Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Kutiju u obliku srca. Ništa od tolko najavljivane strave. Ko voli duhove, neka mu je, ja to više neću čitati.

Htela sam sada da počnem Ptičjak, ali Pile kaže teško. Onda bolje Tesu, nekako mi je lakša za vikend. A imaću goste na vikendici, pa ko zna da l' ću išta stići...

Srećan ti ćeri rođendan :zag:
Znam da je ovih dana

I još da kažem da sam vrrrrlo nervozna jer nam je sinoć u gluvo doba noći komšinica zvonila i probudila nas. Mi se već istraumirali da je u zgradi požar, provala i sl (ja već razmišljala da izvučem suprugov pištolj za svaki slučaj), kad ona mrtva ladna kaže kako nekome plače beba već sat vremena i kao, možda se roditeljima nešto desilo, bla bla i onda nahuškala mog muža da ode tim ljudima i zvoni im na vrata. Naravno, sve je bilo u redu, sem što ja više nisam uspela da zaspim.

Ih, bre...Što te nije uspavao muž?:lol:

Ćao društvo, samo da vam se javim.:gace: I dobrodošlica novoj članici biblioteke Zezanjedobola :brus:
Dok su se Esterita i Lamarita lepo zabavljale, otimale za čokoladu i čudo nisu isukale tašnice, a Moja Milica pročitala Hoseinija (i lepo ga predstavila i zainteresovala nas) ja sam vam, drage moje, za vikend bila u Bosni. Skup rodbine mog muža koja se razišla po belom svetu, pa se tako svake 3-4 godine (kad dolazi rodjak iz Amerike) skupe i ovi iz Evrope (Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, Srbija). Deca i ja smo, sticajem okolnosti, prvi put bili, a mm je bio pre 5-6 godina. E bilo je mnogo lepo i veselo. Ti Bosanci su stvarno raja, ma ko da smo se juče rastali, mada se sa većinom nisam videla od moje svadbe, pre 22,5 godine.
Eto kolike nam godine prodjoše u ratovima, sankcijama, bedi i siromaštvu. Ovde to i ne primećujem jer su svi s kojima se družim golje kao i ja, žive u stanovima nasledjenim od roditelja i jedva sastavljaju kraj s krajem, dok su oni tamo kupili stanove, napravili kuće po zavičajima, idu na more svake godine, voze dobra kola....

Eto, moram ja da podelim s vama utiske.
Provozala sam tamo i nazad Nikolasa Sparksa, Odluka, (iz kafa akcije) ali je, naravno, nisam ni izvadila iz torbe. Nisam čak imala priliku ni da uvalim sve one kafe. Sad ću ja da ih pijem takve, nikakve. Ali nema veze, preživeću.

Sad se mislim da li da počinjem tu Odluku (koja je moja) ili ipak P.S. volim te (iz biblioteke, koju ste ispljuvale iz sve snage) ili da, kad krenem na posao, ponesem samo lepezu, pa da mašem usput, umesto da čitam, jer je tolika vrućina.

Bijićka, njihova duša zna kako uživaju. ne bih se ja s njima nikad menjala. Kad bi naši ovde radili kao što se na zapadu radi, imali bi i mi. Nemoj pogrešno da me shvatiš, nema veze s tvojima, ali oni koje znam žive tamo ko mravi, da bi se ovde dokazali. U tim kućerinam koje naprave u zavičaju, često nikad niko i ne živi.

Ja sam se kupala juče u pretoploj Nišavi, ali nisam presvukla kupaći kostim i sada imam kijavicu.:rida: Inače, za vikend smo imali u gostima takvu koncentraciju omladine, da sam se čini mi se podmladila bar 10 godina. Sin je pozvao društvo, divna deca, Nije mi žao što sam spremala i nisam čitala ništa, nadoknadiću prekosutra. Danas pravim tortu za ćerin rođendan.:lol:

Eto kolike nam godine prodjoše u ratovima, sankcijama, bedi i siromaštvu. Ovde to i ne primećujem jer su svi s kojima se družim golje kao i ja, žive u stanovima nasledjenim od roditelja i jedva sastavljaju kraj s krajem, dok su oni tamo kupili stanove, napravili kuće po zavičajima, idu na more svake godine, voze dobra kola....
:aha:

---------------------------------
Bila sam van grada za vikend.
Uredno sam ponela knjigu da čitam ...
Pročitala sam jedno 50-ak strana i ostavila je tako.
Sve je bilo u nekoj jurnjavi.
Nisam imala vremena da se opustim uz knjigu, nisam imala vremena da se opustim uopšte .... premorena sam.

Poslednja izmena:
Izvini, Rado...
Izvini, ako sam bila gruba, ali čačnula si me, nisam mogla da oćutim.

:zcepanje:

Imam ja i muža, dušo. On radi kod privatnika. Da ne pominjem koliki mu je zakonom zagarantovan minimalac, smejaće se oni koji ne znaju.:cmok:

I ja jedva preživljavam, ali, sreća nije u parama, već u dobrim ljudima. A pitaj ih imaju li oni tamo prijatelje.

