VanZandt
Domaćin
- Poruka
- 3.263
Pročitala sam danas Amanitijev majušni roman Ja i Ti. Simpatičan ali ne i spektakularan, kako ga vi ovde oceniste (msm pisca). Opisuje dečaka iz bogate porodice koji nije baš prihvaćen u društvu, i njegovu polusestru narkomanku. Super je za ćorave žene, jer su slova dobra šesnaestica, valjda da bi stao na onih 170 strana formata A5, te da bi se zvao romanom (ja bih ga nazvala pre novelom). Bi šta bi, očekujem više od Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, ali tek za mesec dana, sad mi je na čitanju kod mojih forumskih drugara.![]()
Cekala sam tvoje utiske posto sam i ja uzela obe iz biblioteke pre vikenda. Al ima da cekaju na red haha. Pogotovo ova veceg formata, ne mogu da se izborim sa tim knjigama u torbi.
Ja sam zavrsila The pleasure of my company, Steve MArtin, i utisak je lepa knjiga ali mu smeta srecan kraj
Mislim da bi knjiga bila bolja da se nije zavrsilo tako vec da je on i dalje ostao usamljen i neshvacen i sa svim svojim manjim i vecim fobijama. Posto me je Bi zainteresovala za istu, takodje sam na brzinu procitala i Shopgirl (prodavacica), sto nije bilo tesko posto nema ni 150 strana. Nije lose, mozda jos nesto njegovo potrazim kasnije. Dopalo mi se kako sa malo reci opise neki lik. Ovde nisu fobije u pitanju vec depresija glavne junakinje, usamljenost, generalno neko nesnalazenje, sto moram da priznam prija posle svih supermena i superzena kojima nas bombarduju.
I dalje citam onu knjigu o Crnogorcu u Americi, svidja mi se zaista, ali je prevelika pa je cituckam kod kuce (ima da potraje).
Jutros sam pocela "The clothes they stood up in and The lady in the van", Alan Bennett. To su dve price (novele?) . Citam prvu pricu, The clothes they stood up in, radi se o sredovecnom paru koji zatice potpuno prazan (opljackan) stan po povratku iz opere. Znaci sve iz stana je odneto, anmestaj, tepisi, zavese, sporet, sve sve sve.. i sad sta se desava posle i kako se oni menjaju ? zanimljivo, i sama sam imala prilike da zivim u skoro praznom stanu kad sam se ovde doselila, pa tacno mogu da zamislim to neko 'kampovanje' u stanu uz minimalan broj stvari