Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima li negde fotkica tih vaših divnih jelkicaa?
Momak i ja ćemo sad u subotu da kitimo, nismo je još kupili, uzećemo neku manju veštačku kod Kinezića a ukrase smo kupili. Našli smo neku predivnu radnju kod Bajlonijeve pijace . Uspela sam da ga ugnjavim i nateram da bude zeleno/ljubičasta kombinacija na jelkici .
A kod kuće ćemo tek sledeće nedelje da kitimo..inače slavimo oba Božića ali ove godine smo razbijeni na sve strane a mama ima u školi obaveza pa nećemo stići da sredimo stan pre Katoličkog.

imaš temu pu, prva! :lol:
ja sam okitila sinoć kod kuće jelku i oko vrata i ostalo mi je još ukrasa pošto imam svojih i zatečenih u stanu(a to vam je sve po propisu kićenje kao kod nemaca i amera...)
kanda ću i vrata kitiit
inače sam hejterski raspoložena i nisam taj tip da volim praznike, ali iznenađujuće sam raspoložena da kitim svake godine:zjelka3:

evo sad sam okitila jelkicu koju sam donela na posao(pošto kući imam duplo) u plavo srebrno-to su nam boje firme:zjelka:
i ostalo mi da obesim one čupave-kao-jelka-trake sa ukrasima negde, ali nisam smislila gde
i fale mi svetiljke za ovu na poslu :(
a nemam ni gde da ej utaknem, svi su mi produžni zauzeti

e da ne čitam ništa:mrgreen:
tj cedim onog skandinavca, ali slabo

z:mrgreen:

@ja vec dugo ne kitim jelku..:aha:..
imam girlandu i tako nesto za po kuci, ali mi se ne kiti..s'a znam..
iako obozavam te novogod. ukrase, dzidza bidze..")

:cmok:

ja kitim cio život, nekad sa većim, nekad sa manjim entuzijazmom
moji su uvijek kitili pred moj rođendan (26) a skidalo se poslije 15 og
ja svake godine sve ranije i ranije kitim, čisto jedan dan pozovem prijateljice, pa se malo zezamo, malo pijuckamo...najmlađa kiti sa malenom i bude nekako lijep početak kraja godine
nekako se nadam da će se sa ovom godinom ciklus loših dešavanja završiti, dosta ga je bilo, stvarno

ja kitim cio život, nekad sa većim, nekad sa manjim entuzijazmom
moji su uvijek kitili pred moj rođendan (26) a skidalo se poslije 15 og
ja svake godine sve ranije i ranije kitim, čisto jedan dan pozovem prijateljice, pa se malo zezamo, malo pijuckamo...najmlađa kiti sa malenom i bude nekako lijep početak kraja godine
nekako se nadam da će se sa ovom godinom ciklus loših dešavanja završiti, dosta ga je bilo, stvarno
Tako si ispricala da bih i ja kitila sa vama :D
Ja kitim posle 19.12. a raskitim posle 14.01.

Sa ovom godinom se zavrsava sve sto nije bilo lepo.
Svima nama iz Biblioteke :zelenko2:

I sledeće nedelje ima sve da zaželite po novogodišnju željicu pa da ovde mantramo nad tim da se ispuni, mkej!

A ja ću u subotu da krenem s Odojevskim i da uživam.
I odlučila sam da sledeće godne položim onaj stručni ispit za bibliotekara...računam da ja sa filozofijom pa plus taj ispit imam kvalifikaciju za to :D

P.S
I ja treba da konačno iščitam do Kraja čarobni breg..ne sećam se ni zašto sam odustala prvi put!

Ja se beskrajno radujem praznicima i kicenju, pravo sam majmunce. :zskace:

Vazne su mi malene tradicije koje mamu i mene udruze neznoscu -
svake godine pravimo Speculatius kolacice, zanosno mirisne, cimetaste, kasnije ih iscrtavamo belom glazurom, deo okitimo na jelku dok preostale tata slatko gustira uz popodnevnu kafu il' caj.

