Bezobrazluk apotekara...

Sama činjenica da je lek još uvek u prodaji a rok upotrebe mu se bliži kraju ne govori ništa dobro jer je u zemlji koja troši enormne količine lekova postaje u najmanju ruku
čudno da neki lek doživi da ostane neprodat na apotekarskoj polici sa rokom pri kraju i samim time taj tvoj AKO zaista postaje AKO

zebro, čitaš li ti šta drugi pišu na temi ili samo vrtiš tvoju ploču? :sad2:

Mislim, možemo mi i u detalje imala sam ja primera koji bi se mogli podvesti i pod sumnjive primerice sa insulinom u penkali čiji je mutni tj. beli deo bio toliko
slepljen za stijenku penkale da sam jedino grejanjem mogla da ga rastesem, a rok ispravan da ispravniji nije mogao biti

Ima tu još tih ako. Primerice, jel ikada iko ko je hospitalitzovan vidio rok upotrebe lekova koje prima u bolnici?

Zamišljam pacijente onako mamurne od anestetika, kojekakvih stvari za umirenje i sl.. kako su ošamućeni, a lekari im podnose pod nos svaku božju etiketu :mrgreen: .
Dok sam ja bila u bolnici, i vizite su mi bile previše, još da su me davili sa kojekakvim papirićima i rokovima... missim... pa zamislite kako bi bilo onima koji primaju po 20 lekova dnevno :lol: .
Mislim, treba biti malko realan, postoje valjda i drugi mehanizmi kontrole što se toga tiče (ili bi trebali da postoje).

Pacijenti koji su hitni slučajevi, i moraju da dobiju transfuziju, ne mogu da proveravaju "kvalitet" krvi koji primaju. Neki od njih budu zaraženi, ali je to mali procenat da bi se odustalo od transfuzije. Neozbiljno je potezati pitanje namere da se pacijent, kome je život ugrožen, zarazi.

osnovni posao mi je provera kvaliteta lekova i odgovorno kažem da ovo što pišeš su same gluposti...isto bih za tebe mogao da kažem da tvojim mušterijama ugrađuješ falš delove...

pa jesu fals delovi jer kod nas drugih nema..ja sam godinama pokusavao da nadjem kvalitetno ulje..napr..imam iskustva sa uljima kupljenim u inostranstvu i ISTIM ( navodno ) tim uljima kupljenim u srbiji...NEMA VEZE S VEZOM.znam samo za jedan jedini brend ulja na srpskom trzistu koji NIJE fals jer nijedna rafinerija na balkanu nema tehnologiju proizvodnje keramickih i grafitnih ulja..tj nije galax kupljen u bacvama pa prepakovan u ambalazu castrola valvolina elfa mobila i drugih renomiranih prozivodjaca

ne druze svaka tebi cast na tvom poslu al ja ne pisem gluposti..

Ja čak ne bi pristala da popijem lek kojemu je istek roka trajanja blizu roka. Lek je isuviše delikatna materija da bi se sa njome kockalo na takav način.

a nije ti palo na pamet da se upravo iz ovih razloga rok trajanja u neku ruku i "skracuje" za skoro pola godine :)
zato i postoji mogucnost "produzene" upotrebe ako zagusti.
naravno da je bolje uzeti onaj koji je u roku, ali ako nemas alternativu nece ti nista faliti i ako je rok premasen za koji mesec

Da svecano otvorimo ovaj forum... :)

Primer od juce... Otac bio do apoteke u okviru DIS-a u KG-u da kupi neke lekove za parastitastu zlezdu... Ne secam se imena, samo znam da u pakovanju ima 4 tablete koje se piju jednom nedeljno i da kostaju 800 dinara... I s obzirom da je uzeo 2 kutije, devojka koja tu radi mu je naglasila da ovu jednu prvo koristi...

I kada sam pogledao rok trajanja tog leka, pise 12/2011... Znaci rok trajanja mu je do ovog meseca... Tablete mogu da se istrose tek u januaru, a tada ce im definitivno isteci rok trajanja... Bezobrazluk... :evil:

P.S. Sad se setih, lek se zove Bonap...

Trebalo je ti da uzmeš odmah te lekove i odeš u apoteku
i najjebeš im se mile majke ....!

Ja iskreno tu i tamo pogledam, ali ne uvek... realno...
Više gledam kad već otvorim kutiju nečega, do kad je rok..dakle, kad je već načeto kod kuće...
S namirnicama sam mnogo revnosnija :lol: ..

E sad, verovatno se penzionerima i ne gledaju rokovi.. starijima, bolesnima... slično ko u onom komentaru koji sam napisala za proveru lekova u bolničkom okruženju.

Ja iskreno tu i tamo pogledam, ali ne uvek... realno...
Više gledam kad već otvorim kutiju nečega, do kad je rok..dakle, kad je već načeto kod kuće...
S namirnicama sam mnogo revnosnija :lol: ..

E sad, verovatno se penzionerima i ne gledaju rokovi.. starijima, bolesnima... slično ko u onom komentaru koji sam napisala za proveru lekova u bolničkom okruženju.

Mučeni penzioneri i žele ponekad da pročitaju,
ali ne vide bez naočara....
A,blam ih je da traže od drugih da pogledaju teglicu ili kutiju sa hranom.
X puta su me zamolili da pogledam datum !

Kako bi Anštajn rekao ...teže je razbiti predrasude nego atom...

Kakve to predrasude? O tim predrasudama mesecima već bruje mediji u Srbiji, o tim predrasudama govorimo?

Jesam li ja pustila u opticaj neispitan lek/vakcinu koji sam primila na sopstvenu odgovornost jer proizvođač nije želeo da garantuje za njega, pa sam
zato puna predrasuda?

A zaboravuili smo na tvz.kineske lekove koje smo dobijali u apotekama u papirnatim kesicama, da?!

Poslednja izmena:
Samo vas čitam i smejem se , pogotovu onaj uvodni post je smešan , čovek se jada da mu je "bezobrazna apotekarka" prodala još uvek validan lek , kome ističe rok trajanja pa ga čak i upozorila da ga prvo potroši , ako to nije bilo ljubazno i odgovorno sa njene strane onda ja neznam šta je šta.
Apropo rokovi , kada se samo setim kakve smo mi mesne konzerve dobijali u vojsci , stare po 20 i kusur godina pa nam ništa nije falilo .... bože ....

Samo vas čitam i smejem se , pogotovu onaj uvodni post je smešan , čovek se jada da mu je "bezobrazna apotekarka" prodala još uvek validan lek , kome ističe rok trajanja pa ga čak i upozorila da ga prvo potroši , ako to nije bilo ljubazno i odgovorno sa njene strane onda ja neznam šta je šta.
Apropo rokovi , kada se samo setim kakve smo mi mesne konzerve dobijali u vojsci , stare po 20 i kusur godina pa nam ništa nije falilo .... bože ....

Što ne spomenu "atomski" kupus ?
Ucrvljao od stajanja.
Njemu smo se najviše radovali.
Nekako je bio ukusniji i masniji od ostalih jela !

Back