BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znaci da je Sotona mogao zabraniti preko svojih slugu na zemlji tj. preko Vlasti da vrse propovedanje

Oni kojima je sotona zabranio onaj dolazak su propovedali i pre toga i posle toga onako u kontinuitetu. Sve u svemu napisao si blagu nebulozu. Pavle ne kaza da mu je zabranila vlast ondašnja nego sotona. A da je sotona imao sluge u vlasti on bi im veoma lako zabranio da ne zucnu niti jedne jedine reči u smislu propovedanja...blo kada.

Ne zaboravi da je Sotona bog ovog sveta ..sto je Isus i rekao :)

Ovo je zanimljivo. Reci mi od kada...od kada je sotona bog ovog zemaljskog sveta...Može precizna godina ako ne ostalo u smislu datuma...Ali razmisli veoma dobro. Imaj u vidu neka bruklinska učenja u vezi sa tim

Znaci Sotona preko ljudi koje je zaveo i njima upravlja ovde na zemlji a koji imaju vlast.... zabranjuje propovedanje

Da li ovo misliš na onaj slučaj sa Pavlom ili na današnje zabranjivanje propovedanja J.Svedoka u nekim zemljama...

Da on stvara zlo nad Zlim ljudima , ne nad dobrim

Jer cega bi se bojali zli ..samo Bozije reci ?? ne verujem :)

Ovako Bog im pusta zlo da bi ih kaznio za zlo koje rade...

Pokušaj da shvatiš. Pričali smo o tome ko je taj koji stvara i može da stvara zlo. Mnogi su mi tvrdili da zlo stvara samo sotona. Kapiraš šta je poenta priče. Kada si ovako napisao to se može shvatiti da je bog taj koji...stvara zlo. Nadam se da ubudće u nekoj druoj priči nečeš tvrditi da bog stvara samo ljubav a da sotona stvara zlo. Fazon je u tome da nije bitno nad kim bog stvara zlo već je akcenat priče da ga on...stvara.
A što se tiče zlih ljudi nad kojim ga stvara, zli ljudi su i oni koji su samo hteli da žive u svojim gradovima...zapazi u ovom stihu ono...svoje...

Isus Navin 10:19...

''A vi ne stojte, nego gonite neprijatelje svoje i bijte ostatak njihov, ne dajte im da uđu u gradove svoje, jer vam ih dade u ruke Gospod Bog vaš.''

Pa da, nisi JS ali se potpuno slažeš sa njihovim učenjem.:lol:

I kad nemaš odgovor na konkretno, činjenično pitanje, nadaš dreku "burn the heretic!".

Patetično.

To je samo istina sto sam napisao ..a sto vama ne odgovara takva istina ..nije moj problem

Bog nije pisao Bibliju da bi se ljudi smejali .nego saznali i naucili nesto o Bogu i Istini

Za smejanje postoje milon drugih stvari a ne Biblija :)

Pokušaj da shvatiš. Pričali smo o tome ko je taj koji stvara i može da stvara zlo. Mnogi su mi tvrdili da zlo stvara samo sotona. Kapiraš šta je poenta priče. Kada si ovako napisao to se može shvatiti da je bog taj koji...stvara zlo. Nadam se da ubudće u nekoj druoj priči nečeš tvrditi da bog stvara samo ljubav a da sotona stvara zlo. Fazon je u tome da nije bitno nad kim bog stvara zlo već je akcenat priče da ga on...stvara.
A što se tiče zlih ljudi nad kojim ga stvara, zli ljudi su i oni koji su samo hteli da žive u svojim gradovima...zapazi u ovom stihu ono...svoje...

Isus Navin 10:19...

''A vi ne stojte, nego gonite neprijatelje svoje i bijte ostatak njihov, ne dajte im da uđu u gradove svoje, jer vam ih dade u ruke Gospod Bog vaš.''

A sto pa da ne stvara Zlo ..kada ga ljudi stvaraju ..moze i Bog

Bog je stvorio Sotonu i sa tim i sve njegove moci kojim cini zlo

Samo sto Bog te moci koje Sotona ima koristi za Dobro a Sotona za Zlo

Sta vi mislite ..da ljudi i Sotona mogu ciniti zlo... a da im Bog nesme vratiti ZLO za ZLO ??

