Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zavrsih sinoc Pustinjski cvet-Varis Dirije.

Utisak...zanimljivo,brzo se cita.

Potresna sudbina devojcice-nomada, koja je znala samo za cuvanje zivotinja, putovanje kroz nemilosrdnu pustinju, batine sa strane oca i zastrasujuce genitalno sakacenje, koje je obavezno kod africkih devojcica. Mnoge ga nisu prezivele zbog nehigijenskih uslova obrezivanja, gde vam pustinjska ciganka tupim ziletom odstranjuje sve sto vas cini zenom, ali ona jeste. Pobegla je od udaje za starca, sama kroz pustinju u potrazi za boljim zivotom. Godinama je bila besplatna radna snaga svojim sestrama i tetkama, sve do jednog dana, kada je uzela svoju sudbinu u ruke. Postala je slavna manekenka, ali kroz velelepne piste Milana, Pariza i Londona, ona je i dalje u dusi ostala nomad, koji cezne za svojom Somalijom i kojoj se vraca, samo da bi videla svoju majku, za kojom joj srce svih tih godina cezne.

Sada cu da citam nastavak Pustinjska zora.

Poslednja izmena:
Dobar dan svima : Srecan vam prvi dan prolece :cvet:

:cvet: I tebi takođe, kao i ostalim devojkama.
I ja sam čula pohvale za taj Pustinjski cvet, mada mene lično ne privlače takve knjige.
Vidim da Alnari i Laguna imaju novu akciju (ne bih ni znala da ih nemam na FB). Kad bude nešto od Mono i Manjane, javite.
Zec mi je danas gricnuo Olivera Tvista (korice), ostavila sam je na kauču i on se u tren oka stvorio tu. Ali, našla sam neke ideje za omotače za knjige, pa ću da napravim jer mi se ove korice ionako ne sviđaju. Ovako nešto da bude:
bookcoversdiy.jpg

:cvet: I tebi takođe, kao i ostalim devojkama.
I ja sam čula pohvale za taj Pustinjski cvet, mada mene lično ne privlače takve knjige.
Vidim da Alnari i Laguna imaju novu akciju (ne bih ni znala da ih nemam na FB). Kad bude nešto od Mono i Manjane, javite.
Zec mi je danas gricnuo Olivera Tvista (korice), ostavila sam je na kauču i on se u tren oka stvorio tu. Ali, našla sam neke ideje za omotače za knjige, pa ću da napravim jer mi se ove korice ionako ne sviđaju. Ovako nešto da bude: Pogledajte prilog 277103

Evo nova akcija Mono i Manjane, ali knjige se ponavljaju. Sad su oni Vulkan izdavastvo, pa forsiraju Alnarijeva izdanja i Gatalicin "Veliki rat".
http://www.monoimanjana.rs/g/26dad03c-e5a2-4486-82ba-067c2ad2b306/AKCIJA-249-DIN.aspx

Ahoj malisanke! :)

Procitala sam Zene mog oca - Z. E. Agvaluza (Dereta)

Veoma mi se dopao roman.

Narativni tok je razigran, neka poglavlja pripoveda mlada zena koja traga za bioloskim ocem, poneka pripovedaju njen partner i rodjak, dok su neka poglavlja predstavljena iz vizure vozaca koji im otkriva bespuca Afrike.

U svakom intimnom solilokvijumu citaoc otkrije skriveni delic bica pripovedaca.

Zanimljivo je pomenuti da je jedan od pripovedaca sam pisac romana u vreme dok za roman istrazuje. :)

U jednom trenu, pisac i likovi romana se srecu - tek maglovenje i zamah ruke u znak pozdrava dok voz tromo nestaje uz pisak i huku.

Svakako, na citaocu je da otrkije ko pripoveda odredjeno poglavlje. :)

Jezik je prociscen, culan, recenica fina i pitka.

Sta biva kada se citav vek o coveku misli kao o bremenitoj skrinji tajni, a naposletku sazna da je pomenuti covek tek puki klaustar?

Mesecina neznanja kvrgava stabla pretvara u bica iz prica.

Srecno bezimeni i srecno nemi.

