Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kerefekice, odličan ti post, pravi onako poslovni, izvještajski
ova Lidija mi interesantna..a i taj o Lenjigradu, čak mi je to nešto poznato, da ga nisam čitala? il' gledala film?

Pa kad sam u rl biznis vumn?...sta cu...
Obavezno uzmi Crvenu zemlju,ti i ja imamo slican citalacki ukus..

Imam 20.suprugu,jako mi se dopala.Imam i Svetkovinu ruza,ali je nisam citala,iako znam da je nastavak,ali nisam znala da je Princeza iz senke 3deo...ili sam zaboravila.Uopste ne znam da l sam vec kupovala tu knjigu....

Zena u crnom imam i knjigu i film,ali nista nije doslo na red.Knjiga je bila na sajmu za neku simbolicnu svotu, kad je,cini mi se ,Carobna knjiga preuzela Okean.

Poslednja izmena:
Feedback je u prevodu povratna veza - ono što vi pružite da vam se vrati... :)

Feedback - u psihijatriji- nesto karakteristicno za terapijske grupe...povratna emocija, ili individualni osecaj o necemu receno tokom terapije.
Cesto onaj ko vodi grupu nakon necijeg izlaganja trazi feedback od grupe...tada clanovi grupe koji nisu izlagali imaju prava da kazu svoje misljenje, dozivljaje, osecaje o tome o cemu se govorilo.
U terapijama se uglavnom tezi tom tzv pozitivnom feedbacku koji je trebao i Arveni...samo sto forum i forumasi to nikada ne mogu zaista da daju terapijski feedback.

Ipak svi mi ovde dajemo svoj feedback o knjigama koje citamo....samo sto on kod tih svakodnevnih stvari moze biti i negativan.
Eto Ester duso to je feedback ;)

Feedback - u psihijatriji- nesto karakteristicno za terapijske grupe...povratna emocija, ili individualni osecaj o necemu receno tokom terapije.
Cesto onaj ko vodi grupu nakon necijeg izlaganja trazi feedback od grupe...tada clanovi grupe koji nisu izlagali imaju prava da kazu svoje misljenje, dozivljaje, osecaje o tome o cemu se govorilo.
U terapijama se uglavnom tezi tom tzv pozitivnom feedbacku koji je trebao i Arveni...samo sto forum i forumasi to nikada ne mogu zaista da daju terapijski feedback.

Ipak svi mi ovde dajemo svoj feedback o knjigama koje citamo....samo sto on kod tih svakodnevnih stvari moze biti i negativan.
Eto Ester duso to je feedback ;)
Mirka, ne uzimaj arveni leba.:lol: To je trebalo da nam ona stručno objasni.;)

meni malo smetaju ti engl. izrazi koji se sve vise koriste u nasem jeziku - hejtujemo, fidbek, GDP..ima jos mnogo
nego ne mogu sad da se setim..

Šta je sad GDP? Jel to ono što se na našem kaže BDP?
Letos sam naučila od ćerke šta je hejtovanje, jer me proglasila hejterkom. Kao stalno sam hejtovala, nešto kritikovala...

Poslednja izmena:
Sinoć nešto zezao net, ponovo mi nestalo moje pisanije,ali sad sam se zainatila!

Elem,evo pregleda mojih knjiga sa godišnjeg:

Rju Murakami, U miso supi - triler/horor :sad2:- dopada mi se kako je pisana i vukla me je ta neka jeza i uopšte atmosfera kojom je prožeta, kao i nastojanje da proverim sopstvene sumnje.Delovala mi je drugačije od onog što sam čitala.Onako baš mi se dopadala.Medjutim,utisak mi je pokvario deo koji je toliko bolestan, da me je u trenutku bilo sramota što čitam.Nisam nenaviknuta na brutalne scene,ali ovo je za moj ukus bilo previše.Nije to stanje šoka..više neverice i osećaja da je je bilo bespotrebno.Možda je pisac baš to i hteo da izazove u čitaocu,ali meni nije prijalo.Kasnijim razmišljanjem sam došla do zaključka, da možda ni sam nije znao kako da "tera" dalje, pa se odlučio za ovo...Zatim nastavlja u ritmu s početka ,pa sam je dovršila, ali ostao mi je bljutav ukus...Za Arvenu znam da je čitala ,ali ne znam utiske.Ostalima se ne bi dopala,ali kako sam saznala prilično je tražena.