Sta treba Bog da radi..Da ih pusti da rade zlo i prodju nekaznjeni ?? Jos da ih Blagoslovi za to zlo koje cine ??

HA!! U velikoj ste zabludi

Prvo ja nisam Jehovon Svedok ..nisam niti uclanjen, niti sam ikada bio tamo

Na pitanje...

Nije li jasno da je Saul pitao božu...Jasno je...A kada sam postavio 1 Dnevnika 10:13-14 u kontekstu sa 1 Samuilova 28:6 nisam to učinio da bi ti odbarao 1 Dnevnika 10:13-14 uz totalno zanemarivanje 1 Samuilova 28:6 i meni kao dijaboli nešta kao objasnio.Da li bi mogao meni kao dijaboli da objasniš da li je ono u 1 Samuilova 28:6 gnusna laž koja protivreči istini iz 1 Dnevnika 10:13-14...a to tim više jer se radi o stihovima iz iste svete knjige koji drastično protivreče jedan drugom.

nisi odgovorio a što je i razumljivo, zar ne...

Verujem ti da nisi učlanjen jer je potrebno (koliko no vremena) da prodje u smislu proveravanja nakon kojeg se pristupa tvom krštenju i kada češ postati kršteni JS.

Samo podrzavam njihovo ucenje koje je najistinitije od svih Laznih Religija na zemlji .Amen!

Da li znaš da je osnovna mantra JSvedoka...ono lažne religije...

Samo poznajem Bibliju kakva ona jeste a na kao ti sto izvrces reci Bozije i podsmevas se Njemu svaki dan

Ne poznaješ ti bibliju već neka selektivno odabrana bruklinska tumačenja na kojima se zasniva doktrina učenja J. Svedoka.

I tvoja pitanja su sve trik pitanja, ne bi li se neko upecao i pravio ti drustvo u tvojim bezboznim optuzbama Boga

Ako je tako...zašto se onda upecavaš...

Neka ti je Bog u pomoci na Dan Suda.. jer ovo sto radis je greh veoma tezak i neverujem da ce ti Bog ikada oprostiti

Da bi mi oprostio, potrebno je da zatražim oprost a za tvoju informaciju...to nikada neću učiniti.

Ti si Ucitelj Lazi za koji je Isus rekao da ce doci na svet da prevare ako je moguce i izabrane od Boga

Nisam znao da sam prorokovan lično od Isusa...i da mi je glavna funkcija da prevarim tebe kao izbaranog Jehovinog svedoka trenutno na probnom misionarenju.

I duh demonski je u tebi i on govori kroz tebe , ovoliku mrznju i prezir prema Bogu kao ti samo Demoni i Djavo imaju

Opa....demoni...to je tipično za Jehovine svedoke....a da... ti nisi J svedok...ti samo veruješ onako kako oni veruju.

A možda sam ja forumski...sotona...:hahaha1:

Hvala Bogu sto je ljudima dao Istinu iz Biblije da bi prepoznali takve kao ti..i ne upadnu u zamku Laznih proroka i Ucitelja

Čuvaj se lažnih proroka a posebno...demona...oni opsano zavode ljude...

A evo za tebe delić iz jedne Kule Stražare...i to nauči napamet...

“Charles Taze Russell, thou hast, by the Lord, been crowned a king; and through the everlasting ages they name shall be known amongst the people, and they enemies shall come and worship at thy feet.”—The Watch Tower, December 1, 1916, p. 377

Angel4U;16716852]A sto pa da ne stvara Zlo ..kada ga ljudi stvaraju ..moze i Bog

Nije valjda da se bog ugleda na ljude pa mora da čini ono što oni čine...Ispada da je boža samo neki plagijator...ljudi...:rotf:

Bog je stvorio Sotonu i sa tim i sve njegove moci kojim cini zlo

Od lega ga je stvorio...verovatno nije od onog materijala od kojeg je načinio Adama...

Samo sto Bog te moci koje Sotona ima koristi za Dobro a Sotona za Zlo

Štga napisa strasni ljubitelju učenja Jehovinih svedoka...Bog moći koje sotona ima koristi za dobro a sotona za zlo...Pa kolike su te moći sotonine kada ih bog koristi za dobro...:rotf::rotf:

Sta vi mislite ..da ljudi i Sotona mogu ciniti zlo... a da im Bog nesme vratiti ZLO za ZLO ??