Evo nova akcija Mono i Manjane, ali knjige se ponavljaju. Sad su oni Vulkan izdavastvo, pa forsiraju Alnarijeva izdanja i Gatalicin "Veliki rat".
http://www.monoimanjana.rs/g/26dad03c-e5a2-4486-82ba-067c2ad2b306/AKCIJA-249-DIN.aspx

Hvala! Uzela bih ovu prvu knjigu (mnogo su joj slatke korice :rumenko: )
I ja vidim da forsiraju Alnari, ali stvarno nemam volje da kupujem njihove knjige i onda se nerviram jer su katastrofalno odrađene, pune štamparskih i ostalih grešaka. Npr. u poslednjoj koju sam čitala (Proročanstvo sestara), čas piše pošasti, a čas počasti - kao da je to isto! Alnari je progutao M&M, kao Čarobna knjiga Okean. Ili tako nekako.
Jesi li možda čitala knjige Robin Hob (fataziju)? Zanima me tvoje mišljenje, pošto već mesecima obilazim oko trilogije i nikako da je se prihvatim.

Zavrsila sam pre par dana Kinselu ''Imam tvoj broj'', simpaticna, duhovita..jedna od boljih Kinselinih koje sam citala.

Pocela sam Indijsku princezu :)

Btw, meni je zao sto je kraj zime jer i nije bila neka - prvenstveno nije bilo toliko snega..ali sta da se radi..

ja danas NNĆ
al' sam puna doživljaja
između ostalog sam mlatila skoro :mrgreen: dva puta do Sutomora ( s po' puta se vratila) jer sam prvi put zaboravila papir zbog koga sam išla :dash:
onda sam odvrnula muziku do daske i urlikala i drala se. i mlatila glavom...ovi što su mi dolazili u susret samo se izbeče, a ova koja je išla sa mnom, sjedi ukočena pored mene na suvozačevo sjedište, kao da leš (pu, pu, ) prevozim

Ahoj malisanke! :)

Procitala sam Zene mog oca - Z. E. Agvaluza (Dereta)

Veoma mi se dopao roman.

Narativni tok je razigran, neka poglavlja pripoveda mlada zena koja traga za bioloskim ocem, poneka pripovedaju njen partner i rodjak, dok su neka poglavlja predstavljena iz vizure vozaca koji im otkriva bespuca Afrike.

U svakom intimnom solilokvijumu citaoc otkrije skriveni delic bica pripovedaca.

Zanimljivo je pomenuti da je jedan od pripovedaca sam pisac romana u vreme dok za roman istrazuje. :)

U jednom trenu, pisac i likovi romana se srecu - tek maglovenje i zamah ruke u znak pozdrava dok voz tromo nestaje uz pisak i huku.

Svakako, na citaocu je da otrkije ko pripoveda odredjeno poglavlje. :)

Jezik je prociscen, culan, recenica fina i pitka.

Sta biva kada se citav vek o coveku misli kao o bremenitoj skrinji tajni, a naposletku sazna da je pomenuti covek tek puki klaustar?

Mesecina neznanja kvrgava stabla pretvara u bica iz prica.

Srecno bezimeni i srecno nemi.

Ovo je odlicna knjiga za ono putovanje oko sveta :D
Odjednom obidjes Angolu, Namibiju, Južnu Afriku, Mozambik...

http://www.monoimanjana.rs/732b1c40...NIJE-SVE-U-CIPELAMA-IMA-NECEG-I-U-ZIVOTU.aspx
Sad videh da je ovo knjiga o samopomoći. Uh, što mrzim taj žanr.

Kratki i čudesni život Oskara Vaa - sećam se da ste pisale o tome i da se nekima svideo, a nekima ne.
Ako ti je od neke pomoci Dani se dopala a meni nije.
Pa ti sad odluci sama, nisi mala :lol:

Stavih proju da se peče, krompir da kuva kao i vodu za kafu i sad sledi izveštaj
Po preporuci drage Lamar
Mikloš Vamoš : Majka je samo jedna
te
Viktor Peljevin : Generation P
Hulio Kortasar : Drugo putovanje
Jao, to je jedna od retkih knjiga koju bih rado ponovo citala. Bas, bas mi se dopala :lol:
Videcemo da li ce se tebi dopasti.

