BESMRTNOST

Podstaknuta jednom temom sa Religije, rešila sam i vas da pitam:
Šta bi bilo kada bi se ispostavilo da čovek može biti besmrtan? (Naravno, u svom fizičkom obliku.)
Do pre koju godinu verovalo se da nijedno živo biće nema mogućnost večnog života, a onda se, u Japanu, desilo nešto, što je dovelo do zapanjujućeg otkrića.
Naime, japanski ribari imali su problem sa džinovskim meduzama, Turritopsis nutricula, te su rešili da ih potamane izlovljavanjem, sečenjem na komade i bacanjem njihovih ostataka nazad u more.
Međutim, nakon izvesnog vremena meduza je bilo više nego pre, pa su pozvani u pomoć okeanolozi i zoolozi.
Otkriveno je da meduze nisu uginule, već se vratile u prvobitni oblik; dakle, počele su životni ciklus ispočetka.

Nešto više o tome ovde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Turritopsis_nutricula
http://news.nationalgeographic.com/n...ish-swarm.html
http://www.timesonline.co.uk/tol/new...cle5594539.ece

E sad, to više nije ni misterija, ni natrirodna pojava, ali jeste vrlo neobično.
Zamislite da za nekih 100 ili 200 godina naučnici otkriju eliksir mladosti, i omoguće čoveku večni život. Da li bi to bilo neprirodno/natprirodno? I šta bi se desilo, s obzirom na već prenaseljenu planetu?

Poželjni su maštoviti odgovori. z:)

Vidis, vec postoje teorije o onome Kamenu mudrosti...A sto se tice besmrtnosti, pa mislim da bi i tim sto postanu besmrtni, ta besmrtnost dosadila.A da je neprirodno jeste, jer da je prirodno svi bi vec bili besmrtni, aight?z:lol:

Besmrtnos bi bilo prokletstvo za ljude koje imaju psiicke probleme, vremenom kazu ovde bilo bi im dosadno i padali bi stalno u tesku depresiju agoniju!!!
Ali ja mislim ako nekome bude dosadno ako neko poludi niko ih ne tera da zive lako mogu da se uniste sami ili da zatraze da ih uniste!!!z:poz:z:shock::zimag:
Naravno da i oni mentalno zdravi posle 200, 300 god i oni bi mogli da navuku neku psihicku tegobu!!!

Meni mislim da mi besmrtnost ne bi bila dosadna ali ne mogu da pricam za sigurno jer tek imam 21 godinu a sad cu februara 22 pa cak i oni sto zive i 90 godina mislim da nisu sigurni!!!Jedino da pitamo nekog kakav je osecj ziveti 200 i vise godina jedino on moze reci da li ce biti dosadno ili ne ali takvog jos nismo imali!!!

Vrlo interesantna tema!!!

z:lol:

Ovaj vid besmrtnosti podrazumevao bi da se ljudsko biće, kome je život ugrožen, reciklira u novorođenče i počinje život ispočetka. Dakle, smrt ne postoji. Ne umire nikako, nikada.

Ako sve sto covek vidi, cuje, oseti i sl. stoji u covekovom mozgu. Onda, isto ispada kao i da umres. Jer se nicega neces secati kad postanes beba. Ili bi mozda pola secanja otislo u jedno telo, a drugo u drugo telo.:think:

A tu je i covekova dusa, u koje ce telo ona da ode? Ili bi se prepolovila?:D

Ne bih zeleo da takva besmrtnost postoji. :)

hm.........
ne bi bilo dobro svakako
ne verujem da bi eliksir bio pristupacan svma,vec da bi stanje bilo kao u rajhu
apsolutno tako
znaci,ljudi savrsenih genetskih predispozicija,neverovatno obdareni na razlicitim poljima bi dobili eliksire,ostali ne
ostali bi sluzili kao marva
zatim,medju marvom bi se sprovodilo nesto slicno danku u krvi-deca bi se testirala,i oni koji odgovaraju kriterijumima "vise vrste" bi se pridruzila istoj
niza vrsta bi se kontrolisala u svakom segmentu zivota,koji bi bio tek dovoljan da ovi rade,zive i cute
i eto-to mi je prvo palo na pamet
i da ne govorim da bi politicka karta bila krajnje druacija
eto,neka moja trenutna vizija

z:lol:

Ovaj vid besmrtnosti podrazumevao bi da se ljudsko biće, kome je život ugrožen, reciklira u novorođenče i počinje život ispočetka. Dakle, smrt ne postoji. Ne umire nikako, nikada.

Ja imam ideju kako bi moglo da se stigne do besmrtosti.

Ideja je jos gruba, ali se moze razraditi.

Klonirati coveka i dovesti ga u sterilnim uslovima do odredjene starosti...

Od onoga koga zelimo uciniti besmrtnim na neku vrstu CD-ja prebaciti SVE misli, secanja i osecanja...Prebaciti na neku vrstu hard disca njegov um, njegov EGO...

I, odatle ga prebaciti u mozak klona koji je jos virgen....

