Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa... dobijes ... :malav: ... knjigu!

Ju
smilie_girl_004.gif
ne pricaj mi o tim strahotama u vezi iskljucenja interneta.

Citam kako hvalite ``Sluzavke``, pogledam o cemu se radi na sajtu i odusevim se odlomkom.
Ono malo sto sam procitala mi lici na ``Ubiti pticu rugalicu``...
Moram da je nabavim.
Danas idem u biblioteku da se uclanim, ali ova moja ovde je tako mala, malecna; ne verujem da cu je naci. I sigurno nema novije naslove. :(

Mina, ne bih ti bila u koži... ja sam to prošla prošle godine drugi put. A sad moram da obnovim latinski :rtfm: Poslednje nedelje. Nikad kraja iznenadjenjima

Nego, test je valjda gotov. Jel stigla devojka, šta kaže?
:ok: nezvanicno 19,5 :manikir:

još samo sutra :heart:
:aha::huh:
Uh, i mi smo to prosli prosle godine
Moju nervozu nista nije moglo da smiri dok sve nije proslo.
Narocito zato sto sam mu ja pomagala i srpski i matematiku, i osecala sam se jako odgovornom.
Za razliku od njega koji je bio :cool: a ja sam bila
smilie_girl_189.gif

Ali izdrzi jos sutra, bice to dobro :)
Posle da nam obavezno javis kao je prosao i jel upisao sta je zeleo :)
Mi cmo da drzimo :super:
Hvala za :super: i zemmmsko je :D

Latinski? Pa cele godine evo njega, uvali mi one papire-skripte i knjigu i kaze "ajd da me preslisas".
A ja nikad latisnki u zivotu ucila nisam :besan2:
Ali sta mogu ljubi ga tetka :lol:

Stigla sam s pregledanja testova. Niko nije pao, niko nije imao 20 poena. Izgleda da im je 11. zadatak zadao muku, deo s površinom kupe, zatim trapez im je bio težak i 8. niko nije uradio, linearna funkcija ako su date dve tačke.

Ђесте, жене. Пази кад се ја сећам тих пресека, то у пола ноћи сваки чоек, жена и дете морају да знају...геометрија :харт:
Да се пофалим да сам пазарио антологију најбоље свеЦке крими-приЋем За убиство је потребно двоје, две књиге - 300 џинди, скоро 900стр, а унутра шта све има :цмок: Баш сам хаппy

Stigla sam s pregledanja testova. Niko nije pao, niko nije imao 20 poena. Izgleda da im je 11. zadatak zadao muku, deo s površinom kupe, zatim trapez im je bio težak i 8. niko nije uradio, linearna funkcija ako su date dve tačke.

Joj sto ja volim geometriju :zaljubljena:, a na fakultetu ni g od geometrije, samo neke dosadne stvari :( I ja sam imala zadatak sa povrsinom kupe na prijemnom i pitamidu bez vrha, ako se dobro secam.

Sto se citanja tice, obnavljam Zapise iz podzemlja i uzivam. :)

Waterfall, jel to ova knjiga?
Sluzavke-158x0-000001186255.jpg

Ja nisam citala..

Ali uzela sam nesto koliko toliko slicno (bar mi se cini po opisima obe knjiga), "Imitacija zivota", Fannie Hurst. Napisano jos 1933 :) Ali ima da ceka malo ;)

Ako je to to...Nisam čitala, ali sam gledala film "The Help"...bio je nominovan i za Oskara...ako se ne varam neki mu je i dodeljen...Nisam ljubitelj drama, koliko se sećam nešto mi je duuugo trajao,ali mi se priča dopala...

