Bi li koristili tegatana stav ruke i (karate) tehnike sa njim u "obicnim tucama"?

Plus neoznacava

Početnik
Banovan
Poruka
40
Naravno da je na temi zabranjeno poducavati ljude tegatana tehnikama, jer se mogu upotrijebiti na nacine previse efikasne za ubijanje.
Ja sam postavio pitanje jer ako ista dobro shvatam shvatam da nema nista korisnije u tucama od toga, a opet ne vidim nigdje da poznavaoci karatea cijene nesto mnogo te tehnike, vjezbaju da tegatanom lome sta li vec, drva, crepove, da probijaju drvo sa prstima itd.? Onda, u onom "ultimat fajtu", disciplini dje su valjda dozvoljene sve vjestine da se koriste, ne vidim da koriste tegatanu, niti sam cuo. Zasto?

Sa tegatanom moguce je polomiti covjeku:
- Arkadu
- Grkljan
- Solarni pleksus
- Kljucne kosti obije jednim potezom sa dvije ruke
- Vrat
- Unistiti mosnice
- Polomiti stopalo
- Poremetiti kosti koje drze saku
i vjerovatno ide jedno "i tako dalje".

Poslednja izmena:
Не знам шта је та споменута тегатана, али побројане дијелове тијела могу поломити и обичним ударцима, без неких посебних техника, јер је већина у суштини лако ломљива. Не знам ни шта подразумијеваш под "обичном" тучом, али сумњам да је побједа у истој вриједна сакаћења другог бића. То једино ако је живот угрожен или нешто слично.

Lakse je nokautirati coveka i zavrsis pricu.

Upravo....Smaraju vise sa ovim "smrtonosnim tehnikama" a satro kao posle ce lako da odlezi 40 godina zatvora....

Ovako lepo bre nokaut, malo teturanje, pad, kao da se napio, naucio lekciju - ostao ziv i zdrav, ponizio si ga, pokazao ko je jaci, ma nema bolje.....

A ne tu k..ci palci vadjenje ociju, cupanje usi, nabijanje sipke u rektum, cupanja noktiju motorcanglama i ostale bolestije.....

Ovi misticnjaci kao svi imaju psihopatske crte licnosti.....Sta ko radi, samo bi unakazavali drugo ljudsko bice....Pa cak i ako treba da se bore sa njim, ili da se odbrane od njega....

Podseticu vas samo da i ako vam lopov udje u kucu i pokusa da krade ili da vas bije, ako ga prvi udarite - idete u zatvor i nadrljacete gore nego on....

Pogledajte samo, devojka se pre neki dan, da l u Nemackoj ili gde, odbranila od silovanja suzavcem, ostala ziva, i sada ce u zatvor zbog toga sto pokusala da "oslepi drugo lice i sto nosila zabranjenu stvar kao sto je suzavac ili biber sprej, sta li je vec bilo".

A neki spominju ovde stalno neke lomljavine, vadjenje ociju, srca, cupanju taknog creva iz utrobe i sl..... Je l vi zivite u Matrixu ili zivite u realnom svetu i cilj vam je da budete na slobodi, sa zenom, decom, rodjacima, da radite posten posao, da niste osudjivani i sl.... ?

Не знам шта је та споменута тегатана, али побројане дијелове тијела могу поломити и обичним ударцима, без неких посебних техника, јер је већина у суштини лако ломљива. Не знам ни шта подразумијеваш под "обичном" тучом, али сумњам да је побједа у истој вриједна сакаћења другог бића. То једино ако је живот угрожен или нешто слично.
Tegatana, ili "knifehand strike" (eng. hand "ruka", knife "nož", strike "udar", prevod "udar rukonožem".)
Mozes da ubijes pesnicom obicnom u pleksus? Ne, ne mozes.
Mozes da slomis vrat pesnicom obicnom, ako protivnik ne stoji da ga bar dva put upucas u vrat i nije mrtav pijan? Ne, ne mozes.
Mozes da covjeku izazoves da hirurzi moraju da mu lijece mosnice a da ga ne osakatis obicnom pesnicom i to vrlo lako i bez saginjanja i gadjanja pud dolje, pokretom na gore? Ne, ne mozes.
Mozes da slomis bar jednu, a kamo li obije kljucne kosti odjednom obicnom pesnicom? Ne, ne mozes.
Mozes da slomis grkljan obicnom pesnicom, i ubijes, cak i ako on stegne? Ne, ne mozes.
Mozes da slomis stopalo ili kosti koje drze vezu ruke i sake obicnim blokom? Ne, ne mozes.
Ostala ti samo arkada, i ono "itd.".