Ćao društvo, samo da vam se javim.:gace: I dobrodošlica novoj članici biblioteke Zezanjedobola :brus:
Dok su se Esterita i Lamarita lepo zabavljale, otimale za čokoladu i čudo nisu isukale tašnice, a Moja Milica pročitala Hoseinija (i lepo ga predstavila i zainteresovala nas) ja sam vam, drage moje, za vikend bila u Bosni. Skup rodbine mog muža koja se razišla po belom svetu, pa se tako svake 3-4 godine (kad dolazi rodjak iz Amerike) skupe i ovi iz Evrope (Nemačka, Švajcarska, Hrvatska, Srbija). Deca i ja smo, sticajem okolnosti, prvi put bili, a mm je bio pre 5-6 godina. E bilo je mnogo lepo i veselo. Ti Bosanci su stvarno raja, ma ko da smo se juče rastali, mada se sa većinom nisam videla od moje svadbe, pre 22,5 godine.

Eto, moram ja da podelim s vama utiske.
Provozala sam tamo i nazad Nikolasa Sparksa, Odluka, (iz kafa akcije) ali je, naravno, nisam ni izvadila iz torbe. Nisam čak imala priliku ni da uvalim sve one kafe. Sad ću ja da ih pijem takve, nikakve. Ali nema veze, preživeću.

Sad se mislim da li da počinjem tu Odluku (koja je moja) ili ipak P.S. volim te (iz biblioteke, koju ste ispljuvale iz sve snage) ili da, kad krenem na posao, ponesem samo lepezu, pa da mašem usput, umesto da čitam, jer je tolika vrućina.

O Bi, ulepšala si mi dan prenošenjem te atmosfere...moj tata je Bosanac i okupljali smo se tako ranijih godina..Sad su već svi stari,dosta ih nije više medju nama,ali pamtim ... i izgledalo je baš tako kako pišeš.
Ovi moji su uglavnom ostali tu ili po Srbiji...
Nešto ih je po Kanadi i Austriji.Dobro su se snašli, lepo žive, ali niko ništa nije zidao ovde da se pokaže..

Što se kvaliteta života tiče...ne znam, nikada nisam želela da odem odavde, mada sam imala mogućnosti....Možda zato što mi je ovde bilo koliko-toliko udobno..možda zato što nisam taj tip,a moj čovek još manje...
Radim u stranoj firmi, dakle privatna je, samo je veliki sistem u pitanju.Na poslu sam po čitav dan,pritisak i odgovornost su veliki, a plata onako...premalo za sve to što gubim, propuštam i koliko se kidam,a opet neko bi ubio za moje radno mesto, jer je bolje plaćeno od mnogih.On radi u istom takvom sistemu, na visokoj poziciji i svakodnevno putuje za Bgd.Adekvatno je plaćen za to, ima status, mogućnost napredovanja dalje...ali nas dvoje smo na početku,a praktično imamo samo vikend..Preko nedelje premoreni, preopterećeni...Tako da, obrni , okreni...ne znam šta gore ili bolje...Nekad poželim da se sve vrati na početak, kada smo manje zaradjivali,ali više bili zajedno,a tada su nam nedostajale neke druge stvari...Praktično ne znam ni gde ću na kraju živeti i radjati decu,a ovde se kućim....

Poslednja izmena:
Svako nadje bolju stranu svog statusta, položaja, situacije i drži se toga, ne razmišljajući o onom što ne valja. Svi smo izgradili neke sisteme sopstvene zaštite da bismo mogli da preživimo.
Vas dvoje, Kerefeko, samo čuvajte jedno drugo, pa će sve biti dobro.
Svako ima neku muku.

Poslednja izmena:
I još da kažem da sam vrrrrlo nervozna jer nam je sinoć u gluvo doba noći komšinica zvonila i probudila nas. Mi se već istraumirali da je u zgradi požar, provala i sl (ja već razmišljala da izvučem suprugov pištolj za svaki slučaj), kad ona mrtva ladna kaže kako nekome plače beba već sat vremena i kao, možda se roditeljima nešto desilo, bla bla i onda nahuškala mog muža da ode tim ljudima i zvoni im na vrata. Naravno, sve je bilo u redu, sem što ja više nisam uspela da zaspim.

Danas ti probudi nju:mrgreen:

Svako nadje bolju stranu svog statusta, položaja, situacije i drži se toga, ne razmišljajući o onom što ne valja. Svi smo izgradili neke sisteme sopstvene zaštite da bismo mogli da preživimo.
Vas dvoje, Kerefeko, samo čuvajte jedno drugo, pa će sve biti dobro.
Svako ima neku muku.

Vreme je ludo, brzo se živi, teško zaradi ili dobije prilika da se zaradi, pa kako svima, tako i nama...Ne može sve...I ništa nije zauvek ...Na teži način sam naučila da u životu nema garancija...zato te vikende zgrabim i trošim iz sve snage...

Meni je ovo van pameti...buditi komšiluk u sred noći, zato što misli da treba da proveri drugog komšiju?!Pa neka proveri sama kad je tako brižna..e svakakvog sveta ima...