Ja jutros navratila u moju biblioteku br.2 u RL (pošto je i ovo Biblioteka 2), da vratim Tajni zapis i produžim Vitu Brevis i Crveni sari, pošto mi je bio danas bio rok za vraćanje i da se diskretno raspitam kad će bibliotekarka na odmor. I ono tamo na pultu stajale Perece za doručak. I ja uzmem pošto mi je na nekom spisku. Kad ću sve to da pročitam, nemam pojma.
I da, zaključena nam je dvojka iz latinskog. I sramota što se tome radujemo, a mogli smo da imamo 4. Da sam ja od početka učila. A ja po starinski, sa mnom moji roditelji nisu učili, pa ni ja nemam te afinititete. Ali sad sam se uverila da ima rezultata. I iz matematike je dobila na pismenom 4, jer je danima radila s ocem, a zaključena joj isto dvojka. Ni tata nije učio na vreme. Joooj i on jadničak sutra polaže državni ispit. Stan nam je opšta učionica. Sin student takodje vazda ima nešto.

Dijenek mi još nije prosledio knjigu , članstvo u biblioteci mi je isteklo i koleginica mi je izašla u susret sa knjigom Po jedan problem za svako rešenje, Kerstin Gir.
Još sutra radim tako da mi je koncentracija jako slaba, ne ide mi čitanje.
Prešla sam nekih 40 tak strana i ne mrdam .
Sve vas pozdravljam !

A šta si spremila za odmor?

Kerefeko, pa gde si ti? Nema veze ako ne čitaš, navrati da se malo družimo, da se ne zaboravimo.

Krečenje :rumenko:, ovo je stari odmor imam par neiskorišćenih dana.
Bi , sa mnom su učili Marksizam . Nikako da se izborim sa Marksizmom , sreća nije dugo trajalo. Predmet su ubrzo ukinuli ;)

Poslednja izmena:
Auuu, krečenje :sad2:
Marksizam, baš sam se iznenadila. Zaboravila bih ga da mi nije bio najteži predmet na fakultetu. Zahtevan profesor. Ali sam se posvetila učenju i tako sam se lepo organizovala i vredno radila da mi se to svidelo više nego izlasci s dečkom, pa sam raskinula. Eto, zbog marksizma.

:ok: nezvanicno 19,5 :manikir:

:aha::huh:
Joj, sto ja volim dobre djakeeee :heart:
Mina sta je bilo dalje?
Sad mi drugarica javila da joj je cerka dobila 10 iz srpskog na Uciteljskom, a ja srecna ko da je moja ili desetka ili cerka :lol:

Rado, cula sam i ovde od jos par profesora (isto matematika), da i ono sto su oni pregledali nije bilo sjajno, i da nije bilo 20 poena.

Bi, pa gde si drugarice moja. Kod nas dvojka iz latiskog (zasluzena), dvojka iz matematike (i ona zasluzena naravno), ali zbog nebrige, nemara i nezainteresovanosti, a ne neznanja. I da su to jedine dvojke ne bi bilo strasno.
Ali eto... da vidimo sledece godine sta ce biti. Mislimo se :think: mozda se nesto promeni.

Night, moje koleginice sin prvu godinu padne (cini mei se na elektrotehnickom, gradjevinskom, tako nesto tesko). Ne da ni jedan ispit te godine. Onda krene ponovo, i sve 4 godine da u roku :eek:
Raznih slucajeva ima.

Citam trenutno Poslednja tura. Lepa je :)

Ako je to to...Nisam čitala, ali sam gledala film "The Help"...bio je nominovan i za Oskara...ako se ne varam neki mu je i dodeljen...Nisam ljubitelj drama, koliko se sećam nešto mi je duuugo trajao,ali mi se priča dopala...
To je to.
Imam nameru i film da gledam, i knjigu da citam :)

Kerefeko, pa gde si ti? Nema veze ako ne čitaš, navrati da se malo družimo, da se ne zaboravimo.
Ovo zvuci tako nekao slatko... starinski… :cmok:

