Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa OK, sve nas ponese prica, ali bi trebalo obrisati visak kao i na ostalim temama. Od ovih 200 strana verovatno ima stotinak strana spamovanja (od pletenja, do spremanja kolaca). Ne izuzimam ni sebe, i ja spamujem kad sam inspirisana, ali nema potrebe da to sve ostaje na temi duze od dan dva.

Ovo je bilo za Waterfall.

Pa OK, sve nas ponese prica, ali bi trebalo obrisati visak kao i na ostalim temama. Od ovih 200 strana verovatno ima stotinak strana spamovanja (od pletenja, do spremanja kolaca). Ne izuzimam ni sebe, i ja spamujem kad sam inspirisana, ali nema potrebe da to sve ostaje na temi duze od dan dva.

A kako misliš da napravimo kolačiće ako pile izbriše recepise?;)

Razumem te potpuno, ali mi "stalne" Biblioteku doživljavamo kao svojevrsnu kafanu, jer druge nema na Ženama.:lol:
Ako ti baš smeta, prijavi nas.;)

Pa ima kafana, ovde se zove "dobro jutro itd..".
Uostalom i ja sam 'stalna' i ne dozivljavam biblioteku kao kafanu. Cudi me da ti iniciras spamovanje ovde, a tamo ne dozvoljavas? Tamo smo mi odavde 'zenice sa biblioteke', mislis da zato ovde treba pricati o pletenju i receptima?

Pa ima kafana, ovde se zove "dobro jutro itd..".
Uostalom i ja sam 'stalna' i ne dozivljavam biblioteku kao kafanu. Cudi me da ti iniciras spamovanje ovde, a tamo ne dozvoljavas? Tamo smo mi odavde 'zenice sa biblioteke', mislis da zato ovde treba pricati o pletenju i receptima?

Kol'ko god me provocirala, neću da se posvađam s tobom.:lol:
:cmok:

Jao ova Dragoncica :eek:
Kakvi su joj divni aranzmani za NG! Sve prirodno, pa lepo, pa umetnicko skrozzzz :zaljubljena:
I kako ja sada da stavim svoju jelku i ostalo :ljutko: Msm kad je okitim.
Mislila sam da se pravim vazna, a ono trebam ovde da se stidim
7521110.gif

Carobni breg? Pa svako vece procitam po 10-ak strrana, al sta je to na ukupnih 700 :(
A svidja mi se. Bas mi se svidja, mada sam jos u prvoj sedmini :lol:

Ja sam ispamovala sa jelkicom, nemojte se ljutite . Evo bacam se na biblioteku! Idi u biblioteku Lamar!

I ja možda odem sutra da vratim Penaka i Bernharda pa da uzmem nešto umesto njih uz Odojevskog..
Hoću da čitam malo Umberta Eka ali čitala sam samo Ime ruže. Uzela bih Praško groblje ali ako slučajno nema, imate li neki savet? Od čega bih mogla početi kada je U.Eko u pitanju a da nisu ove dve navedene?

Ja sam ispamovala sa jelkicom, nemojte se ljutite . Evo bacam se na biblioteku! Idi u biblioteku Lamar!

I ja možda odem sutra da vratim Penaka i Bernharda pa da uzmem nešto umesto njih uz Odojevskog..
Hoću da čitam malo Umberta Eka ali čitala sam samo Ime ruže. Uzela bih Praško groblje ali ako slučajno nema, imate li neki savet? Od čega bih mogla početi kada je U.Eko u pitanju a da nisu ove dve navedene?
Meni se Ime ruže dopada, ali sam Fukoovo klatno prekinula posle 200 stranica. Nikako mi nije išlo. :zroll:
A jesi li videla ovo?
http://forum.krstarica.com/showthre...tno-čitate?p=24018938&viewfull=1#post24018938

Poslednja izmena:

Ok, sto se mene tice - mod. neka obrise..

Dragon tako ima smisla za opisivanje..kao da mogu da osetim miris bozicnih kolaca, cimeta..
trebalo bi da pises nesto..:)
Znam i na temi o modi kad pise sta je kupila, to je sve tako divno napisano, 'upakovano'..