Lidija Klemenčić, Crvena zemlja - :heart: Inače izbegavam domaće autore,ali ova knjiga me je dugo vukla.Prikaz na poledjini deluje banalno, knjiga nudi mnogo više od toga.Sve vreme sam znala da tu ima nečeg za mene , i nisam pogrešila.Izdvojila bih je kao najdražu od pročitanih na odmoru.Baš sam uživala.Prepoznaćete mentalitet,situacije, odnose,ljude, dogadjaje, osmehe, tuge.Sve će vam biti nekako blisko.Ja to ovako pišem, ubedjena da će je neke od vas potražiti i pročiteti, pa da čujem utiske.Sve vreme sam mislila da je to jedna od knjiga kakve voli Lamar.Kada sam zaklopila korice, bilo mi je potrebno da ćutim i zadržim osećaj koji me je nosio dok sam čitala.Sve u svemu divna, topla, ljudska priča.:klap:

Linvud Barkli, Nismo stigli da se oprostimo - :ok: triler nesvakidašnjeg zapleta, koji ima sasvim logičan završetak, koji vremenom, u drugoj polovini knjige , može da se nasluti.Vuče da čitate.Meni se pre svega dopala ideja.Nakon večernje svadje sa roditeljima oko izlaska , tinejdžerka se ujutru budi u potpuno praznoj kući, u kojoj je sve uobičajeno, osim što su otac, majka i brat nestali.Nakon 25 godina bez ikakvog traga, ona pokušava da sazna šta se desilo.Ako vam ne smeta poprilično odsustvo lekture, samo napred, mogu da je preporučim.

Džejms Paterson & Hauard Rogan, Jedrenje - :besna: :rtfm: :eek: :dash:A onda totalni fijasko.Bar za moje pojmove.Ovo je knjiga zbog koje izbegavam trilere.Gore i od Patriše Kornvel - ako uopšte postoji gore...A dopao mi se Paterson sa Dvorskom ludom,ali ovo....kao da sam gledala američki film. I to loš.Klasičan zaplet, naivan rasplet,bezvezni likovi....stil ljubavnog vikend romana.Npr."Stajao je na doku ( naravno da ima jahtu, a tu su zgodni,iščašeni advokat, sirota bogata udovica, njeno troje dece,brat pokojnog muža s kojim je imala aferu,ajkula, propali policajac...fali samo Mič Bjukenon :)...Elem " Stajao je na doku ( parafraziram), preplanuo, blještavo belih zuba, u Paul&Shark košulji, zavrnutih rukava, bermudama i brodaricama...bla, bla, bla".Treba li da nastavljam?Na mahove mi je bilo smešno što to uopšte čitam.Dakle: Ne, nikako!

Volfgang Jetke, Kći stepe - Pa, šta reći...Istorijski roman o Skitima.Ako su istorijski podaci tačni, taj deo bi mogao biti zanimljiv, jer o nomadskim plemenima i ženama ratnicama , nisam znala ništa.Tako da me je taj segmen zadovoljio.Zaplet je uobičajen ljubavni sa happy end-om.Ok, ali ništa specijalno.Notu je svemu dao istorijski okvir u kojem je priča gradjena i to je ono što mi se dopalo.Odgovorilo je zadatku lakog plažnog štiva s' plusom drugačijeg okruženja.Ono, može da prodje.

Dejvid Beniof,Grad lopova
- Ne da mi se nije čitalaaaaaaaaaaa.....Drugi svetski rat, opsada Lenjingrada, a ja na plaži.Pardon: naplazU.Čak je i moj dragi konstatovao da se mučim sa tom knjigom.Ali malo, po malo, pridobila je moju pažnju i popravljala utisak.Kao celina, nakon čitanja, mogu da kažem da mi se dopala.Ono što o tom razdoblju znamo, prikazano je iz drugog ugla.Nije nešto što bih preporučila kao obavezno, ali nije ni za zaobilaženje.Jedan deo priče mi je malo naivno ( situacija bekstva - za one koji odluče da pročitaju), a sve ostalo mi je delovalo da ima pokriće.

Eto, to bi bilo to.Nadam se da sam opravdala "nečitanje" preko godine...
Odmah sam je markirala, cak i da nisi naglasila da je za mene. Jos ovako :cmok: :D
Super si se ti nacitala i super ti je prikaz :D

Park Carmen Machado – Mirjana Urosevic, Laguna 360 str. 6/10
Nagrada Zensko pero 2010.

