Biblija nagovjestava dolazak Muhammeda

mi ovdje samo diskutujemo, netreba niko nikoga tjerati ni u sta.

ovdje je samo duel argumenata, dokaza, logike itd
Доказ логике правере свих пророка и Јешуе Христа ко промени и једну реч из зсписаног и пророка биће најмањи и царству небеском.

Он је изменио имена свим пророцима па и Мојсијеве Мусине законе.

Иса не постоји име на арапском већ је грчко Исус а хебрејски Јешуа користио је јеванђеља на грчком.

Иако сам ја дубоко убеђен да је Мухамед дебело исфалсификован !
И несхваћен уопште од Арапа тако да имамо много верзија курана данас.

ti to tvrdis na osnovu nagadjanja

a ja tvrdim suprotno na osnovu dokaza

a dokaz mi je da on licno je rekao da je njegova ljubav uslovna

Znaci radi dobro, slusaj njegove savjete, slijedi to i bit ces voljen, suprostavi mi se , nema ti moje ljubavi. i to je logicno. sve drugo je nelogicno i i racionalno.
Biblija i Kuran nisu dokaz jači od bilo koje druge knjige...svodi se na ja tvrdim vs. ti tvrdiš....

ali Isus nagovjestava dolazak nekog poslanika poslije njega zasto onda islam nebi bio zadnja objava?
dolazi sveti duh treće lice božije a to svakako muhamed nije.
nikakvog poslanika ne spominje jer bog u čitavoj bibliji je prisutan u čovečanstvu. od stvaranja do eshatona.
i ne znam odakle tebi ili tom koji je prosuo tu priču takvo tumačenje.

Доказ логике правере свих пророка и Јешуе Христа ко промени и једну реч из зсписаног и пророка биће најмањи и царству небеском.

Он је изменио имена свим пророцима па и Мојсијеве Мусине законе.

Иса не постоји име на арапском већ је грчко Исус а хебрејски Јешуа користио је јеванђеља на грчком.

Иако сам ја дубоко убеђен да је Мухамед дебело исфалсификован !
И несхваћен уопште од Арапа тако да имамо много верзија курана данас.

taj posao je odradio Pavle, stvoritelj Hrscanstva.

Isa ne postoji ime na arapskom već je grčko Isus a hebrejski Ješua koristio je jevanđelja na grčkom.

Isus se zvao Isho, i to je samo Isa arapski naziv za Isusa.

Iako sam ja duboko ubeđen da je Muhamed debelo isfalsifikovan !
I neshvaćen uopšte od Arapa tako da imamo mnogo verzija kurana danas.

mnogo verzija kazes.....na koji si drogama momce?

Kuran je samo 1, nema vise verzija.

nikakvog poslanika ne spominje jer bog u čitavoj bibliji je prisutan u čovečanstvu. od stvaranja do eshatona.
i ne znam odakle tebi ili tom koji je prosuo tu priču takvo tumačenje.

Jasno je pojasnjeno to u prvim tekstovima gore

Sveti duh ne moze biti iz prostog razloga sto Isus sam to negira, gdje kaze ako je ne odem Utjesitelj nece doci vama, a znamo iz biblije da je Sveti duh vec prisutan.

druga stvar, Sveti duh po vama hrscanima je Bog

hajde sad ubaci u evkaciju to ovako

sus nagovjestava dolazk nekoga tj. proroka Muhammeda poslije njega u Bibliji:

Ivan 16,13 Ali kad dođe on, Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer neće od sebe govoriti, nego će govoriti što čuje, i javit će vam buduće stvari.
Ivan 16,14 On će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javit će vam.
Ivan 16,15 Sve, štogod ima Otac, moje je. Zato rekoh: On će od mojega uzeti i javit će vama.

krscani kazu, pa ovo nije muhammed ovo je Sveti duh , ne kontaju da po Bibliji Duh je sinonim za proroka takodjer

1. Ivanova 4,1 Ljubljeni, ne vjerujte svakome duhu, nego kušajte duhove, jesu li od Boga; jer mnogi lažni proroci iziđoše na svijet.

po ovome Duh Istine je Istiniti prorok od Boga, lazni Duh je lazni prorok koji se lazno predstavlja da dolazi od Boga.

eh kad sad sve ovo znamo, hajmo sad stvari postaviti logicki ovdje da vidimo je li se radi o Svetom Duhu ili Muhammedu.