Poslednja izmena:
Moze Bozo Zgradicu, sve moze covece, i ne zavisi toliko koliko je covek koji napada rukat i jak, vec pre zavisi od druge osobe koja prima udarac koliko je slaba....

Razne zenice i isfeminizirani muskarcici su toliko nekako slabasni, mekani, koscati i lompljivi da mi se cini da kada bi im udario cvrgu da bi dobili Parkinsonovu boles'.

Manje gledaj Karate filmove, nisi mlad vise...

Upravo....Smaraju vise sa ovim "smrtonosnim tehnikama" a satro kao posle ce lako da odlezi 40 godina zatvora....

Ovako lepo bre nokaut, malo teturanje, pad, kao da se napio, naucio lekciju - ostao ziv i zdrav, ponizio si ga, pokazao ko je jaci, ma nema bolje.....

A ne tu k..ci palci vadjenje ociju, cupanje usi, nabijanje sipke u rektum, cupanja noktiju motorcanglama i ostale bolestije.....

Ovi misticnjaci kao svi imaju psihopatske crte licnosti.....Sta ko radi, samo bi unakazavali drugo ljudsko bice....Pa cak i ako treba da se bore sa njim, ili da se odbrane od njega....

Podseticu vas samo da i ako vam lopov udje u kucu i pokusa da krade ili da vas bije, ako ga prvi udarite - idete u zatvor i nadrljacete gore nego on....

Pogledajte samo, devojka se pre neki dan, da l u Nemackoj ili gde, odbranila od silovanja suzavcem, ostala ziva, i sada ce u zatvor zbog toga sto pokusala da "oslepi drugo lice i sto nosila zabranjenu stvar kao sto je suzavac ili biber sprej, sta li je vec bilo".

A neki spominju ovde stalno neke lomljavine, vadjenje ociju, srca, cupanju taknog creva iz utrobe i sl..... Je l vi zivite u Matrixu ili zivite u realnom svetu i cilj vam je da budete na slobodi, sa zenom, decom, rodjacima, da radite posten posao, da niste osudjivani i sl.... ?
Kako je glupak poneki covjek. Pa ubijes ga i iskidas i stavis u frizder, poslije ga pojedes i bacis psima kosti, aj zdravo.

Poslednja izmena:
Kako je glupak poneki covjek. Pa ubijes ga i iskidas i stavis u frizder, poslije ga pojedes i bacis psima kosti, aj zdravo.

Pij psihijatrijske lekove incestuozni Bozo Zgradicu, i mani se vise heroina sinko. Treba da te vrate u gumenu sobu, i da ti onemoguce taj internet sto ti daju na pola sata vikendom, vidi se da i dalje imas ambicije ili da silujes rodjake ili da seckas ljude i stavljas ih u frizider kao Patrik Bejtmen.

A uzgred imas i Daning Kruger sindrom kao on i verovatno narcisoidni poremecaj licnosti.

Pij psihijatrijske lekove incestuozni Bozo Zgradicu, i mani se vise heroina sinko. Treba da te vrate u gumenu sobu, i da ti onemoguce taj internet sto ti daju na pola sata vikendom, vidi se da i dalje imas ambicije ili da silujes rodjake ili da seckas ljude i stavljas ih u frizider kao Patrik Bejtmen.

A uzgred imas i Daning Kruger sindrom kao on i verovatno narcisoidni poremecaj licnosti.
Ovo je za razliku od tebe odlicna riba:

