Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala Bi :-)

- - - - - - - - - -

Ja sam citala :) I to vise puta :lol: Meni se svidela, to mi je cak jedna od omiljenih Bobickinih knjiga (uz Happy End kao nastavak).
Doduse, bilo je to pre solidnog broja god. ali meni se dopalo. Posle toga sve su mi njene knjige bile na isti fazon dok ovde jos uvek ima neku svezinu..
bar po mom misljenju.

I ja sam citala prve Bobickine romane i to si zaista dobro zapazila, to za svezinu... za njene kasnije radove ne znam, jer ih nisam citala, ali bice da nije odstupila od svog sablona.
Idem sad za jedno pola sata u grad, pa cu bas da prosetam do Lagune da vidim cega ima...

Sve u svoje vreme... Čitala sam i ja i Bobićku, i Bjelicu, ali, što kažeš, sve je isto, pa ne gubim vreme više. To su hiperproduktivke, to ne kupujem, samo ako mi padne šaka, ali ne volim da pljujem po njima. Ko voli nek izvoli, ko ne voli, nek zaobiđe i gotovo. Mrzim ljude koji mrze na neviđeno. Uzdržavam se takvih komentara.

Čitam Milku u busu, Bez daha, i sad me zanima šta će da se desi s Bojanom, ne mogu da čuvam više za bus. Moraću da završim danas.:)

Citala sam ja i kasnije Bobickine romane Tvoj sam, itd..imam cak jednu, dve knjige sto mi stoje neprocitane.Kao da se ponavlja, i ne privlaci me da citam.
Ali mislim da su Majke mi bajka i Happy end jedne od boljih.

Krenula sam sa Pitom ljuskusom..za sada mi se svidja..Zanimljiv koncept na koji je napisana..Mozda je suvise rano da kazem da mi se svidja,
ali stil mi se dopada i Dzulijetin odnos prema knjigama :-)
Ako mi se dopadne bas
nema vise da se kupi...:sad2:

Pročitala sam ''Ničea'', a uskoro ću dovršiti i Noćni cirkus. Ne znam koju sledeću da počnem, htela bih nešto vedrije. Verovatno ću Savršenu damsku agenciju, deluje kao nešto lagano, za plažu i sl.

Meni je Pita ljuskuša bila onako, dosadnjikava, pa sam je batalila posle 15ak strana još davno, ali ste je vi toliko hvalile da sam joj dala drugu šansu i svidela mi se, mislim da sam to već napisala.

Tanjir pun reci, Grupa autora
Svidela mi se ova zbirka prica, mislim da je za preporuku svima, lako se citaju, moderne su, raznovrsne...
Izdvojila bih Nabokova, Gelasimova, En Enrajt i Moravijinu zenu, cijeg imena sad ne mogu da se setim.

Prisluskivac, 50 karaktera - Elijas Kaneti
Dobra, ostroumna, zabavna. Predstavljen je i 'knjiski moljac' :) A meni licno najvise legla 'sultanova zena'.

Dar - Sesilija Ahern
Potpuna laganica, isti osecaj kao nakon gledanja klasicnog americkog filma sa ocenom 5 na imdb'u.
Citala sam je po 'zadatku' za izazov, i sreca da je kratka. PS Volim te je bila ok knjiga, ovo je onako malo fantazije, malo tih nekih pouka koje su vec izvakane i vidjene sto puta i u knjigama i na filmu. I sve je onako crno - belo, nista izmedju. Mislim da cu je zaboraviti do sutra.

Prugasti macak i gospojica Lasta, Zorz Amado
Predivna, predivna, predivna. Deluje da je decija ali nije. Sve konzicno a pogadja u centar. Divno opisani Vreme, Zora, Vetar, dat im ljudski oblik i osobine... Pa onda isto i sa mackom i lastom. Slatka knjiga skroz, ja je uzela na onoj Laguninoj akciji 10 za 999, pre svega zbog podmlatka :)

Eto tako, sad citam Ljosine 'Avanture nevaljale devojcice' i Ulickine price 'Ljudi naseg cara'.
Dete mi je uslo u fazu 'volim haos i ne volim da spavam' i evo ga menja mesto svemu po kuci, oribao je usput i pod onako sveze okupan i u cistoj pidzami.
:) Ni ne znam kad stizem da citam i da vam pisem, ali vas pratim kad god mogu :heart: :bye:

Prugasti macak i gospojica Lasta sam stavila na listu za eventualnu kupovinu na još nekoj Laguninoj akciji.
A ima je i moja biblioteka.

Dete ti je preslatko pa preslatko :zaljubljena:

Zvezda mora je extra :D

Htela sam i Zvezdu mora da uzmem iz biblioteke, videla sam da imaju, ali to cu naredni put (uzela 4 za izazov na GR pa nisam mogla vise).

Videh da sam propustila da cestitam rodjendane Radi i Rodi :rumenko:
Srecno i sve najbolje :)

Bacila sam pogled na akcije Lagune i Carobne knjige. Kod Lagune bih uzela samo Lakunu, a kod CK sam uspela 3 da izaberem ali mi i dalje fale dve.