Pravim vencice od grancica cetinara, cempresa, sisarki i zimskih bobica koje zajedno s' tatom sakupim u setnji parkom.
Uvek jedan resi dnevnu sobu, jedan trpezariju dok najmanji zakiti terasu. :)

I u nasem domu se praznuju oba Bozica, mama je katolkinja.

Kolac sa kandiranim vocem i marcipanom, Pan forte sa smokvama i bademima.
Cimet i muskatni orascic, opojni miris medenjaka.
Crni caj i bergamont. Reska svezina narandzine korice.
Cudesni miris jelke.

Ovo su arome kojima je nadahnut nas Bozic. :)

Sutra idem po jelku sa busenom. :nosijelku: Svakako cu vam pokazati fotografije nakon kicenja.
Ukrasi ce biti crni i beli (+ Speculatius keksici).

Pocela sam citati Opusteli raj. Tek sam na pocetku pa necu iznositi impresiju.

Ostala sam duzna recenziju Kuce mrtvih mirisa. :heart:

Dragon, jedva čekam recenziju za Vidinu knjigu! Divan opis. Mi kod kuće isto radimo ikebane i venčiće za zid, to je mamina i moja aktivnost:) I same pravimo ukrase za jelku od testa ponekad, pa ih bojimo i lakiramo.
Jaoooo koliko ja volim praznikeeee. Nadam se da će oko NG pasti još jedna tura snega..pa novogodišnji sajam i sijalice svuda.
U Univer su stavili dva velika jelena i Deda mraza ali bilo je puno ljudi pa me bilo blam da ih mazim, hihihi

e, mi smo taj posao sa jelkama obavili :)
ali, kod mene nikad po peesu...
imamo dvije jelke, majku i kčerku :)..jednu do druge...

kad mi je dijete bilo malo, baš, baš..ja joj napravila Sneška, ono baš se potrudila, sve kako treba i nos i kosu i oči i odijelo, ma sve..a ona vrišti, vrišti..i sve nije to Sneško..ja pa, kako nije dijete, pa još dodajem ili popravljam..nije pa nije...to je KĆERKA...htjelo crno dijete da kaže kako je to malo, ...i onda Ester pravi Sneška od 2 metra, MAJKU

i, da, čitam..al' debela ova knjiga
nije loša, pravi avanturistički roman, piše na koricama..roman o malteškim vitezovima i poslednjoj bici krstaških ratova
Ognjena kiša, Dejvid Bol

Ja sam tu Ognjenu kišu kupila prošle godine na sajmu za neke smešne pare - bilo je nešto kupiš dve, a treću dobiješ na poklon.I ja uzeh tu i dve knjige Dajane Gabalton ( tako nekako) Tudjinka i ne sećam se kako se zove druga...deluju interesantno,a čujem da ima još nastavaka,ali su Čarobnoj knjizi skupa autorska prava, pa neće prevoditi...

Kod mene još ništa nije okićeno...volim da se tome posvetim,a sad nemam vremena.Sutra putujem i nadam se da ću doneti svašta, pa ću u uzivati u dekorisanju po povratku...

Što se kupovine knjiga tiče, nismo pominjale još jednu Laguninu akciju, na koju sam slučajno naletela : Stari naslovi - nove akcijske cene.
Naslovi koje možete kupiti na popustima od 60, 70 i 80 odsto su:
„Kako da uzgajate sve i svašta“, Zia Olavej i Lia Linderc
„Mačke – Ilustrovani vodič“, Dr Brus Fogl
„Mitovi i legende“, Filip Vilkinson
„Pribori i tehnike kuvanja“, Vilijems – Sonoma
„Saga o umetnosti“, Ernst Gombrih
„Upoznaj – Egipat“, Džojs Tilzli
„Upoznaj – Ljudsko telo“, Linda Kalabrezi
„Upoznaj – Vitezovi i zamkovi“, Filip Dikson
„Veliki istorijski vremeplov“, Aleksandar Gajović

Uz ovaj popust ne važe drugi članski ni količinski popusti, a akcija će trajati do 17. januara 2013. godine.