Pomoc zene :)
Imam jednu grupu druarica sa kojima se sastajem jednom u dve nedelje i to su moje posebne drugarice onako znamo sve jedne o drugima, nema lazi, nema foliranja, nema ustrucavanja- samo cista ljubav i poverenje. Videcu ih 22.12. i zelim da kupim svakoj po knjigu ili nesto za uspomenuna ovu godinu.

Opis dajem jedne po jedne da bi cula vase misljenej koja knjiga bi mogla biti prava ili ako ne kniiga -sta bi vi kupile takovoj osobi.

S1 Nezna, vrlo emotivna, majka dvoje dece, vezana za porodicu i sve njene clanove
M1: Majka tri sina, esteta, voli lepo...voli da se bakce kuhinjom, pravi je hedonista i zna da uziva u zivotu. Uvek nas obraduje nekim kolacicima koji vanserijski izgledaju i isto su takvog ukusa
M2: Samohrana majka, poslovna zena, tvrda na karakteru, ali emotivna
J: Duboko emotivna, nju mnogo volim, zena dusa, majka troje dece, prezivela rak i voli zivot i slobodu
S2: Nas glas razuma, oslonac i neko ko nam se svima nadje kad gori. Majka troje dece...voli knjige, sve knjige, voli od Vilsona do Jaloma...i nju najvise volim i najbitnija mi je.

Predlozi molim!

Red je da izvestim kakakv sam izbor napravila
S1. Porodicne storije- G. Petrovic
M1. Hrana Ljubavi (hvala Pile odlicna preporuka)
M2. Poslednji susret- Anita Sriv ( nesto me asociralo na nju u toj knjizi)
J: Bog malih stvari ( opet hvala Pile toga se ne bih nikad setila a pase odlicno)
S2. Intimna istorija poljupca - kao neka nasa intimna sala.

Sve divno upakovano u prave novogodisnje boje i ceka subotu da im dam. Radujem se jako.
Dok sam kupovala Hranu ljubavi danas ustanovim da je na nekoj akciji 2 za 1 pa za cenu knjige dobijem i jednu gratis - uzela sam Slucaj nestale sluzavke, delovalo mi je smehotresno a sad vidim da se i Dana super zabavila citajuci.

Detetu sam na sajmu kupila http://www.monoimanjana.rs/08476b13-5ac2-4f69-b045-49cb36698392/MALI-MOCART-NA-PUTU-PO-SVETU.aspx dodje sa diskom Mocartove muzike i beskrajno je zanimljivo a danan na istoj akciji (dve knjige iz jednu) i ostale dve knjige iz te edicije http://www.monoimanjana.rs/fa0fe964...788a3e8/ZASTO-JE-BETOVEN-PROSUO-PAPRIKAS.aspx i http://decjaknjiga.monoimanjana.rs/...dd7/ZASTO-JE-HENDLOVA-PERIKA-POSKAKIVALA.aspx samo na moju preveliku zalost bez propratnih diskova sto je totalna greota ...

Procitala "The world to come", Dara Horn. Lepa prica o jevrejskoj porodici izbegloj iz Rusije u Ameriku, pominju se Sagal i Der Nister (za njega ja nisam znala ali eto nesto se i nauci, evo ovde ima npr: http://en.wikipedia.org/wiki/Der_Nister).
Glavni junak krade iz muzeja Sagalovo platno koje je nekad pripadalo njegovoj porodici, a devojka koja radi u muzeju pokusava da nadje lopova... Toplo je nekako napisano, a ima i nekoliko prica umetnutih u knjigu (na primer prica o deci pre rodjenja, koja zive negde u raju ? medju andjelima, tamo uce razne stvari a pred rodjenje tj silazak na zemlju ih jedan od andjela cuvara lupi po nosu tako da zaborave sve sto su do tada znali i radjaju se bez secanja na taj prethodni zivot. Medju andjelima se nalaze i njihovi preci koji ih nadziru i usmeravaju. Mnogo slatka prica.)
Kraj je malo previse bombastican, a jos nesto sto mi je malo pokvarilo utisak, a to je da se ruski jevreju pominju kao ugnjetavana braca iza gvozdene zavese dok su u Rusiji, a kad dodju u USA i organizuju se u skoli onda su odjednom "Rusi" :mrgreen: smesni su Ameri koliko ne mogu da se uzdrze pri ispoljavanju 'ljubavi' prema Rusima :lol:
Prica je inace zasnovana na istinitom dogadjaju, kada je jedna od slika nestala iz jevrejskog muzeja u Njujorku i nadjena nekoliko meseci kasnije. Naravno likovi i sama prica su malo izmenjeni.
Ovde je Sagalova slika koja se pominje, skica za sliku "Iznad Vitebska"(koja je ukradena iz muzeja u NYC), i korice knjige :)
images
over_vitebsk-big.jpg
images