Smrt i njeni hirovi, Saramago. Jeste teška tema, jer i sama pomisao na smrt nije prijatna, ali je ovde predstavljeno šta ako je ne bude?? Kakvi se problemi tad javljaju? Ispada da i besmrtnost ima svojih mana. Smrt je sa druge strane prikazana kao žena, koja nikad ne spava, ona se samo odmara, ima svoj posao i mora da ga uradi, zna sve o svakome, ime evidenciju ko kojim redom treba da umre.. Međutim, violončelista će malo da joj pomuti planove.. Meni se knjiga dopala. Čitala sam komentare tamo na Književnosti i nisu ljudi bili baš oduševljeni koliko sam primetila. Jeste opet kažem, teško čitati o smrti, ali nisam se previše udubljivala u tu misao da čitam o njoj u smislu da nisam dala da me to optereti. Možda mi je zato i utisak pozitivan. Poštujem i to da nekom jednostavno ovakve teme ne prijaju i onda mi je razumljivo ako neko ostavi na pola ovu knjigu. Ova knjiga mi je bolja nego Sva imena, malo je jača.

Verovatno će sledeća koju ću da čitam biti Jadnici, Viktor Igo. Imam sad vremena, a ona je obimna, skoro 1000 strana, a slova su sitnija nego obično, pa će mi trebati malo više vremena za nju.

Udruženje ljubitelja knjige i pite ljuskuše je meni bila super:)

Znači od sledeće nedelje opet kupujem Blic:)

Hvala, Kanelice. :heart2: :cmok:

Od naredne subote ponovo poklon knjige u Blicu. Sada Rusi...
http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/440849/Cehovljeve-Najlepse-price-uz-Blic-15-februara

Ja mislila od danas, pa požurila da kupim Čehova... a ono nema.... ali nema veze, sledeće subote. Ali sledeće subote je praznik, hoće li da izadju novine?

Kanela počela kao Dana.... pročita nekoliko knjiga pa odjednom piše o njima. Dozira svoje prisustvo. A ne kao ja... ja pišem i ako nisam ništa pročitala. Da me ne zaboravite. Kako sporo čitam, kad bih se javljala samo kad nešto pročitam, to bi bilo jednom, možda dva puta mesečno.

Čitam i dalje Kupe za dame. Dopada mi se...

Pa šta Biki, ako sporo čitamo, nećemo valjda krišom da čitamo šta naše drugarice ovde pišu, a da im se ne prikažemo... To je kao kad bi sreli poznanika na ulici pa mu se ne javimo nego okrenemo glavu.

Necemo da se vredjamo :ljutka:

:D

:cmok: nećemo...
evo ti jedna interesantna polica za knjige sa sajta zenmajstor,
(možda je neko već stavljao, ja večeras slučajno nabasala na nju i na sajt, preko fejsbuk strane prodavnice čajeva Small Tree. Naložila sam se na te čajeve, lepi, mirišljavi, malo skuplji od ovih naših u kesicama, ali izadju jeftiniji od onih stranih tipa teekane ili Milford)

Pročitala sam ''Ničea'', a uskoro ću dovršiti i Noćni cirkus. Ne znam koju sledeću da počnem, htela bih nešto vedrije. Verovatno ću Savršenu damsku agenciju, deluje kao nešto lagano, za plažu i sl.

Meni je Pita ljuskuša bila onako, dosadnjikava, pa sam je batalila posle 15ak strana još davno, ali ste je vi toliko hvalile da sam joj dala drugu šansu i svidela mi se, mislim da sam to već napisala.

I,kakav je Nocni cirkus?

Prugasti macak i gospojica Lasta sam stavila na listu za eventualnu kupovinu na još nekoj Laguninoj akciji.
A ima je i moja biblioteka.

Dete ti je preslatko pa preslatko :zaljubljena:

Zvezda mora je extra :D

Samo sam ja popljuvala Zvezdu mora,jednu od ukupno dve knjige od kojih sam odustala.
Ali to je bilo na letovanju 2006. Godine...moracu da joj se vratim i pokusam ponovo...
Secam se da ju je devojka u tada jedinom klubu citalaca u Bg,nahvalila...a isto mi je rekla i za nastavak,Slapovi spasenja
Ako se ne varM, isti autor je napisO i knjigu Trgovac,koju je moj dragi izabrao za sebe,tada, i pobrao sve pohvale prisutnih.

- - - - - - - - - -

Uzivam u citanju Udruzenja ljubitelja knjige..:zaljubljena: Ako znate gde bih mogla da je kupim - javnite :-)

I ja sam svoju kupila na vockama,a onda sam primerak nasla u onoj mojoj knjizarici sto se zatvorila.Secate se, pisala sam vam o tome.Malo je falilo da je kupim...

Samo sam ja popljuvala Zvezdu mora,jednu od ukupno dve knjige od kojih sam odustala.
Ali to je bilo na letovanju 2006. Godine...moracu da joj se vratim i pokusam ponovo...
Secam se da ju je devojka u tada jedinom klubu citalaca u Bg,nahvalila...a isto mi je rekla i za nastavak,Slapovi spasenja
Ako se ne varM, isti autor je napisO i knjigu Trgovac,koju je moj dragi izabrao za sebe,tada, i pobrao sve pohvale prisutnih.

Sve tri ih imam nepročitane...:rumenka:

- - - - - - - - - -

I ja sam svoju kupila na vockama,a onda sam primerak nasla u onoj mojoj knjizarici sto se zatvorila.Secate se, pisala sam vam o tome.Malo je falilo da je kupim...

Znači ipak se zatvorila :(

Konačni utisci o Zvezdi mora kada je dovršim :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back