Besplatno obrazovanje

Da li mislite da je tako nesto ispravno

• Da, poen je poen

• Ne, to je nepravda prema radnicima

• svako treba da placa svoj rucak

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I da li mislis da je fer da deca roditelja koji su izdvajali poput tvojih ne mogu da studiraju za dzabe? Ako su slucajno losiji na prijemnom ispitu?
Ali ako odgovoris da je fer, onda tvoj argument da su tvoji roditelji placali isto nije dobar argumnet da bi imala besplatne studije.

Да нисам била добар ђак, студирао би са тим парама неко други, ко је мени крив што нисам хтела да учим?

Али, да моји родитељи нису плаћали јер су били сиромашни, а да сам била добар ђак, очекивала бих од државе да ми то омогући.

Не знам зашто ти је немогуће да схватиш да некоме његове паре нису само његове, да постоји нешто више од наших ситношићарџијских побуда и потреба?

Ја нисам одушевљена што ми од плате одузимају паре за здравствени систем који је никакав, па свако мало морам да трчим код приватника.

Али, неко нема, па му је и тај здравствени систем одличан, јер за бољи нема.

И у том случају, није ми жао што ми се паре одбијају.

Јесу, али треба да буду равноправни грађани, а не позитивно дискриминисани на штету остале деце.

Ja živim ovde decenijama i jedino nisam imao pravo da glasam.Bez obzira koja su deca u pitanju
svako dete ima pravo na besplatno školovanje.Jasno na teret poreskih obaveznika.

Да нисам била добар ђак, студирао би са тим парама неко други, ко је мени крив што нисам хтела да учим?

Али, да моји родитељи нису плаћали јер су били сиромашни, а да сам била добар ђак, очекивала бих од државе да ми то омогући.

Не знам зашто ти је немогуће да схватиш да некоме његове паре нису само његове, да постоји нешто више од наших ситношићарџијских побуда и потреба?

Ја нисам одушевљена што ми од плате одузимају паре за здравствени систем који је никакав, па свако мало морам да трчим код приватника.

Али, неко нема, па му је и тај здравствени систем одличан, јер за бољи нема.

И у том случају, није ми жао што ми се паре одбијају.
Cekaj da pojasnim na kom smo stanju. Kazes da deca roditelja koji su placali 75 godina poreze ne mogu besplatno da se skoluju. Znaci ti argument placanja poreza roditelja proglasavas nistavim. Cisto da u daljoj diskusiji ne koristis argument da su tvoji roditelji placali poreze.

Cekaj da pojasnim na kom smo stanju. Kazes da deca roditelja koji su placali 75 godina poreze ne mogu besplatno da se skoluju. Znaci ti argument placanja poreza roditelja proglasavas nistavim. Cisto da u daljoj diskusiji ne koristis argument da su tvoji roditelji placali poreze.

Деца могу бесплатно да се школују ако су добри ђаци.

Па, не може неки морон бесплатно да студира зато што су му родитељи плаћали порез, побогу.

И кад смо код лекара, да ли би ти таквом морону дозволио сутра да лечи тебе или твоје дете?

Или би се радије препустио ономе кога је, као сиромашног, финансирала држава јер је био бриљантан ђак?

Држава и постоји да би управљала делом нашег новца који се зове порез, у различите сврхе: аутопутеви, образовање, здравство, култура...

- - - - - - - - - -

Ja živim ovde decenijama i jedino nisam imao pravo da glasam.Bez obzira koja su deca u pitanju
svako dete ima pravo na besplatno školovanje.Jasno na teret poreskih obaveznika.

Али овде немају сви право на бесплатно образовање.

У том случају, кад си сиромашна држава, мораш да поставиш приоритете.

И кога ћеш онда финансирати?

Само најбоље, једино исправно и логично.

Без обзира на боју коже.

Zasto bi to ocekivala od drzave? Ponavljam da si dobra za sebe, a ne za drzavu.
Zato kad odes kod nekog ko se skolovao na budzetu on ti lepo naplati. Ja bi mu trebao reci pa necu "Pa postoji brate nesto vise od наших ситношићарџијских побуда и потреба". Medjutim taj argument ne bi upalio i ja bih bio tuzen,

Zato kad odes kod nekog ko se skolovao na budzetu on ti lepo naplati. Ja bi mu trebao reci pa necu "Pa postoji brate nesto vise od наших ситношићарџијских побуда и потреба". Medjutim taj argument ne bi upalio i ja bih bio tuzen,

Зато што ћу сутра ваљати тој држави, јер ћу бити добар стручњак.

А коју ће корист држава имати од будале, коју је притом и бесплатно школовала, па добила дипломирану будалу?