Dobar dan :uja: Ima l vrucine? :sad2:

btw, sto se tice teme o kojoj caskate - da ste samo zive i zdrave i da ste na okupu sa onima koje volite..Sve drugo je manje bitno i/ili nebitno.
Znate kako kazu - zdrav covek ima 1.000 zelja a bolestan samo jednu..(cini mi se da je Cehov rekao :think:)

Elem, citam i dalje Nova sansa za ljubav..mada mi se vise svidja naslov originala Christmas at Tiffany's..

Evo I ja da se prijavim..procitala Jelicu Greganovic "Ispod sedmog neba".
Ostajem pri vec izrecenom komentaru da je to jedna usiljena I nezanimljiva knjiga sa jednim ili dva istinski dobra fazona.
Ne preporucujem.

Onda sam sa Vulkanove akcije pokupila neke ljubavne knjige sa ciljem da se malo napunim emocijama ali ni tu se nesto nisam proslavila.
Knjiga "Pricaj mi o ljubavi" osim prve price koja zaista ima nekog smisla, skoro potpuno je besmislena.
Prate se "ljubavne" price nekih parova koje je autorka intervjuisala ali ni jedna od njih ni po cemu nije posebna cak ni interesantna.
Takodje zaobidjite ...cisto gubljenje vremena.

Idem sad da vidim sta ste citale prethodnih dana.
Kiss od mene.

onda sam kod drugarice u neko selo tamo kod Ulcinja u vikendici našla knjigu Priči nikad kraja od Jelice i Gorice
i mnogo je slatka knjiga
i stavim ja sliku na fb, i tamo me Mirka obavijesti da čita Ispod sedmog neba i da Jelica mnogo davi
i onda ja obratim pažnju i stvarno, Jelica davi...Gorica je super, taman je presječe...jeste duhovita Jelica, al' bogami davucka pomalo

- - - - - - - - - -

e, bogami nečeš...sa'ću da je dovršim

Sta davucka - UDAVIIIII!!!
Folirantkinja nevidjena!

Milicina mamo, evo sa zakašnjenjem ovacije za pročitanu knjigu :maramica::klap::klap::klap: A Trijumfalnu kapiju obožavam, ne znam ni sama koliko sam je puta čitala. Čitav Remarkov opus me strašno podseća na ranu mladost pa sam sva nostalgična kad se toga dohvatim. Naročito Tri ratna druga i Ljubi bližnjeg svog, podsećaju me na moju prvu "ozbiljnu" ljubav i vezu :aha:
Vidim Esterita vredna kao i uvek :cmok2: je ja, nego mi ne daju da dam repku pa moram ovako javno :)
A Lamarita raspalila po retro krimićima pa rastura, ako ako... Upiši ti u spisak i ovog Simenona kojeg sam ti preporučila sa njegovim inspektorom Megreom, mislim da će ti leći. Mada on kao i Agata ima milion knjiga, neke malo bolje neke malo lošije, ali valjda ćeš ubosti ok. Dobro je za vrele dane.
:kiss: vas sve!

:evil:
I da, moram da prokomentarišem ovaj užas. Prvo to, šta ima da budi druge po zgradi ako njoj smeta. Mo'š misliti, mora da su roditelji sami ostavili bebu u sred noći i otišli čim plače sat vremena. Pa tim roditeljima je već muke preko glave što im bebica toliko dugo plače, ja bih tačno šiznula da mi u sred toga dolazi neko na vrata da mi ukaže. Tako kad smo mi bili prošle godine na Zlatiboru, a Nikolica bio star 7 nedelja i imao bebeće grčeve u punom jeku, ja sišla na večeru u hotelu a ostavila mm u sobi sa bebaćem, jeli na smenu. A bebac troši pluća sve u 16 jer su grčevi obično najjači predveče. I tako vraćam se ja u sobu a na stepenicama me sreće konobar i kaže: Pa beba vam plače u sobi! Je l' ima nekog tamo s njom? Jok :evil:
Inače, možda je tvoja komšika imala i dobru nameru ali suviše sam često čitala žalbe penzosa na nepodnošljivi plač dece noću, pa sam morala da komentarišem.

a ovo za bebe..meni se mlađa do neke 4 godine stalno dernjavila, ali stalno
i desilo bi mi se ponekad da je ošklepim, jer to je stvarno bilo neizdržljivo
i uvijek je bilo pametnih da mi skaču na glavu da se dijete tako ne podiže, blabla
jednom mi je jedan čovjek zadržao ruku da je ne ošklepim, pa sam ja njega drugom mahinalno u samoodbrani samo tako odvalila, suze su mu pošle naoči, nije imao kad da mi objasni ništa, jer sam tutanj uhvatila sa sve onim biciklom što se gura...
majka nemajka, al' šta sad...niko nije idealan, ja sam bar načitana, jel' .... :mgreen:

E umrecu od smeha zbog ove Esterite :lol:
Devojke hvala sto se radujete jer sam ja sad postala riba posto sam procitala knjigu i to pre Nove godine :mrgreen:
Meni je nekako od Remarka najdraza Nebo nema miljenike ali sam zbog te knjige bez prestanka plakala :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back