Linvud Barkli, Nismo stigli da se oprostimo -

triler nesvakidašnjeg zapleta, koji ima sasvim logičan završetak, koji vremenom, u drugoj polovini knjige , može da se nasluti.Vuče da čitate.Meni se pre svega dopala ideja.Nakon večernje svadje sa roditeljima oko izlaska , tinejdžerka se ujutru budi u potpuno praznoj kući, u kojoj je sve uobičajeno, osim što su otac, majka i brat nestali.Nakon 25 godina bez ikakvog traga, ona pokušava da sazna šta se desilo.Ako vam ne smeta poprilično odsustvo lekture, samo napred, mogu da je preporučim.
Džejms Paterson & Hauard Rogan, Jedrenje -

A onda totalni fijasko.Bar za moje pojmove.Ovo je knjiga zbog koje izbegavam trilere.Gore i od Patriše Kornvel - ako uopšte postoji gore...A dopao mi se Paterson sa Dvorskom ludom,ali ovo....kao da sam gledala američki film. I to loš.Klasičan zaplet, naivan rasplet,bezvezni likovi....stil ljubavnog vikend romana.Npr."Stajao je na doku ( naravno da ima jahtu, a tu su zgodni,iščašeni advokat, sirota bogata udovica, njeno troje dece,brat pokojnog muža s kojim je imala aferu,ajkula, propali policajac...fali samo Mič Bjukenon

...Elem " Stajao je na doku ( parafraziram), preplanuo, blještavo belih zuba, u Paul&Shark košulji, zavrnutih rukava, bermudama i brodaricama...bla, bla, bla".Treba li da nastavljam?Na mahove mi je bilo smešno što to uopšte čitam.Dakle: Ne, nikako!
Volfgang Jetke, Kći stepe - Pa, šta reći...Istorijski roman o Skitima.Ako su istorijski podaci tačni, taj deo bi mogao biti zanimljiv, jer o nomadskim plemenima i ženama ratnicama , nisam znala ništa.Tako da me je taj segmen zadovoljio.Zaplet je uobičajen ljubavni sa happy end-om.Ok, ali ništa specijalno.Notu je svemu dao istorijski okvir u kojem je priča gradjena i to je ono što mi se dopalo.Odgovorilo je zadatku lakog plažnog štiva s' plusom drugačijeg okruženja.Ono, može da prodje.
Dejvid Beniof,Grad lopova - Ne da mi se nije čitalaaaaaaaaaaa.....Drugi svetski rat, opsada Lenjingrada, a ja na plaži.Pardon: naplazU.Čak je i moj dragi konstatovao da se mučim sa tom knjigom.Ali malo, po malo, pridobila je moju pažnju i popravljala utisak.Kao celina, nakon čitanja, mogu da kažem da mi se dopala.Ono što o tom razdoblju znamo, prikazano je iz drugog ugla.Nije nešto što bih preporučila kao obavezno, ali nije ni za zaobilaženje.Jedan deo priče mi je malo naivno ( situacija bekstva - za one koji odluče da pročitaju), a sve ostalo mi je delovalo da ima pokriće.