Ajmo opet. Taksu koju platiš ne plaćaš doktoru ili službeniku na njegov lični račun. Plaćaš državi. To što je se neko školovao za dž ne znači da ne treba da živi. A života nema bez para.

Деца могу бесплатно да се школују ако су добри ђаци.

Па, не може неки морон бесплатно да студира зато што су му родитељи плаћали порез, побогу.

И кад смо код лекара, да ли би ти таквом морону дозволио сутра да лечи тебе или твоје дете?

Или би се радије препустио ономе кога је, као сиромашног, финансирала држава јер је био бриљантан ђак?

Држава и постоји да би управљала делом нашег новца који се зове порез, у различите сврхе: аутопутеви, образовање, здравство, култура...
Aj izbaci doktore iz diskusije. Posto su ljudi previse emocionalni na tu temu. evo pretpostavicemo da samo najbolji doktori mogu da studiraju besplatno. Sta je sa svima ostalima. Zasto bi ja finansirao nekog pravnika ekonomistu ili slicno?
Znaci govorimo o svim drugim pravcima sem medicine

To što su nečiji roditelji obrazovani i sposobni ne znači da će im i dijete biti takvo. Kao što ne mora značiti ni da će dijete od neorazovanih ljudi biti nesposobno.

- - - - - - - - - -

Aj izbaci doktore iz diskusije. Posto su ljudi previse emocionalni na tu temu. evo pretpostavicemo da samo najbolji doktori mogu da studiraju besplatno. Sta je sa svima ostalima. Zasto bi ja finansirao nekog pravnika ekonomistu ili slicno?

Pa zato što moraš imati i dobrog sudiju. Sposobnog direktora,

Ajmo opet. Taksu koju platiš ne plaćaš doktoru ili službeniku na njegov lični račun. Plaćaš državi. To što je se neko školovao za dž ne znači da ne treba da živi. A života nema bez para.

dobro djavolcice. To sto se neko skolovao za dz takodje znaci da on moze da radi dobrovoljno par sati besplatno u drzavnoj bolnici, a kasnije u privatnoj. Koliko bi tih doktora koji su studirali za dz radilo za dz. U ime opsteg interesa i narodnog dobra. Pa nesto nisam video da oni gledaju narodno dobro. Oni bez problema odu u nemacku ako je njima tamo bolje. Za opste narodni interes ih zabole ******. jer tako djavolcice.

- - - - - - - - - -

To što su nečiji roditelji obrazovani i sposobni ne znači da će im i dijete biti takvo. Kao što ne mora značiti ni da će dijete od neorazovanih ljudi biti nesposobno.

- - - - - - - - - -

mozes imati i sposobnog sudiju koji je platio za svoje obrazovanje.

Ок, финансираш школовање морона чији је тата богат и он постане грађевинац.

Други такав постане архитекта.

Један конструише мост, други га сагради, а ти се скрљаш јер нису умели да ураде статику...

Или, финансира машинца, не уме да конструише, не уме да направи, не уме да поправи, оде фабрика у пропаст...

Или, финансира преводиоца, на званичном политичком скупу, морон погрешно симултано преводи, закува ситуацију и уместо мировног договора испадне 30-годишњи рат...

Која корист од неспособних будала?

Kao sto sam rekao sledeci vasu logiku svakio snosaj treba subvencionisati. Evo kako bistri djavolcic razmislja . snosaj daje mogucnost da se rodi novi nikola tesla. A koliko bi vredeo jedan novi nikola tesla. Beskonacno. Pa drzava treba da finansira svaki snosaj. To je od strategijskog znacaja za drzavu.

- - - - - - - - - -

Zadinj 20 god. su svi sa sege mege, singidingi, unioni....samo ljecnici za DZ, ostali da placaju, najvise se o nas okoristavaju PREKODRINASI i Dukljani, pa dokle bre.

Ок, финансираш школовање морона чији је тата богат и он постане грађевинац.

Други такав постане архитекта.

Један конструише мост, други га сагради, а ти се скрљаш јер нису умели да ураде статику...

Или, финансира машинца, не уме да конструише, не уме да направи, не уме да поправи, оде фабрика у пропаст...

Или, финансира преводиоца, на званичном политичком скупу, морон погрешно симултано преводи, закува ситуацију и уместо мировног договора испадне 30-годишњи рат...

