Tanjir pun reci, Grupa autora
Svidela mi se ova zbirka prica, mislim da je za preporuku svima, lako se citaju, moderne su, raznovrsne...
Izdvojila bih Nabokova, Gelasimova, En Enrajt i Moravijinu zenu, cijeg imena sad ne mogu da se setim.
Prisluskivac, 50 karaktera - Elijas Kaneti
Dobra, ostroumna, zabavna. Predstavljen je i 'knjiski moljac'

A meni licno najvise legla 'sultanova zena'.
Dar - Sesilija Ahern
Potpuna laganica, isti osecaj kao nakon gledanja klasicnog americkog filma sa ocenom 5 na imdb'u.
Citala sam je po 'zadatku' za izazov, i sreca da je kratka. PS Volim te je bila ok knjiga, ovo je onako malo fantazije, malo tih nekih pouka koje su vec izvakane i vidjene sto puta i u knjigama i na filmu. I sve je onako crno - belo, nista izmedju. Mislim da cu je zaboraviti do sutra.
Prugasti macak i gospojica Lasta, Zorz Amado
Predivna, predivna, predivna. Deluje da je decija ali nije. Sve konzicno a pogadja u centar. Divno opisani Vreme, Zora, Vetar, dat im ljudski oblik i osobine... Pa onda isto i sa mackom i lastom. Slatka knjiga skroz, ja je uzela na onoj Laguninoj akciji 10 za 999, pre svega zbog podmlatka
Eto tako, sad citam
Ljosine 'Avanture nevaljale devojcice' i
Ulickine price 'Ljudi naseg cara'.
Dete mi je uslo u fazu 'volim haos i ne volim da spavam' i evo ga menja mesto svemu po kuci, oribao je usput i pod onako sveze okupan i u cistoj pidzami.

Ni ne znam kad stizem da citam i da vam pisem, ali vas pratim kad god mogu