BIBLIJSKO PONIŽAVANJE BOGA

Nešto su mi zanimljive te ...snage svetla ili da preciziram RADNICI SVETLOSTI.U vezi sa tim radnicima svetlosti podeljenih na neke odredjene kategorije ima i jedna koja se naziva....UŠETAČI.

Ti ušetači su neka specifična kategorija viših bića koja koja na zemlju dolaze tako što preuzimaju tela onih koji su svojom voljom prekinuli inkarnaciju odnosno izvršili samoubistvo.No da se ne petljam u to previše.Ti ušetači tamo odnekud izgledaju ovako...pa malo podsečaju na tu i tamo nešta.
Radnici10.gif

Da li bi mogao da se identifikuješ u smislu doktrine učenja koje slediš a koje na malo neuobičajen način promovišeš radniče svetlosti.Pa da onda malo ozbiljnije popričamo o ...snagama svetlosti.Imaš li hrabrosti da jasno napišeš...ja verujem u...pa onda naznačiš bilo koje i bilo kakvo učenje...Pozdrav.
373016-Felix_the_.gif

Ne znam što se svjetla i svjetlosti bojiš kad ISUS je svjetlonoša ZVIJEZDA DANICA.

Otkrivenje 22
16 Ja, Isus, poslah anđela svojega, da vam ovo posvjedoči u crkvama, Ja sam korijen i rod Davidov, sjajna zvijezda danica."

2 Petrova glava 1
19 I tako nam je sad čvršća proročka riječ, i dobro činite, što pazite na nju kao na svjetiljku, koja svijetli u tamome mjestu, dok dan ne osvane, i Danica se ne pomoli u srcima vašim

eleleth,mozda sam propustio da procitam,ali kad si vec toliki kriticar sigurno imas nesto u sta ti verujes....mozes li da podelis sa nama ovde sta je to?odnosno,koje si vere..?

Zar nije očito?
Kritičar???

Ne ,samo surovu realnost iznosim o prevari milenijuma.
O prevari gdje je jedan krvnik iz starog zavjeta proglašen bogom i ISUSOVIM ocem.

Ne vjerujem u ništa,već znam da je tako.

ISUS je došao bio radi ljudi i njihovog poboljšanja života i savjeta za radostan život.

Nije bio kako crkva trkelja da bi ga obožavali kroz raspelo i obrede.
To je užas što su napravili od ISUSOVA nauka.

Ovo je BOG LJUBAVI.
Jakovljeva glava 1 Novi zavjet
17 Svaki dobri dar i svaki savršeni poklon odozgo je, silazeći od Oca svjetlosti, u kojega nema promjene ni sjene mijene.

Zar nije očito?
Kritičar???

O prevari gdje je jedan krvnik iz starog zavjeta proglašen bogom i ISUSOVIM ocem.

ISUS je došao bio radi ljudi i njihovog poboljšanja života i savjeta za radostan život.

Ovo je BOG LJUBAVI.
17 Svaki dobri dar i svaki savršeni poklon odozgo je, silazeći od Oca svjetlosti, u kojega nema promjene ni sjene mijene.

Nisi ti ''kritičar''. Ti si sledbenik nekog učenja koje za osnovu ima učenje gnosticizma.U to sam sasvim siguran.A jedino što za sada ne znam to je o kojem se gnostičkom ''PAKAOVANJU'' radi.Inače,ja sam agnostik pa mi se nešto javlja da ćemo imati zanimljivu raspravu.A koliko će biti zanimljiva zavisiće od toga, koje od mnogih gnostičkih učenja slediš.A opet mi se nešto javlja da nečeš biti iskren i konkretno naznačiti u IME ČIJEG UČENJA SI ''KRITIČAR'' Bibiblije.
373016-Felix_the_.gif

Хм...
Крвник из Старог завјета проглашен Исусовим оцем?
Колико ја знам,Свевишњи је на овој земљи имао Јосифа и Марију за,нећу
написати родитеље,већ старатеље у младим годинама...
Можда нисам прочитао толико ствари као неки...
Али ми мозак није преотерећен.
Крвника има много у Старом завјету.
Рецимо Херод...
Али,џабе ја расправљам са заблудјелим овцама.
Јер ја нисам овца,него мрав...

Zar nije očito?
Kritičar???

Ovo je BOG LJUBAVI.

hmmm.....Primanje Isusa u srce je primanje Istine....Isus nije dosao na zemlju da donese mir nego mac,zar ne?Ti bas imas zescu netoleranciju prema Crkvi jel da?a koliko vidim ni sam ne umes smisleno da objasnis zasto....bolje se zapitaj koje si ti djavole pustio u svoje srce i um.....to sto mislis da znas je ocigledno jedno veliko nista......a u sta verujes neces javno da kazes....

