BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

Hvatas se za slamcice,covece.
Ovo bi trebalo da znas:Vidi trun u oku brata svoga,a ne vidi brvno u ocima svojim...

Zašto tako misliš čoveče...Zašto misliš da mi je uopšte potrebno da se hvatam za slamčice.
I nekako ne razumem ono...Vidi trun u oku brata svoga,a ne vidi brvno u ocima svojim..
Mislim da si to naznačio ... onako...i da sam ne znaš u kakvom konteksktu.Temu sam otvorio ne da ... vidim trun u bilo čijem oku...već da diskutujući dodjemo do nekog saznanja ...koliko znamo o Bibliji.Ti si očito vernik,ja nisam i...kako se onda nisi upitao kako je moguće da o Bibliji ja kao neverujući nešto malo više znam od tebe.

Skromno mislim da si umesto onog citiranog,trebao napisati nešto ... konkretno.Ne možeš
ne poznavanje Biblije opravdavati na način na koji si to učinio.Ali...ne poznavanje Biblije nije niti može biti razlog da budeš vernik.Nadam se da shvataš o čemu pišem.Biblija je onakva kakva je,mnogi vernici je nikada nisu ni pročitali a što im ne smeta da veruju.
Vremenom češ na ovoj temi imati mogučnost da se upoznaš sa mnogo ''slamčica'' iz Biblije.

A kada se sve te ''slamčice'' budu naslagale jedna na drugu, biće... to plast sena.
No neovisno od svega,biće mi zadovoljstvo da sa tobom diskutujem o ...koliko znamo o bibliji.

:bye:

Re: BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

Daleko od toga da sam vernik...
Samo me pomalo nervira kada na forumu likovi pokusavaju da "obore" ono sto stoji vec hiljadama godina...
A to "vidi tun" je rekao sam Isus,zato sam rekao da bi trebalo da znas...

Nije valjda da si pomislio da ne znam ko je rekao ono ''vidi trn''.Valjda nisi.A Isus nije rekao samo to.No o tom potom.Za razliku od one teme ...poslednje reči Isusove...na ovoj temi će biti mnogo toga zanimljivog.

Inače,ja ne pokušavam da ''oborim'' ... ono...što stoji već hiljadama godina... Ja samo učestvujem u diskusiji ukazujući na ''zanimljivosti'' onoga što postoji već hiljadama godina...

:bye:

znachi bog je MI a ne JA?

znachi postoje 3 boga?

Не, не постоје три Бога, јер не постоје три Божанске природе... Постоји једна Божанска природа и енергија(сила), али у тој једној природи налазе се Отац, Син и Св. Дух. Дакле, три личности, а ови називи су само имена за њихове односе...
Постоји један троични Бог. Ако ти то није јасно, не секирај се... Природа Божија је сакривена и од анђела, па ни сам некадашњи врховни ангел Луцифер, није могао да је спозна..;). Али, Божије Личности су нам се полако откривале, временом...

Не, не постоје три Бога, јер не постоје три Божанске природе... Постоји једна Божанска природа и енергија(сила), али у тој једној природи налазе се Отац, Син и Св. Дух. Дакле, три личности, а ови називи су само имена за њихове односе...
Постоји један троични Бог. Ако ти то није јасно, не секирај се... Природа Божија је сакривена и од анђела, па ни сам некадашњи врховни ангел Луцифер, није могао да је спозна..;). Али, Божије Личности су нам се полако откривале, временом...
Хм.. Тај Бог личи мало на паганског Триглава? :think:

Poslednja izmena od moderatora:
Хм.. Тај Бог личи мало на паганског Триглава? :think:

Ни близу:lol:
Не може се то примером објаснити, јер нигде у природи која нас окружује нема ништа слично.. Једино пример са сунцем, али ни он баш није најбољи и има своје недостатке.. Сунце је нпр. једно, али има истовремено и масу и светлост и топлоту. И све то троје чине једно сунце.
Код људи је, у односу на троичног Бога, другачије. Човек има једну личност, али више природа у себи..
А кад се зна да су односи Личности међусобно у слкладу и савршеној хармонији, онда се све лако схвати..;)

kako je nastao Isus?
da li se pre onodjenja sa marijom javljao sveti duh i da li je u isto vreme dok se javljao Otac sedeo u Raju?

ako uzmemo, na primer, da imamo
valaama - neuspelog net propovednika
valaama - navijacha crvene zvezde
valaama - ljubitelja prepechenice

jel imamo Njega - valaama il Njih - valaame?

p.s. otrivale vam se njeknja ;)

kako je nastao Isus?
da li se pre onodjenja sa marijom javljao sveti duh i da li je u isto vreme dok se javljao Otac sedeo u Raju?

ako uzmemo, na primer, da imamo
valaama - neuspelog net propovednika
valaama - navijacha crvene zvezde
valaama - ljubitelja prepechenice

p.s. otrivale vam se njeknja ;)