Poslednja izmena:
Arvena imam pitanjce za tebe: htela bih da kupim prijatelju dva dobra prijatelja. Odlucila sam se svakako za "Nevestu iz Mumbaja" posto se i meni cita ;) pa mogu da pozajmim, i htela mi jos ili "Pozar" ili "Snezana mora umreti". Koji bi mi od ta dva preporucila?

Laguna je objavila da se sa kuponom iz današnjeg Blica u Noći knjige,ostvaruje 50% popusta na 10 izabranih knjiga.
Kad sam ih zvala, rekli su mi da će se tih 10 naslova znati po dolasku u knjižaru.
Kutros odem da kupim kifle, vidim Blic i setim se.Dobijem knjižicu Gospodja ministarka,ali od kupona ni traga , ni glasa...
AA neću stići da proveravam večeras, jer putujem...
Pa javite, ako nešto znate...

Laguna je objavila da se sa kuponom iz današnjeg Blica u Noći knjige,ostvaruje 50% popusta na 10 izabranih knjiga.
Kad sam ih zvala, rekli su mi da će se tih 10 naslova znati po dolasku u knjižaru.
Kutros odem da kupim kifle, vidim Blic i setim se.Dobijem knjižicu Gospodja ministarka,ali od kupona ni traga , ni glasa...

Uzela sam Blic zbog knjige i nema kupona za Lagunu.
Samo kupon za prvu pomoć .

Ovako su napisali: Nažalost došlo je do greške pa kupon u Blicu nije izašao. Planirani popust će naravno važiti - samo se u knjižari pozovite na kupon (bez obzira što nije objavljen) i moći ćete da kupite knjige sa te akcije sa popustima koji važe na toj akciji.

Pritom, nisu napisali kojih je to 10 knjiga a shvatila sam da nije bilo kojih 10. To valjda da razaberes u onoj guzvi u knjizari...

Edit: Sad su izbrisali taj komentar. Ne znaju ni oni sami sta ce sa tom najavom. Neki nesrecnik tamo ce popiti batine od Papica, mukica.

Poslednja izmena:
Sad mi žena iz knjižare kaže da je Blic napravio propust i da su dobili mail da te akcije neće biti, pa je naknadno stigao mail da će je ipak biti, pa da će dati zvanično saopštenje na sajtu....Sve u svemu ne znaju ni oni....

Ovako su napisali: Nažalost došlo je do greške pa kupon u Blicu nije izašao. Planirani popust će naravno važiti - samo se u knjižari pozovite na kupon (bez obzira što nije objavljen) i moći ćete da kupite knjige sa te akcije sa popustima koji važe na toj akciji.

Pritom, nisu napisali kojih je to 10 knjiga a shvatila sam da nije bilo kojih 10. To valjda da razaberes u onoj guzvi u knjizari...

Edit: Sad su izbrisali taj komentar. Ne znaju ni oni sami sta ce sa tom najavom. Neki nesrecnik tamo ce popiti batine od Papica, mukica.
I ja imam Blic, pa kako ne hađoh kupon, usput svratih u Lagunu. Pitam, nisam li ja sanjala da treba da postoji kupon, te koje knjige su na akciji, na šta mi prodavačica reče da nisam sanjala, ali da zbog greške redakcije Blica slobodno zaboravim na to što sam pročitala. Toliko o tome.:(
A mogli bi da ponesemo čitavu novinu na uvid, zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back