Poslednja izmena:
Ilija Cvorovicu, lepsa sam od Olivere.
Olivera umije izrazom lica da obeskonaci svoju veliku ljepotu lica i - perfekcionista sam, ne kazem sad "beskonacnu". ako sam reko ogromnu, ali skoro beskonacnu kad to uradi, napravi izraz neki lica tipa "ili necu, ili ocu do krajnosti to i to, ovo i ovo", religozna dodje ozbiljna ko monahinja, to jest ne radi nista nego joj to dodje sponatano, a ti nemas tu sposobnost, pa onda, posto je lice glavno svakome ko je pametan muskarac, ona je ljepa daleko vise nego ti - drugo, i to drugo je totlano nebitno, ali, ako mene zanima gitara ili borilacke vjestine, ili nekoga, to ne znaci da ti treba se zanimas za gitare, jer ti to ne ide - ti imas iluzilu da je tasmianijska mahagonija jako jeftina i da nije dobra za elektricne gitare vise nego ona koja nije iz mjesta gdje je sad nacionalni park u tasmaniji, nego vjezbaj "smin ku" vjestinu, recimo ta dama umije da se nasminka, a ti o tome nemas blage veze iako se trudis maksimanlno. Ja nisam taj koji si sad rekla, ne poznajem ga.

Poslednja izmena:
O cemu vi pricate?
O tome kako mene moze da optuzuje da sam diletant neko ko je neprofesionalan prema svom fizickom polu, o borilackim vjestinama pricamo zaboga! Kako ce ona da stekne borce koji ce da je brane na radnom mjestu dok obavlja svoju profesiju, ako se prema svakome ponasa cas kao da uopste nije osoba koja ima neki pol, zena, nego je lice koje obavlja neku profesiju, cas kao da je muskarac ona, a ne ni lice koje obavlja profesiju ni lice koje je je zena, cas kao da je zena... Cas joj smeta sto se ja mijesam u njenu profesiju i ucim nesto njih, a cas ona dolazi ovamo da ljude sa crnim pojasom uci kako je udarac prstima u oko koji probija kost oka i prsti ulaze u mozak nemoguc... Znaci, da bi naucila borilacke vjestine, prvo mora da prestane da lupa gluposti kako ako su nesto izmislisli kinezi to znaci da Japanci koji tad nisu ni znali za te kineze sigurno nisu izmislili isto to, ona vrijedja pola Japanskog arhipelaga svojim izjavama, ali ne zato sto ima nesto protiv ljudi sa tog ostrva koji su sad vec i mrtvi i koji su spasili ostrvo jer su izmislili Karate, zene djecu spasili, nego zato sto ima nesto protiv mene ona vrijedja svete ostvljane... Japance. Ja necu to da dozvolim da mi neko dira Japance, prvo neka pokaze postovanje prema:
Oliverinoj zenstvenosti, Okinavskoj hrabrosti i casti, 300 Spartanaca odred 300 sa Tripolija, jednoj biljci Papaver somniferum od koje je covjecanstvo uvjek imalo samo zabavu i korst, hirurgije ne bi bilo da nema te biljke, pa ni borilackih vjestina onda samim tim, covjeku koji je ubio Minotaurusa, Paganiniju koji je napisao komad za violinu "Caprice 24", iako joj smeta sto je incestuozan i sto je umro od sifilisa, kompozitoru Lukasove pjesme koja je o toma kada bi Isus Hrist... nebinto, i tekstopiscu te pjesme, to je pjesma "Jagnje moje", Savezu Sovjetskih Socijalistickih......, pa tek onda mogu da je shvatim kao dostojnu toga da bude primljena na trening i nauci jako brze i jake vjestine, jer to ne treba da zna neko ko ne postuje nabrojane stvari!, da joj istegnem noge da bolje moze da ih rasiri, to je korsno za borilacke vjestine...onda postovanje prema starijima treba da pokaze, da izmasira Oliveru ako Olivera bude na treningu, da joj donese vodu, skine je, obuce joj kimono...

Poslednja izmena:
Na kraju krajeva jedan dzudo ili rvacki suplex o beton,lomi mnogo vise uz mnogo manje filozofije ;)

Je li matori, jel imaš toliku želju za zatvorom? Imaš Koši bacanja iz Đudo-a, drži se njih i mani se supleksa. Moj brat od strica se godinama bavio rvanjem, grčko-rimskim i slobodnim stilom, imao je talenta i za veća međunarodna takmičenja ali ga je jednog dana jedan stariji selja dovatio da vidi šta zna i jedan supleks mu je zaustavio karijeru, čudo je da nije imao nikakvih ozbiljnijih posledica. A njegov kolega iz tog kluba, valjda beše svega godinu dana stariji, je zaglavio robiju jer se pokačio sa nekim likom pa je hteo da ga malo protrese o zemlju, samo što se zajebao pa mu je otresao glavu o ivičnjak i ovaj je umro na licu mesta. Da ne pričam da su ga kasnije stalno tražili prijatelji od ovoga što ga je usmrtio. Zajebao je sebi život maksimalno.

