BETANIJA

nesons:
a fontanicu nisi slikao ? ( ipred ulaza )

( mislim da je to fontana , koja jos nije u funkciji )

a i veliki parking iza betanije
Nije jos profunkcionisala i pored 100 ljudi i silnih prekovremenih sati i po kisi i po snegu... Ali pitanje je dana...
image572cy.jpg

Dobro bi bilo pitanje: Da li je Betanija stvarno gotova?
Sto se tice funkcionalnosti, spremnosti za prodjaje i brigu za majke i decu sve je spremno, ali jos ima par sistema koji jos ne funkcionisu u potpunosti i koji ce zahtevati jos mnogo sredstava. Npr racunarski sistem ce biti u celosti postavljen do utorka ali bez propratnog softvera on ne vredi mnogo (tender za pravljenje softvera nije jos ni poceo) pa ce se ordinacijama i pultovima jos uvek cuti zvuk pisace masine. Takodje sistem bezicne telefonije kroz objekat koji je predvidjen i u koji su ulozena pocetna sredstva ne moze biti zavrsen bez dodatnih ulaganja. Multimedijalni i TV sistem se radi i bice uskoro zavrsen. Gas u kotlarnicu je predvidjen da se uvede i i isto zahteva finansije za finalizaciju. Takodje je predvidjeno i rusenje dela najstarijeg objekta i povezivanje 2 ulice. Betanija ce pojesti jos miliona dok ne bude 100% doterana i nasminkana. Da nam se finansijeri ne opuste i ne zaborave svoje obaveze.

PS Politicka previranja i tracarenja su brojna oko Betanije. Otprilike ima 2 vodeca finansijera APV i ZIG rukovodjeni suprotstavljenim politickim partijama i sve sto smo do sad slusali na radiju i citali u novinama su samo politicka prepucavanja izmedju ove dve frakcije. Nadamo se da ce svi smoci snage i mudrosti da ostave politicke razmirice na stranu i zavrse ovaj sveti posao do kraja.

Izgleda odlično. Još da počnu da rade ljudi... Ili će opet biti - dođite kod mene u moju ordinaciju za detaljnije preglede i vođenje trudnoće....

jomini:
Izgleda odlično. Još da počnu da rade ljudi... Ili će opet biti - dođite kod mene u moju ordinaciju za detaljnije preglede i vođenje trudnoće....
Ma rade punom parom. :wink:
U cetvrtak su se uselile majke i bebe u petak poceli pregledi i porodjaji... Jos jedino OP sala nije profunkcionisala a i to je pitanje sata.

A privatnih strucnjaka uvek bilo... :lol:

hihih a kriza,prohuliganisala se i ova krastarica :lol:
Elem ne vidim cemu tema.Mislim super imali smo prilike da vidimo slicice unutrasnjost i to je sve lepo.Al ne vidim sta bi trebali da komentarisemo,a ovo je kao forum.Mislim bio je red da se sredi,tako nesto vazno je bilo na sramotnom nivou,trebalo je i mnogo ranije,i opet ne bih zelela da se poradjam tamo jer nije zlato sve sto sija,i drzavni lekari ostadose da ne kazem sta

latica:
Elem ne vidim cemu tema.
Verovatno da se ljudi informisu o desavanjima u gradu.
Ipak mislim da je NS ovim dobio jedno velicanstven zdanje, novo, cisto i extra opremljeno i mislim da bi svi trebali da budu srecni i ponosni zbog toga. Pogotovo bi trebalo da su zahvalni oni zbog kojih je i napravljena.

Petar_Pan:
Ma rade punom parom. :wink:
U cetvrtak su se uselile majke i bebe u petak poceli pregledi i porodjaji... Jos jedino OP sala nije profunkcionisala a i to je pitanje sata.

A privatnih strucnjaka uvek bilo... :lol:
Bojim se Pero da malo fantaziraš:?
Mislim, ti ljudi (doktori, sestre i babice) su ostali isti i ne vidim razlog zbog čega bi se odjednom, preko noći 'poboljšali', odnosno prestali da 'koriste' 'privilegije' koje imaju samim tim što rade na tako odgvornim mestima. Tu gde niko ne štedi; jel' - zdravlje i deca, šta ćeš važnije u životu.

Ali, dobro, opet je bolje nego što je bila stara Betanije.

mackica ns:
Bojim se Pero da malo fantaziraš:?
Mislim, ti ljudi (doktori, sestre i babice) su ostali isti i ne vidim razlog zbog čega bi se odjednom, preko noći 'poboljšali', odnosno prestali da 'koriste' 'privilegije' koje imaju samim tim što rade na tako odgvornim mestima. Tu gde niko ne štedi; jel' - zdravlje i deca, šta ćeš važnije u životu.

