Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobar dan, Lenče! Pa šta čitaš u ove vrele dane?

Ja na poslu pre podne, menjam kolegu, radim njegov posao. A kako se to dešava dva puta godišnje, ja u medjuvremenu zaboravim šta se i kako radi, pa se namučim. Imam ja podsetnik, ali ne piše sve. I tako ja jutros ko pala s Marsa, krenem da radim, usput se prisećam i završim relativno brzo. I sad razmišljam, mora da sam nešto važno zaboravila da uradim!
Pošto ne mogu da se setim, aktivirala sam online Jergovica, Mama Leone.

Ja imam od nje, Kolin Mekalou, Serijal Venac od trave (Lav sa istoka, Smaragdna lupa, Aurelijine suze). Pitam se samo kad cu da procitam, a kupila sam muzu za rodjendan.

Devojke, samo da preporučim prvi deo trilogije o Rimu - Put slave, Put časti i Put pobede. Meni su bile otkrovenje kad se radi o istoriji Rima. Uzbudljivo, poučno, posebno vidjenje istorije. Istovremeno imate sliku života vojskovodja, velikih bitaka, političkih smicalica, ali i običnog sveta, načina života i običaja.
Deo trilogije koji se odnosi na vladavinu Cezara nikako da stignem da pročitam...

Freya, kanim se da citam tu knjigu godinama, kad god pitam dedu za preporuku uzme je sa police i kaze: "Mogla bi ovu" :lol: ponekad preporuci i Vodenicu na Flosi, jer mu je neverovatno da je nisam procitala.

Ja vam slabo pisem, jer uglavnom obnavljam gradivo, Dostojevskog i poeziju isto obnavljam, Bodlera, Miljkovica, Crnjanskog, Elijara i Bukovskog.

Nema veze, Una, što obnavljaš gradivo. Svi pomenuti zaslužuju da ih opet pomeneš.

Teško mi da čitam na kompjuteru. Stari ekran, onaj guzati.... a gledam u njega zbog posla, pa kad ne radim, bolje da gledam u cveće u saksiji.

Nedeljni filozofski klub – Aleksandar Mekol Smit, Samizdat B92, 230 str. 9/10

Niceg spektakularnog, ali prijatno za citanje.
Cak sam se u jednom trenutku i uplasila, bas kao u pravcatom trileru :lol: Sve u svemu uzivancija.

Puno se zahvaljujem i citaocu koji je olovkom izvrsio lekturu i korekturu.
Tako je citanje bilo lepse, a recenice jasnije. Izdavac je ocito stedeo u tom delu :roll:

Nisam ni ja najgori:lol:...svidjaju mi se Forsajtovi...kad budem zavrsila eto mene ponovo do vas da mi date neku preporuku...u potpisu lenjivac:)
E bas mi je drago da ti se dopalo :D

Freya, kanim se da citam tu knjigu godinama, kad god pitam dedu za preporuku uzme je sa police i kaze: "Mogla bi ovu" :lol: ponekad preporuci i Vodenicu na Flosi, jer mu je neverovatno da je nisam procitala.

Ja vam slabo pisem, jer uglavnom obnavljam gradivo, Dostojevskog i poeziju isto obnavljam, Bodlera, Miljkovica, Crnjanskog, Elijara i Bukovskog.
Freya je bila sumnjicava (ako si pratila temu verovatno se secas) da ce joj se dopasti. I eto dopalo joj se.
Ma pricaj sta citas. Nema veze sto je obnavljanje.
Eto poeziju ovde retko ko cita pa je lepo cuti da ipak ima i takvih :)

Nema veze, Una, što obnavljaš gradivo. Svi pomenuti zaslužuju da ih opet pomeneš.

Teško mi da čitam na kompjuteru. Stari ekran, onaj guzati.... a gledam u njega zbog posla, pa kad ne radim, bolje da gledam u cveće u saksiji.
Uuuu, al vam je kancelarija cvetna :D

Samo da izjavim za Dnevnik.
Sto ja volim svoj stari komp sa sve tim guzatim ekranom :zaljubljena:
Sestra stalno kmeci, ajd da kupimo drugi ekran, a ja joj kazem nek kupi ona sebi lap-top, a meni nek ostavi ovu "starudiju", kako kaze moj sestric. Posto se on uvek iznervira kada dodje ovde za nas racunar, pa mu je on spor, spor, prespor. Ama dete gde zuris toliko pobogu, uvek mu kazem :rtfm:

Doduse, moram priznati da ja ne citam knjige na njemu :think:

Poslednja izmena:
Devojke, samo da preporučim prvi deo trilogije o Rimu - Put slave, Put časti i Put pobede. Meni su bile otkrovenje kad se radi o istoriji Rima. Uzbudljivo, poučno, posebno vidjenje istorije. Istovremeno imate sliku života vojskovodja, velikih bitaka, političkih smicalica, ali i običnog sveta, načina života i običaja.
Deo trilogije koji se odnosi na vladavinu Cezara nikako da stignem da pročitam...