Hvala! Uzela bih ovu prvu knjigu (mnogo su joj slatke korice :rumenko: )
I ja vidim da forsiraju Alnari, ali stvarno nemam volje da kupujem njihove knjige i onda se nerviram jer su katastrofalno odrađene, pune štamparskih i ostalih grešaka. Npr. u poslednjoj koju sam čitala (Proročanstvo sestara), čas piše pošasti, a čas počasti - kao da je to isto! Alnari je progutao M&M, kao Čarobna knjiga Okean. Ili tako nekako.
Jesi li možda čitala knjige Robin Hob (fataziju)? Zanima me tvoje mišljenje, pošto već mesecima obilazim oko trilogije i nikako da je se prihvatim.

Slazem se za ovo progutavanje, tj. otkupljivanje, s tim sto mislim da je to u slucaju MM i Alnarija vise partnerski odnos mada prema forsiranosti knjiga bih rekla da Alnari ocigledno u tom partnerstvu ima veci udeo, dok je Carobna knjiga sigurno otkupila Okean, imajuci u vidu kako su prodavali njihove knjige budzasto na Sajmu.

Robin Hob je meni super. Citala sam prvi deo te trilogije i bas bas mi se dopala. U rangu "Igre prestola" a znam da si citala DzRR-a nam dragog :) S tim naravno sto ovo uopste nije kopirano, vise sam mislila na vestinu pisanja, likove koji nisu crno-beli i uzbudljiv zaplet, ali milosrdno ona to nije pretvorila u plus beskonacno cekanje nego je zavrsila trilogiju, pristojna zena. Ja sam kupila i drugi i treci deo ali nikako da stignem a to procitam jer se sve ostrim da nosim tipa na neki odmor, jer se ne ispusta iz ruku. Uzmi obavezno, narocito ako budu na nekoj ok akciji ili tako nesto.

- - - - - - - - - -

http://www.monoimanjana.rs/732b1c40...NIJE-SVE-U-CIPELAMA-IMA-NECEG-I-U-ZIVOTU.aspx
Sad videh da je ovo knjiga o samopomoći. Uh, što mrzim taj žanr.

Kratki i čudesni život Oskara Vaa - sećam se da ste pisale o tome i da se nekima svideo, a nekima ne.

Meni je to bila odlicna knjiga, potpuno me je odusevila. Ali Lamar se nije dopala pa sad ne znam da li bih mogla da ti je sa sigurnoscu preporucim. Jedino mogu da kazem da se meni eto bas bas dopala

- - - - - - - - - -

Slazem se za ovo progutavanje, tj. otkupljivanje, s tim sto mislim da je to u slucaju MM i Alnarija vise partnerski odnos mada prema forsiranosti knjiga bih rekla da Alnari ocigledno u tom partnerstvu ima veci udeo, dok je Carobna knjiga sigurno otkupila Okean, imajuci u vidu kako su prodavali njihove knjige budzasto na Sajmu.

Robin Hob je meni super. Citala sam prvi deo te trilogije i bas bas mi se dopala. U rangu "Igre prestola" a znam da si citala DzRR-a nam dragog :) S tim naravno sto ovo uopste nije kopirano, vise sam mislila na vestinu pisanja, likove koji nisu crno-beli i uzbudljiv zaplet, ali milosrdno ona to nije pretvorila u plus beskonacno cekanje nego je zavrsila trilogiju, pristojna zena. Ja sam kupila i drugi i treci deo ali nikako da stignem a to procitam jer se sve ostrim da nosim tipa na neki odmor, jer se ne ispusta iz ruku. Uzmi obavezno, narocito ako budu na nekoj ok akciji ili tako nesto.

- - - - - - - - - -

Meni je to bila odlicna knjiga, potpuno me je odusevila. Ali Lamar se nije dopala pa sad ne znam da li bih mogla da ti je sa sigurnoscu preporucim. Jedino mogu da kazem da se meni eto bas bas dopala

Eto i Lamarita odgovorila u medjuvremenu :)

Eto i Lamarita odgovorila u medjuvremenu :)
:zag: :D

Volim ove Danine konstatacije :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back