Ali, dobro, opet je bolje nego što je bila stara Betanije.
Errr... aj zamolio bih te da mi pojasnis ovaj post. Kakve su to privilegije imali, sta koriste i u cemu mislis da su losi? Sta se tu (ne)stedi. Tj. sta ti mislis da bi se moglo popraviti? Znam da si ti bila tamo pa verovatno poznajes stvari bolje od mene. Nisam toliko upucen u medicinsko osoblje.... A interesantno mi je da znam. Samo znam da ima sve ukupno oko 300 zaposlenih...

Mislim neznam uopste kako to da srocim.Ako ste doktor trebalo bi da vam ljudski zivot i njegov kavlitet budu najvazniji.Jos ako donosite novi zivot na svet.Takvih sam se prica naslusala o njihovoj nemarnosti da je to bruka.Razumem ja da su oni ljudi,i da prave greske ali ako se vec prihvatas takvog posla..Dzabe zdanje,bitniji su ljudi

Sumorna je cinjenica, da se deca i ljubaznost "kupuju" za par stotina evra u ustanovama koje je izgradjeno od sredstava drustva i gde rade lekari skolovani u "vreme socijalizma" a sada prodaju pamet po kapitalistickim principima.
Karakterne licnosti,zvani lekari po profesiji, koji su se zakleli u nesto i u neke principe nekog grka, koga li to zanima, bez novca u koverti vas nece ni pogledati a kojim slucajem da je hitno pozivaju tatice na razgovor...cena hitnosti.
Moram priznati da Betanija izgleda sasvim OK, ali dali ti lekari zasluzuju da rade u takvim uslovima?
Ko im daje zapravo da u toj ustanovi lobiraju trudnice da se obracaju u njihovo privatno savetovaliste gde ce ih bolje pregledati sa savremenijim instrumentima?
KRIVI SMO MI STO SMO IH PUSTILI!

zokky:
Sumorna je cinjenica, da se deca i ljubaznost "kupuju" za par stotina evra u ustanovama koje je izgradjeno od sredstava drustva i gde rade lekari skolovani u "vreme socijalizma" a sada prodaju pamet po kapitalistickim principima.
Karakterne licnosti,zvani lekari po profesiji, koji su se zakleli u nesto i u neke principe nekog grka, koga li to zanima, bez novca u koverti vas nece ni pogledati a kojim slucajem da je hitno pozivaju tatice na razgovor...cena hitnosti.
Moram priznati da Betanija izgleda sasvim OK, ali dali ti lekari zasluzuju da rade u takvim uslovima?
Ko im daje zapravo da u toj ustanovi lobiraju trudnice da se obracaju u njihovo privatno savetovaliste gde ce ih bolje pregledati sa savremenijim instrumentima?
Evo, Pero, ovde je baš sve rečeno.

zokky:
Tesko da je sad trenutno neka ordinacija bolje i savremenije opremljena od Betanije. Takodje sumnjam da su doktori od kojih studenti uce i gledaju losi. No u strucnost doktora ne bi da ulazim, samo znam da su u operacionu salu i porodiljski box instalirane kamere koje ce uskoro profunkcionisati i ako i bude nekih gresaka i nestrucnosti sve ce se videti i dokumentovati. Takodje i sistem kontrole pristupa ce nadamo se spreciti neovlasceno i suvisno cirkulisanje kroz zgradu... kao i sprovoditi ocitavanje dolaska i odlaska sa posla... uskoro...

Opet Pero ne razumeš. Nije poenta u njihovoj STRUČNOSTI, u koju btw ni ja ne sumnjam.
Poenta je u privatnim ordinacijama; koje ti ''preporučuju'', jer u Betaniji navodno nema mesta, vremena, aparat navodno pokvaren itd.
I ja ne govorim samo o porođaju, govorim o svemu što prethodi porođaju, a i drugim ''ženskim'' bolestima i problemima.