Navedi mi iz biblije neko konkretno zlo od strane sotone...konkretan citat iz biblije...
Možeš či to...Ali veoma dobro razmisli. Ovo ovde nije čas izučavanja Stražarske kule...

Sta treba Bog da radi..Da ih pusti da rade zlo i prodju nekaznjeni ?? Jos da ih Blagoslovi za to zlo koje cine ??

Pa zar bog nije digao ruke od kažnjavanja onih koji ne veruju u njega...već vekovima...

HA!! U velikoj ste zabludi

Da nije u bruklinu izračunat neki nov konačni datum dolaska...armagedona....stižu li ovi...
4horsemen-1.gif

Kada se pročita ovo...

Luka 10:19...

''Evo vam dajem vlast da stajete na zmije i na skorpije i na svaku silu neprijateljsku, i ništa vam neće nauditi.''

šta se zakljujučuje...Može li se reći da je Isus svojima dao vlast da im niko ništa neće moći...pa ni svaka sila neprijateljska.

Da li ih je Isus obmanuo ili pak ta vlast koju im je dao nije bila baš delotvorna...

Koliko no bejaše njegovih a da su umrli prirodnom smrću...a koliko su završili onako kako su završili a od sile neprijateljske koja im je ipak...došla glave.

Šta kaže biblija o tome na koji je način Juda izdao Isusa. Kako oni koji su trebali da uhvate Isusa nisu znali kako on izgleda ( izgleda da ga niko nikada nije video) Juda je morao da smisli način kako će im ukazati na Isusa. To lepo i jasno piše ovde...

Matej 26:48-50...

''A izdajnik Njegov dade im znak govoreći: Koga ja celivam onaj je; držite ga. I odmah pristupivši k Isusu reče: Zdravo, ravi! I celiva Ga. A Isus reče mu: Prijatelju! Šta ćeš ti ovde? Tada pristupivši digoše ruke na Isusa i uhvatiše Ga.''

Napisano je veoma jasno i veoma razumljivo.

Medjutim...E da nije ovog ...medjutim...biblija bi bila veoma jasna i razumljiva. Ali da vidimo šta kaže to...medjutim...

A kaže ...zaboravite šta je napisao Matej jer to nije bilo tako a prava istina kako je bilo zapisana je ovde...

Jovan 18:2-5...

''A Juda, izdajnik Njegov, znaše ono mesto; jer se Isus često skupljaše onde s učenicima svojim. Onda Juda uze četu i od glavara svešteničkih i fariseja momke, i dođe onamo s fenjerima i sa svećama i s oružjem. A Isus znajući sve što će biti od Njega iziđe i reče im: Koga tražite Odgovoriše Mu: Isusa Nazarećanina. Isus im reče: Ja sam. A s njima stajaše i Juda koji Ga izdavaše.''

Zar je moguće da se ovoliko drastično razlikuju Jovan i Matej u opisu jedne te iste stvari a koja je veoma bitna jer bez nje ne bi moglo da bude ono...da se zbude pismo...

Ima li neko bilo kakvo objašnjenje...ma koliko nategnuto bilo...

Zar je moguće da se ovoliko drastično razlikuju Jovan i Matej u opisu jedne te iste stvari a koja je veoma bitna jer bez nje ne bi moglo da bude ono...da se zbude pismo...

Ima li neko bilo kakvo objašnjenje...ma koliko nategnuto bilo...

Moje mišljenje je da svaki čovek na svoj način doživljava određenu situaciju, a isto tako svaki čovek na svoj način doživljeno projektuje u reči.
Projekcija doživljenog kod čoveka sa prostijom dušom biće sa manje detalja, prostija, dok će čovek sa senzibilnijom dušom, projektovati doživljeno na drugačiji način, živopisnije, emotivnije, obojenije.

Moje mišljenje je da svaki čovek na svoj način doživljava određenu situaciju, a isto tako svaki čovek na svoj način doživljeno projektuje u reči.

Jevandjelisti nisu doživljavali neku odredjenu situaciju, već su zapisivali ono šta su i kako čuli u smislu onog ...rekla kazala..

