Sudija: Aleksić tvrdi da ste zajedno radili?
Čkalja: Jeste, mi smo mu prevozili cigle.
Sudija: A bager koji ste uvezli preko granice, bez carine iz Grčke?
Čkalja: Iz koje Grčke? Kakav bager druže sudija, to prvu put u životu čujem lažu života mi!
Sudija: A frižideri Impeks? Koga ste potplatili da ih otpiše kao škart?
Čkalja: Od koga? Mmppffff, ja..prvi put u životu, života mi moga pojma nemam!
Sudija: A armatura GH 19?
Čkalja: Druže sudija imam petoro dece. Pa zar bi ja decu svoju uvalio u nesreću zbog armature GH 19 kroz 15!!
Sudija: A Čutura?
Čkalja: Nije ni on. Pa mi smo druže sudija do pre nekolko meseci zajedno radili u preduzeću Treći maj. A tog AleKsića smo upoznali nema mesec dana.
Sudija: Siguran si?
Čkalja: Jesam! Njega je doveo neki..kako…Gavra Aćimović, jer taj isto Aćimović Gavra prevoznik pa on nije mogao da preuzme te cigle, pa je onda nas zamolio da mi tom Aleksiću prebacimo te cigle pošto nije mogao Gavra. Mislim mi smo se upoznali preko cigli… sa tim Aleksićem. On… doveo ga taj Aćimović koga nisam dobro poznavo a više sam ovog poznavo.
Sudija: Gavra Aćimović? Gde stanuje?
Čkalja: Ne bih znao da kažem.
Sudija: A da li se tako zove?
Čkalja: Ne, Golja se zove!
Sudija: Aćimović?
Čkalja: Avramović! Tačno je! Avram Gojić!
Sudija: Kako, malo pre si reko Aćimović!?
Čkalja: Jeste Aćimović ali to nije taj Aćimović! Ovaj je Avramović a Avram Gojić mu je brat! Mislim to su sve…. to je sve isto. Braća su.
Sudija: Pazi Juriću, ako ti sad nešto tu muljaš..
Čkalja: Avram je…..on otpada, a Avramović je isto sa bratom zajedno Aćimovićem, on isto tu otpada. Samo ostaje Goljic, odnosno nije Goljić nego Avram Gojić on ostaje, to mogu da se zakunem u to. A ovi svi otpadaju!
Sudija: Pazi Jariću, dobro promozgaj. Ako taj Gavra Aćimović, Adam, kako li se već zove, zaista postoji, i potvrdi da je Čutura pre mesec dana upoznao Aleksića, onda može da otpadne ceo spisak koji je podneo Aleksić.
Čkalja: Pa Gavra Kačanski .. oni su kumovi!
Sudija: S Pajom??
Čkalja: Nee, Paja i ja smo drugovi, a oni su kumovi sa, sa ovim... svabom Miškovcem, jer su Avram i Gaja braća, a kumovi su sa Gavrom Kačanskim odnosno sa, dabome, sa Gavrom Kačanskim čiji je kum švaba Miškovac, a Paja i ja smo drugovi!
Sudija: Pa kako veze ima sad Miškovac?!
Ckalja: koji Miškovac?, a Miškovac, je taj švaba, on je kum sa Gavrom i sa Pajom .. kojim, s kojim Pajom!?
Sudija: Pa ti si rek'o...
Čkalja: Ne Vi ste me pitali!
Sudija: Sta sam Vas pitao?
Čkalja: Sta ste me pitali?
Sudija: S'kim je Paja? Jel Pajin kum?
Čkalja: Pa nije Pajin kum, nego je Paja sa mnom drug! A Vi ste kum!!!
Sudija: Dobro Jaricu .. sredi se! Sredi se, razmisli.
Sudija: Kako se zove čovek koji vam je doveo Aleksića?
Čklalja: Setio sam se!
Sudija: Kaži!
Čkalja: Joca Trta!