Tako bi se ono "ja" koje ima u svakom od nas PRESELILO u novo telo i tamo nastavilo normalno da bitise....

ljudi ne mogu da se pomire sa cinjenicom da kada umremo nestajemo... tacnije zivimo u secanjima drugih dok i ti drugi ljudi ne umru itd... pa je iz tog razloga kao uteha ljudima pruzena "dusa" koja ce uvek ziveti kada umremo.. tacnije kada mi umremo umire samo nase telo a dusa nastavlja da zivi ... bla bla... i tako u krug. covek ne moze da shvati kako je moguce da sve to sto znas, da ti tvoja svest i sve sto si doziveo, naucio, proziveo, video, cuo itd itd... jednostavno ISPARILO... pa nije.... tu je dusa.. tu su sve duse... gde ?

naravno da mozes negirati nesto sto ne postoji :) ustvari negacija sama po sebi ne postoji... znaci ne mogu da negiram negaciju...

ljudi ne mogu da se pomire sa cinjenicom da kada umremo nestajemo... tacnije zivimo u secanjima drugih dok i ti drugi ljudi ne umru itd... pa je iz tog razloga kao uteha ljudima pruzena "dusa" koja ce uvek ziveti kada umremo.. tacnije kada mi umremo umire samo nase telo a dusa nastavlja da zivi ... bla bla... i tako u krug. covek ne moze da shvati kako je moguce da sve to sto znas, da ti tvoja svest i sve sto si doziveo, naucio, proziveo, video, cuo itd itd... jednostavno ISPARILO... pa nije.... tu je dusa.. tu su sve duse... gde ?

naravno da mozes negirati nesto sto ne postoji :) ustvari negacija sama po sebi ne postoji... znaci ne mogu da negiram negaciju...

Duse odlaze u jednu drugu, za sada nama nepoznatu dimenziju.

ako bi besmrtnost znacila da treba ovako da izgledam

http://4.***************/_ncSSGv4MaLQ/SZ2TNtF6BkI/AAAAAAAABBo/-60vJMrtevk/s400/Turritopsis-nutricula-3.jpg

ne, hvala z:p

najveci problem besmrtnosti kod mene bi bio onaj u glavi tj.
dozivljaj svega
kada bi posojala opcija malih smrti, u stilu onog sto je opisala anne rice, kada mozak ode u overload, napravi se pauza od stotinjak manje/vise godina
gdje se restartujes i dovedes u red, na mentalnom polju
da bi mogao da nastavis dalje a ne izgubis sebe
najvjerovatnije bih zavrsila kao Marius

i da se otkrije neshto shto u teoriji omogucava vechnu regeneraciju,shta znam,recimo na celisjskom nivou (ako vec i nije)to bi bilo dostupno samo shachici najmocnijih/najbogatijih i o tome bi se krilo
niko nije lud da vechni zivot omasovi lol
tako da...dzaba lomiti mozak oko toga jer forumashi svakako nisu ta shachica privilegovanih

A hajde recimo da je taj eliksir mladosti dostupan svima... sta biste radili?
Zasto mislite da je to prokletstvo i da bi to dosadilo? Recimo vernici veruju da je Bog besmrtan i jel to znaci da je on proklet i da mu je mnogo dosadno?
Uvek se desava nesto novo. Ne bi bilo dosadno sigurno. Do pre par stotina godina spaljivali su vestice na lomacama, a sada ne znam tacno ni sta rade, ali meni bas i nije dosadno. Za nekih 200-300 godina ce nesto novo da se desava...
Ne mislim da je to prokletstvo i voleo bih da sam besmrtan.
Jedini problem je eto prenaseljenost planete, ali u slucaju besmrtnosti svi bi lepo mogli da se sterilisu jer radjanje dece ne bi ni bilo potrebno. Deca se ionako radjaju samo radi produzenja vrste...

A hajde recimo da je taj eliksir mladosti dostupan svima... sta biste radili?
Zasto mislite da je to prokletstvo i da bi to dosadilo? Recimo vernici veruju da je Bog besmrtan i jel to znaci da je on proklet i da mu je mnogo dosadno?
Uvek se desava nesto novo. Ne bi bilo dosadno sigurno. Do pre par stotina godina spaljivali su vestice na lomacama, a sada ne znam tacno ni sta rade, ali meni bas i nije dosadno. Za nekih 200-300 godina ce nesto novo da se desava...
Ne mislim da je to prokletstvo i voleo bih da sam besmrtan.
Jedini problem je eto prenaseljenost planete, ali u slucaju besmrtnosti svi bi lepo mogli da se sterilisu jer radjanje dece ne bi ni bilo potrebno. Deca se ionako radjaju samo radi produzenja vrste...

Bez uvrede, ali to bi bilo pomalo sebično. Da se tako nešto desilo, danas ne bi bilo nas na ovoj planeti.

A to da ne bi bilo dosadno, slažem se, trebalo bi mi jedno 10 života samo da pročitam sve što želim recimo (malo je lošiji primer z:mrgreen:)

Poslednja izmena:
Bez uvrede, ali to bi bilo pomalo sebično. Da se tako nešto desilo, danas ne bi bilo nas na ovoj planeti.

A to da ne bi bilo dosadno, slažem se, trbalo bi mi jedno 10 života samo da pročitam sve što želim recimo (malo je lošiji primer z:mrgreen:)

Da su nasi roditelji besmrtni, mi ne bismo ni bili potrebni. Oni su nas pravili i radjali da bismo im nastavili lozu, a ne zato sto su bili tako nesebicni. :)

Back