Projekcija doživljenog kod čoveka sa prostijom dušom biće sa manje detalja, prostija, dok će čovek sa senzibilnijom dušom, projektovati doživljeno na drugačiji način, živopisnije, emotivnije, obojenije.

Pobrkao si jevandjeliste i božije svete proroke. Jevandjelisti nisu imali nikakve projekcije doživljenog kako ti kaza, već su zapisivali ono što su mogli da čuju od onih koji su to čuli od nekih drugih i sve tako onako...unazad.

A pisanja božinih proroka su zavisila od inteziteta vizije na osnovu koje su uglavnom pisali ono što su navodno napisali. A kao najživopisnije kako ti kaza, pisao je prorok Jezekilj koji je očito svoje vizije podhranjivao povećanim konzumiranjem...dima...:rotf:

Matej i Jovan su pisali o istom veoma važnom trenutku u biblijskom smislu. Kako je jedan mogao da ''doživi'' da je Juda celivao Isusa u smislu raspoznavanja Isusa a drugi da to celivanje ''ne doživi'' već da napiše da je Isus pitao ono...Koga tražite...
Ja sam...

P.S. Možeš li na konkretan post o konkretnoj stvari pisati...konkretno...:think:

Šta kaže biblija o situaciji pri raspeću Isusa i ona dva razbojnika. Da li su mu se rugala oba razbojnika ili samo jedan od njih...

Kada se pročita Luka 23:39-40...

''A jedan od obešenih zločinaca huljaše na Njega govoreći: Ako si ti Hristos pomozi sebi i nama. A drugi odgovarajući ćutkaše ga i govoraše: Zar se ti ne bojiš Boga, kad si i sam osuđen tako?''

jasno je da se Isus nije rugao onaj kojem je Isus obećao ono da će sa njim biti u raju.

Medjutim...opet medjutim...A šta u vezi sa tim ruganjem kaže Jevandjelista Marko...

Marko 15:32...

''Hristos car Izrailjev neka siđe sad s krsta da vidimo, pa ćemo mu verovati. I oni što behu s Njim razapeti rugahu Mu se.''

Koliko je Isus bio moćan ... Ovako je Isus rešavao problem sa djavolima...

Marko 1:25...

''I zapreti mu Isus govoreći: Umukni, i izađi iz njega.''

Malo mu zapreti, pa mu kaže umukni i doda ono...izadji iz njega...

Ono...umukni...je veoma indikativno. Izgleda da je neko sa nekim bio onako na ''TI''...

A to tim više kada se pogleda onako u kontekstu i ovaj stih...

Luka 4:41...

''A i đavoli izlažahu iz mnogih vičući i govoreći: Ti si Hristos Sin Božji. I zaprećivaše im da ne govore da znaju da je On Hristos.''

Treba li ili ne treba sudititi...Šta Isus kaže u vezi sa tim...

Matej 7:1...

''Ne sudite da vam se ne sudi.''

E sada ide ono...medjutim...

U gore citiranom stihu Isus veoma jasno i konkretno kaže ono što je rekao.

Medjutim...

Isus kaže i ovako...

Jovan 7:24...

''Ne gledajte ko je ko kad sudite, nego pravedan sud sudite.''

I ja opet zbunjen i opet :dontunderstand: o čemu se radi...A sve lepo piše da lepše biti ne može...

Da li mi je možda promakla neka...parabola...:think:

Treba li ili ne treba sudititi...Šta Isus kaže u vezi sa tim...

E sada ide ono...medjutim...

U gore citiranom stihu Isus veoma jasno i konkretno kaže ono što je rekao.

Medjutim...

Isus kaže i ovako...

I ja opet zbunjen i opet :dontunderstand: o čemu se radi...A sve lepo piše da lepše biti ne može...

Da li mi je možda promakla neka...parabola...:think:

Znači ne sudi, da Ti ne bi bilo suđeno i znači kada sudiš, sudi jednom merom za sve, i budi spreman da se i Tebi sudi, onako, kako si sudio drugima.
To se oslanja na ono: ne čini drugome ono, što ne bi voleo Tebi da se čini. Drugim rečima: ne sudi drugome onako, kako ne bi voleo Tebi da se sudi.