Pročitala - malo je reći da su knjige predobre... :super:

Ovu tematiku cini mi se nisam do sada citala :think:
To: Rim, Cezar i ostalo.
Mada Rimljne najvise volim u Asteriksu i Obeliksu :lol:

I znate o cemu jos nisam citala. O Bordzijama. A htela bih.
Na mom spisku na tu temu imam:
-Zena jednog Bordzije- Dzin Kalogridis,Sezam Book,350 str.(Meda,Cruella)
(Msm stvarno sta nam je sa Cruellom??? Odavno se pitam :think:)

A jel se ja to varam ili je nekada daaaaaaaaavno bila neka serija o Bordzijama?
(Sa'ce Tatjana :lol: Ili ona voli samo filmove :think: )

Eto tako. Sita sam se ispricala sama sa sobom :manikir:

Eto vidis, Una ti je objasnila da nije bila davno serija. ;)
A, volim, volim i serije.
Juce sam sa sinom odgledala prvih pet epizoda Sivog doma. :)
Inace, svidja mi se serija The Tudors, Camelot, i jos vise Spartacus.
Volim istorijske serije!

Poslednja izmena:
Ovu tematiku cini mi se nisam do sada citala :think:
To: Rim, Cezar i ostalo.
Mada Rimljne najvise volim u Asteriksu i Obeliksu :lol:

I znate o cemu jos nisam citala. O Bordzijama. A htela bih.
Na mom spisku na tu temu imam:
-Zena jednog Bordzije- Dzin Kalogridis,Sezam Book,350 str.(Meda,Cruella)
(Msm stvarno sta nam je sa Cruellom??? Odavno se pitam :think:)

Mm i ja odgledali prvu sezonu Bordzija,sad se spremamo za drugu.
Odlicna knjiga o njima je Porodica-Mario Puzo.

Kanela je super.Dva dana joj je bilo malo teze zbog rane,anestezije.Jovan rodjen sa 3100g i 50cm dug.SVE VAS POZDRAVLJA PUNO.:heart:

Inace ja zabusavam samo tako sa citanjem.

Imam jos jednu vest,dobila sam posao(i to odeljenje koje nisam zelela...)

Mm i ja odgledali prvu sezonu Bordzija,sad se spremamo za drugu.
Odlicna knjiga o njima je Porodica-Mario Puzo.

Kanela je super.Dva dana joj je bilo malo teze zbog rane,anestezije.Jovan rodjen sa 3100g i 50cm dug.SVE VAS POZDRAVLJA PUNO.:heart:

Inace ja zabusavam samo tako sa citanjem.

Imam jos jednu vest,dobila sam posao(i to odeljenje koje nisam zelela...)
Oooo, dve divne vesti :D
Jedna o Kaneli a druga o tebi :ok:
Ne zna se koja je lepsa :super:
(Sad sto ima i "ono malo ste devojci srecu kvari", sta da se radi. U sustini je stvar odlicna.)

E bas mi je drago za milu Kanelu, puno je pozdravi od nas.
MajaVA, pa snaci ces se vec nekako. Posao je posao.
Ovde, na novoj adresi, biblioteka mi je na 3 minuta od stana, tako da cu se uclaniti.
Valjda ce biti dobro ``snabdevena`` knjigama.
Inace, dobila sam ``Tecice suze moje, rece policajac``, Filipa Dika.
To je inace SF roman i dopada mi se.
Dajem ``omaz`` svom bivsem muzu koji je ludovao i jos uvek luduje za tim zanrom. :rumenko:
Uskoro cu ``obeleziti`` dan naseg vencanja, godisnjica se priblizava i svake godine dozivim nervni slom na taj dan, tako da ako prezivim taj datum, bice dobro. :dash:
Ne mogu devojke da zaboravim tog coveka, sta mi je to uradio pitam se svakog dana, sta da radim, sta da ucinim da ga izbacim iz glave, snova, misli, srca.
Pa jos kad znam da je sa drugom zenom... :dash: :confused: :(