Ko je sveti duh?

Sveti duh po krscantvu je Bog.

hajmo sad to ekvaciju postaviti ovako pa vidite samo je li se radi o Bogu ili proroku Muhammedu kojeg Isus nagovjestava

Ivan 16,13 Ali kad dođe on(Bog), Duh istine, uvest će vas u svu istinu, jer neće(Bog) od sebe govoriti, nego će(Bog) govoriti što čuje, i javit će(Bog) vam buduće stvari.
Ivan 16,14 On(Bog) će me proslaviti, jer će od mojega uzeti, i javit će vam.
Ivan 16,15 Sve, štogod ima Otac, moje je. Zato rekoh: On će od mojega uzeti i javit će vama.

ako je to Duh istine sveti duh, tj Bog, postavite sebi samo ovo pitanje?

jer neće(Bog) od sebe govoriti, nego će(Bog) govoriti što čuje,

da li moze onda ovo biti Bog koji ne prica od sebe nego samo ono sto cuje od drugoga....NIPOSTO, znaci ovo nije Sveti duh tj Bog nego se radi o Poslaniku Muhammedu

ne svodi

kad se kaze "ja tvrdim", nije to nikakav dokaz
a gde sam rekao da je "ja tvrdim" dokaz? ja samo kažem da i ti tvrdiš pozivajući se na neke knjige koje ti neopravdano smatraš za autoritet i za glas Boga...da li veruješ u Boga koji zastupa sledeće

1. Samuilova 15,3Zato idi, i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i djecu i što je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce.
Osija 13,16Samarija će opustjeti, jer se odmetnu od Boga svojega; oni će pasti od mača, djeca će se njihova razmrskati i trudne žene njihove rasporiti.
5. Mojsijeva 20,16A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive.

oj cackalice jel moze da prevedes ovo..

בֵּ֧ית קָדְשֵׁ֣נוּ וְתִפְאַרְתֵּ֗נוּ אֲשֶׁ֤ר הִֽלְל֙וּךָ֙ אֲבֹתֵ֔ינוּ הָיָ֖ה לִשְׂרֵ֣פַת אֵ֑שׁ וְכָל־מַחֲמַדֵּ֖ינוּ הָיָ֥ה לְחָרְבָּֽה׃

a gde sam rekao da je "ja tvrdim" dokaz? ja samo kažem da i ti tvrdiš pozivajući se na neke knjige koje ti neopravdano smatraš za autoritet i za glas Boga...da li veruješ u Boga koji zastupa sledeće

1. Samuilova 15,3Zato idi, i pobij Amalika, i zatri kao prokleto sve što god ima; ne žali ga, nego pobij i ljude i žene i djecu i što je na sisi i volove i ovce i kamile i magarce.
Osija 13,16Samarija će opustjeti, jer se odmetnu od Boga svojega; oni će pasti od mača, djeca će se njihova razmrskati i trudne žene njihove rasporiti.
5. Mojsijeva 20,16A u gradovima ovijeh naroda, koje ti Gospod Bog tvoj daje u našljedstvo, ne ostavi u životu nijedne duše žive.

u takvog BOga nevjerujem, cak i Bog u zadnjoj objavi sve ovo negira

Bog kaze:
A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: "Evo, ovo je od Allaha" – da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!

oj cackalice jel moze da prevedes ovo..