Znači ne sudi, da Ti ne bi bilo suđeno i znači kada sudiš, sudi jednom merom za sve, i budi spreman da se i Tebi sudi, onako, kako si sudio drugima.
To se oslanja na ono: ne čini drugome ono, što ne bi voleo Tebi da se čini. Drugim rečima: ne sudi drugome onako, kako ne bi voleo Tebi da se sudi.

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Pa čoveče ne može ono...i jare i pare...

Da li je Isus rekao...Ne sudi...rekao je...
Da li je rekao ...Sudite...rekao je...

To protivreči jedno drugom ako to uopšte možeš da shvatiš.

Zapovest Isusova je ili...sudi ...ili ne sudi...ne može i jedno i drugo...kontradiktorno je ako nisi primetio...

:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Pa čoveče ne može ono...i jare i pare...

Da li je Isus rekao...Ne sudi...rekao je...
Da li je rekao ...Sudite...rekao je...

To protivreči jedno drugom ako to uopšte možeš da shvatiš.

Zapovest Isusova je ili...sudi ...ili ne sudi...ne može i jedno i drugo...kontradiktorno je ako nisi primetio...

Ne protivreči, kada ne vadiš iz konteksta, a ceo kontekst glasi; ne sudi, da Ti se ne sudi. To znači ako sudiš, očekuj da Ti se sudi, i ako ne sudiš, ne očekuj da Ti se sudi.

Ne protivreči, kada ne vadiš iz konteksta, a ceo kontekst glasi; ne sudi, da Ti se ne sudi. To znači ako sudiš, očekuj da Ti se sudi, i ako ne sudiš, ne očekuj da Ti se sudi.

:dash::dash::dash:

Pročitaj ponovo ono šta si napisao u smislu konteksta. I probaj da shvatiš šta si napisao...

Kontekst se odnosi na ove stihove...

:dash::dash::dash:

Pročitaj ponovo ono šta si napisao u smislu konteksta. I probaj da shvatiš šta si napisao...

Kontekst se odnosi na ove stihove...

Ne sudi, da Ti se ne sudi, isto je što i sudi, da Ti se sudi.
Pa dalje kaže, kada sudiš, ne gledaj ko je ko, nego pravedan sud sudi.

Ne sudi, da Ti se ne sudi, isto je što i sudi, da Ti se sudi.
Pa dalje kaže, kada sudiš, ne gledaj ko je ko, nego pravedan sud sudi.

Da li je ovo moguće...:dash::dash::dash:

Pa ti si samo prepričao, parafrazirao dva stiha iz biblije koji protivreče jedan drugom..

Ne sudi da ti se ne sudi ali...ipak sudi...

Možeš li skapirati...teško...

Kako bih rekao svom unuku...uključi malo mozak...da kažem i tebi...uključi mozak...pa razmisli o tome da te dve Isusove rečenice protivreče jedna drugoj.

Nije logično ono...ne sudi.... i ...sudi...

Ili je u bibliji logično da i crno može da bude belo...

Da li je ovo moguće...:dash::dash::dash:

Pa ti si samo prepričao, parafrazirao dva stiha iz biblije koji protivreče jedan drugom..

Ne sudi da ti se ne sudi ali...ipak sudi...

Možeš li skapirati...teško...

Kako bih rekao svom unuku...uključi malo mozak...da kažem i tebi...uključi mozak...pa razmisli o tome da te dve Isusove rečenice protivreče jedna drugoj.

Nije logično ono...ne sudi.... i ...sudi...

Ili je u bibliji logično da i crno može da bude belo...

Kada se kaže, ne jedi ljuto, da ne bi se zaljutio, da li je to, u suštini, isto što i jedi ljuto, da bi se zaljutio?

Kada se kaže, ne jedi ljuto, da ne bi se zaljutio, da li je to, u suštini, isto što i jedi ljuto, da bi se zaljutio?

Ako nemaš nešta konkretno da kažeš u vezi sa biblijom, izvoli na bezbroj tema koje postoje pa nadji gde češ mantrati i...kome. Jednom sam sebi dopustio da zajedno sa tobom zagušujem ovu temu gomilopm stvari koje sa njom veze nemaju. Ali tako nešta mi više ne pada ni na kraj pameti. Radovaće me ako si shvatio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back