Poslednja izmena:
P.s. Dobro Plus Bozo kazi ti meni je l si ti majku mu Japanac, pa si se toliko uvredio sto sam ti dirnula Japance a ?

Ja nisam imala nikakvu nameru da tebe uvredim, to ti je od paranoje matori, heroin ti zezno sinapse u mozgu i neurotransmitere, ja sam ovo rekao "za Japance" jer bar ovde na forumu vlada konsenzus o tome da je "sve poteklo od Kineza", da je Karate nastao iz Kung Fua kineskog, i u tome se skoro svi slazu, a zaista znamo da se ne slazemo oko mnogih stvari...

Ja ne znam kako si ti istorijske cinjenice iz sveta borenja shvatio kao "vredjanje Japanaca".....

Zaista, hajde propitaj ovde ljude, kako je nastao Karate i iz cega je nastao i da li je bogomoljka Kung Fu stil iz Karatea ili iz..... pa Kung Fu-a....

Ti ono sto pricas bi bilo istoverno kao kada bi npr rekao da je Pankration nastavo iz danasnjeg americkog MMA, tj da se vredjas ako ti kazem da je npr Pankration preteca danasnjeg MMA, i da oni nikako nisu nastali u isto vreme. Vec da je sve to nastalo iz Pankrationa...Na primer....

https://en.wikipedia.org/wiki/Pankration

A posto vec vidim da si zaludjen karateom i tajnim smrtonosnim udarcima kao malo dete, lepo bi bilo i da saznas OSNOVE o karateu i istoriji karatea i IZ CEGA JE NASTAO. Imam utisak kao da si jbt slepi ucenik onog Kiai Mastera sto obaraq svoje ucenike telekinezom i nevidljivom energijom, jer tako se tripujes deluziono.

Evo dakle, sa wikipedije sta ej to karate i odakle potekao:

Karate (空手?) (English /kəˈrɑːtiː/; Japanese pronunciation: [kaɽate] ( listen); Okinawan pronunciation: IPA: [kaɽati]) is a martial art developed on the Ryukyu Islands in what is now Okinawa, Japan. It developed from the indigenous martial arts of Ryukyu Islands (called te (手?), literally "hand"; tii in Okinawan) under the influence of Chinese martial arts, particularly Fujian White Crane.
https://en.wikipedia.org/wiki/Karate

It was brought to the Japanese mainland in the early 20th century during a time of cultural exchanges between the Japanese and the Chinese.

heeej u 20om veku je donet i stvoren, a da li znas koliko dugo pre toga su Kinezi imali razvijene svoje borilacke vestine tj Kung Fu i sve sto nazivaju pod tim ?

Jao daj brzo da prijavim ovaj clanak na wikiju, ej oni "vredjaju Japance"...

:rotf::rotf::hahaha::hahaha:

Bozo, bozo, nemoj da ides po sumljivim kaficima, cuo sam da oce da stavljaju drogu u pice a posle covek ne zna sta prica i svuda mu se prividja njegov psihijatar. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Je li matori, jel imaš toliku želju za zatvorom? Imaš Koši bacanja iz Đudo-a, drži se njih i mani se supleksa. Moj brat od strica se godinama bavio rvanjem, grčko-rimskim i slobodnim stilom, imao je talenta i za veća međunarodna takmičenja ali ga je jednog dana jedan stariji selja dovatio da vidi šta zna i jedan supleks mu je zaustavio karijeru, čudo je da nije imao nikakvih ozbiljnijih posledica. A njegov kolega iz tog kluba, valjda beše svega godinu dana stariji, je zaglavio robiju jer se pokačio sa nekim likom pa je hteo da ga malo protrese o zemlju, samo što se zajebao pa mu je otresao glavu o ivičnjak i ovaj je umro na licu mesta. Da ne pričam da su ga kasnije stalno tražili prijatelji od ovoga što ga je usmrtio. Zajebao je sebi život maksimalno.

Pa covek prica o nekim smrtonosnim tehnikama,postoje jednostavniji potezi,koje naravno ne podrzavam.

- - - - - - - - - -

A sta je to suplex o beton tacno ?

the-secret-weapon-of-aikido-frontcover.gif

Ali je ovo gore.

boshiken.jpg

Back