Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I završila sam More, Džon Banvil, Laguna, 177 strana.
Pa nije tako loša knjiga kao ideja, samo je realizacija nekako spora i smorna. Seća se uporedo dogadjaja iz detinjstva i svoje žene koja je nedavno umrla.
I tako sve nešto čekamo da se dogodi,
(jer u prikazu knjige piše On ih upoznaje podrobno, gotovo intimno, a ono što je usledilo proganjaće ga do kraja života i odrediti sve dalje događaje.)
što se na kraju dogodi na 165. strani i onda opet jedno objašnjenje na 175. E to je trebalo da pretpostavim, ali nisam, pa sam se iznenadila. I to je jedina reakcija koju sam imala na celu knjigu.

Čeka me Ostrvo ispod mora Izabele Aljende. :zaljubljena: :zurka:

I završila sam More, Džon Banvil, Laguna, 177 strana.
Pa nije tako loša knjiga kao ideja, samo je realizacija nekako spora i smorna. Seća se uporedo dogadjaja iz detinjstva i svoje žene koja je nedavno umrla.
I tako sve nešto čekamo da se dogodi,
(jer u prikazu knjige piše On ih upoznaje podrobno, gotovo intimno, a ono što je usledilo proganjaće ga do kraja života i odrediti sve dalje događaje.)
što se na kraju dogodi na 165. strani i onda opet jedno objašnjenje na 175. E to je trebalo da pretpostavim, ali nisam, pa sam se iznenadila. I to je jedina reakcija koju sam imala na celu knjigu.

Čeka me Ostrvo ispod mora Izabele Aljende. :zaljubljena: :zurka:

Kakve su knjige od Aljendeove? Nisam nikada čitala nešto od nje...

- - - - - - - - - -

:zag: jeste hvala, nismo izneverile Radu (20matematika)
(18.5 srpski)
Počela sam da čitam ... samo da vidim šta
Aha , evo je... U ime ljubavi-Ivana Kuzmanović

Čestitke! :D

Veliko je olakšanje kada prodje taj prijemni za srednju školu, a naročito kada je sve tako dobro odradjeno. :ok:

Ja sam oduševljena! Prilično podseća na Markesa (nešto si čitala, čini mi se), na onaj njegov "magični realizam", koji ja mnogo volim kod tih latinoameričkih pisaca. Ali ako ti se to ne dopada, onda ne znam da li bi ti se svidela Aljendeova.
Ima kod nje i političkih previranja i istorije i ljubavi i pustolovina i porodičnih saga....

Čestitke! :D

Veliko je olakšanje kada prodje taj prijemni za srednju školu, a naročito kada je sve tako dobro odradjeno. :ok:
Hvala puno ... :zag:
Sećam se perioda kad smo u isto vreme čitale njene knjige ...
Ona se dopada skoro svima na temi.
Tu sam i ja .... :tajna: a Bi je voli jer je zaštitnik jakih žena

Ja sam oduševljena! Prilično podseća na Markesa (nešto si čitala, čini mi se), na onaj njegov "magični realizam", koji ja mnogo volim kod tih latinoameričkih pisaca. Ali ako ti se to ne dopada, onda ne znam da li bi ti se svidela Aljendeova.
Ima kod nje i političkih previranja i istorije i ljubavi i pustolovina i porodičnih saga....

Da, pročitala sam nekoliko knjiga od Markesa i puno mi se svidja, verujem da bi mi se onda dopala i Aljendeova,
a i sve ovo što ste naveli su teme o kojima volim da čitam, to je baš savršen spoj. :)

- - - - - - - - - -

Hvala puno ... :zag:
Sećam se perioda kad smo u isto vreme čitale njene knjige ...
Ona se dopada skoro svima na temi.
Tu sam i ja .... :tajna: a Bi je voli jer je zaštitnik jakih žena

Samo ja nisam čitala... :sad2:

A možda i neću skoro, već sam isplanirala za neki naredni period šta ću da čitam, ali naći će se vremena...