Recimo, ja sam trebala da zakažem ekspertni ultrazvuk koji treba da se uradi u tačno određenoj nedelji trajanja trudnoće. Kad su mi rekli koji im je navodno prvi slobodan termin, zaključila sam da je trebalo da ga zakažem PRE nego što sam uopšte zatrudnela. Morala sam privatno naravno da ga uradim, ali iz inata nisam htela da idem ni kod jednog doktora koji radi u Betaniji! Posle su mi rekli da razultat tog doktora kod kojeg sam bila oni NE PRIZNAJU:shock: Zašto? Zato što je izbeglica iz Bosne i ONI ga ne poznaju:roll: A doktor je i stručan i ljubazan i ima strava ordinaciju i sve... Ne, nego treba da idem kod Vejnovića kod koga taj EUZ košta 6000 din!
Sledeći put je trebalo da uradim fetalnu ehokardiografiju, u Betaniji su mi rekli da oni to uopšte ne rade:shock: Pitam ja ko radi, a oni kažu mi, TRENUTNO ne radimo i ne znamo ko radi, pitajte vašu doktoricu. Ja kažem mene je moja doktorica i uputila na JEDINO PORODILIŠTE U GRADU, ako vi ne radite i ne znate, ko bi trebalo da zna ili da to radi. Pa, radi doktor Belopavlović i doktorka Novakov, ali privatno; of course. To su doktori iz Betanije samo da se zna. Inače, za tu ehokardiografiju ne treba neki određen aparat, nego samo znanje, jer se radi na običnom ultrazvuku. Pa mi objasni kako to da u Betaniji to ne mogu da urade, a privatno kad caluješ odjednom mogu.

Treći i najgori slučajevi su da u privatnim ordinacijama nemaju potrebne aparate, ali ako odeš kod njih, uvešće te u Betaniju preko reda, uraditi ti potrebne preglede u Betaniji; a naplatitit kao privatnici.

Eto, Pero, jel' dosta?
Jal' ti sad jasno kako im se može; i kako naravno niko neće preskočiti neku od tih potrebnih kontrola ili pregleda, nego će platiti; pa pobogu radi se o zdravlju tvog nerođenog deteta, nećeš valjda na tome štedeti:?

Mada, ja sam čvrsto odlučila da tamo nikom ništa ne platim; ono što sam morala da uradim privatno uradila sam; ali recimo taj Dr Vejnović traži 800 eura ako hoćeš da ti on radi carski rez recimo. I ne znam koja je tarifa da neki ''tvoj'' doktor prisustvuje porođaju, kao njemu si platila pa će on da pazi na tebe... I svi me nagovaraju da platimo nekom nešto, kao da budem sigurnija (makar babici!); ali ja neću iz inata, muka mi je od njih:mad: I samo da vidim da nešto ne urade kako treba, vući će se po svim novinama i sudovima ako treba.

apsolutno si u pravu!!!!!

moja cerka se rodila u senti, tada je u betaniji vladao menigitis...............btw, kazu da je stara betanija pre bila tbc institut?!

najnemoralniji su upravo oni koji se zaklanjaju iza hipokritove zakletve.....ne znam da li za njih vazi sukob interesa i da li lekari koji rade u drzavnim bolnicama mogu da imaju privatne ordinacije??? to je kao kada bi direktor nekog trgovackog preduzeca slao musterije da kupuju u njegovom priv preduzecu robu iz njegovog drustvenog preduzeca ??????????????????///

ludilo, a da ne pricamo o kradji beba................

mackice ja bih triput razmislila da sam na tvom mestu,jer naplatice ti oni to na ovaj ili onaj nacin,a da mogu da budu najgori kasapi stvarno ti ne zelim da saznas.Tako je kako je.Mene to ne brine znam da cu kad dodje vreme za te stvari morati da platim,vise se bojim toga da ne zeznu mene ili bebu,ne bi im bilo prvi put.Pogotovo kad nemaju dovoljan motiv(novcani naravno)

@Petar Pan
Bas si se potrudio , thanks, nisam znala da postoji ovakvo porodiliste kod nas...

@mackica
zadivila si me hrabroscu i trezvenoscu 2 nedelje pre porodjaj...sta da ti kazem ako ti treba moralna podrska tu sam! ;)

baki 75:
@mackica
zadivila si me hrabroscu i trezvenoscu 2 nedelje pre porodjaj...sta da ti kazem ako ti treba moralna podrska tu sam! ;)
Ma, ja sam samo stipsa :mrgreen: :lol: :razz:
Šalim se; hvala ti baki, u svakom slučaju znaćete kako je bilo...;-)

@latica - najgore od svega je što znam hiljadu priča ljudi koji su platili, pa su očajno prošli. Šta onda? Niko ti tu ništa ne garantuje:?
A i zbog takvog razmišljanja se NIKADA NIŠTA neće i promeniti! Dobro reče zokky - KRIVI SMO MI ŠTO SMO IH PUSTILI:?

