Beovizija 2006

Svesna sam da I nije neko poredjenje,ali gledajte ovako.Na izbori 24.septembra, izborna komisija je objavila kako nema pobednika vec Milosevic I Kostunica idu u drugi krug,kako to evidentno nije bilo tacno,narod je krenuo u proteste I 5.oktobra je Sloba priznao poraz.Znam da je ovo preveliko banalizovanje ovakvih stvari,ali uzdfajno se da ce I u Brdjanskim dusama preko noci proraditi savest,I d ace u toku danasnjeg dana priznati poraz…Jer mi jos nismo zvanicno podneli izvestaj ESC-u

Uf bre, meni je deda ili neki chlan porodice u svakom sluchaju (kako volim kad ovako precizno izlazem neku prichu) da je na nekom izboru za pesmu koje ce predstavljati SFRJ (ako se secam, '89 je u pitanju) na Evroviziji se isto neshto slichno desilo. A svi znamo shta se desilo sa SFR Jugoslavijom.

*ili sam ja pobrkao ovu prichu sa nekom drugom, ali ima starijih koji ce me ispraviti ako greshim

DragonFly:
Uf bre, meni je deda ili neki chlan porodice u svakom sluchaju (kako volim kad ovako precizno izlazem neku prichu) da je na nekom izboru za pesmu koje ce predstavljati SFRJ (ako se secam, '89 je u pitanju) na Evroviziji se isto neshto slichno desilo. A svi znamo shta se desilo sa SFR Jugoslavijom.

*ili sam ja pobrkao ovu prichu sa nekom drugom, ali ima starijih koji ce me ispraviti ako greshim

'91. je bila neka frka, na Jugoviziji je izabrana Bebi Dol, a Hrvati su se nesto zesce bunili, ne secam se tacno sta je bilo... Secam se samo da je bila pretposlednja na Evroviziji... Evo i sad su to pominjali na hrvatskom forumu, raspravljajuci o nasoj Evropesmi sa Srbima, rekli su "to vam se vraca ono sa Bebi Dol"...

Sad malo skrecem s teme, ali kad sam vec pominjala - evo snimka nastupa Bebi Dol na Evroviziji u Rimu 1991. kao poslednjeg predtavnika SFRJ...
A evo i komentara sa ESC sajta o tome... -->
"Last national final for song of Yugoslavia was held on 9th of march in studio of JRT in Sarajevo. Winner was Bebi Dol ( Dragana Šarić ) with a song called “Brazil” representing TV Belgrade. It was one of the most progressive songs in ESC for its time, but unfortunately due to political chrysies and war that was on a doorstep song finished as second last in that year.

Interesting facts:

Bebi Dol, famous Serbian singer with rich discography.

Backing vocalists are Aleksandra and Kristina Kovač who are daughters of Kornelije Kovač who was front men of Koni Grupa who represented Yugoslavia in 1994 in Brighton. In 90ies two sisters formed a group called K2 that was very popular then. It is very interesting to point out that sisters Kovač wrote a song “Reka bez povratka” sung by Peti Element which ended as runner up (2nd place) in evropesma, national final for Serbia and Montenegro in 2004.

One of two female dancers was then young Ksenija Pajcin, now well known pop singer and dancer in Serbia and Montenegro

The guy that dances was later known as W-Ice, a dancer and rap singer from Belgrade, as well as fan leader of RED STAR football club(ex world champion in football) from Belgrade ."

vrishtalina:
' 91 su valjda pravo glasa, pored Republika, imale i pokrajne, pa smo ih mi za'ebali jer su glasali i Vojvodina i Kosovo...A mozda i gresim:(...Samo, ja se i dalje nadam da ce se desiti neko cudo....
da,da,da.. tacno, evo pise: "The winner was chosen by 8 regional juries, each with 3 members. " 8... znaci 6 republika i 2 pokrajine... Stvarno, kako li smo to smislili?! :roll: :lol: Kud sad ne glasase i Vojvodina i Kosovo? Mada ko zan kako bi prosli, od Kosova sigurno ne bi dobro... :lol: :evil:

Jedan levo, desno dva,
jedan nazad, okret...
lindanc1.gif

laura87:
Pa jel moze sad uopste nesto da se uradi? :roll:

da se obezbedi bolja buducnost = proterati crnogorce tamo odakle su i dosli i uvesti im vizni rezim gori nego za shengensku vizu.
ma bre ste vi normalni komplet? jashu nas godinama, rugaju nam se zbog toga, pljuju po nama iz sve snage a vi nasli da se ljutite zbog eurosonga? mislim treba, ok, ali tolko vaznijih dimenzija zivota ima gde na majku majchinu ...... a vi bi sad revoluciju zbog gluposti. stvarno sta ovi nashi majmuni kenjaju? sto da chekamo da oni kao nece sa nama? ma bre necu ja sa njima i neznam nikog ko hoce. nek se nose. vatikan ce im uleti neku kintu da se pokatoliche, shiptari da shvercuju i peru pare ono malo jadne obale ce rentiraju kako tako i zivece bolje nego mi opet. ma kad se odvoje bice spontano na trgu ko za Zvezda Bajern opstenarodno veselje ima Luis i da peva ...uf bre mnogo ih nevolim mogo bi da pljujem po njima rat i mir i to ne jedan. poz

Zao mi je jer tamo ima i dobrih ljudi, a budale od politicara rade na tome da nas razdvoje... Ovo sto se desilo na Eurosongu prevrsilo je svaku meru... Tada je ljudima prekipelo po mom misljenju. Samo mi je zao sto znam da je vecina naroda odande normalna i protiv otcepljenja, a zbog sake jada na vlasti desava se ovo sto se desava...

Galathilien:
Zao mi je jer tamo ima i dobrih ljudi, a budale od politicara rade na tome da nas razdvoje... Ovo sto se desilo na Eurosongu prevrsilo je svaku meru... Tada je ljudima prekipelo po mom misljenju. Samo mi je zao sto znam da je vecina naroda odande normalna i protiv otcepljenja, a zbog sake jada na vlasti desava se ovo sto se desava...
e sa tim se slazem

Back