Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda da ne pisem...
Mada mi je kraj totalno bzv,i pokvario mi film.
Mada u filmu nema tako eksplicitnih scena,vise je kao Psiho Hickokov.

Zavrsih Kobena.
izvinjavam se za copy paste ali nisam tako vesta u opisivanju.:rumenko:

Mark Sajdman se budi u šok-sobi, zavijene glave i sa iglom za infuziju. Dvanaest dana ranije živeo je u mirnom prigradskom naselju kao uspešni hirurg, bio je oženjen lepoticom iz visokog društva i imao je bebu koju obožava. Sada je u bolnici i ne zna ko je pucao u njega. Žena mu je ubijena, a šestomesečna kći Tara je nestala. Ali u najcrnjim trenucima, kada se Marku čini da se svet srušio, stiže poruka koja mu uliva novu nadu: zahtev za otkup.
Poruka je surova, ali on vidi samo jedno – priliku da spase svoje dete. Ne sme da se obrati ni policiji ni FBI-ju. A vlasti usmeravaju pažnju na novog osumnjičenog: na samog Marka. Mada tone sve dublje u živi pesak izdaje i smrtonosnih tajni – o svojoj ženi, o staroj ljubavi koju nikada nije zaboravio i o sopstvenoj prošlosti – ništa ga ne može pokolebati u nameri da po svaku cenu spase Taru.

Istovremeno i žestoki triler i dirljiva priča o odanosti starih prijatelja i vezi između roditelja i deteta, Samo jedna prilika je još jedno remek-delo autora koji vas drži u neizvesnosti do samog kraja.

Moj utisak.
Nije nesto,kraj Kobenovski tipican.Cak pomalo pateticno.
A pomalo i povrsan roman.

Imam jos jednu knjiguod njega pa ce dobiti ponovo sansu.
Sada cu da pocnem Drugi deo trilogije Milenijum.
Cenim da cu je procitati za mesec dana.:dash:

Sto se romana ``TO`` ili ``It`` u originalnom prevodu tice, ko voli Kinga, dopasce mu se.
Ko ne voli, naravno da nece.
On u skoro svakom svom romanu u gro plan stavlja decu, u ovom romanu ta deca su porasla i vracaju se u svoj rodni grad sa strasnim iskustvima sa kojima su ziveli sve te godine koliko su izbivali iz Derija (jednom cu otici u taj grad, pa makar i posle smrti - preletecu ga bar na metli ;) )...
Jeste, kraj je malo - ja bih rekla ``plitak`` cak i za mene, mogao je to mnogo bolje da odradi, ali dobro.
U njegovim romanima uvek na kraju se desava neka prirodna ili neprirodna nepogoda, negde malo i smori sa time, ali sta da radim kada ga volim.
Eto, ja sada uzivam u Dionisovim stepenicama. To nije samo horor roman, vec pisac u nekim delovima govori o ozbiljnim stvarima zavisnosti i jos po necemu sto me veoma intrigira - taj odnos ljudi koji se nije nimalo ili vrlo malo promenio prema ljudima koji imaju fizicke i psihicke nedostatke.
Ja sam trilogiju ``Milenijum`` progutala za nepunih sedam dana.

A da, sto se Harlana Kobena tice, u pocetku je bio otkrice sto se tice tog zanra koji pise.
Za konkretno ovu knjigu koju si ti citala i ja bih rekla da ju je napisao tek sto je to morao da ucini iz obaveze prema izdavacu.
Ima on mnogo bolje romane, na pocetku karijere.

Zbirka priča Ne mogu da se setim jedne rečenice Mihajla Pantića zanimljivo je delo.
Zanimljivi osvrt na situacije naše zemlje u prošlosti.
Zanimljiva kritika, blago izneseno ali čvrsto mišljenje čoveka tog vremena.

Među pričama nailazimo i na nekoliko koje pokazuju piščev stav kad je reč o odnosu pisanog i vizuelnog medija.
Intermedijalnosti.
O tome kako film danas zaustavlja vreme. Rešava na neki način pitanje stopiranja vremena, kojem su i filosofi težili.
O filmovima koje rado gleda iako su ih mnogi zaboravili. Smetnuli s uma, koji nisu naišli na dopadljivost kod gledalaca.
Kako takve filmove posmatra kao svoje. Kao filmove koji su nekako čudno deo njega samog.
Rado pamti stanja u kojima ih je gledao.