Bez i najmanje griže savesti sinoć odbacila 3 knjige:

Pilotova žena – Anita Šriv, Laguna 260 str.
Prelagano. Da ne kažem nešto teže :lol:

Mozes pljunuti onog ko te bude pitao za nas - Robert Perišić, Samizdat 240 str. (pripovetke)
Užas i veliki troskovi - Robert Perišić, Samizdat 240 str. (pripovetke)
Sex, droga, rokenrol… Važi za obe. Dosadno. Isfolirano...

- - - - - - - - - -

I počela Covek u mraku - Pol Oster :flert:

Bravo Lamar, ti si moj idol!
za odbacivanje!
Ma ne moramo mi da se smaramo sa svakim ko se smatra piscem.

E sećam se jedne Mirkine rečenice. Pisala je o knjizi Poranio Milorad, Duleta Nedeljkovića, pa kaže:
"Poranio Milorad... a poranio i Dule Nedeljković da se nazove piscem".
obrazložila je ona to, ali ja sam zapamtila ovo jer mi se mnogo svidelo kako je to ukomponovala.

Ta Pilotova žena mi je bila na spisku, ali nisu baš svi utisci bili pozitivni. Od Anite Šriv sam čitala Morsko staklo. Pa onako mi je. Dugačka, a sve i svašta je natrpala i ljubav i život i radničke proteste, ali nekako mi nije delovala doraslo za sve to.

E sećam se jedne Mirkine rečenice. Pisala je o knjizi Poranio Milorad, Duleta Nedeljkovića, pa kaže:
"Poranio Milorad... a poranio i Dule Nedeljković da se nazove piscem".
obrazložila je ona to, ali ja sam zapamtila ovo jer mi se mnogo svidelo kako je to ukomponovala.
Što bi rek'o njen tata, TRT literatura...:zepanje:

E, da, zaboravili smo taj fini izraz, ni kraćeg ni preciznijeg utiska.
Jedna naša drugarica forumašica, ja ne mogu da joj se setim nika, ali živela je jedno vreme u Novoim Sadu, jedno u Nišu. Rada će se setiti. Znam da je ona uzimala Pilotovu ženu jer je i ona to, tj. pilotova žena.

ja stvarno umirem
što od vrućine, što od majstora, što od dosadnih knjiga, što od gostiju, što od žulja na peti koji je postao problem za hitnu., što od ljubavnih jada, što od raznih maltretiranja psihofičke prirode, đeca mi krf moju popiše, ....

- - - - - - - - - -

'oču li da obrazlažem stavku po stavku ? :p

- - - - - - - - - -

i pilotova žena nije baš toliko dosadna kao što Laki tvrdi

ja stvarno umirem
što od vrućine, što od majstora, što od dosadnih knjiga, što od gostiju, što od žulja na peti koji je postao problem za hitnu., što od ljubavnih jada, što od raznih maltretiranja psihofičke prirode, đeca mi krf moju popiše, ....

- - - - - - - - - -

'oču li da obrazlažem stavku po stavku ? :p

- - - - - - - - - -

i pilotova žena nije baš toliko dosadna kao što Laki tvrdi
Ne moraš sve, može samo o tom žulju :mrgreen:

A sad odoh da dovršim ovaj film http://www.filmovizija.com/strani-film/the-sleeping-dictionary-2003-video_de126edc9.html
Jer spavati ne mogu
smilie_girl_249.gif

A klimu ću da uključim samo ako se onesvestim :evil:

Zavrsila sinoc Harvest - Tess Gerritsen.

632 strane, do kraja te drze da je iz ruku ne ispustis.
Na momente mi je malo skliznula u akcioni film, tj takav sam utisak imala citajuci neke delove
al to je bas bilo malo.
Imala sam neku ideju od pocetka knjige sta moze da se "ispodogadja", i jeste bilo tako
bilo mi je malo jezivo... :zzima:
Sve u svemu, meni je dobra :ok:
Citala sam je na engleskom,sad pogledah u Laguni, nema te knjige prevedene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back