Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bog malih stvari je tuzna i specificna prica o blizancima i njihovom bolnom odrastanju.
Aranduti Roj se tako vesto poigrala recima....

"Sedeli su tamo, Tisina i Praznina, zamrznuti dvojajcani fosili, sa cvorugicama iz kojih nisu nikli rogovi...
Blizanci, ni uctivi, ni neuctivi, ne rekose nista. Zajedno podjose kuci. On i Ona, Mi i Mi"

Ne znam, ali meni je ova knjiga nakon Lovca na zmajeve, najtuznija knjiga.
U mom slucaju je tako iz razloga sto su glavni likovi deca, a meni je dovoljno da vidim reklamu sa klincima pa se sva raspilavim :heart:

Dano, pozdravi malog coveka. ;)

Inace, uzela sam knjigu Slepi ubica (Margaret Atvud).
Na citanju je Saga o Forsajtima.
Saramago je na Naucnom odeljenju! :dontunderstand:
Otmenost jeza je neko, definitivno, prisvojio. :(
Ruska zima je stalno na citanju.
Avanture nevaljale devojcice takodje...

E, koja od vas je citala Avanture?

Svidja mi se Lausevic, sinoc sam pocela i zaspala u tri zbog njega. :D

Citala ja "Avanture" i mnogo mi se svidela kjniga. Jedna od onih knjiga posle kojih mi je trebalo vremena da se udubim u neku drugu.

I meni su se svidele Avanture i Pohvala pomajci, a Pantaleon i posetiteljke su potpun promašaj, kao da je Rus pisao ( ne klasik, naravno.:) Podseća me na Golu pionirku.) :( Razgovore u Katedrali sam batalila, nisam imala živaca.

Citala ja "Avanture" i mnogo mi se svidela kjniga. Jedna od onih knjiga posle kojih mi je trebalo vremena da se udubim u neku drugu.
I meni isto. Prepisujem od Dane. Od Avantura sam ja nešto drugo očekivala, ne znam ni sama šta. Valjda da će mi biti teško, nerazumljivo, ali nije. Baš mi je legla. Sa zadovljstvom sam je čitala.
Bog malih stvari je tuzna i specificna prica o blizancima i njihovom bolnom odrastanju.
Aranduti Roj se tako vesto poigrala recima....
"Sedeli su tamo, Tisina i Praznina, zamrznuti dvojajcani fosili, sa cvorugicama iz kojih nisu nikli rogovi...
Blizanci, ni uctivi, ni neuctivi, ne rekose nista. Zajedno podjose kuci. On i Ona, Mi i Mi"

Ne znam, ali meni je ova knjiga nakon Lovca na zmajeve, najtuznija knjiga.
U mom slucaju je tako iz razloga sto su glavni likovi deca, a meni je dovoljno da vidim reklamu sa klincima pa se sva raspilavim :heart:

Dano, pozdravi malog coveka. ;)

Trebalo bi da sam ja čitala tu knjigu, ali ničega, baš ničega se ne sećam. :rumenko: Čak ni da su blizanci, ni da je tuzna... Možda je nisam ni čitala. Proveriću u spisku kad dodjem kući. A neću je ni čitati ako je tužna i ako je Tatjana poredi sa Lovcem na zmajeve. Ne mogu nešto tako teško.

Rado, mnogo interesantno ovo Tragom Ive Andrića i ostalih. Ja bih išla tragom Branka Ćopića. Ako se setim i organizujem.

Poslednja izmena:
Bebac i ja malo gledali malo zmurili kad je bilo strasno, pa opet gledali (a neki su zaspali odmah posle, od srece ;))
Znaci pobedio? :D
Ja to uopste ne gledam. Samo u prolazu kroz dnevnu.
Jos igra sa mojim ljubimcem Congom. Pa mi onda zao bilo ko da izgubi. A jedan mora :(

Al' vazno da su "neki" zaspali :D
("Zmurili kad je bilo strasno" :lol: )

Znaci pobedio? :D
Ja to uopste ne gledam. Samo u prolazu kroz dnevnu.
Jos igra sa mojim ljubimcem Congom. Pa mi onda zao bilo ko da izgubi. A jedan mora :(

Al' vazno da su "neki" zaspali :D
("Zmurili kad je bilo strasno" :lol: )

Jeste, pobedio, na mamino olaksanje. A neki ne da su zmurili na strasno, nego su jos i drzali maminu ruku dok su papali, valjda za sigurnost, jer s Noletom se nikad ne zna, pa mozda od nervoze pobegne hrana :lol:

Jooooj, ne mogu to.
Em je cmok-cmok, em sam onomad gledala seriju.
Volela sam ja tu seriju, ali sam imala 20-ak gidina manje, puno vise iluzija, i tako...
Idemo dalje ako neko ima australijski predlog.
Imam ja nekog Piter Kerija, Sabiranje, Ocima psihijatra (to mi Dance preporucila), i to je sve.
Tako da ako neko ima jos neki predlog, dobro bi mi dosao. Jos kad bi bio i neki Novi Zeland :think:

Za Novi Zeland moze i Zil Vern, Deca kapetana Granta, nije cmok cmok, tu ih valjda jure ljudizderi.
Mada je ta knjiga zgodna i za druga geografska podrucja - obilaze i Patagoniju , Australiju, neka ostrva...Obozavala sam ovu knjigu :lol:

A za Afriku mozete i 'Kroz pustinju i prasumu' Henrik Sjenkjevic ( ne secam se koje zemlje su u pitanju)

Slepi ubica mi se dopao. Margaret Atvud lepo pise.
Avanture nevaljale devojcice, paaa... nisu na mene ostavile neki narociti utisak, ali sam je procitala zato sto su je mnogi ishvalili, a Ljosa je i Nobelovac - pa sam htela bas da je procitam da vidim kako pise, inace to je prvi moj susret sa Ljosom, ali ne bih vise ``produbljivala odnose`` ;) sa njim. Jednostavno se nismo kliknuli - sto naravno ne znaci da se tebi nece dopasti.
Ruska zima mi mirise na neki sentis roman, zato ga izbegavam, mozda ce doci red i na nju.
Lausevic se i meni dopao, procitala sam ga za dan i po i naravno, jedva cekam nastavak. Nisam kriticar, ali na mene je roman ostavio dubok trag. To ipak valjda nesto znaci.
P.S. Osisala sam se na kratko, nije lose kako je bilo. Ali nikad vise necu sama eksperimentisati sa kosom. Kunem se.

Ma jok, bre, Arvena se nervira zbog Djokovica. :lol:

E mile moje, kad sam docekala da neko misli na mene, hvala svim devojkama.
Ma gledala sam No1eta, nervirala se i radovala. Pobedio je Congu. Bilo je tesko, ali No1e je pokazao da je mentalna gromada, da zna sta zeli u zivotu, a to je po meni najvaznije za svakog coveka.
Eto malo i sporta u nasoj Biblioteci, sta da radim kada sam frik za tenis. To je druga moja ljubav posle knjiga.
Cak sam ga i igrala u A. dok sam bila, tako da znam koliko je to tezak i zahtevan sport.
Dobro sam prosla kod frizerke. ``Opravila`` me je, svaka joj cast! Sve sam joj priznala. :)
A ona ce meni: ``Pa cak i ja koja sam frizer ne kratim sebi kosu`` :)
Mislim da me je zapamtila :)
A tek sta sam radila dok sam bila u A.! Bolje da vam ne pricam devojke.

Pričaj nam. Ionako nam nedostaje neko sa pričicama, od kada Esterite nema.

i ja sam se ošišala na kratko, ali namerno :). Volim kratku kosu, ne volim da mi pada po čelu i ušima kad je vrućina, a ne volim da je vezujem, pa je ovo pravi izbor za mene. Svakog leta se ošišam skroz kratko.
Meni su se Avanture najvise svidele od LJosinih dela. A čitala sam još i Razgovori u katedrali, Pohvala pomajci, Don Rigobertove beležnice, Tetka Hulija i Piskaralo (2x, ne zato što mi se toliko svidelo, nego zato što nisam znala da sam već čitala)... uuuu, pa baš sam ga iščitala. Ja mislim, Arvena, ako ti se Avanture nisu svidele, da stvarno i ne treba da se bakćeš Ljosom. To je naravno moj subjektivni utisak da su Avanture najprijemčivije.

Bog malih stvari sam čitala, sad gledam, piše u spisku. Ali ne sećam se :rumenko: Znači da ću morati ponovo. Ako ni zbog čega, ono zbog te scene koju pominjete.

Čitam Tajni zapis, sad ide sve bolje. I baš bih sad kad još malo otopli sela na terasu i čitala ga. To mi je mnogo privlačnije nego sve ono drugo što treba da radim.

Slepi ubica mi se dopao. Margaret Atvud lepo pise.
Avanture nevaljale devojcice, paaa... nisu na mene ostavile neki narociti utisak, ali sam je procitala zato sto su je mnogi ishvalili, a Ljosa je i Nobelovac - pa sam htela bas da je procitam da vidim kako pise, inace to je prvi moj susret sa Ljosom, ali ne bih vise ``produbljivala odnose`` ;) sa njim. Jednostavno se nismo kliknuli - sto naravno ne znaci da se tebi nece dopasti.
Ruska zima mi mirise na neki sentis roman, zato ga izbegavam, mozda ce doci red i na nju.
Lausevic se i meni dopao, procitala sam ga za dan i po i naravno, jedva cekam nastavak. Nisam kriticar, ali na mene je roman ostavio dubok trag. To ipak valjda nesto znaci.
P.S. Osisala sam se na kratko, nije lose kako je bilo. Ali nikad vise necu sama eksperimentisati sa kosom. Kunem se.

"Slepi ubica" je težak za čitanje, bar meni... :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back