``Progutala`` sam ``Plavookog`` Dzoane Haris (``Cokolada``, Cuvari obale``), za dva dana i dopao mi se.
Ne bih da prepricavam, ali je u pitanju dobar roman, dobro je obradila likove, malo me podsetila na mog omiljenog Kevina, ali samo malo...
Inace u pitanju je triler, psiholoski triler.
Sad sam uzela ``Mesec od hartije``.
Po ovom romanu je snimljen film, to znate; Rajan i njegova cerkica Tejtum O` Nil u glavnim ulogama.
Jedva podnosim ovu vrucinu, da mi je da odem na more ili negde na neku planinu, da se bucnem u neku vodu i da ne izlazim ceo dan...
Ali, ne moze se, vise... :(

Danas sam kupila Dunji ovu knjigu http://www.veselaknjiga.com/index.p...majeva-velika-riznica-poezije-i-proze-za-decu
Od prve palte.tj otplacivacu je 10 meseci...Platih je 1000 dinara vise,verovatno zbog tog otplacivanja.

Sad si me podsetila kako sam i ja kupovala mojoj Tijani knjige. I njenog odusevljenja...
A jedna je bila ``Najveca knjiga na svetu``, sigurno znate o kojoj je knjizi rec. Onako, bas je gabaritna.
Jedva sam je sa Novog Beograda prebacila autobusima do Dusanovca, gde sam tada zivela...

Sad si me podsetila kako sam i ja kupovala mojoj Tijani knjige. I njenog odusevljenja...
A jedna je bila ``Najveca knjiga na svetu``, sigurno znate o kojoj je knjizi rec. Onako, bas je gabaritna.
Jedva sam je sa Novog Beograda prebacila autobusima do Dusanovca, gde sam tada zivela...
Cerka moje drugarice je od te knjige pravila kao sator-kucicu i provlacila se ispod nje :lol:

Rado, cula sam i ovde od jos par profesora (isto matematika), da i ono sto su oni pregledali nije bilo sjajno, i da nije bilo 20 poena.

Bi, pa gde si drugarice moja. Kod nas dvojka iz latiskog (zasluzena), dvojka iz matematike (i ona zasluzena naravno), ali zbog nebrige, nemara i nezainteresovanosti, a ne neznanja. I da su to jedine dvojke ne bi bilo strasno.
Ali eto... da vidimo sledece godine sta ce biti. Mislimo se :think: mozda se nesto promeni. [

Lamar, jel vi to prepisujete od nas? Ili mi od vas? Isto dvojke iz latinskog i matematike i, na žalost, nisu jedine. Nadam se da će biti bolje sledeće godine. Naročito ako mame, tate i tetke počnu na vreme da uče.

Od moje koleginice sestra predaje matematiku i kaže nije bio težak test, ali su ga loše uradili. Pa, valjda nastavnicima nije bio težak, a djacima, očigledno, jeste.

Danas sam kupila Dunji ovu knjigu http://www.veselaknjiga.com/index.p...majeva-velika-riznica-poezije-i-proze-za-decu
Od prve palte.tj otplacivacu je 10 meseci...Platih je 1000 dinara vise,verovatno zbog tog otplacivanja.

Majo, odličnu si knjigu kupila. To se čita i lista godinama. Malo je drugačija naslovna strana, ali to je ona čuvena Riznica, koju smo svi (koje nas to zanima) kupovali deci (ja sam za moje naručila za neki rodjendan od baba i deda), ako nisu nama naši roditelji kupili. Zavisi koliko imamo godina.

A šta si spremila za odmor?

Tu sam, pratim vas uredno i uživam :)
Čitam ja baš mnogo,ali ne ovu divnu literaturu po sopstvenom izboru, već stručnu..Noćas sam tako čitala do 2h ujutru i tako iz noći u noć, po ovoj vrućinčini,a ujutru na posao...ali i to će se jednom završiti....
Pošto je letovanje uplaćeno još u januaru i pošto sam ga ubedila da nam je odmor preko potreban, kao što i jeste, imaću u avgustu punih 16 dana uživanja sa knjigama kraj mora...Eto tada ću moći da dam neki doprinos temi...
A nadam se da će taj doprinos negde od zime biti redovan...i jedva čekam....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back