Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

Ostao sam ,,dužan,, (onom koga to interesuje) revers kovanice 50 din iz 1932.

Prilozi

• 16.jpg
    16.jpg
    33,4 KB · Pregleda: 15
  • 21.JPG
    21.JPG
    65,6 KB · Pregleda: 17
  • 22.JPG
    22.JPG
    63,6 KB · Pregleda: 14
  • 23.jpg
    23.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 18
  • 24.jpg
    24.jpg
    28 KB · Pregleda: 17
Zanima me vrednost ovog novcica
franc ios i d g avstriae imperator 1915 ovaj je novcic i pise (4) ispod slike.los aparat na mobilnom pa su ovakve slike inace je novcic veoma dobro ocuvan

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ja se izvinjavam sto sam slike stavio na imagehack ali mi neradi postavljane slika direktno sa foruma..

Poslednja izmena od moderatora:
5 i 10 para iz 1868 u ovom kvalitetu mogu da se nadju na ebay-u za red velicine 50-tak evra, najjeftinija 2-dinarka koju sam igde video u zadnjih godinu dana u slicnom kvalitetu kao ova ovde (F/VF) je prodana za 85 evra.

E-bay ne treba da ti bude nikakvo merilo, ja ga pratim cisto iz radoznalosti, inace, kopija "francuskog petlica" je otisla za 32 dolara a ovde ( u bg-u na skupu ), se moze kupiti za 200din. Ovo je samo primer, ima jos mnogo slicnih situacija. Prema tome, nase trziste i njihovo su dva razlicita sveta, pogotovo sto su u pitanju nase kovanice. Na skupovima u bg-u ne mozes nadjih ovakvih 5 para 1868 ispod 80e dok 2dinarku mozes nadji za 55e

E-bay ne treba da ti bude nikakvo merilo, ja ga pratim cisto iz radoznalosti, inace, kopija "francuskog petlica" je otisla za 32 dolara a ovde ( u bg-u na skupu ), se moze kupiti za 200din. Ovo je samo primer, ima jos mnogo slicnih situacija. Prema tome, nase trziste i njihovo su dva razlicita sveta, pogotovo sto su u pitanju nase kovanice. Na skupovima u bg-u ne mozes nadjih ovakvih 5 para 1868 ispod 80e dok 2dinarku mozes nadji za 55e

To je tacno da su cene nasih kovanica na ebay-u potcenjene u odnosu na cene recimo na sastancima SND-a ili na limundu, relativno je mala potrazanja za nasim kovanicama kod stranih kolekcionara i znam da je dosta ljudi uzelo neke vrhunske stvari i do 30-40% jeftinije na ebay-u, upravo zato i pratim cene na ebay-u :)

S druge strane ako ti mozes da nadjes 2-dinarku u kvalitetu kao ova sa bogy-jeve slike za 55 evra ja ti odmah dam 140 za dve i dobar si 30 evra, a ako imas neku vecu kolicinu takvih, recimo 10,20 komada, i takav 'problem' mozemo da resimo. Ja sam vidjao dvodinarke za 50-60 evra, ali u ocajnom stanju, na granici VG - F, dok je ova bogy-jeva izmedju F i VF.

..i sa ovim bih završio. Možda će nekom biti interesantno?.Ukupno 67 srpskih kovanica iz perioda od 1868 do1938 U KOMPLETU (osim zlatnika), brižljivo sakupljana duži niz godina. Kao i u većini kolekcija, postoji velika razlika u ceni pojedinih kovanica a isto tako i u kvalitetu. Ovo je retka prilika da (potencijalni) budući vlasnik stekne ovakvu kolekciju u jednom danu. Mišljenja pojedinih članova o vrednosti pojedinih komada iz kolekcije se (naravno) razlikuju što je potpuno normalno. Isto tako, vrednost pojedinih komada se u velikoj meri razlikuje u zavisnosti od toga da li određeni član (ne mislim na koga konkretno) kovanicu prodaje ili kupuje :per:. I to je (takođe) normalno. Formiranje cene kolekcije je pri kraju i pri tom bih se zahvalio članovima foruma na sugestijama.
:bye:

Prilozi

• 50.jpg
    50.jpg
    40,8 KB · Pregleda: 9
  • 51.jpg
    51.jpg
    26,8 KB · Pregleda: 6
  • 52.jpg
    52.jpg
    26,8 KB · Pregleda: 6
  • 53.jpg
    53.jpg
    27 KB · Pregleda: 7
  • 54.jpg
    54.jpg
    31,1 KB · Pregleda: 8
To je tacno da su cene nasih kovanica na ebay-u potcenjene u odnosu na cene recimo na sastancima SND-a ili na limundu, relativno je mala potrazanja za nasim kovanicama kod stranih kolekcionara i znam da je dosta ljudi uzelo neke vrhunske stvari i do 30-40% jeftinije na ebay-u, upravo zato i pratim cene na ebay-u :)

S druge strane ako ti mozes da nadjes 2-dinarku u kvalitetu kao ova sa bogy-jeve slike za 55 evra ja ti odmah dam 140 za dve i dobar si 30 evra, a ako imas neku vecu kolicinu takvih, recimo 10,20 komada, i takav 'problem' mozemo da resimo. Ja sam vidjao dvodinarke za 50-60 evra, ali u ocajnom stanju, na granici VG - F, dok je ova bogy-jeva izmedju F i VF.

Javicu ti se privatno sledece nedelje, nabavicu ti dve dvodinarke za ovaj novac.

Kovanice su svakako lepo ocuvane, po meni pre ce 5 para 1868 dobaciti do trocifrenog broja nego dvodinarka 1875. Dvoglavac je lepo ocuvan. Na limundo se najvise postavljaju kovanice slabe ocuvanosti kao i falsevi koje prodavci jedva cekaju nekome da uvaljaju, postao je gori od divlje pijace. Ovako ozbiljni komadi nisu za limundo. Ima li jos slika?
To su chiste predrasude chuj ovako ozbiljni komadi nisu za limundo.Sad recimo ako ja postavim srebrni morganov dolar za prodaju(naravno ne za 100 dinara) odma znachi da je falsh.Mogu se i na limundu naci interesantne stvari.Shto se tiche uopshte vrednosti u numizmatici trzishte i ponuda formiraju cenu a vishe puta sam se uverio da kataloshka vrednost chesto nema veze sa realnoscu.

prirodni znatni kovani novac izradjen od zlata finoce 900/1000 u specijalnoj tehnici sa visokim sjajnim ravnim povrsinama i matiranim reljefnim detaljima prigodnih motiva, izdat na osnovu Odluke o izdavanju prigodnog zlaTNOG kovanog novca povodom 110-godisnjice Narodne banke Jugoslavije (, , Cl. list SRJ , br. 51/94)

Nominalna vrednost:150 n. din.
tezina:7,775g
precnik:22mm
maksimalna kolicina:100.000
Kovano u zavodu za izdanju novcanica i kovanog novca
NARODNA BANKA JUGOSLAVIJE

te crne fleke na slici su od kamere :

koliko mogu dobiti za njih:kontact:dacamaca15@yahoo.com

prirodni znatni kovani novac izradjen od zlata finoce 900/1000 u specijalnoj tehnici sa visokim sjajnim ravnim povrsinama i matiranim reljefnim detaljima prigodnih motiva, izdat na osnovu Odluke o izdavanju prigodnog zlaTNOG kovanog novca povodom 110-godisnjice Narodne banke Jugoslavije (, , Cl. list SRJ , br. 51/94)

Nominalna vrednost:150 n. din.
tezina:7,775g
precnik:22mm
maksimalna kolicina:100.000
Kovano u zavodu za izdanju novcanica i kovanog novca
NARODNA BANKA JUGOSLAVIJE

te crne fleke na slici su od kamere :

koliko mogu dobiti za njih:kontact:dacamaca15@yahoo.com

Vrednost ove kovanice zavisi od cene zlata, nema nikakvu specijalnu kolekcionarsku vrednost. Po danasnjim cenama zlata, to je oko 280-300 evra.

Back