Би-Би-Си: Навални ухапшен у Москви, полиција разбила демонстрације

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
http://www.nspm.rs/hronika/bi-bi-si...-u-moskvi-policija-razbila-demonstracije.html

уторак, 30. децембар 2014.
Руски опозициони лидер Алексеј Навални ухапшен је на уличном протесту организованом због тога што је он данас осуђен на условну казну од три и по године затвора, јавио је ББЦ.

Навални је објавио на Твитеру своју слику с протеста уз поруку: "Кућни притор да. Али данас заиста желим да будем с вама. Зато идем на Мањеж".

aleksej-navalni-uhapsen-1.jpg

Телевизијске слике с московског Трга Мањеж показале су да се окупило више стотина људи.

Навални је после изрицања пресуде позвао присталице да изађу на улице Москве и "униште" режим председника Владимира Путина.

Његов позив уследио је пошто је на друштвеној мрежи Фејсбук више од 18.000 људи потврдило своје учешће на скупу.

Навални, адвокат и популарни блогер, постао је истакнута личност опозиције спровођењем истрага корупције државних званичника и организовањем демонстрација против председника Владимира Путина у Москви 2011. и 2012. године.

aleksej-navalni-uhapsen-2.jpg

Он је од фебруара био у кућном притвору због другог дела, а данас је осуђен на условну казну од три и по године затвора под оптужбом да је са својим братом Олегом проневерио 27 милиона рубаља (546.000 евра) и тиме оштетио француску козметичку фирму Ив Роше.

АФП: Више од 130 ухапшених на протесту у Москви

Руска полиција растурила је неодобрене демонстрација пошто је претходно око два сата трајао протест због судског процеса против Навалног.

rusija-moskva-demonstracije-uhapseni-1.jpg

Више од 130 људи ухапшено је на протесту, пренео је АФП позивајући се на руску невладину организацију ОМД-инфо.

Агенција Асошиејтид прес јавља да се на скупу подршке Навалном окупило више хиљада људи. Демонстранти на тргу близу Кремља узвикивали су "Нећете моћи све да нас ухапсите".

Градске власти Москве саопштиле су данас да ће спречити све скупове за које није издата дозвола. Протест је сазван пошто је суд јуче најавио да ће пресуда Навалном, бити изречена данас а не 15. јануара, за када је такође сазван протест.

"Најмање 132 човека су на листи приведених на Тргу Мањеж", саопштила је невладина организација ОВД-Индо која прати хапшења у Русији.

(Бета)

Слобода за водећег руског опозиционара Алексеја Навалнија, тог хероја младих, образованих и урбаних Руса, а који је осуђен у политичком процесу јер је на својим блоговима раскринкао Путина и његов корумпирани олигархијски режим!

Okupilo se par stotina u gradu od 10 miliona i hoce da sruse drzavu od 150 miliona.

Stvarno mi nije jasno sto te demonstracije ne razbijaju sa vodenim topovima tokom zime.

Када буде дошло до побуне и свргавања Путина, изненадићете се колико ће бити "мало" људи односно несразмерно огромној популацији Руске Федерација.
То је зато што Руси нису митингаши попут рецимо Грка; гори Синтагма, гори центар Атине, сутра све нормално.
У Русији ће пре свега да пукне на самом Путиновом двору.

rusija-moskva-demonstracije-uhapseni-1.jpg

Из ког су најдубљег и најмрачнијег Сибира довели ове косооке кинеске полицајце?

"Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku Победоносцев."

Слобода за водећег руског опозиционара Алексеја Навалнија, тог хероја младих, образованих и урбаних Руса, а који је осуђен у политичком процесу јер је на својим блоговима раскринкао Путина и његов корумпирани олигархијски режим!

Samo nastavi da arlauches sticice i tebe kucni pritvor gospodara Putnia.

Idi ti, pravac Moskva, crveni trg i transparent u ruke,.................ovog jadnika su pokupili posle dva sata, sta mislis posle koliko minuta ce s tobom pocistiti moskovske ulice.z:lol:

- - - - - - - - - -

Наравно да га неће мој post ослободити.
Ја сам то написао да сви форумаши одмах виде на чијој сам страни.

Zar ovde postoji neko ko to vec nije ukapirao?

Kapiram, samo sam hteo da kažem da se hvataš za prilično nebitne likove...

Алексеј Навални је тренутно највећа опасност по Путина.
Као херој младих и образованих Руса, значи лидер пре свега нове руске интелигенције, Алексеј је најозбиљнији Путинов против-кандидат на изборима 2018.
Друга је ствар што би Путин желео да влада довека. А то неће моћи.
Овим политичким хапшењем Алексеју Навалнију ће само да порасти популарност.
Још један Путинов ауто-гол.

- - - - - - - - - -

Zar ovde postoji neko ko to vec nije ukapirao?

Па ја ´оћу да стално и изнова подсећам да сам велики противник диктатора из Кремља и његових олигарха.

Back