Која корист од неспособних будала?

pazi to nije pitanje da li je neko platio fakultet. TO je do fakulteta da li ce da pusti nekog loseg da zavrsi. Zasto mislis svako ko plati fakultet da treba da zavrsi. Kakva je to nakaradna logika.

dobro djavolcice. To sto se neko skolovao za dz takodje znaci da on moze da radi dobrovoljno par sati besplatno u drzavnoj bolnici, a kasnije u privatnoj. Koliko bi tih doktora koji su studirali za dz radilo za dz. U ime opsteg interesa i narodnog dobra. Pa nesto nisam video da oni gledaju narodno dobro. Oni bez problema odu u nemacku ako je njima tamo bolje. Za opste narodni interes ih zabole ******. jer tako djavolcice.

.

Da li je tebi toliko teško shvatiti da niko ne treba da radi za dž? Dokor u državnoj bolnici ne naplaćuje svoj rad od pacijenta. Da idu. Ali im nije zamjeriti.

- - - - - - - - - -

Зашто лошем уопште пружити прилику да студира?

E i mene to interesuje.

- - - - - - - - - -

Kao sto sam rekao sledeci vasu logiku svakio snosaj treba subvencionisati. Evo kako bistri djavolcic razmislja . snosaj daje mogucnost da se rodi novi nikola tesla. A koliko bi vredeo jedan novi nikola tesla. Beskonacno. Pa drzava treba da finansira svaki snosaj. To je od strategijskog znacaja za drzavu.

Sad karikiraš.

Zato sto su njegovi roditelji platili porez. Ili ako taj argument nije validan. Zasto ne placati svaki snosaj kad mozda iz toga snosaja moze da se rodi novi nikola tesla.

Немој сад да карикираш, ја сам ти навела примере шта се дешава кад лошима даш прилику да студирају јер су им тате и маме плаћале порез.

О сношају мораш да нађеш другог саговорника и другу тему.

Da li je tebi toliko teško shvatiti da niko ne treba da radi za dž? Dokor u državnoj bolnici ne naplaćuje svoj rad od pacijenta. Da idu. Ali im nije zamjeriti.

- - - - - - - - - -

E i mene to interesuje.

- - - - - - - - - -

Sad karikiraš.

Pa idu djavolcice zato sto gledaju svoj interes. Svoj interes. ne opste narodni, srpski, osmanski. SVOJ INTERES. Tako da svako treba da plati svoj interes. Da li je moj interes ili bilo koga da neko studira i ode posle studija u nemacku da radi kao doktor? .

- - - - - - - - - -

Немој сад да карикираш, ја сам ти навела примере шта се дешава кад лошима даш прилику да студирају јер су им тате и маме плаћале порез.

О сношају мораш да нађеш другог саговорника и другу тему.

Ne karikiram. Srbija ima los natalitet. Svaki snosaj je dragocen za spas srpstva.

Da li je od strategijskog znacaja za drzavu da subvencionira snosaje. Dobro mislim da bi samo najbolji trebali da dobijaju subvenciju, jer je cilj drustva da ima najbolje ljude. Ljude koji ce kasnije biti dobri lekari , advokati kosarkasi.

opet i tebi da pojasnim. ti se trudis za sebe, da imas bolji posao, vecu platu. ti se ne trudis za drzavu. Da li je to tebi jasno, Da li ti kad ucis nesto kazes kako ce drzava moja profitirati iz toga ili kako cu ja sutra da budem neko i nesto.

Momak, da li imaš išta od škole ne znam al da si prirodno glup - jesi. Šta misliš da je bolje za državu: da vredan, talentovan i dličan đak upiše medicinu i završi za 6 godina ili da sin nekog kasapina koji ima para upiše bez prijemnog, studira 20 godina , pola ispita kupi i onda ode da te leči?
Ja sam studirao za dzabe i završio a mogli su i drugi samo da su hteli da uče. Tako da mi je drago što su me takvi poput tebe iškolovali. Ah, da, odavno sam otišao ...

To je direktna krivica države.

Pa djavolcice po cemu je drzava kriva.

- - - - - - - - - -

Momak, da li imaš išta od škole ne znam al da si prirodno glup - jesi. Šta misliš da je bolje za državu: da vredan, talentovan i dličan đak upiše medicinu i završi za 6 godina ili da sin nekog kasapina koji ima para upiše bez prijemnog, studira 20 godina , pola ispita kupi i onda ode da te leči?
Ja sam studirao za dzabe i završio a mogli su i drugi samo da su hteli da uče. Tako da mi je drago što su me takvi poput tebe iškolovali. Ah, da, odavno sam otišao ...

Sta mislis sta je bolje za drzavu. Da da 100 000 evra koje da za skolovanje studenta i koji ce otici( srbija ce videti lipov *****) ili da vrati privatniku koji je uplatio 100 000 evra da kupi neke masine i zaposli par ljudi. Mesas svoj interes genije i drzavni.

Back