Odustala posle 60-ak strana.

Dala sam joj sansu do 60 i neke strane i, gotovo. Prokockala je svoju sansu, nije me zainteresovala, i sve vreme me je neizmerno nerviralo ime/nadimak Bobi.
Dok sam citala tih 60-ak strana, non-stop sam imala osecaj da propustam neku dobru knjigu, a citam nesto sto mi ne prija. I tako se rastadosmo Carmen i ja.

Okrenula sam da procitam kraj, kao ajde da vidim mozda mi se kraj dopadne pa se pokajem sto je nisam citala, ali to se nije desilo.
A u poslednje vreme cak i kada mi se knjiga svidja, cesto mi se kraj ne dopadne. Tako da i nije bilo za ocekivati da mi se eto bas u ovoj knjizi, kraj ucini kao nesto sto nije valjalo propustiti.

A trebala sam sve ovo da znam unapred, jer na knjizi pise: Nagrada Zensko pero 2010. A ja obicno bas i nisam za takve knjige.
Imam visak muskih hormona valjda :zcepanje:

Haha a ja se bas spremam da napisem o istj knjizi. Meni se dopalo, ne mislim da je ne znam kakav knjizevni kvalitet ali me je prica interesovala od pocetka do kraja i nisam je ispustila iz ruku. U stvari mi je bila zanimljiva ta porodica tj porodice, tako mnogo likova ali mi nisu bili dosadni. Ucinila mi je jedno dugo putovanje znatno kracim. Nekako je toplo napisano, glavna junakinja me je podsecala na jednu drugaricu a Bobi opet na jednu rodjaku (ali samo po izgledu, ne po karakteru i navikama). Ester je preporucila secam se :)
(Park Carmen Machado – Mirjana Urosevic)

Lamar, pa Bob (Bobi) je uobicajen nadimak za Roberta (ili Robertu u zenskoj verziji). Sad sto kod nas to obicno bude ime za kuce to je druga prica :lol:

Poslednja izmena:
A, nije to zbog toga sto je to uobicajeno ime za kuce :lol:
Nije me na to ni asociralo. Nego mi je nekako delovalo... folirantski.

Sto se Smokvinog Bobija tice, upoznati smo sa njegovim likom i delom.
Ovo "delom" mislim na ona dela koja vrsi po fensi kaficima :lol:
Sve dok mu Smokva ne pruzi... feedback :lol:

@Vanka
I da. To Bobi mi ne bi uopste smetalo da je to bio nadimak u nekom engleskom/americkom romanu.
To bi mi bilo normalno. Ali kao nas nadimak mi je delovalo izvestaceno.
Ubicete me i ti i Ester i Rada (cini mi se da je i ona citala i da joj se dopala).
U manjini sam
smilie_girl_004.gif

@Vanka
I da. To Bobi mi ne bi uopste smetalo da je to bio nadimak u nekom engleskom/americkom romanu.
Ubicete me i ti i Ester i Rada (cini mi se da je i ona citala i da joj se dopala).
U manjini sam
smilie_girl_004.gif

Ma daj, pa naravno da se ne dopadaju svima sve knjige, ne treba to ni ocekivati niti se ustrucavati da se nesto kritikuje kad nam se ne dopada..
(nesto nisam namcorasta od jutros, ne znam sta mi je :lol:)

Ne desava se kod nas, nego u Frankfurtu.

pa kod nas bi logično bilo valjda boba za žensko i za muško :lol:
il robi:think: za muško
ne pratim radnju, oprostite mi, al moram da se umešam :lol:
Ako, ako. To je stari srpski obicaj :lol:
Ma daj, pa naravno da se ne dopadaju svima sve knjige, ne treba to ni ocekivati niti se ustrucavati da se nesto kritikuje kad nam se ne dopada..
(nesto nisam namcorasta od jutros, ne znam sta mi je :lol:)

Ne desava se kod nas, nego u Frankfurtu.
Pa zezam se. Naravno da nam se ne dopadaju iste knjige.
Nego sam u manjini pa da se svojim sarmom (smajlijem) obezbedim za svaki slucaj :lol:

@Vanka
U manjini sam
smilie_girl_004.gif

Pomešala si me, srećo s nekim. Ja sam čitala Tango Makabre.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back