A i pouzdam se da će im sad, bar na početku rada nove Betanije, biti frka i od kamera, ili od veće kontrole; ili će bar biti zadovoljniji svojim radnim mestom pa ondaK i raspoloženiji :razz:

mackica ns:
Opet Pero ne razumeš. Nije poenta u njihovoj STRUČNOSTI, u koju btw ni ja ne sumnjam.
Poenta je u privatnim ordinacijama; koje ti ''preporučuju'', jer u Betaniji navodno nema mesta, vremena, aparat navodno pokvaren itd.
I ja ne govorim samo o porođaju, govorim o svemu što prethodi porođaju, a i drugim ''ženskim'' bolestima i problemima.

Recimo, ja sam trebala da zakažem ekspertni ultrazvuk koji treba da se uradi u tačno određenoj nedelji trajanja trudnoće. Kad su mi rekli koji im je navodno prvi slobodan termin, zaključila sam da je trebalo da ga zakažem PRE nego što sam uopšte zatrudnela. Morala sam privatno naravno da ga uradim, ali iz inata nisam htela da idem ni kod jednog doktora koji radi u Betaniji! Posle su mi rekli da razultat tog doktora kod kojeg sam bila oni NE PRIZNAJU:shock: Zašto? Zato što je izbeglica iz Bosne i ONI ga ne poznaju:roll: A doktor je i stručan i ljubazan i ima strava ordinaciju i sve... Ne, nego treba da idem kod Vejnovića kod koga taj EUZ košta 6000 din!
Sledeći put je trebalo da uradim fetalnu ehokardiografiju, u Betaniji su mi rekli da oni to uopšte ne rade:shock: Pitam ja ko radi, a oni kažu mi, TRENUTNO ne radimo i ne znamo ko radi, pitajte vašu doktoricu. Ja kažem mene je moja doktorica i uputila na JEDINO PORODILIŠTE U GRADU, ako vi ne radite i ne znate, ko bi trebalo da zna ili da to radi. Pa, radi doktor Belopavlović i doktorka Novakov, ali privatno; of course. To su doktori iz Betanije samo da se zna. Inače, za tu ehokardiografiju ne treba neki određen aparat, nego samo znanje, jer se radi na običnom ultrazvuku. Pa mi objasni kako to da u Betaniji to ne mogu da urade, a privatno kad caluješ odjednom mogu.

Treći i najgori slučajevi su da u privatnim ordinacijama nemaju potrebne aparate, ali ako odeš kod njih, uvešće te u Betaniju preko reda, uraditi ti potrebne preglede u Betaniji; a naplatitit kao privatnici.

Eto, Pero, jel' dosta?
Jal' ti sad jasno kako im se može; i kako naravno niko neće preskočiti neku od tih potrebnih kontrola ili pregleda, nego će platiti; pa pobogu radi se o zdravlju tvog nerođenog deteta, nećeš valjda na tome štedeti:?

Mada, ja sam čvrsto odlučila da tamo nikom ništa ne platim; ono što sam morala da uradim privatno uradila sam; ali recimo taj Dr Vejnović traži 800 eura ako hoćeš da ti on radi carski rez recimo. I ne znam koja je tarifa da neki ''tvoj'' doktor prisustvuje porođaju, kao njemu si platila pa će on da pazi na tebe... I svi me nagovaraju da platimo nekom nešto, kao da budem sigurnija (makar babici!); ali ja neću iz inata, muka mi je od njih:mad: I samo da vidim da nešto ne urade kako treba, vući će se po svim novinama i sudovima ako treba.
Stvarno nisam imao pojma o tim stvarima... i da to jesu stvari za sudove. Cudno kako ih onda do sad niko nije prijavio... (dopustili im)... :?
Da li postoji neki nacin bez sudova spreciti ih u tome?

Inace i meni su stvari pocele malo da smrduckaju... npr razlog da ne udju u novu operacionu salu je bio navodno sto se neki trafo tamo pregreva (doktor procenio). Posle slanja i ispitivanja elektricara trafo radi sasvim normalno. Onda je sad razlog da ne idu u tu novu salu zato sto navodno treba jedno mesec dana da se izduva sva sitna prasina iz klima kanala da se ne zaraze pacijenti (rekli doktori) a merenja i izvestaji instituta za te stvari (koji su morali biti obavljeni pre tehnickog prijema) pokazuju da je vazduh ok... a merenje je bilo izvrseno pre postavljanja apsolutnih filtera koji jos dodatno poboljsavaju cistocu vazduha. I sve mi se cini da je pravi razlog upravo postavljena kamera tamo kojih se svi plase ko vampiri krsta (jos da znaju da jos ne funkcionise). :lol:
Ali i pored toga meni kao laiku sve deluje strucno i savesno... Svaki dan se u proseku rodi oko 20-tak beba i koliko sam ja informisan sve bude oket... :wink:

Back