Jedna naočita priča, Svi Milanovi ljudi, posmatra to vreme, Milanovu pojavu, susretanje ove duhovne veličine kroz više faza njegove muzičke karijere.
Pominje njegovu svetlost duha, scensko blistanje, snagu i prodornost njega samog. Volim što sam i ja, koja inače strahovito volim Mladenovića, čula mišljenje Pantićevo.

Zanimljiva je priča i o lekaru, onkologu umrom od raka. Pantić o tom lekaru govori kao o čoveku koji se čitav život ustvari bavio proučavanjem sopstvene smrti.
Tužna ogoljenost i poraz onih koji su uperili pogled visoko u žudnju za boljim.

Priče su neke kraće, neke duže - ali smisleno uklopljene.
Zanimljive, pitke, ali sa mogućnošću da se lagano čitaju, ali i usmereno, koncentrisano sa pokušajima da se odgrne talog onog površinskog sloja postojanja u kojem svi neretko tavorimo.

Cek' i ja da se prijavim u novoj biblioteci :D

Opet pocinjem sa zalopojkama, ali sta cu, pa ja nemam srece sa knjigama uopste, jer moja biblioteka nema nista sa mog spsika :besna:
I tako ja uzmem nesto za opustanje tj. slanje mozga na pasi , Suzan Elizabet Filips "Andjeoska ljubav" nadajuci se da je u stilu Aleksandre Poter , kad ono slusajte sad ,on joj prkosi, ponosit ,inteligentan, narafski zgodan do srzi :mrgreen:,pa jos na kraju otkrivaju da je nemoguce bogat i jos slag na torti ona nevina sa 26 godina :eek: :dash: Jos se spisateljica zahvaljuje zenama koje su joj pomogle oko pisanje cega :eek: ona ovo zove roman :sad2:

Odgledala sam Kožu u kojoj živim. Pa, znala sam da je Almodovar težak. Baš bolesno.:(
Sad ću još malo da čitam Knjigu o bambusu, a onda da se smaram Evrovizijom. :manikir:

Razmišljam, koliko li je ovaj Bajac morao da pročita o zenu i Japanu da bi napisao ovu knjigu? :think:

Tatjana drago mi da ti se dopala knjiga. :D

Rado dopasce se i tebi "Knjiga oceva".;)

Jos da prijavim da sam uzela jos jednu "U drustvu vedrih dama" od Aleksandra Mekol Smita , njega ste pominjali i ako mi nije bio na spisku setih se Damske agencije kada mi je bibliotekarka predlozila, ali isto tako da sam gledala seriju,pa je ovo drugo sto je imala od njega.Sada sam na samom pocetku , ali pocetak mnogo vise obecava od one predhodne.:)

Odgledala sam Kožu u kojoj živim. Pa, znala sam da je Almodovar težak. Baš bolesno.:(
Sad ću još malo da čitam Knjigu o bambusu, a onda da se smaram Evrovizijom. :manikir:

Razmišljam, koliko li je ovaj Bajac morao da pročita o zenu i Japanu da bi napisao ovu knjigu?
:think:
Pitacu ga kada sledeci put promasim vrata u toj zgradi :zcepanje:

PS. Sada ozbiljno. To sam se isto i ja pitala :think:
A Dana je ovde jednom pisala da je on i licni prijatelj sa Orhanom Pamukom, i da:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=16177821&viewfull=1#post16177821

Jos da prijavim da sam uzela jos jednu "U drustvu vedrih dama" od Aleksandra Mekol Smita , njega ste pominjali i ako mi nije bio na spisku setih se Damske agencije kada mi je bibliotekarka predlozila, ali isto tako da sam gledala seriju,pa je ovo drugo sto je imala od njega.Sada sam na samom pocetku , ali pocetak mnogo vise obecava od one predhodne.:)
Verujem da ce ti se ova dopasti.
A da je bolja od one tvoje prethodne tu nema dileme.
Jedino sto... nije toliko "nevina" :malav:
Al' sta ces. Niko nije savrsen :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back