בֵּ֧ית קָדְשֵׁ֣נוּ וְתִפְאַרְתֵּ֗נוּ אֲשֶׁ֤ר הִֽלְל֙וּךָ֙ אֲבֹתֵ֔ינוּ הָיָ֖ה לִשְׂרֵ֣פַת אֵ֑שׁ וְכָל־מַחֲמַדֵּ֖ינוּ הָיָ֥ה לְחָרְבָּֽה׃

ta slova tu
מַחֲמַדֵּ֖ינוּ
se ne odnose na Muhammeda

samo one u psalmima se odnose na Muhammeda.

u takvog BOga nevjerujem, cak i Bog u zadnjoj objavi sve ovo negira

Bog kaze:
A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: "Evo, ovo je od Allaha" – da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!
ako ne veruješ u takvog Boga onda negiraš autentičnost Biblije...ako negiraš autentičnost Bibilije onda je vreme da se zaključa ova tema jer njome pokušavaš da ustanoviš autentičnost Muhameda na osnovu Biblije u čiju autentičnost ne veruješ

taj posao je odradio Pavle, stvoritelj Hrscanstva.

Isus se zvao Isho, i to je samo Isa arapski naziv za Isusa.

mnogo verzija kazes.....na koji si drogama momce?

Kuran je samo 1, nema vise verzija.

Павле шапнуо Мухамеду да се звао Иса?!
Постоје неки ваши људи који су студирали и библију и тору и знају и арапски и грчки и хебрејски па се са њима и може комуницирати.

Ти тотслно бркаш појмове знаш српски а тумачиш хебрејски , арапски и грчки на основу српских превода то је у најмању руку накарадно.

otac sin i sveti duh su jedno u tri lica, konstantno prisutni.

ako ti smatraš da je ovo muhamed alal ti ibro

sz psalm
Kuda mogu da pobegnem od tebe, Duše? Gde da odletim od tvog prisustva? Ako odem u raj, ti si tamo, ako smestim krevet na samo dno, ti si i tamo...

a tek u nz šta stihova ima o Svetom duhu

otac sin i sveti duh su jedno u tri lica, konstantno prisutni.

1+1+1=1 , tesko je to za progutat i svarit

ako ti smatraš da je ovo muhamed alal ti ibro

nije to Muhammed u tom trojstvu...brkate stvari

ako ne veruješ u takvog Boga onda negiraš autentičnost Biblije...ako negiraš autentičnost Bibilije onda je vreme da se zaključa ova tema jer njome pokušavaš da ustanoviš autentičnost Muhameda na osnovu Biblije u čiju autentičnost ne veruješ

negiram autenticnost Biblije iz prostog razloga sto nas je Bog informisao u zadnjoj objavi da je Biblija iskrivljenja, znaci u njoj ima i istine i lazi...samim tim samo se uzima kao istina ono sto zadnja objava od Boga podrzava.

to sto neko iskrivi bibliju ne znaci da nema istine u njoj i nagovjestaja Muhammeda, itekako da im Bog nas je informisao u Kuranu da je Muhammed nagovijesten u starom i novom zavjetu.

Павле шапнуо Мухамеду да се звао Иса?!
Постоје неки ваши људи који су студирали и библију и тору и знају и арапски и грчки и хебрејски па се са њима и може комуницирати.

Ти тотслно бркаш појмове знаш српски а тумачиш хебрејски , арапски и грчки на основу српских превода то је у најмању руку накарадно.
mnogo stosta ja znam, pa ti mogu i stosta reci...a ti ospori ako mozes, ali argumentovano sa dokazima...izvoli.

negiram autenticnost Biblije iz prostog razloga sto nas je Bog informisao u zadnjoj objavi da je Biblija iskrivljenja, znaci u njoj ima i istine i lazi...samim tim samo se uzima kao istina ono sto zadnja objava od Boga podrzava.

to sto neko iskrivi bibliju ne znaci da nema istine u njoj i nagovjestaja Muhammeda, itekako da im Bog nas je informisao u Kuranu da je Muhammed nagovijesten u starom i novom zavjetu.
ako ne prihvataš Bibliju kao autentičnu onda ne možeš da uzmeš iz nje ono što ide u prilog tvojoj tezi a odbaciš ono što ti ne odgovara...ko si ti da sudiš šta je autentično u Bibliji a šta nije...kao što rekoh svodi se na ja tvrdim vs. ti tvrdiš..dokaza nema i nikada ih nije ni bilo...a ja tvrdim da je Biblija kao verovatno i Kuran plod ljudi i sa pravim Bogom nema veze...

Back