Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoću ovaj avatar. Kako da ga namestim?

678941.gif

I da kazem da sam danas kupila malom decaku za NG Majstor Bob u svetu avantura.
Kad mu budem kompletirala poklon slikacu pa cete videti sve, jer hocu da mu kupim jos jednu knjigu.

A povodom toga danas u busu.
Decak :think: ... 4-4,5 godine kaze:
Mama, znas sta mi je danas rekla moja devojka?
Rekla mi je da sam njen heroj :heart:

:eek: BoKte mazo ove petogodisnjakinje su mudrije od mene 100 puta :eek:

Treba učiti od dece

Kazem ti Rado, nadjes nekog zgodnog kolegu moderatora sa informatike i on ti sve sredi :per:
Ja sam recimo obican korisnik sa zenskim sposobnostima na nivou petogodisnjaka :sad2:
Ali sam ipak kada sam postavila moj avatar a on nece da mrda prsticima, nasla nekoga i proradili prstici :zper:

Ja prvo da izjavim da ovaj post pisem vrlo nervozna i ljuta na nesto sto me je veceras mnogo iznerviralo i ucinilo razdrazljivijom nego inace....

A onda da odgovorim na citirane postove koji mislim da me se ticu
Arvena imam pitanjce za tebe: htela bih da kupim prijatelju dva dobra prijatelja. Odlucila sam se svakako za "Nevestu iz Mumbaja" posto se i meni cita ;) pa mogu da pozajmim, i htela mi jos ili "Pozar" ili "Snezana mora umreti". Koji bi mi od ta dva preporucila?

Dano mm je citao tu Snezanu i njemu je to "onako". Preporucio je "Alijenistu" uzmi to u razmatranje.

Divni, zaista, samo imaju jednu manu... nisu namenjeni nama. Kao da joj mi nismo drugarice.:(

Drage moje drugarice ne znam kako da vam kazem da se ni ja ne osecam cesto kao deo vas obzirom da me dugo nije bilo i da i ono malo kad se ukljucim u diskusiju obzirom da ne citam a ni ne spemujem ostanem nekako neprimecena pa se ni ne trsim mnogo da se mesam. Volim da vas vidim i obidjem ali nije da ste bas poludele zamnom :lol: te za kaznu nema knjiga za vas ove godine.

Vise srece drugi put.

Izuzimam Pile i Danu koje mi uvek odgovore koliko je to u njihovoj moci.
I jos uvek mislim da je draga moja Vodopadica nepravedno zapostavljena na ovoj temi obzirom da cita neke potpuno druge knjige drugacije od vecine, a nije da nisam apelovala na to vise puta a vi se napravile lude.

Pazi kad sam htela da ti za Nanu preporučim Zašto je Hendlova perika poskakivala.:)

Inače, za njen neki uzrast su oodlične knjige (čitala ih i oduševile me):
Šempi ti smopi da limvo te, Ana Đokić
Ovo je najgori dan u mom životu (valjala se od smeha) Jasminke Petrović (Jasminka nekad ume da smori ali ova knjiga joj je "vrh brate!")

Pazljivo biram sta cu joj kupiti i sta ce citati zato samo ispaljuj sve predloge za knjige koje bi dala svom detetu da ga imas na citanje, obzirom da ja tesko da mogu da procitam svaku pre nego je ponudim detetu. A ove gore navedene idu direkt na listu za kupovinu

I za kraj....mozda se vama ne dopada ali ja se jednim delom slazem sa Vankom.
Ima dana kad citam citam i citam i onda moram da proverim na kojoj sam temi posto o knjigama nema nista.
Dok ste caskale o slikama iz zivota beskrajno sam se zabavljala jer su to bile kao kratke price pogotovo lude Esterke <3 koja ima duha kao retko koja zena koju znam.
Al kad ste se latile strikanja i kuvanja bilo je beskrajno dosadno.
Lepo je sto imamo praksu boldovanja pa sam naucila da pregledam samo bold sto sugerism i Vanki kad je kao mene nekad uhvati neka ljutnja sto se od jedine teme koju jos redovno pratim na forumu pravi papazjanija.

I sad ako neka kaze da nije tu da bi mene zabavljala rizikuje da popije jedan virtuelni samar i da joj se ekran crveni tri dana!

E toliko...odo sad besna da spavam.

Al pre toga....Dobila sam lepu preporuku za knjigu Nikolo Amanitija Ti i ja i za knjigu Vedrane Rudan-Kosturi okruga medison pa eto bacite pogled ja cu zbog osobe koja mi je to preporucila jednom sigurno procitati.

Laku noc!

Dano mm je citao tu Snezanu i njemu je to "onako". Preporucio je "Alijenistu" uzmi to u razmatranje.

