me on malocas i kaze...Obe knjige su citiram "DO ZLA BOGA MORBIDNE"

Ovo Tata- kaze prvo bilo smesno a onda se pretvorilo u uzas
A ovo o pivu ima svega samo piva nema, prepuno je silovanja, ubistava, mucenja nastalih pod uticajem piva.
Slogirala sam se.
Te tako...da znate....ovo su knjige za izbegavanje i eto razloga zasto kostaju 60 din.
Pitam se samo zasto su pa objavljene i ko vrsi selekciju knjiga kad svako danas moze da bude autor.

Ovo u spojleru nek citaju prosvetari :lol:
A ja imam odlicno iskustvo sa knjigom 26a od 60,00 din.
Meni je to jako dobra knjiga (mada mislim da nije za MIrku :think:), procitala sam je iz biblioteke, knjige inace ne kupujem, ali nju sam kupila kad sam je videla na ovoj akciji.
Plus kupila sam je drugarici na poklon. Ne za neku priliku nego onako. Ona voli da cita pa eto da je iznenadim sutra :D
Mada i ja verujem da vecina knjiga sa ovolikim popustom nije nesto.

Odbrana I poslednji dani – Borislav Pekic, BIGZ 130 str. 10/10

Ovaj kratki roman u vidu ispovesti u formi dnevnika protagoniste I naratora Andrije Gavrilovica objavljen je 1977. god. kada je Pekic vec uveliko bio u egzilu u Velikoj Britaniji. Delo se dotice politicke tematike tadasnjeg vremena i na crnohumorni nacin prikazuje zivot jednog obicnog i prostodusnog coveka koji se ne snalazi u ratnom vremenu i biva zigosan kao izdajnik jer je obavljao svoj posao, kasnije i kao mucenik jer preuzima na sebe greh koji nije pocinio.

Ovo pise na nekom sajtu, ja nekako nisam umela da opisem ovaj roman-novelu.
Ali umem da kazem: Odlicna knjiga. Posebno mi se dopao taj vec sada nekako arhaican jezik, ta prostodusnost i jednostavnost glavnog junaka.
Zamisljam je i kao pozorisnu pretstavu-monolog. Ne mogu samo nikako da odaberm glumca :think:
Birala sam i birala, ali nisam izabrala.

PS Nekako mi se, ne znam zasto, ova knjiga cini kao knjiga za Night.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back