Ja kupila Mitove i legende i to jednu sebi ,a drugu ujaku za rodjendan...Puna cena knjige bila je 3.750,00 rsd, ja sam je sada platila 1.500,00 rsd.I zaista je divno opremljena.Presrećna sam!
Koga interesuje Saga o umetnosti - puna cena je oko 6.000,00 , a sada je 1.970,00 rsd.
Uzela sam i sve tri Upoznaj i nameravam da ispod jelke sačekaju klince bliskih ljudi.
Iskoristila sam i obeleživače i uzela Lisičje ludilo, Zaverenici, Devet noći, Sveta glad ( već je imam, ali za poklon)...a izvisila sam za U društvu kurtizane, jer je više nema..kao što nema ni Sluškinjine priče...

Ja se beskrajno radujem praznicima i kicenju, pravo sam majmunce. :zskace:

Vazne su mi malene tradicije koje mamu i mene udruze neznoscu -
svake godine pravimo Speculatius kolacice, zanosno mirisne, cimetaste, kasnije ih iscrtavamo belom glazurom, deo okitimo na jelku dok preostale tata slatko gustira uz popodnevnu kafu il' caj.

Pravim vencice od grancica cetinara, cempresa, sisarki i zimskih bobica koje zajedno s' tatom sakupim u setnji parkom.
Uvek jedan resi dnevnu sobu, jedan trpezariju dok najmanji zakiti terasu. :)

I u nasem domu se praznuju oba Bozica, mama je katolkinja.

Kolac sa kandiranim vocem i marcipanom, Pan forte sa smokvama i bademima.
Cimet i muskatni orascic, opojni miris medenjaka.
Crni caj i bergamont. Reska svezina narandzine korice.
Cudesni miris jelke.

Ovo su arome kojima je nadahnut nas Bozic. :)

Sutra idem po jelku sa busenom. :nosijelku: Svakako cu vam pokazati fotografije nakon kicenja.
Ukrasi ce biti crni i beli (+ Speculatius keksici).

Pocela sam citati Opusteli raj. Tek sam na pocetku pa necu iznositi impresiju.

Ostala sam duzna recenziju Kuce mrtvih mirisa. :heart:

Jeste ti dugačak post, ali rado sam ga citirala jer dok sam ga čitala osećala sam se kao da sam ušla u neku božićno-novogodišnju bajku. Sve je tako lepo, mirisno, slasno, ukrašeno i sličice....

Ja se mučim sa Enciklopedijom mrtvih, a mislila sam "To ću ja začas, nije velika, nemam nekih obaveza", ali ne da mi se popodne da sednem i čitam, samo nešto mlatim po kući, a u autobusu nemam dovoljno koncentracije, a i ne traje mi put dovoljno dugo.

:cao:

Ne kitim ovde nista, pored ova 3 stvora (citaj macke) nista se ne odrzi
pogotovo sto ja necu biti ovde za NG, znaci jelka ne bi izdrzala ni 7 dana....
Kiticu u SR,ako me mama nije pretekla :)

Citam malo,jer sam bolesna i opravljam se na sve moguce nacine
da bih u subotu mogla da krenem na put
pa mrujem mnogo, uz laptop i knjige i cajeve i supe i cajeve.... :lol:

Nadam se da ce biti nekih akcija kada budem dosla u BG
da kupim konacno neku knjigu
uzeleh se mirisa, i listanja i drzanja knjige u ruci :)

Dragonče, uvek me oduševiš svojim porukama i kreativnošću svake vrste.
A tek kuća...kao apoteka. Je l' vi nameštaj dodirujete uopšte rukama?:lol: Kod mene bi teško opstala takva belina.:zaljubljena:

PS Ko svira u porodici, ako nisam suviše indiskretna?;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back