Nisi ti ''kritičar''. Ti si sledbenik nekog učenja koje za osnovu ima učenje gnosticizma.U to sam sasvim siguran.A jedino što za sada ne znam to je o kojem se gnostičkom ''PAKAOVANJU'' radi.Inače,ja sam agnostik pa mi se nešto javlja da ćemo imati zanimljivu raspravu.A koliko će biti zanimljiva zavisiće od toga, koje od mnogih gnostičkih učenja slediš.A opet mi se nešto javlja da nečeš biti iskren i konkretno naznačiti u IME ČIJEG UČENJA SI ''KRITIČAR'' Bibiblije.
373016-Felix_the_.gif

Šetač sam ja.
:rotf:

hmmm.....Primanje Isusa u srce je primanje Istine....Isus nije dosao na zemlju da donese mir nego mac,zar ne?Ti bas imas zescu netoleranciju prema Crkvi jel da?a koliko vidim ni sam ne umes smisleno da objasnis zasto....bolje se zapitaj koje si ti djavole pustio u svoje srce i um.....to sto mislis da znas je ocigledno jedno veliko nista......a u sta verujes neces javno da kazes....

Zabrinuo si me na veliko.
Moram da ti priznam.
Velika je mudrost tvoja.
Nisam znao da sam netolerantan prema lažovima i ugnjetavačima.

Zabrinuo si me na veliko.
Moram da ti priznam.
Velika je mudrost tvoja.
Nisam znao da sam netolerantan prema lažovima i ugnjetavačima.

i to su po tebi argumenti kojima pljujes po Crkvi?tvoja tvrdnja?pa ja sam te dva puta do sada uhvatio kako lupetas gluposti ,cak i sa ovako vrlo skromnim poznavanjem Biblije ....Mogu mislite kako ce te ispreskakati neko ko je dobro poznaje...:dash:

Tu sam za istinu ma kakva god ona bila.
Dosta je bilo laži i ugnjetavanja.

Ako se zalazes za istinu,onda radi to kako treba.
U Pravoslavnoj veri nikada nije bilo huskanja na rat. Kako to rade JS i muslimani,vec je druga prica.
Pravoslavci nemaju Dzihad.
A pitanje na temu je bilo,zasto Bog dozvoljava da se dogadjaju uzasne stvari u svetu?

Evo ti odgovor:
Sudbina.
Neko mora da umre da bi neko drugi ziveo. To je sudbina i ujedno i zakon prirode. Znam da Wais potcenjuje i nipodostava moc prirode jer je ogranicen u svojim shvatanjima pa ne moze ni da razume.
Sve sto se desavalo u Istoriji sveta je uzrok i posledica. Akcija i Reakcija. A to je Bog napravio. Kad bi reakcija prestala da postoji,prestao bi i svet da funkcionise.

Ako se zalazes za istinu,onda radi to kako treba.
U Pravoslavnoj veri nikada nije bilo huskanja na rat. Kako to rade JS i muslimani,vec je druga prica.
Pravoslavci nemaju Dzihad.
A pitanje na temu je bilo,zasto Bog dozvoljava da se dogadjaju uzasne stvari u svetu?

Evo ti odgovor:
Sudbina.
Neko mora da umre da bi neko drugi ziveo. To je sudbina i ujedno i zakon prirode. Znam da Wais potcenjuje i nipodostava moc prirode jer je ogranicen u svojim shvatanjima pa ne moze ni da razume.
Sve sto se desavalo u Istoriji sveta je uzrok i posledica. Akcija i Reakcija. A to je Bog napravio. Kad bi reakcija prestala da postoji,prestao bi i svet da funkcionise.

Hvala na savjetima,radi samo na tome.

Robovi nisu ljudi nego se s njima postupa kao sa stokom. Obilježavaju se tako, da im se šiljkom probiju uši.
#21" (2) Kad za roba kupiš jednoga Hebreja, neka služi šest godina. Sedme godine neka ode, bez otkupnine, slobodan. (3) Ako dođe sam, neka sam i ode; (4) Ako mu gospodar nabavi ženu, pa mu ona rodi bilo sinova bilo kćeri, i žena i njezina djeca neka pripadnu njezinu gospodaru, a on neka ide sam. (5) Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi."
(Izlazak 21,2-6)

Robovi nisu ljudi nego se s njima postupa kao sa stokom. Obilježavaju se tako, da im se šiljkom probiju uši.
#21" (2) Kad za roba kupiš jednoga Hebreja, neka služi šest godina. Sedme godine neka ode, bez otkupnine, slobodan. (3) Ako dođe sam, neka sam i ode; (4) Ako mu gospodar nabavi ženu, pa mu ona rodi bilo sinova bilo kćeri, i žena i njezina djeca neka pripadnu njezinu gospodaru, a on neka ide sam. (5) Ali ako rob otvoreno izjavi: 'Volim svoga gospodara, svoju ženu i svoju djecu, neću da budem slobodan', (6) neka ga onda njegov gospodar dovede k Bogu. Kad ga dovede k vratima ili dovratku, neka mu gospodar šilom probuši uho i neka mu trajno ostane u službi."
(Izlazak 21,2-6)

Odakle ti ovo? Neko Satansko "Sveto pismo"?

Back