kome mogu da se obratim za procenu i prodaju markica starih najmanje 30 godina?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kome mogu da se obratim za procenu i prodaju markica starih najmanje 30 godina?
Zdravo svima. Moze li mi neko reci koja je vrednos kovanice iz gornjeg posta. Hvala
da li neko mozda zna koja je ovo kovanica? U dosta je losen stanju
Nađosmo otac i ja dosta starog kovanog novca iz raznih zemalja i perioda. Ima tu naših dinara iz 19. veka, levova iz perioda između dva rata, tu su još i lepta, lei, ore... Gde je najbolje (u BG) da ih odnesem na procenu, a naravno i otkup ako nešto od toga kojim slučajem vredi malo više?
Procenu možeš i sam okvirno da vidiš. Odeš na kupindo i ukucaš npr. 1 dinar 1868 i izadju ti ponudjene kovanice sa cenama.
Imaj na umu da je kvalitet kovanice jako bitan i cena može da varira i po 200-300% samo ako ima neko sitno oštećenje ili urez i naravno cene na kupindu su okvirne jer toliko ljudi traže, a da li će dobiti to je drugo.
Ukoliko nema baš puno tih kovanica možeš i ovde da postaviš slike i dobićeš okvirnu vrednost.
Pozdrav
Ukucao sam, vidim da se cene kovanica iz tog perioda kreću od hiljadu, dve pa sve do preko deset hiljada.
Ovo vam je greska u zakljucivanju. Ne treba gledati cene drugih apoena - kovanica iz tog perioda vec pronadjite cene (na Kupindu i dr. oglasnim sajtovima ) bas tog konkretnog apoena - kovanice koju i vi imate. I to iz razloga sto npr. 2 kovanice cak i iz iste godine mogu strasno mnogo da se razlikuju po ceni, npr. ako je jedna iskovana u mnogo manjem tirazu od druge, ili je jedna iz nekog razloga unistavana i sl.Ukucao sam, vidim da se cene kovanica iz tog perioda kreću od hiljadu, dve pa sve do preko deset hiljada.
PS NEMOJTE NIKAKO ČISTITI KOVANICE !!!
Mi laici cesto precenjujemo vrednost starih stvari i ako nam nesto dodje u ruke mislimo da imamo ogromno blago a onda se isto tako brzo razocaramo (kad nas *strucnjaci* spuste na zemlju) i prodamo stvari nekom prevarantu medju *strucnjacima* - *za 2 piva*.
Nije lose da pogledate I sajt Srpskog numizmatickog drustva (tamo ima i kontakt telefon) na kome cete dobiti predsednika (sekretara) drustva a on ce vas uputiti na neke od ljudi iz tog sveta koji ce vam dati relativno realnu procenu toga sto imate a da ne pokusaju odmah da vas *izvacare*. U svakom slucaju (ako vam nije bas hitno) bolje je da se ne zalecete sa prodajom vec da kontaktirate bar nekoliko ljudi iz te branse da se ne biste posle kajali
A zašto ne?![]()
vrednost?
Kolka je vrednost ruske rublje iz 1723 god.kovanicaMolim vas da ovde započinjete sve razgovore o tome ,,koliko šta vredi,,
Svaka nova tema će biti izbrisana.
Kolka je vrednost ruske rublje iz 1723 god.kovanica
Postavio sam slikePostavite sliku kovanice