Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

/http://www.limundo.com/originalslika-4031394.jpg
originalslika-4031395.jpg

Koliko vredi ovaj srebrnjak?

10 maraka Finska 1975 srebro

23,5 g 0.5000 srebro 0.3778 oz.

Speedster, ne verujem da se neko igrao u skorije vreme jer je kovanica bila u opticaju, a ovakav zig je jedino fabricki mogao nastati. Pregledao sam sve moguce kataloge i nema nista slicno, cak se ne pojavljuje ni kao greska
Takav zig ne moze nastati tvornicki jer se ukucava naknadno. Isto tako nemoze biti greska jer kao sto napisah ukucava se naknadno.
I uz put i za tebe i ostale numizmaticare i kolekcionare antikviteta.
Ne verujte previse zigiovima jer se mogu vrlo lako falsifikovati. Ako je u pitanju vredniji predmet obavezno konsultujte strucnjake jer kao sto rekoh zig je lako falsifikovati.

pozdrav nov sam ovde....imam jedan nodcic dukat stli je vec pa bi da ga prodam ali neznam koliko vredi,tacan napis na njemu je
FRANC IOS I D G IMP AVSTR REX BOH GAL ILL ETC ET AP REX HVNG to pise sa prednje strane i ima naslikana glava a sa zadnje
QVINQVE CORONE ima grb dvoglavi orao to pise iznad a ispod ima napisan broj 5 godina 1909 i u slovu "C" napisano or.
novcic je jako dobro ocuvan i nije busen zanima me imali neku vrednost i koju?

Posedujem prsten sa turskim dukatom pa me interesuje koji je dukat u pitanju?

У питању је турски златник (не дукат) из 1910 а за деноминацију морате да узмете лењир и измерите пречник:
15 мм – 25 куруша (пијастера)
18 мм – 50 куруша (пијастера)

hteo bi da pitam za vrednost novcica, jedino sto znam o njemu je da potice iz 1763g. bronzan je, ja mislim da je Ruski mozda i gresim,na poledjini novcica je slika sv.Djordja kako ubija azdaju, a na prednjoj strani je godina i kraljevski zig neki

Najbolje je da postavite sliku, ali ako niste u mogućnosti onda barem da napišete šta još vidite na kovanici. Apoen, natpis, grb (od čega se sastoji) ?
Pozdrav!

Pozdrav ljudi!

Da li neko zna da mi kaze koliko bi vredela novcanica od 100 dinara iz 1941. godine? Ako uopste nesto vredi...

Bilo je reči već o ovoj novčanici, pa možete prelistati ovu temu koju stranicu unazad.
P.S. Za ovakva blic pitanja nema potrebe otvarati nove teme, pa je zato i spojeno sa ovom temom.
Pozdrav!

http://imageshack.us/photo/my-images/232/dsc03390h.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/638/dsc03392jd.jpg/

Dali neko poznaje novcic , iz kojeg je doba i koja je njegova vrijednost?Novcic je pronadjen u Afghanistanu!!Unaprijed hvala:D

Po meni je ovo turistički suvenir, sa ovih slika (poželjne su kvalitetnije) se vide neke od karakteristika da je komad izliven, a čini mi se da je i sama kombinacija Grčkih predstava Av / Rev nepostojeća. Ovo ne mora da je definitivno, ali mi daje takav utisak na osnovu slika i kratke pretrage. Voleo bih da čujem još nečije mišljenje.

Pozdrav
Ako neko moze da mi pomogne?
Posedujem dve kovanice 1 dinar 1875 god.ali se razlikuju po obodu jedna je glatka a druga nazupcana,postoje li obe varijante ili ne????
Hvala unapred

Postoji jedan tip kovanice od jednog dinara iz 1875. godine koliko ja znam. Obod je gladak. Najbolje bi bilo da fotografije kovanice postavite da svi pogledamo ili posaljite na adresu dejan_2809979_dejan@hotmail.com
Zainteresovan sam ako su za prodaju. Pozdrav!!!

Back