Besplatna procena vrednosti - stari novac, marke, ordenje

poz imam novcanicu od10 dinara iz1944 godine...pa me zanima koliko se moze sad dobitu za tu novcanicu.poz

Postovani
kako krenuti u postupak procjene - dali je potrebno licno doci, ili je moguce poslati slike
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Pozdrav,
za procenu su svakako potrebne slike kovanica/novčanica kako bi se videla njihova
očuvanost i na osnovu toga odredila vrednost. Do skoro je na ovom forumu bila praksa
da je onaj koji daje procenu spreman da toliko i plati. U suprotnom, procene treba uzimati sa rezervom jer tržište diktira cenu i dolazi do većih/manjih razlika u odnosu na procenjenu vrednost.

Postupak postavljanja slika možete videti ovde http://forum.krstarica.com/showthread.php/354104-Akcije-i-objašnjenja-moderatora

Pozdrav Nemanja,
kad si se još učlanio pa tek sad prvi post :D

Ja se iskreno nadam da nećeš rasprodavati kolekciju, jer je ovo jedan od najlepših
hobija uopšte, ne zovu ga za džabe "kraljevski hobi". Ali i kad sam ja prvi put
došao na forum, prvo pitanje je bilo "koliko vredi ovo?".

Na linku koji si postavio već možeš da vidiš razlike između kataloških cena i cena
na aukcijama u inostranstvu. XF u prvoj tablici po katalogu "vredi" bez malo 1700 $, dok je na aukciji (druga tablica) otišao za 681 $. Kod nas za većinu takvih stvari postižu se dosta niže cene, ali sve opet zavisi od ponude i potražnje.

Ima i ona narodno-numizmatičarsko-trgovačka :)
- " Svaki komad je mogao jeftinije da se kupi, odnosno da se skuplje proda"

evo i jedan link gde su cene isto sa aukcija http://www.mcsearch.info/search.html?search=similar:10764&view_mode=1#0
- ima nekih dukata (zlato) čije su slike crno-bele

P.S. Prodavao ili ne moraš se polako upoznati sa materijom da te neko ne bi "ošišao", a do tad možda ti se svidi hobi,
pa i sam nastaviš da širiš kolekciju.

Pozdrav

Sigurno za sada necu prodavati. Ali naravno da me interesuje kao i vecinu verovatno koliko vredi to sto posedujem. hvala vam na odgovoru planiram da popisem celu zbirku ima dosta novca za koji ne znam sta je (arpski) raznih oblika :) ima i izraelskog novca sa veoma meni nerazumljivim natpisima. imm iz gotovo svih drzava cak i nekih africkih drzava. Ako bi neko zeleo i mogao da mi pomogne kao pocetniku da posaljem spisak kovanica cisto da mi skrene paznju na vrednije stvari. i naravno interesu je me odrzavenje kolekcije da li je poptrebno i kako cistiti povremeno kovanice, deo kolekcije je u albumima a deo je u vrecicama interesu je me gde se mogu kupiti albumi i gde bi mogao da se informisem o samom formiranju i sistematizaciji zbirke.

Puno pitanja nadam se da razumete moju radoznalost a naravno da je to hobi kojim bi se zanimao u buducnosti.

unapred hvala :)

Pozdrav svima, interesuje me procena ordena sa slika, i u stanju kao sa slika.

Hvala unapred

StV2-1.jpg

StV1-1.jpg

Back