Poslednja izmena:
Uskoro cu ``obeleziti`` dan naseg vencanja, godisnjica se priblizava i svake godine dozivim nervni slom na taj dan, tako da ako prezivim taj datum, bice dobro. :dash:
Ne mogu devojke da zaboravim tog coveka, sta mi je to uradio pitam se svakog dana, sta da radim, sta da ucinim da ga izbacim iz glave, snova, misli, srca.

Arvena, bas simpaticno kad je zena toliko zaljubljena u muza i to bivseg! Mislim, ne vidjam to tako cesto. :mrgreen:
Nego, da se nisi ti malo ubedacila zbog Djokovica? ;)

Kaneli srecno sa divnim decakom, kao i Maji na novom radnom mestu! :)

Puno pozdrava Kaneli i bebi Jovanu!
Majo, pročitala sam na nekoj drugoj temi za tvoj posao. Važno da počneš, pa ćeš valjda posle lakše iznutra da promeniš odeljenje ako budeš htela. Kolika je tvoja Dunja sada? Kad počinješ?

Arvena, napiši roman o vašoj ljubavi, braku.... izbaci to iz sebe i ostavi za sobom

E bas mi je drago za milu Kanelu, puno je pozdravi od nas.
MajaVA, pa snaci ces se vec nekako. Posao je posao.
Ovde, na novoj adresi, biblioteka mi je na 3 minuta od stana, tako da cu se uclaniti.
Valjda ce biti dobro ``snabdevena`` knjigama.
Inace, dobila sam ``Tecice suze moje, rece policajac``, Filipa Dika.
To je inace SF roman i dopada mi se.
Dajem ``omaz`` svom bivsem muzu koji je ludovao i jos uvek luduje za tim zanrom. :rumenko:
Pa jos kad znam da je sa drugom zenom... :dash: :confused: :(
Sta ti mislis da ja nemam bivseg
smilie_girl_093.gif

Mmcu im njihovu
667f8bd3d583fad78ca06d3c6e30e32b.gif

Ali nisu valjali pa su sada bivsi
smiley_emoticons_segen.gif

A mi smo i dalje sadasnje
smilie_girl_089.gif
smilie_girl_228.gif
smilie_girl_309.gif

Pročitala sam danas Amanitijev majušni roman Ja i Ti. Simpatičan ali ne i spektakularan, kako ga vi ovde oceniste (msm pisca). Opisuje dečaka iz bogate porodice koji nije baš prihvaćen u društvu, i njegovu polusestru narkomanku. Super je za ćorave žene, jer su slova dobra šesnaestica, valjda da bi stao na onih 170 strana formata A5, te da bi se zvao romanom (ja bih ga nazvala pre novelom). Bi šta bi, očekujem više od Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, ali tek za mesec dana, sad mi je na čitanju kod mojih forumskih drugara. ;)

Pročitala sam danas Amanitijev majušni roman Ja i Ti. Simpatičan ali ne i spektakularan, kako ga vi ovde oceniste (msm pisca). Opisuje dečaka iz bogate porodice koji nije baš prihvaćen u društvu, i njegovu polusestru narkomanku. Super je za ćorave žene, jer su slova dobra šesnaestica, valjda da bi stao na onih 170 strana formata A5, te da bi se zvao romanom (ja bih ga nazvala pre novelom). Bi šta bi, očekujem više od Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, ali tek za mesec dana, sad mi je na čitanju kod mojih forumskih drugara. ;)

Ja se osetila prozvanom (mada je to valjda aorist od glagola biti) jer i ja očekujem više od tog romana, ali kad naletim u biblioteci. Sad već imam dve na čekanju iz biblioteke, tri Vivege u originalu, jednu početu na istom stranskom jeziku i Tajni zapis koji aktivno čitam kad sednem u busu.
Nikako mi ne prija da radim pre podne. U stvari, prija mi da radim, ali sam bila totalno smorena kad sam došla kući i morala sam da dremnem, a onda posle ne mogu da se vratim u normalu. A pala kiša, osvežilo, idealno bilo da sedim na terasi i da čitam. Al sta vredi kad nisam mogla da držim oči otvorene.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back