Pazljivo biram sta cu joj kupiti i sta ce citati zato samo ispaljuj sve predloge za knjige koje bi dala svom detetu da ga imas na citanje, obzirom da ja tesko da mogu da procitam svaku pre nego je ponudim detetu. A ove gore navedene idu direkt na listu za kupovinu

Al pre toga....Dobila sam lepu preporuku za knjigu Nikolo Amanitija Ti i ja i za knjigu Vedrane Rudan-Kosturi okruga medison pa eto bacite pogled ja cu zbog osobe koja mi je to preporucila jednom sigurno procitati.

Laku noc!

:zag;
Ebga, kasno sam videla post, tj. ti ga kasno napisala, kupovina je vec obavljena. Kupila sam sva tri trilera: "NEvestu iz Mumbaja", "Snezana mora umreti" i "Pozar". To je za poklon ali se i meni citaju tako da se nadam da cu ih kasnije pozajmiti. Nesto mi se citale te nove knjige, a ovom drugu je svejedno. "Alijenistu" sam vidjala u biblioteci a juce sam ipak obnovila clanarinu tako da ce i on doci na red.

Za ove dve knjige koje je Pile rekla potpisujem da su super, jedino ne znam da li je "Ovo je najstrasniji dan..." za nju jos, posto je meni to bas tinejdz knjiga, tamo negde visi razredi osnovne. Ali znam da je ona napredno dete i da deca danas generalno ranije sazrevaju tako da ti vidi. Isto od Kreativnog mogu da ti preporucim knjige iz ove edicije http://www.kcknjizara.rs/edicija?e=68&o=5, recimo "Moj deka je bio tresnja" ili "Carobne patike mog prijatelja Persija" ili "Srce od vafla". To je ovako sta mi sad pada na pamet. Ako se setim jos neceg vikacu :)
Sad imas onaj mini sajam u Domu sindikata i tamo izlaze i Kreativni sa sajamskim popustom, cisto da znas.

Inace, bila sam sinoc u steti :rumenko: ali u moju odbranu, nisam davno (od Sajma) i necu ponovo skoro, a uplacen roditeljski dodatak tako da....
U Pop-up knjizari na Trgu kupila:
Mamac David Albahari (Stubovi kulture) - nista njegovo nisam citala a to je sramota, pa rekoh da krenem od ove, za nju je dobio NIN-a i cula sam samo dobre stvari.
Dnevnik Vaclava Nizinskog (Gradac) - za one koji ne znaju, Nizinski je bio najveci baletski umetnik svih vremena, uzor svim baletanima 20.v. Ziveo u prvoj polovini 20.v, kao deo trupe Djagiljeva koja je zarila i palila Evropom i preporodila balet, a umro siroma' u lludnici. Posto je bio tako izuzetan covek a i svedok izuzetnog vremena verujem da ce biti interesantno. Za one koji su citali "Igrac" Koluma Mekena o Nurejevu, Nizinski je Nurejevu bio uzor (sto i nije tesko).
Zlatno runo Pekica (Laguna), treci i cetvrti deo. Ne znam kad cu citati ali znam da ih moram imati, toliko sam se odusevila Pekicem. Htela sam i "Vreme cuda" ali hajde, to cu prvo iz biblioteke.
Putovanje kroz Portugaliju, Saramago (Laguna). Dopao mi se odlomak postavljen na sajtu. Koliko sam shvatila to je neka kombiinacija istorijskog putopisa, eseja, memoarske proze o Portugaliji rasporedjeno po njenim geografskim oblastima. Deluje stvarnom super a racunam da sa Saramagom ne mogu previse da pogresim.
Beba Mari Darsejek (Paideia). Bila skolo predivna recenzija ove knjige u dodatku Blic knjiga i tad sam resila da moram da je imam. Prica o razvoju bebe iz ugla same bebe, ali tako mi se ucinilo kao "moja" knjiga. Nadam se da se necu razocarati.

Kupila sam na poklon ona tri trilera, "Institut za podesavanje vremena" Tanpinara (Dereta), "Ljudi naseg cara" Ulicke (Paideia), jos jedno "Putovanje kroz Portugaliju" i "Vasarski madjionicar" Jelene Lengold (Arghipelag), sve knjige kojima sam ili odusevljena (prve dve) ili mislim da necu promasiti.
Bebac ovog puta nije nista dobio ali prvom prilikom bih mu kupila neku drugu knjigu Pcelice iz one edicije Bebin dodir o kojoj sam pisala - evo i sad dok ovo kuckam sam razgleda jednu od tih knjiga i vice "E e eeee" (to on od cudjenja:))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back