Bernar Kusner??????

FataMorgen

Legenda
Poruka
64.174
25. 01. 2011. 22:34h izmena vesti 22:48h |
Marti: Šta reći Kušneru, čoveku koji se svemu smejao?!
Komentara 13
| veličina teksta:+-

Izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji Dik Marti izjavio je posle izglasavanja rezolucije u Parlamentarnoj skupštini SE da bivšem šefu francuske diplomatije Bernaru Kušneru apsolutno nema šta da kaže.
118701_kusner_f.jpg

Bernar Kušner i Hašim Tači



"Nemam šta da kažem gospodinu Kušneru. Šta da kažete nekome ko se smeje u takvim okolnostima", rekao je kratko Marti na konferenciji za novinare posle usvajanja rezolucije na osnovu njegovog izveštaja.

Marti je odgovarao na pitanje novinara o tome šta bi sada poručio prvom šefu Misije UN na Kosovu i Metohiji koji se prošle godine smejao kada su mu bili pomenuti navodi o postojanju kuće na severu Albanije u kojoj su ljudima vađeni organi.



Tokom posete Kosovu i Metohiji 2. marta prošle godine na pitanje novinara da li zna nešto o trgovini organima u slučaju "žuta kuća" Kušner se najpre nasmejao, a potom novinaru rekao: "Da li ste bolesni? Šta je to žuta kuća", upitao je Kušner.



Kada se krajem prošle godine pojavio izveštaj Dika Martija koji optužuje "Dreničku" grupu Hašima Tačija da je, između ostalog, učestvovala u trgovini organima zarobljenih Srba i nelojalnih Albanaca, Kušner je izjavio da sumnja u tačnost ovih navoda.



Na optužbe da je zbao šta se dešavalo na Kosovu i Metohiji, ali da je o tome ćutao, kao i ostali strani zvaničnici, Kušner je rekao: "Ja okretao glavu!? Jadni (Dik Marti). Mi smo se danonoćno borili protiv organizovanog ili neorganizovanog kriminala, protiv nasilja. Bili smo apsolutno posvećeni pravdi i intervenciji međunarodne zajednice", kazao je Kušner.
Da li je ovaj Kusner sef Taciju,pa iza odvratnog smeha sakriva svoj strah jer zna da ce i on doci na dnevni red ??????:think:
 

Predsednik ,, Lekara bez granica ,, , osumljicen da je jos pocetkom 90 istu stvar radio u Hrvatskoj i Bih , organizator medijske kampanje o ,,unistavanju Dubrovnika ... u ,, NIN u,, je pre par godina objavljen feljton o njemu koji je napisao jedan kolega - francuski lekar ... strahota ...
 
Poslednja izmena:
Je l' se taj debil Kušner smejao onom novinaru kada ga je pitao o žutoj kući?

Podseca me malko na tebe u slicnim okolnostima/



Zakuco se mrgreen ko cekicem,ni da bekne.

Dodajte kofu vode,pa da ga opalimo jos koji put.


UbiJo si ga ki zeca. :hahaha:

Pa dobro, šta sam sad skrivio? :mrgreen:
 
Kušner odbacuje optužbe

Šef francuske diplomatije odbacio je optužbe da je uzimao novac od afričkih diktatora, iznete u knjizi "Svet prema K." novinara Pjera Peana. Kušner smatra da je ta knjiga rezultat ljubomore ljudi kojima ne vole uspeh.
kusner-1.jpg
Šef francuske diplomatije Bernar Kušner odbacio je optužbe da je uzimao novac od afričkih diktatora, ocenjujući da je reč o "grotesknom i gnusnom napadu".

U intervjuu objavljenom na sajtu "Nuvel Observatera", Kušner odbacuje optužbe da "mrzi" svoju zemlju i kako "sanja da izbriše 50 godina nezavisne spoljne politike Francuske".

Knjiga "Svet prema K." (Le monde selon K.) novinara Pjera Peana, koja je objavljena danas, predstavlja do sada najžešći napad na ovog, kako ga nazivaju, "francuskog lekara".

Pean opisuje Kušnera kao "lakeja američkih neokonzervativaca" i kao "prevaranta" koji je iskoristio politički uticaj da obezbedi unosne ugovore od siromašnih afričkih zemalja.

Kušner je na udaru žestokih kritika i "zbog političkih stavova u krvavim krizama u Ruandi, na Balkanu, na Bliskom istoku i u Darfuru".

Ministar, međutim, odbacuje optužbe da je bio za rat u Iraku, navodeći da je u to vreme "veoma jasno" u jednom tekstu napisao da "ne treba slediti Amerikance".

Povodom optužbe da kao šef UNMIK-a nije dovoljno oštro reagovao na ubistva kosovskih Srba, Kušner kaže da su to "skandalozne i lažne" tvrdnje.

"Setite se ubistva u Grackom! Svaki put kada je ubijen Srbin, odlazio sam na lice mesta, kod porodica iako je to bilo opasno. Bio sam revoltiran svakom srpskom smrću. Po mom odlasku, gotovo više nije bilo ubistava", dodaje Kušner.

Glavna optužba, izneta u Peanovoj knjizi, odnosi se na Kušnerove aktivnosti u periodu između 2002. i 2007. godina, kada je zarađivao kao privatni konsultant za zdravstvenu politiku.

Dve firme Kušnerovih bliskih saradnika, kako se navodi, naplatile su Gabonu i Kongu ukupno 4,6 miliona evra za izveštaje koje je on napisao o reformi njihovog sistema zdravstvene zaštite.

Novac je isplaćivan u više navrata, a Pean tvrdi da je deo novca uplaćen i nakon što je Kušner imenovan za ministra spoljnih poslova 18. maja 2007. godine.

Kušner, tvrdi da je uvek radio "zakonito i transparentno, prijavljivao prihode, plaćao poreze".

"Nikada nisam potpisao nijedan ugovor sa nekom afričkom državom. Nikada", insistira Kušner, i navodi da je po imenovanju na mesto šefa diplomatije obavestio Omara Bonga kako više ne može da se brine o gabonskom zdravstvenom sistemu.

Kušner smatra da je ta knjiga rezultat "ljubomore". "U nekim krugovima ne vole uspeh. Ne moj uspeh, uspeh čoveka koji je popularan, izvan vlade ili u vladi bilo da je ona vlada levice ili desnice", kaže francuski ministar.


Ovaj nije eslucajno bio na Kosovu :mrgreen:
 

Back
Top