1. навијам за Партизан
2. не проповедам, верујућима то није потребно, а неверујућима узалудно
3. у праву си...:lol: само у границама и полако

Ни близу:lol:
Не може се то примером објаснити, јер нигде у природи која нас окружује нема ништа слично.. Једино пример са сунцем, али ни он баш није најбољи и има своје недостатке.. Сунце је нпр. једно, али има истовремено и масу и светлост и топлоту. И све то троје чине једно сунце.
Код људи је, у односу на троичног Бога, другачије. Човек има једну личност, али више природа у себи..
А кад се зна да су односи Личности међусобно у слкладу и савршеној хармонији, онда се све лако схвати..;)

И све то троје чине једно сунце

1 Sunce ili 1 Sunaca???

Svetlost Sunca je 1 od Sunaca, kako stoji u postanju 3:5
ili je svetlost osobina-priroda Sunca?

ne brini, ako ne razumesh zashto stoje BOGOVI u Bibliji, mnogi nisu ;)

И све то троје чине једно сунце

1 Sunce ili 1 Sunaca???

Svetlost Sunca je 1 od Sunaca, kako stoji u postanju 3:5
ili je svetlost osobina-priroda Sunca?

ne brini, ako ne razumesh zashto stoje BOGOVI u Bibliji, mnogi nisu ;)

Нигде не стоје Богови, већ богови. Ниси приметио, али у томе је велика разлика...

:D :D :D

Један је Валаам, зато што сам ја једна личност...
Један је Бог зато што је једна божија природа, али ти не правиш разлику између природе и личности. Негде се о томе поучи, препоручујем.
Ја да те о томе поучавам немам стрпљења, па настављамо даље...јер ћеш тек тада имати основан темељ за ову тему..

nigde ja nisam ni napisao Bogovi, vec BOGOVI

a objasni razliku :D
znachi postoje i bogovi? nije Jedini?

ko su ti bogovi? gde bivstvuju, shta rade...

Нисам ни рекао да си ти написао. Већ сам написао како стоји у Библији и чудим се да ниси приметио..
Када се у Библији напише реч "богови" са малим словом, онда су у питању или лажни тј. непостојећи богови, или обожење људи, јер им Библија говори "бићете богови"

Poslednja izmena:
Један је Валаам, зато што сам ја једна личност...
Један је Бог зато што је једна божија природа, али ти не правиш разлику између природе и личности. Негде се о томе поучи, препоручујем.
Ја да те о томе поучавам немам стрпљења, па настављамо даље...јер ћеш тек тада имати основан темељ за ову тему..

a da li taj valaam nekad za sebe kaze: "Jedan od nas"
ili " Nego zna Valaam da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao valaami i znati šta je dobro šta li zlo."

Нисам ни рекао да си ти написао. Већ сам написао како стоји у Библији и чудим се да ниси приметио..
Када се у Библији напише реч "богови" са малим словом, онда су у питању или лажни тј. непостојећи богови, или обожење људи, јер им Библија говори "бићете богови"

5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.

aj ponovo! :cool:

da li "lazni bogovi" postoje? ako postoje, nisu lazni, ako ne postoje, onda i ne znaju shta je dobro a shta zlo...

5 Nego zna Bog da će vam se u onaj dan kad okusite s njega otvoriti oči, pa ćete postati kao bogovi i znati šta je dobro šta li zlo.
aj ponovo! :cool:

da li "lazni bogovi" postoje? ako postoje, nisu lazni, ako ne postoje, onda i ne znaju shta je dobro a shta zlo...
Ово горе је сасвим ок. Ту се говори о првој лажи. Сатана измишља богове и лаже праоце да ће и они постати богови...
Што се другог тиче, постоје лажне преставе и уверења у постојање богова. Сатана дакле, наставља да лаже и убеђује људе..

Pa ljudi su verovali (crkva nametnula) i da je Zemlja ravna ploca, pa je dokazano da je geoid- rotacioni elipsoid, spljostan na polovima.............:whistling:
A zamisli tek u kontekstu celog sunčevog sistema... imaš jedno Sunce, koje je jaaaaako veliko, barem u odnosu na Zemlju, onda imaš osam planeta raznih veličina, (kamenja, što bi reko Dik Solomon) i na trećem kamenčiću imaš neka mala bića koja se množe. I ta mala beznačajna bića je neko ubedio da su svih osam kamenčića, gomila prašine, jedno veliko Sunce i sve ostalo u Univerzumu stvoreni samo i isključivo da bi se oni razmnožavali na tom trećem kamenčiću, zrncu peska... pri tom je veličina Univerzuma prema tom malom kamenčiću kao cela Sahara prema jednom zrnu peska, a te bakterije koje žive na površini zrna peska veruju da je cela Sahara napravljena samo zbog njih....

Kakav blatantni homocentrizam.

Ali tako piše u Bibliji, istina je, majke mi...

Pogledajte ovo, meni od ovih stvari zastaje dah.

Da je Mojsije na planini Sinaj imao YouTube, Biblija danas ne bi bila ista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back