Beskrajni SF, F & H kviz - druga sezona

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jašta.
2533.
----.JPG

- Ovaj ideogram je simbol - čega?

+pomoć:
"Odakle to dolazi?

Taj zadatak, ta potreba za rešavanjem životnih tajni, kada ne možemo odgovoriti na najjednostavnija pitanja.
Zašto smo ovde? Šta je duša? Zašto sanjamo?
"

Poslednja izmena:
Taj zadatak, ta potreba za rešavanjem životnih tajni, kada ne možemo odgovoriti na najjednostavnija pitanja.
Zašto smo ovde? Šta je duša? Zašto sanjamo?"

Nikad neznamo koga ćemo sresti putem.
Ko će nas iz mnoštva stranaca držati za ruku.
Dotaknuti nam srce.
I deliti bol pokušavajući.

Heroji, Tv serija.

Ipak, Andrvor je započeo sa odgovorom, neka dovrši :)

Prezime NIJE tačno, ali izvor jeste. Očigledno da se kreatori sajta nisu potrudili da napišu prezime kako treba,

Zato ti priznajem tačan odgovor, reci -hvala Tigre koji stazama hodiš- :)

Elem, tačan odgovor glasi Džon Šandanjak a ne Standajk kao što piše na sajtu. Tako piše na mom primerku knjige, a primerak je istovetan onom na sajtu, dakle isto izdanje istog izdavača je u pitanju, istog prevodioca.

Autor je Tim Powers, barem su to napisali kao svet.

Još da dodam da je scenario za četvrti deo filma Pirati sa Kariba urađen upravo po ovom Powersovom delu koje se zove Na čudnijim plimama

Nisam primetila da u pravilniku postoji ta stavka. A i nisam primetila odgovor. Prema tome nema potrebe za predbacivanjem. Pitanje je kristalno jasno. Htelo mi se da napisem tako da vidim hocu li prvo docekati tacan odgovor ili ludu koja ce se upecati na mamac :mrgreen:
Није ми јасно ово за правилник.

Одговор нисам дао већ сам се нашалио. Овај квиз је пре свега место за лепо дружење а шала је део тога. Нисмо овде само да бисмо питали и одговарали.

„ПреДбацивање“ не знам шта значи. Ако мислиш да ти нешто пребацујем грешиш. Само покушавам да ти укажем на правописну грешку. Ако желиш прихвати, ако не желиш немој. То је искључиво твоја одлука. Моје је да покушам да помогнем што сам и урадио.

Питање је потпуно јасно и немам никаквих приговора на њега. Да имам написао бих.

Назвати некога лудом је директна увреда! Молим те да се убудуће уздржиш од вређања учесника овог квиза. Хвала унапред.

Додатак; у ствари, питање би могло бити мрвицу прецизније. На коју „Галактику“ се односи, стару или нову, или може бити обе?

Poslednja izmena:
Ok. Ali to si onda mogao da mi kazes i drugacije,kao sad npr. Ajjj,sto me hvatas za svako slovo,nEsmo svi odavde :lol:
Staru BSG nisam ni gledala tako da ne znam stvarno. Koliko znam,stara i nova nemaju bas mnogo slicnosti osim osnove tako da je moguce da postoji i u staroj ta veza (e sad ili sam pomogla ili sam zakomplikovala jos vise :roll: ) Tu ne mogu bas biti precizna,ja sam mislila na novu.

Poslednja izmena:
Imaš privilegije, Deneris. Tebi je objašnjeno i pokazan ti je put kojim treba da koračaš, za razliku od Valer1e, Njoj niko nije pojasnio da je OK malo se našaliti; zaista, budi srećna devojka, ili žena :)

Pojam predbacivanje sam negde čuo, davno, negde je baš u upotrebi (ili da kažem -uporabi?) :) i mislim da je ispravan i ispravno implementiran, ne se jediti zarad toga.

Elem, mozgao sam i mozgao, pa navalio kao mutav na google, dosađivao mu najstrašnije i na kraju -cvrc.
Pitanje je dosta zakukumljeno, deder neki hint (naznaku, putokaz) ka odgovoru...

Једино што сам нашао је насловна страна романа „Звездане стазе: Нова генерација - Брод-дух“ на којој се налази брод за који неки тврди да је Галактика (окренута наопачке).

http://en.battlestarwiki.org/wiki/File:TNG-GhostShipGalactica.jpg
(The original ''Battlestar Galactica'' on the ''Star Trek: The Next Generation'' novel, "Ghost Ship".)
http://d1466nnw0ex81e.cloudfront.net/iss/600w/931/19659309/19659975_1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back