Dati zlatnik je iskovan u ogromnom tirazu i mnogo ih je sacuvanih (imam i ja par komada) tako da nema numizmaticku vrednost, vec samo vrednost zlata - oko 230-240e.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zanima me vrednost dukata na slikama.U pitanju je Franz Joseph 100 Corona.
Pozdrav svima,mene interesuje koliko vredi srebrni franak LOUIS XVI iz 1792. godine? molim nekog ko zna neka mi odgovori. Hvala
Hvala. Ako imate, bio bih zainteresovan da kupim po toj ceni.
bogy, ne možete nikako u ovom opsegu cena (100-200e) nabaviti ovakvu kolekciju. Čak ako uzmete samo srebro, materijal, i pobacate sve ostalo, vrednost materijala je skoro 200e. A nekoliko komada u listi, čak i u lošem kvalitetu, ima dosta veću vrednost od materijala. U bakru (pogotovo 1868) imate takođe vrednijih komada. Srebrni dinari iz 1875, 5 dinara 1879, 5 dinara 1904, 50 dinara 1932 imaju svakako visoku vrednost. U "osnovnoj" verziji, bez ikakvog jurcanja za kvalitetom, morate po skromnoj proceni dati bar 250-300e. Za kvalitet i par puta više. Pozdrav.
Pozdrav ljudi, koliko vredi italijanski zlatnik 20 lira iz 1784g. ?
http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-2837617-1.htm
bogy, ne možete nikako u ovom opsegu cena (100-200e) nabaviti ovakvu kolekciju. Čak ako uzmete samo srebro, materijal, i pobacate sve ostalo, vrednost materijala je skoro 200e. A nekoliko komada u listi, čak i u lošem kvalitetu, ima dosta veću vrednost od materijala. U bakru (pogotovo 1868) imate takođe vrednijih komada. Srebrni dinari iz 1875, 5 dinara 1879, 5 dinara 1904, 50 dinara 1932 imaju svakako visoku vrednost. U "osnovnoj" verziji, bez ikakvog jurcanja za kvalitetom, morate po skromnoj proceni dati bar 250-300e. Za kvalitet i par puta više. Pozdrav.
Naravno da sam shvatio da odgovor na moje pitanje o vrednosti kolekcije koju sam tom prilikom naveo nije dat sa nekom dobrom namerom. Moj odgovor na ,,realnu procenu,, je bio sa izraženim sarkazmom i ponudom za otkup kolekcije po toj ceni (100-200E). Kolekcija će možda biti na prodaju nakon neke ozbiljnije procene ili ću možda ipak odustati od prodaje. Hteo bih da se zahvalim dobronamernim ljudima na iznetom mišljenju.
Ko se ovde pravi lud i bezobrazan procenili su ostali Članovi foruma. Svaki moj komentar po tom pitanju bio bi suvišan i pristrasan.Nemoj da se pravis lud i bezobrazan, ja sam svoju kolekciju sa navedenim kovanicama prodao za 150e sa sve albumom, doduse, bilo je pre 2god, ali ni cena srebra nije toliko skocila da moze biti velike razlike, ti ako imas nesto da kazes na moj komentar nemoj da okolises nego idi na reply i odgovori meni, ako mislis da hocu da te prevarim ti izvoli, ostavio sam ti svoj br, zovi me i ja cu ti naci kolekciju za 200e kao sto sam naveo, sa tim sto ce kvalitet biti vrlo los, a ako imas kolekciju da prodas, opet se obrati meni i ja cu ti dati i 500e ako je kolekcija kvalitetna.
Bio bih zahvalan ako bi mogli da postavite neki link gde bih mogao da nađem taj broj časopisa u PDF formatu. Ove koje ja pronalazim na internetu nisu više aktivni. Mislim da bi taj vodič bio koristan i drugim članovima ovog foruma.Postoji dobar vodic po pitanju cena kovanice Srbije i Jugoslavije napravljen od strane gospodina Mandica, jednog od nasih vecih numizmatickih autoriteta, u casopisu Dinar broj 22 iz 2002 godine, moze se naci PDF na netu. Cene su orijentacione, dosta kovanica se moze naci 20-30% jeftinije, a ima i par kovanica koja se mogu kupiti samo po 20-30% vecim cenama ali sve u svemu cene su prilicno realne (osim po pitanju zlatnika tu je promena cene zlata dosta izmenila neke stvari).
Bio bih zahvalan ako bi mogli da postavite neki link gde bih mogao da nađem taj broj časopisa u PDF formatu. Ove koje ja pronalazim na internetu nisu više aktivni. Mislim da bi taj vodič bio koristan i drugim članovima ovog foruma.
Koliko bi mogao dobiti za ovo cudo ?
Taj cetverostruki dukat je novokov, sto znaci da se pravi i danas sa oznakom '1915', vredi samo kao zlato, oko 530-560 evra.
Imam tri srebrne kovanice od 50 para 1915 car Petar prv. Koliko vrede.
I jedna 50 leva 1940
Hvala puno, ovaj link je od velike koristi meni,a pretpostavljam i drugim članovima foruma.Izgleda da su svi linkovi "mrtvi", zato što su fajlovi bili na rapidshare-u,
ali ima ga još po negde http://www.scribd.com/doc/62368525/Dinar-22
pozdrav
Hvala puno, ovaj link je od velike koristi meni,a pretpostavljam i drugim članovima foruma.
Kada već govorimo o proceni vrednosti kovanica, bilo bi korisno ako bi mogli da postavite link ka primerima kovanica uz koje stoji i ocena kvaliteta po klasifikaciji koju navodi gospodin R. Mandić, odn. kako izgleda kovanica sa oznakom Vdb, Odl, Vf ili Ksj.
Primetio sam da postoji mnogo ,,tumačenja,, kvaliteta kovanica pa bi možda bilo korisno preciznije definisati pojam ,,kvalitet kovanica,,. Tu pre svega mislim na srpske i crnogorske kovanice pre II Sv. rata.
Zaobiđi me ubuduće. Komunikacija sa tobom za mene predstavlja besmisleno gubljenje vremena!Da si malo procitao forum, video bi da postoji tema o kvalitetu kovanica, sta se podrazumeva f, sta vf, sta unc kvalitetom itd. Onda bi i shvatio ko su pravi clanovi ovog foruma i ne bi nazivao istim one koje svrate na ovaj pdf jednom godisnje i ostave vrlo glup komentar koji nije potkrepljen cinjenicama...